Klobása, krevety , papriky a sýrová polenta
Klobása, krevety, papriky a sýrová polenta je jídlo, se kterým budete mít určitě velký úspěch. Kombinace těchto surovin j...
Klobása s bramborovou kaší
Klobása s bramborovou kaší je syté jídlo, které snadno připravíte. Chuť a vůně tohoto zdánlivě všedního jídla je díky pou...
Jak se jedlo za první republiky
...koleno, které k nám doputovalo z vedlejšího Bavorska. Nechyběla však také pečená drůbež, ve městě opět ... nebo párečky k nám doputovaly ze sousedního Bavorska, čevabčiči z Balkánského poloostrova a někdy v 9....
Tipy na originální pohoštění na zahradní párty
Léto je v plném proudu a všichni si tak konečně můžeme užívat zasloužený čas dovolené, se kterou jsou neodmyslitelně spja...
Vepřová klobása a dušené zelí
Vepřová klobása a dušené zelí s pikantní hořčicí navíc, je jídlo, které opravdu leckdy přijde k chuti. S klobásou z kval...
Základní bílá omáčka
Základní bílá omáčka (bešamel), se dá použít jako základ všech ostatních omáček (např. rajská, koprová, papriková). Připr...
Bílá fazolová polévka s uzeným masem
Bílá fazolová polévka s uzeným masem je vydatné a chutné jídlo. Můžeme recept klidně obměnit přidáním rajčat, cuket nebo ...
Jak vařit rýži
Rýže a pokrmy z ní jsou každému notoricky známé a tak zabývat se teď tím, jak ji správně vařit, by se mohlo zdát naprosto...
Quinoa: hit zdravého stravování a superpotravina, co zachraňuje životy
Kdo se zajímá o zdravou stravu, ten už se určitě s obilovinou, která nese exotické označení quinoa, dozajista seznámil. Q...
Bílá houbová omáčka
Bílá houbová omáčka se nejlépe hodí k vařenému hovězímu masu. A houskové knedlíky k tomu. Lahůdka ....
Bílá houbová omáčka
Bílá houbová omáčka se smetanou je jemná a lahodná. Přílohou mohou být hranolky a čerstvá zelenina s plátkem kuřecího neb...
Horká bílá čokoláda
Horká bílá čokoláda vás příjemně zahřeje a potěší v dlouhých zimních večerech. Třeba zrovna o Vánocích....
Vše o víně, co by jste měli znát
Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objedná...
Top 6 nejjedovatějších potravin
Lidské zdraví je z více jak 40% ovlivněno tím, jak se každodenně stravujeme. To co jíme, zásadním způsobem ovlivňuje všec...
Bílá květáková polévka
Variace na recept na květákovou polévku tentokrát v podobě více krémové konzistence. Květáková polévka je skvělým zdrojem...
Jednoduchá bílá poleva na zdobení perníčků
Jednoduchá poleva na zdobení perníčků se bude při pečení vánočního cukroví hodit. Když si přidáte potravinářské barvivo, ...
Kapustová polévka
Kapustová polévka je zdravá a s čerstvým pečivem klidně nahradí zimní večeři. Je sytá a krásně vás zahřeje....
Top plodiny pro říjen 2020 aneb jezte sezónně…
Začátek podzimu je tradičně spojený s velmi bohatou sklizní zeleniny a ovoce. Denně bychom měli sníst minimálně 600 g zel...
Kuchyně na míru – trendy v moderním designu
Kuchyně slouží a vždycky sloužily jako tepající srdce mnoha domácností. Není divu, obejme vás tam teplo, vůně a bezpečí. ...
Novoroční čočková polévka
Novoroční čočková polévka nesmí chybět prvního ledna na stole. Nebo na tyto pověry nevěříte? Tak si alespoň pochutnáte....
Rýže s kuřecím masem a klobásou
Rýže s kuřecím masem a klobásou voní kořením a chutná výtečně. Záleží jen na nás jakou zvolíme klobásu a jaká tedy bude v...
Špízy z vepřového masa s klobásou
Maso na jehle mne velmi baví, protože ho lze připravit v nejrůznějších variacích podle toho, co zrovna dům dá. Špízu z ve...
Být sám sobě someliérem aneb jak si nezkazit požitek z vína
Největšího hříchu, kterého se dopouštíme při pití vína, je nedostatek pozornosti při chlazení lahví. Červená vína pijeme ...
Všechno co chcete vědět o letošních Velikonocích
Možná ne tak úplně všechno, ale i tak si zkusme připomenout to hlavní. Tak především, končí doba půstu, který trval dlouh...
Hráškové pyré
Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako ...
Italská polévka s klobásou
Pro milovníky italské kuchyně přinášíme skvělou Italskou polévku s klobásou. Přes noc si namočíme fazole do studené vo...
Fazole po mexicku
Fazole po mexicku jsou pikantní a pálivé právě tolik, kolik pálivého koření do nich přidáme. Takže záleží jen na nás, ja...
Lečo s cuketou
Lečo je tradiční česká pochoutka, na které si pochutná kdekdo. Lečo s cuketou vám zpestří tradiční jídelníček a bude urči...
Brokolice s bramborami, klobásou a parmezánem
Brokolice s bramborami, klobásou a parmezánem je jídlo, které upečete v zapékací míse nebo pekáčku a můžete servírovat do...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Vepřové ražniči
Vepřové ražniči je skvělé s hranolky pečenými troubě a s tatarskou omáčkou. Někomu ale může chutnat i s bramborovou kaší ...
Zeleninové karbanátky
Zeleninové karbanátky s klobásou můžeme podávat třeba jen s hořčicí a čerstvým chlebem. Nebo k nim uvaříme bramborovou ka...
Plněné taštičky
Plněné taštičky z listového těsta máme upečené za chvilku. Můžeme je podávat horké, ale také za studena....
Čočková polévka
Čočková polévka s uzeninou je sytá a hustá, takže ji můžeme uvařit k večeři. Stačí jen přidat čerstvý chléb. A luštěniny...
Vepřová roláda
Vepřová roláda bude výborná s jakkoliv upravenými brambory. Třeba bramborová kaše by mohla být výtečná....
Kukuřičné lívance
Kukuřičné lívance jsou skvělou svačinou už pro děti batolecího věku, ale díky přidaným ingrediencím se hodí i například p...
Bílé fazole na kyselo
Luštěniny jsou díky obsahu stopových prvků a vitamínů tělu velmi prospěšné. A ty na kyselo jsou hodně oblíbené zejména na...
Slaný bramborový koláč
Slaný bramborový koláč upečete v jednom pekáči a máte báječnou a vydatnou večeři pro celou rodinu. K tomu stačí přidat je...
Polévka z červené čočky s klobásou
Polévka z červené čočky s klobásou je hustá, zdravá a díky tomu, že červenou čočku nemusíme dlouho vařit, je i rychle hot...
Fazolová polévka
Fazolová polévka z konzervovaných bílých fazolí je krásně hustá a když k ní přidáte čerstvé pečivo, dokonale zasytí....
Kuskus s klobásou a zeleninou
Kuskus s klobásou a zeleninou je snadno a rychle připravené jídlo. Můžete si k němu přidat třeba salát z čerstvé zelenin...
Brambory na paprice
Brambory na paprice, to je syté jídlo z jednoho hrnce. Jste-li vegetariáni, klidně klobásu vynechte....
Zelňačka
Zelňačka patří mezi ty husté, syté a oblíbené tzv. svačinové polévky. Je pikantní a můžete k ní přidat třeba i kousek peč...
Omeleta s klobásou Chorizo
Omeleta s klobásou Chorizo doplněná tmavým celozrnným pečivem může být skvělá večeře. A nebo klidně taky výborná snídaně ...
Salámová pizza s klobásou chorizo a olivami
Salámová pizza s klobásou chorizo a olivami je lehce pikantní a dokonale se v ní spojuje spousta různých chutí. Máme-li ...
Sladké brambory s vejci
Sladké brambory s vejci s třemi druhy papriky a klobásou, to je ta pravá snídaně, která nám dodá energii na celé dopoledn...
Masové koule v mrkvové omáčce
Masové koule v mrkvové omáčce je trochu netradiční, ale velmi dobré pohoštění. Jako přílohu můžeme podávat dušenou rýži, ...
Zdobené ovesné sušenky
Příprava ovesných sušenek je velmi jednoduchá. Z rozmixovaných ovesných vloček, oleje a medu vypracujeme těsto, do kte...
Topinky s rajčaty
Topinky s rajčaty zapečené v troubě připravíme jako lehkou večeři. Můžeme jimi pohostit i návštěvu třeba k vínu nebo pivu...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Bavorska bila klobasa recepty