Klobásy v listovém těstíčku
Čekáte návštěvu, připravujete pohoštění? Nechte se inspirovat a upečte si klobásky v listovém těstíčku. Servírovat je můž...
Klobása s bramborovou kaší
Klobása s bramborovou kaší je syté jídlo, které snadno připravíte. Chuť a vůně tohoto zdánlivě všedního jídla je díky pou...
Jak se jedlo za první republiky
...koleno, které k nám doputovalo z vedlejšího Bavorska. Nechyběla však také pečená drůbež, ve městě opět ... nebo párečky k nám doputovaly ze sousedního Bavorska, čevabčiči z Balkánského poloostrova a někdy v 9....
Top 5 nejlepší sezónní recepty měsíce srpna 2021…
Připravili jsme pro vás výběr top pěti delikátních sezónních receptů měsíce srpna, které vaše chuťové pohárky budou zbožň...
Zapečené zelí s klobásou
Zapečené zelí s klobásou je celé jídlo, připravené v jednom pekáči. Zdravé a do sychravého zimního počasí jako dělané....
Vepřové klobásky na zelenině
Vepřové klobásky na zelenině, ke kterým přidáte nějakou dobrou hořčici či dip, jsou velkou pochoutkou. Kdo chce přílohu, ...
Fazole z konzervy
Fazole z konzervy stačí v podstatě jen prohřát, přidat oblíbené koření, nebo tak jako v tomto receptu, kvalitní klobásku....
Co si dopřát v létě zdravého?
Je tady léto a s ním i horké slunečné počasí. Čas výletů, koupání a dovolených. V tomto období dost často začínáme měnit ...
Prostíráme stůl ke štědrovečerní večeři
Štědrý den je ve většině českých domácností dnem naprosto výjimečným. V naklizených domácnostech zazáří svíčky a v kuchyn...
Kuřecí bábovka
Kuřecí bábovka je neobvyklý recept na přípravu kuřecího masa. Hodí se k zeleninovým salátům a do studených mís. Podávat m...
Lasagně
Lasagne jsou nejstarším druhem těstovin, které mají široký a plochý tvar. Toto je italská specialita, kde se mezi lasagne...
Španělské kuře s chorizem nebo klobásou a rýží
Skvělé kuřecí jídlo, které bude chutnat célé rodině. Dobrý oběd i večeře. Vyzkoušejte Španělskou delikatesu. Rozpálíme...
Podzim je tady! A nesmí chybět ani uzené
S příchodem podzimních měsíců se začínají rozpalovat také udírny. Ojedinělá vůně uzeného masa k chladným dnům jednoznačně...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
V minulosti měla spousta lidí na zahradě vlastní udírnu pro výrobu domácích uzenin, ovšem takové doby jsou, bohužel, dávn...
Jednoduchá paella s mořskými plody
Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. Přestož...
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky jsou velmi chutné a lehké jídlo. Jako letní oběd nebo večeře jsou ideální. Ve v...
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou je sytá výborná polévka, která je nejlepší druhý den. Takže ji můžeme uvařit hodně a uložit do ledni...
Dobré jídlo, přátelé, a hlavně žádný spěch. Tak stolují Francouzi.
Není to jen o francouzské kuchyni, která je samozřejmě světově proslulá a Francouzi ji mají za“nedotknutelné kulturní děd...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
Zelňačka
Zelňačka je oblíbená, hustá a příjemně nakyslá polévka. Pochutnáme si na ní vždy, ale nejvíce ji asi oceníme po veselém ...
Lečo s klobásou
Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Top 5 jedinečných sezónních druhů podzimní zeleniny, které nesmí chybět na vašem talíři…
Seznamte se s nejpodceňovanější zeleninou podzimu a připravte si z ní delikátní recepty. Dýně a máslová dýně jsou považov...
Překvapivé zjištění – Češi získávají hodně vitaminu D i z buřtů a slaniny
Český národ je přizpůsobivý národ. Nezískáváme-li v našich zeměpisných šířkách dostatek vitaminu D ze slunce, bereme si h...
Květák zapečený se sýrem a klobásou
Květák zapečený se sýrem a klobásou podáváme se zeleninovými saláty nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a chutné jíd...
Slovenská fašírka
Slovenská fašírka je hodně podobná naší sekané. Možná je o něco pikantnější....
Zapečené brambory se sýrem
Zapečené brambory se sýrem chutnají asi všem. Záleží hodně na tom, jaké použijete maso nebo uzeninu. Kvalita se, jako ost...
Plněné brambory zapečené v troubě
Plněné brambory zapečené v troubě budou chutnat všem, kdo si potrpí na jednoduchá a pikantní jídla. Báječně voní sýrem a ...
Houbová omeleta
Houbová omeleta pečená v troubě voní kořením a především čerstvými houbami. Nejlepší bude z houbové směsi různých hub....
Drůbeží játra na špejli
Drůbeží játra na špejli připravíme velmi rychle v troubě. Jako přílohu můžeme zvolit brambory, pečené nebo vařené, a čers...
Chlebová polévka s klobásou
Chlebová polévka může být i ve vegetariánské verzi. Tento recept lze považovat za velmi snadný na přípravu, a tak se výbo...
Bramborový guláš
Velmi rychlý a jednoduchý pokrm, který se hodí pro zimní i letní období. Může být snadnou alternativou klasického guláše,...
Špízy z vepřového masa s klobásou
Maso na jehle mne velmi baví, protože ho lze připravit v nejrůznějších variacích podle toho, co zrovna dům dá. Špízu z ve...
Zapečené chlebíčky se sýrem
Zapečené chlebíčky se sýrem jsou příjemnou změnou v klasickém pohoštění vašich hostů. Ale jako rychlá teplá večeře k čaji...
Klobása, krevety , papriky a sýrová polenta
Klobása, krevety, papriky a sýrová polenta je jídlo, se kterým budete mít určitě velký úspěch. Kombinace těchto surovin j...
Vepřová klobása a dušené zelí
Vepřová klobása a dušené zelí s pikantní hořčicí navíc, je jídlo, které opravdu leckdy přijde k chuti. S klobásou z kval...
Salámová pizza s klobásou chorizo a olivami
Salámová pizza s klobásou chorizo a olivami je lehce pikantní a dokonale se v ní spojuje spousta různých chutí. Máme-li ...
Italská plněná cuketa
Italská plněná cuketa je lehké jídlo k obědu nebo k večeři. Můžeme ho doplnit dobrým italským stolním vínem a určitě si s...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Bavorska klobasy recepty