Chlebové bochánky
Chlebové bochánky můžeme upéct jako skvělou přílohu ke grilovanému masu nebo zelenině. Samotné budou ale chutnat také....
Parmezánové bochánky
Parmezánové bochánky upečené doma ve vlastní troubě jsou vynikající, a to především díky skvělé chuti sýra. ...
Velikonoční sladkosti: beránek, mazanec i boží milosti snadno a jednoduše
Svátky jara jsou v plném proudu a k nim se váže také spousta tradic, včetně pečení sladkých moučníků v podobě beránků, ma...
Bagel: houska s dírou, kterou stojí za to vyzkoušet
Svačina na newyorský způsob, to je bagel! Bohatě obložené pečivo se dostalo do povědomí českých strávníků především díky ...
Grilované krůtí bochánky na grilu podle Pohlreicha
Mleté krůtí maso opečené na grilu, doplněné o osvěžující okurkovou salsu, je skvělý pokrm do teplých dní. Chutnat bude i ...
Sýrové bochánky bez kynutí
Sýrové bochánky bez kynutí jsou vláčné a vydrží i pár dní. Přitom jsou velmi jednoduché....
Bochánky
Tyto kynuté bochánky můžeme upéci kdykoli, třeba na vánoce nebo na velikonoce a vždy, když dostaneme chuť na něco dobrého...
Jak na domácí těstoviny
Mnoho zkušených kuchařů a kuchařek si čas od času připraví domácí těstoviny, jelikož mají svou nezaměnitelnou chuť. Pokud...
Top velikonoční jídla 2020...
Vybrali jsme pro vás top recepty spojené s tímto největší křesťanský svátek, který sahá dávno do minulosti a je spojený s...
Mazanec
Mazanec, neboli velikonoční bochánek se připravuje většinou o jarních svátcích ze sladkého kynutého těsta. Je to klasické...
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Bezlepkové dalamánky
Bezlepkové dalamánky jsou nejlepší úplně čerstvé. Stejně vám totiž o moc déle nevydrží, protože jsou výborné....
Dušičky - oslavte svátek zesnulých u dobrého jídla…
Svátky kdy vzpomínáme na své zesnulé nepatří v Evropě mezi bujaré oslavy, přesto jsou hluboce zakořeněné do naši historie...
Všechno co chcete vědět o letošních Velikonocích
Možná ne tak úplně všechno, ale i tak si zkusme připomenout to hlavní. Tak především, končí doba půstu, který trval dlouh...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
Gougères jsou sýrové bochánky z odpalovaného těsta, jinak také nazývané profiterolky, česky se jim říká větrník. Jejich c...
Vánočka
Každý rok pečeme nebo kupujeme vánočku jako tradici vánočních svátků. Bez sladké kynuté pletýnky s rozinkami posypané plá...
Mini pizza se šunkou a sýrem
Mini pizza se šunkou a sýrem je vhodná jako pohoštění pro návštěvu. Hodí se k vínu i pivu. Podáváme ji teplou, rovnou z t...
Vdolky z kynutého těsta
Vdolky z kynutého těsta ozdobené povidly máme rádi. Můžeme použít třeba švestková povidla, ale klidně také marmeládu, tř...
Bezlepkové sladké žemličky
Bezlepkové sladké žemličky jsou vynikající bezlepkové pečivo, které můžeme podávat třeba k nedělní snídani. Hodí se ale t...
Babiččiny dalamánky
Babiččiny dalamánky nejvíce chutnají když jsou úplně čerstvé. S kupovaným pečivem je raději ani neporovnávejte....
Pomerančový moučník
Pomerančový moučník je lehký a lahodný. Příprava je trochu delší, ale výsledek stojí za trochu našeho času....
Velikonoční mazanec bez lepku
Velikonoční mazanec bez lepku je stejně dobrý jako ten s lepkem. A o Velikonocích na něj přece máme chuť všichni....
Domácí sýrové žemle
Domácí sýrové žemle nemusí kynout a tím se jejich příprava zkrátí. Voní sýrem a rozhodně se po nich jen zapráší....
Skořicoví šneci
Tradiční švédský dezert nejen skvěle chutná, ale během jeho přípravy se díky skořici a kardamomu vaše kuchyně navíc promě...
Sušenky s borůvkami
Sušenky s borůvkami a sklenice mléka, to může být vydatná prázdninová svačinka pro děti. A bude jim chutnat....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Bochanky s psyliem recepty