Maracuja v pěně z bílé čokolády
Maracuja v pěně z bílé čokolády je lahodný exotický moučník. Kromě toho maracuja obsahuje spoustu zdraví prospěšných láte...
Salát z bílé ředkve s chilli zálivkou
Jednoduchý ale chutný salát v sobě snoubí jemnou chuť bílých ředkviček se sladkou chilli omáčkou. Omáčku kupovat nemusíte...
Podle čeho správně vybírat víno?
Tisíc lidí, tisíc chutí – to platí i u vína. Ale jak najít tu správnou? Každá lahev skrývá specifické vlastnosti, které s...
Jak na skvrny od jídla
Pokud i vy často bojujete s odolnými skvrnami od různých potravin a nechcete používat drahé a často neúčinné prostředky z...
Bílé fazole na kyselo
Bílé fazole na kyselo třeba s domácím houskovým knedlíkem, to je lahůdka. Můžete přidat natvrdo uvařené vejce a obejdete ...
Bílé kokosové myšky
Bílé kokosové myšky jsou nepečené vánoční cukroví vhodné i pro ty, co musí držet bezlepkovou dietu. Jsou jednoduché a bud...
Bílé fazole na kyselo
Luštěniny jsou díky obsahu stopových prvků a vitamínů tělu velmi prospěšné. A ty na kyselo jsou hodně oblíbené zejména na...
Svatomartinské víno 2017
Svátek Sv. Martina, 11. listopad 2017, je pro všechny milovníky vína, a především pro vinaře, důležitým a s napětím očeká...
Diabetes Mellitus - ohroženi jsme všichni, nenechte se překvapit tímto onemocněním...
Víte, že každý rok v České Republice každoročně cukrovkou nově onemocní 60 tisíc lidí? Toto onemocnění je velmi podceňova...
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Dušené bílé zelí se slaninou
Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkov...
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti. Je to zdravá a chutná příloha....
Vše o víně, co by jste měli znát
Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objedná...
Jak si zpříjemnit předvánoční čas aneb Těšíme se na Vánoce!
Venku se snáší poslední lístky stromů k zemi, snad jim již sekundují i první sněhové vločky, teploty se pomalu sunou k nu...
Kimchi z bíle ředkve
Grandiózní korejský salát, který má blahodárné účinky na naše zdraví. Přivítejte do své domácnosti kimchi, které posílí o...
Rybí polévka „Halászlé"
Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přináším...
Rychlá zapražená polévka
Rychlá zapražená polévka představuje, jak už její název připomíná, rychlou a vydatnou polévku, která je velmi jednoduchá ...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
Ztrácíte se v zvláštních vinařských pojmech, které zní jako v nějaké cizí řeči? Co vlastně říká číšník, když vám nabízí b...
Jak posuzovat chuť vína
Jediný doušek vína vám může napovědět, jaké chuťové zážitky vás čekají a ke kterému pokrmu se hodí. Laik rozezná několik ...
Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Tradiční vánoční punč
Tradiční voňavý vánoční punč. Vymačkanou šťávu z pomeranče a citronu svaříme s vodou a cukrem. Pak přidáme víno (mů...
Zdravá strava u dětí je velice důležitá, na co si dát pozor?
Výchova a vysvětlování je základV dnešní době, kdy je konzumní způsob života na vzestupu, je obzvláště obtížné udržet u d...
Pusťte barvy do kuchyně! 6 tipů jak si s barvami v kuchyni vyhrát
Barvy do kuchyně bezesporu patří. I když si možná zakládáte na moderním a čistém designu vaší kuchyně, neměli byste zapom...
Grilované papriky s masovou náplní
Grilované papriky s masovou náplní a rajskou omáčkou jsou skvělou variantou letního obědu. Do hrnce si vyklepneme rajčat...
Bramborovo - fazolová polévka
Výborná polévka plná rozmanitých chutí. Při její konzumaci si nejste jistí, která surovina tak krásně voní....
Tagliatelle s panenskou svíčkovou
Neděle je poslední den v týdnu a měla by probíhat ve znamení klidu a pohody. Čerpáme sílu na příští týden. Jídlo, které s...
Cibulačka
Cibulačka se sýrem je polévka, se kterou můžete klidně začít nový den po náročné noci. Udělá vám rozhodně dobře. Druh sýr...
Kimchi
Pokud jste ještě o tomto chutném zázraku plném vitamínů a probiotik neslyšeli je na čase to změnit. Tato korejská special...
Kukuřičné lívance
Kukuřičné lívance jsou skvělou svačinou už pro děti batolecího věku, ale díky přidaným ingrediencím se hodí i například p...
Tatarák
Tatarák, jinak tatarský biftek, připravujeme z hovězí svíčkové. Počet dalších dochucovadel i jejich množství se může mali...
Buřtguláš
Guláše jsou v české kuchyni velmi populární a kdo chce trochu ušetřit, může hovězí maso nahradit například buřty. Je to o...
Rýže se šunkou a fazolemi
Rýže se šunkou a fazolemi doplněné zelenou jarní cibulkou je svěží a lehké jídlo. Jednoduchý recept a výsledek je vynika...
Salát Coleslaw
Salát Coleslaw je skvělý zelný salát, který můžete znát například z Fastfoodu KFC. Nakrájíme zelí na tenké plátky. ...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky můžeme podávat jako předkrm. Také se hodí jako pochoutka k pivu či vínu. Oloupané cibule na...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Šodó
Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buch...
Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč si určitě zamilujete. Může být hlavním jídlem, může být třeba pohoštěním k vínu. Rozhodně ho z...
Cheeseburger
Zde je recept na burger lepší, než kdekoli, kde ho můžete koupit již hotový. Není nad domácí. Začneme tím, že si koupíme...
Tvarohový koláč s malinami a bílou čokoládou
Vydatný a krémový tvarohový koláč, pečený dohromady s malinami a pokrytý čokoládovými kolečky, což z něj dělá ideální pár...
Italské houbové rizoto
Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Skvělá rychlá a l...
Zapečené rizoto s parmezánem
Zapečené rizoto s parmezánem je chutný a lehce stravitelný pokrm, jehož příprava vám nezabere příliš času. Jeho jemně kré...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Pečené papriky s nivou
Pečené papriky s nivou jsou výborný předkrm, nebo jednoduchá večeře. Podáváme je s čerstvým pečivem, nebo klidně i s vaře...
Ovocné špízy
Ovocné špízy se sezónním ovocem a jogurtovým dipem je zdravá letní snídaně nebo svačinka. A jako malé čerstvé pohoštění k...
Dezert z cukety a jogurtu
Dezert z cukety a jogurtu krájíme na jednotlivé řezy, ozdobíme třeba šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou. K odpoled...
Husí játra
Husí játra připravená podle tohoto receptu můžeme podávat jako studený předkrm. Jako příloha je nejvhodnější čerstvé peči...
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně jsou báječné jídlo pro toho, kdo nemusí mít pořád maso. Dobře chutnají třeba s houskovými knedlíky, n...
Hrníčková bábovka
Hrníčková bábovka je vláčná, mramorová a nemůžeme na ní nic zkazit. Po upečení a vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cuk...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Bile zalí recepty