Pomalu pečené kuře s brambory
Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory n...
Domácí housky
Doma upečené houstičky, nezní to lákavě? Proč to nezkusit?! Uvidíte, jak budou vaše housky výborné....
Jak zacházet s vejci?
Nevařte chladná vejceVajíčka, která se chystáte uvařit, je nejprve třeba vyndat z ledničky a to nejlépe i o několik hodin...
Silný hovězí vývar je všelék
Heslo dne zní: Posilte imunitu! Způsobů jak toho dosáhnout existuje celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posi...
Citronový sorbet
Na sorbetu je dobré to, že neobsahuje smetanu, takže si na něm mohou bez obav pochutnat i lidé, kterým mléko nedělá dobře...
Jarní kuře s parmezánem
Kombinace chuti parmezánu a kuřete spolu s brambory, hráškem a čerstvým špenátem je opravdu výtečná. Příprava je jednoduc...
Kávová poleva
Na každé oslavě, rodinném setkání nesmí chybět dobrý zákusek, perník apod. Poleva z kávy dodá zákusku jedinečnost. Např...
Top 10 super zlepšováků do kuchyně, co ušetří čas i peníze…
Kdo by nechtěl ušetřit čas strávený v kuchyni a vyhnout se nepříjemným omylům, které dokáží zkazit požitek z vaření. Přin...
Netradiční fitness zdravé obědy
Jste spokojení se svou postavou? V dnešní době je každý druhý nespokojený se svou postavou. Bohužel přibývá lidí a hlavně...
Houskový knedlík
Uvařit domácí houskový knedlík není nic složitého. Nevěříte? Nebojte se a vyzkoušejte! ...
Hříbky z mandlového těsta
Hříbky z mandlového těsta budou chutnat nejen dětem. Potřebují jen trochu více času na proschnutí. Jejich příprava je a...
Vejce na tvrdo
Na hniličko, na měkko, na tvrdo… Vejce se dá připravit mnoha způsoby a záleží jen na tom, na co máme momentálně chuť. Prv...
Jak na domácí aspik
Rosol nebo-li aspik se dá jednoduše připravit se želatinou, ale nikdy to nebude úplně ono. Pokud chcete vyzkoušet poctivo...
Diabetes Mellitus - ohroženi jsme všichni, nenechte se překvapit tímto onemocněním...
Víte, že každý rok v České Republice každoročně cukrovkou nově onemocní 60 tisíc lidí? Toto onemocnění je velmi podceňova...
Volské voko
Vejce jsou oblíbenou ranní pochoutkou a tzv. volské oko, chutná asi všem. Jak ho připravit, aby bylo dokonalé? ...
Bílková poleva
Skvěle se hodí například ke zdobení medových vánočních perníčků. Vyjímat se ale bude i na pečených dezertech. ...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Bliny – bohatě plněné a tak trochu jiné palačinky
Vypadá to jako palačinka, konzumuje se to jako palačinka, ale palačinka to není. Ruské bliny jsou místní variantou napřík...
V hlavní roli vejce! Jak je nakupovat a skladovat?
Co bylo dřív - vejce nebo slepice? Na tuto otázku sice odpověď neznáme, zato ale víme, na co si dát pozor při nákupu a uc...
Linecký koláč
Voňavé linecké těsto patří k mým nejoblíbenějším a je jedno, jestli jde o vánoční slepované cukroví nebo koláč pomazaný r...
Vejce nahniličko
Vajíčka patří k základním potravinám v kuchyni a připravit je lze mnoha způsoby. Vejce natvrdo mají tuhé obě složky – ted...
Vánoční perníčky bez lepku
Vánoční perníčky bez lepku jsou důkazem toho, že i ti co nesnáší lepek si mohou upéct vánoční cukroví....
Křepelčí vejce na talíři. Proč je zařadit do jídelníčku?
Dříve byla křepelčí vejce považovaná za exkluzivní delikatesu, dnes už jde o zboží běžně dostupné. Na pohled jsou drobná ...
Bezmasé řízky z květů? Vyzkoušejte kosmatice!
Řízky jsou v našich končinách velmi populární pokrm a prim hraje zejména jejich vepřová a kuřecí varianta. Smažit se dá i...
Kakaové sušenky se smetanovým krémem
Kakaové sušenky se smetanovým krémem jsou nejen atraktivní napohled, ale i výborně chutnají. Ke kávě, k čaji, nebo třeba ...
Zdobené ovesné sušenky
Příprava ovesných sušenek je velmi jednoduchá. Z rozmixovaných ovesných vloček, oleje a medu vypracujeme těsto, do kte...
Bílková poleva
Klasická bílková poleva na vašem vánočním cukroví nikdy nesmí chybět. Příprava je rychlá, snadná a chuť výborná. Pro...
Jarní kuře s parmezánem a brambory
Jarní kuře s parmezánem a brambory svou chutí a vůní určitě uspokojí každého, kdo má rád kuřecí maso. Obalením v parmezán...
Kokosky
Blíží se vánoce a my přemýšlíme, co upečeme. Dobrým nápadem mohou být kokosky. Těmito kokoskami by nepohrdli ani Kluci v...
Domácí rohlíky a housky
Pojďme si upéci domácí rohlíky a housky! Nejprve si zaděláme kvásek. Do hrnku si rozdrobíme droždí a zasypeme zlehka cukr...
Kokosky s tvarohovou náplní
Kokosky jsou skvělé! A kokosky s tvarohem, to je teprve lahůdka! ...
Lesklé vláčné perníčky
Perníčky mají své místo v české kuchyni. Po upečení se vláčné perníčky mohou zdobit polevou. Používají i jako ozdoby na s...
Lečo se šunkou
Lečo se šunkou není zrovna pro vegetariány. Pokud ale netoužíme po mase, vůbec nic se nestane, když šunku prostě vynechá...
Slané sušenky s mrkví
Rychlý, jednoduchý a levný recept na přípravu sušenek, když dorazí nečekaná návštěva, nebo na oslavy či silvestr. Výsledn...
Císařský trhanec
Některé prameny uvádějí, že tento rakouský vynález původního názvu Kaiserschmarrn z lívancového těsta s rozinkami naložen...
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt je hvězdou brunch stolu nebo si ho připravte jako snídaně. Skládá se z toustového chleba, který je pokryt ...
Smažené kosmatice
Květy bezu černého nemají jen léčivé účinky, ale také skvěle chutnají. Bez rozkvétá v květnu a kosmatice patří k tradiční...
Nepečené cukroví z jedlých kaštanů
Nepečené cukroví z jedlých kaštanů je trochu netradiční, ale nejen o Vánocích jím můžete příjemně překvapit. Chutná výte...
Mumie z párečků a listového těsta
Tahle vtipná chuťovka se hodí zejména ke svátku Halloween, ale nejen k němu. Párečky zabalené do šatů z listového těsta s...
Marcipán
Sladká mandlová hmota - tedy marcipán -, se hodí například k modelování květin, ovoce a ke zdobení moučníků a domácích bo...
Vánoční perníčky podle Kluci v akci
Recept na perníčky z oblíbeného kuchařského pořadu jsem vyzkoušela už před pár lety, a od té doby ho používám každý rok. ...
Vánoční mandlové sušenky
Recept na vánoční mandlové sušenky vám navodí tu správnou vánoční atmosféru. Sušenky jsou jemné, krásně se rozpývají na j...
Česnečka se ztraceným vejcem
Klasická česneková polévka je skvělý “vyprošťovák” po bujarém večírku, ale také účinný lék při nachlazení. Variací na tut...
Pečené kuře se sváteční nádivkou
Ideální recept pro nedělní rodinný oběd, který se hodí také jako velikonoční sváteční pokrm. Nádivku lze péct zvlášť, neb...
Mrkvový koláč s polevou
Mrkvový koláč s polevou je vláčný, jemný moučník ke kávě nebo k odpolednímu čaji. Snadný recept i pro kuchaře začátečníky...
Křehké slané sušenky
Křehké slané sušenky podle tohoto receptu mohou mít mnoho variant. Záleží jen na vás, jakým kořením recept doplníte. Může...
Perníčky
Perníčky a jejich vůně neodmyslitelně patří k Vánocům. Upéct je však musíte s předstihem, aby do Vánoc stihly změknout. I...
Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná je samozřejmě s vejci. Kromě toho že je velmi chutná, i pěkně vypadá. A k ní třeba bramborovou kaši. A...
Tvarohová náplň do buchet a do závinu
Tvarohová náplň do buchet a do závinu nám bude určitě chutnat. Tvarohové buchty máme rádi všichni, ne?...
Cuketa plněná pikantní směsí
Cuketa plněná pikantní směsí je lahodný a sytý pokrm, který vám dodá potřebnou energii. Takže by to mohla být i skvělá sn...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Bilek vaha recepty