Bezinková šťáva
Kdo by neznal bezinky. Uděláme si z květů šťávu. Její výbornou chuť oceníte!...
Vařená majonéza
Vařená majonéza se vyznačuje tím, že je tento recept velmi tvárný, a tak si do vařené majonézy může každý přidat, co chce...
Bezinková sezóna vrcholí: tipy jak zužitkovat plody bezu černého
Smradinky, kobzinky či bzinky, i tak se lidově přezdívalo bezu černému, který je jednou z nejoblíbenějších léčivých rostl...
Populární šťáva z kaktusu aneb agávový sirup
Cukr je pro lidské tělo velmi důležitý a naše tělo se bez cukrů zkrátka neobejde. Avšak cukr ve velmi vysokém množství šk...
Pomalu vařená krůtí prsa na víně
Pomalu vařená krůtí prsa na víně s jemnou zeleninovou omáčkou jsou lehká a přitom pikantní. Přílohou mohou být třeba vař...
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem jsou jednoduchým jídlem a možná i proto tak oblíbeným. Svěží, chutná snídaně...
Bezinková polévka
Z květů bezinek se připravuje sirup, ocet, kosmatice a ze zralých plodů můžeme připravit třeba polévku. Vyzkoušejte letní...
Jídlo podle horoskopu - Astrodieta
Když zjistíme, že se po svátcích nevejdeme do svého běžného oblečení, asi to nebude tím, že by se nám během Vánoc srazilo...
Černý bez - bezinka neboli zázračný lék
Černý bez neboli latinským názvem Sambucus nigra je jedním z nejznámějších a nejpoužívanějším přírodním léčivem u nás. Ta...
Bezinková povidla
Švestková povidla jsou klasika, ale co vyzkoušet ta z bezinek? Tmavé plody černého bezu dozrávají na konci srpna a jsou d...
Vařená majonéza
Co si budeme povídat, doma vyrobená majonéza chutná prostě nejlépe! Tento recept je trochu netradiční, ale rozhodně stojí...
Vařená brokolice s oříškovým máslem
Tento vegetariánský pokrm je lehký a dá se použít jako hlavní chod nebo příloha. Zelená brokolice je cenným zdrojem vlákn...
Květen - čas černého bezu
Blíží se doba, kdy doslova na každém kroku můžeme vidět velká bílá květenství černého bezu. Tenhle zdánlivě obyčejný keř ...
Přinášíme tip jak na tradiční zdobení velikonočních vajíček voskem…
Zdobení kraslic voskem je krásná tradice, která zabaví celou rodinu. Na vesnicích se tato tradice udržuje již po staletí ...
Bezinkový likér
Bezinková šťáva je plná zdraví prospěšných látek. Naše babička říkala, že jedna sklenička bezinkového likéru denně před s...
Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná je samozřejmě s vejci. Kromě toho že je velmi chutná, i pěkně vypadá. A k ní třeba bramborovou kaši. A...
Velikonoční salát s květákem a vejci
Velikonoční salát s květákem a vejci si můžete připravit nejen o Velikonocích. I ḱdyž ty se pro množství vajec samy nabíz...
Bramborový salát stokrát jinak
Tradiční štědrovečerní menu se u většiny z nás neobejde bez bramborového salátu. Jako příloha pro smaženého kapra, vinnou...
Bezová sezóna je v plném proudu, poradíme vám co vše se z bezu dá připravit…
Víte co všechno se dá připravit z bezu? Začala sezóna bílých květů bezu černého, který obsahuje mnoho zdraví prospěšných ...
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojen...
Křenová omáčka
Křenová omáčka je rychlá, jednoduchá a zdravá. Podáváme ji hlavně k vařeným masům, nejčastěji to bývá přední hovězí. Oblí...
Vrstvený salát
Vrstvený salát nejlépe použijeme jako netradiční přílohu, třeba místo vařených brambor. Můžeme ho ale klidně považovat za...
Dělená strava
Někteří způsobu hubnutí pomocí dělené stravy říkají dieta, ale ve skutečnosti je to spíše životní styl, nebo chcete-li, k...
Jak zacházet s vejci?
Nevařte chladná vejceVajíčka, která se chystáte uvařit, je nejprve třeba vyndat z ledničky a to nejlépe i o několik hodin...
Vajíčkový salát
Vajíčkový salát patří do klasické české kuchyně. Je to výtečná pomazánka na chlebíčky nebo s čerstvým pečivem nahradí kl...
Švestkovo - čokoládová lahůdka
Každá hospodyňka, která peče a zdobí moučníky, ráda zkouší nové náplně, polevy aj. Jednou z nich, může být vařená švestk...
Plněná vejce
Vařená vejce s tuňákem jsou vhodná pro příležitostné pohoštění i na běžnou svačinu. ...
Jarní salát s vejci a zelenými lístky
Na začátku jara můžete využít čerstvosti nových jarních lístků a umíchat si z nich jednoduchý a rychlý zelený salát. Aby ...
Zapečená vejce
Zapečená vejce podáváme nejlépe s čerstvými zeleninovými saláty. Může to být rychlá a zdravá večeře nebo lehký oběd....
Letní salát s vejci
Letní salát s vejci je jako stvořený pro lehký oběd nebo večeři v letním horku. Pro větší jedlíky k němu podáváme čerstvé...
Karbanátky na pivě
Karbanátky na pivě jsou výjimečně dobré. Přílohou mohou být třeba vařené brambory, ale ani zelenina vařená v páře není š...
Česneková pomazánka
Česneková pomazánka na topinky je pikantní a zdravá právě díky čerstvému česneku. Sýr použijte podle vlastní chuti, může ...
Kuře zapečené s rýží
Kuře zapečené s rýží vás překvapí hlavně báječnou chutí rýže. Je totiž mnohem lepší než vařená....
Pikantní salát s vejci
Pikantní salát s vejci je rychlé a jednoduché jídlo. Podávejte ho s čerstvým pečivem....
Bramborový salát
Bramborový salát patří k oblíbeným svátečním pokrmům. Co si jej dopřávat častěji bez složitých příprav? ...
Poke bowl s lososem
Na Havaji slovo „poke“ znamená „sekat na kousky“, což odkazuje k hlavní úpravě pokrmu – většina surovin v misce je pokráj...
Mandlovo-rýžový puding
Růžový pudink z vařené rýže v mléce a cukru budete milovat. Podává se studený i teplý a pochází z Indie. Připravte si ten...
Francouzský nicoise salát s tuňákem
Tento skvělý jarní francouzský salát je elegantní kombinace tuňáku, brambor, vařeného vejce, oliv a zelených fazolek. Sar...
Bramborová polévka s vařenými vejci
Bramborová polévka a recept na ni je tentokrát vyšperkován vařenými vejci pro zahnání ještě většího hladu, než který jste...
Polévka z uzeného masa
Polévka z uzeného masa se výborně hodí ve chvíli, kdy vaříte uzené maso k obědu, protože lze vývar z masa použít na jedno...
Salát se špenátem a vejci
Salát se špenátem a vejci podávejte nejlépe hned po přípravě, tedy teplý. Je to lehké jídlo s chutí a vůní zelených bylin...
Pikantní rýže s bylinkami
Pikantní rýže s bylinkami je příloha vhodná k pečeným, dušeným i grilovaným masům. Je to zase trochu jiná příloha než ta ...
Cizrnová sekaná
Cizrnová sekaná bude určitě chutnat nejen vegetariánům. Trochu odlehčení od masa prospěje občas každému, ne?...
Korejské hovězí špízy
Korejské hovězí špízy jsou svou chutí trochu exotické. Rozhodně stojí za to, obstarat si ingredience a vyzkoušet je. G...
Cuketa v kari omáčce
Cuketa v kari omáčce je exotické pikantní jídlo, které si možná oblíbíte. Chuť kokosu a zelených kari listů je možná troc...
Burrito na korejský způsob
Burrito na korejský způsob je exotické a chutné jídlo plné bylinek a koření. Kvalitní hovězí maso je důležitou součástí j...
Plněné papriky s quinoa
Plněné papriky s quinoa jsou zajímavé svou neobvyklou chutí. Quinoa se sice používá jako obilovina, ale obilovina to vlas...
Pomerančová limonáda
Pomerančová limonáda je přesně ten pravý osvěžující nápoj pro horké léto. Když si ho doma připravíte z čerstvých citrusů,...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Smažené tofu s japonskou omáčkou ponzu
Tofu připravené originálním způsobem. Je to japonská dobrota, která zachutná snad každému....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Bezinkova stava varena recepty