Klasický bramborák
Vzpomínáte na dětství? Na oblíbená jídla, které vám připravovala maminka. Bramborák byl určitě jedním z nich. Můžeme ho...
Bramborák bez lepku
Recept na bramborák bez lepku je důkazem toho, že i když nesnášíme lepek, nemusíme se vzdávat každého oblíbeného jídla. S...
Top 10 zeleninových jídel
Zelenina je zdravá. No ano, je to klišé. Nebo konvenční banalita. Nebo fráze. Ale! Zelenina obsahuje vitamíny, vlákninu, ...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Bramborák plněný kuřecím masem a cheddarem.
Bramborák plněný kuřecím masem je náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Jako přílohu můžeme zvolit zelenino...
Bramborák se škvarky
Bramborák se škvarky má trochu jinou chuť než ten, co je jen z brambor. Ty škvarky jsou tam znát a rozhodně ho mohou jen ...
Bramborák s cuketou pečený v troubě
Bramborák s cuketou pečený v troubě je tím, že ho nesmažíme na oleji, rozhodně zdravější a dietnější jídlo. Je to oblíben...
5 druhů zeleniny, kterou nejspíše neznáte
Chcete si zpestřit jídelníček? Vsaďte na neznámé druhy zeleniny, které se právem znovu vracejí na scénu. Jsou lahodné a p...
Top plodiny pro říjen 2020 aneb jezte sezónně…
Začátek podzimu je tradičně spojený s velmi bohatou sklizní zeleniny a ovoce. Denně bychom měli sníst minimálně 600 g zel...
Bramborák
Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením ...
Dýňový bramborák
Dýňový bramborák správně ochucený podle vaší chuti, bude výbornou večeří. Můžeme k němu podávat různé saláty z čerstvé ze...
Bramborák
Bramborák je velmi oblíbená česká chuťovka. Jednoduchý a přitom, tak dobrý. Můžeme ho udělat i plněný, nebo potřít hořčic...
Koření každé jídlo posune o několik stupínků dále
Mluvíme-li o jídle, o kulinářství a o gastronomii vůbec, mluvíme také o koření. Věděli jste, že původně se koření používa...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
Napohled jsou úplně obyčejné, ale naši kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Neje...
Bramborák se zelím
Bramborák se zelím je pikantnější varianta známého a napříč generacemi oblíbeného jídla. Trochu změny občas jistě neuško...
Cuketový bramborák
Cuketový bramborák si v sezóně rozhodně připravte. Je to jedna z variant bramboráku a cuketa jí dodá zajímavou chuť. D...
Tuřínové pyré
Skvělá dietní příloha, které se skvěle hodí k tučnějšímu masu. Tuřín je poměrně opomíjená kořenová zelenina, které si nes...
Cuketa na našem stole
Cuketa, někdy se jí říká cukína, patří mezi tykve. Tato zelenina, kterou často hojně pěstujeme na svých zahrádkách, pochá...
Znáte typicky českou kuchyni? Možná si to jen myslíte.
Svíčková na smetaně, řízek, knedlo vepřo zelo, smažený sýr, bramborák, guláš, žemlovka. To jsou jen některá z jídel, k...
Fiskesuppe - krémová rybí polévka
Fiskesuppe je výtečná rybí polévka, která vás příjemně zahřeje v sychravém počasí. Tradiční severské jídlo pocházející z ...
Pečený tuřín
Vyzkoušejte tuto neobvyklou a velmi lahodnou přílohu. Tuřín zapečený s parmazánem se skvěle hodí například ke steaku....
Bramboráky plněné kuřecím masem
Každý kdo vejde do bytu a ucítí vůní bramboráku s kuřecím masem, zamíří do kuchyně. Ideální jako sobotní oběd nebo večeře...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Bramborak z turinu recepty