Bramborový guláš s růžičkovou kapustou a bůčkem. . recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Bramborový guláš s růžičkovou kapustou a bůčkem. . . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Bramborový guláš s růžičkovou kapustou a bůčkem. ., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Bramborový guláš s růžičkovou kapustou a bůčkem. . zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Kuře pečené s růžičkovou kapustou
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuře pečené s růžičkovou kapustou

...pečené s růžičkovou kapustou podáváme většinou s vařenými brambory nebo s ... bramborovou kaší. Je to chutné, lehce pikantní a jemné jídlo...

Rychlý bramborový guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Rychlý bramborový guláš

...bramborový guláš podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem. Místo ... slaniny můžeme použít třeba jinou kvalitní uzeninu....

Pečivo pro hladové krky? Bramborový chléb podle našich babiček!
Uložit recept!
článek
článek

Pečivo pro hladové krky? Bramborový chléb podle našich babiček!

...dnes již samozřejmou součástí našeho jídelníčku. Byly ale doby, kdy měli obyvatelé hluboko do ... kapsy a mouka platila za luxusní zboží. Jak si naše babičky a prababičky poradily s ... zapomněli, je plný inspirativních receptů a nápadů. Pořad nabízí pohled na to jak skloubit moderní ... tradicí a občas zazní i opravdové perly.  Díky přízni diváků má magazín již 5. řadu a v ... ale přidali i několik zajímavých receptů. Chléb trochu jinak Jedním takovým receptem byl ... předpis na bramborový chléb, který představila paní Alena Gajdušková. V ... nastavovala mouka, dokonce až polovina její dávky. Vzniklé pečivo bylo hutné, syté a vydrželo dlouho ... vláčné.  Recept nejen pro šetrné hospodyňky Budete ... 2 lžičky soli, 3 uvařené brambory, kmín a vodu.  Postup:  Do mísy prosejeme mouku, v jejímž ... středu vytvoříme důlek. Do prohlubně nalijeme trochu vody, rozdrobíme ... droždí, přidáme cukr a umícháme kašičku. Vznikne tím kvásek, díky nemuž chléb krásně ... naroste. Mísu zakryjeme čistou utěrkou a kvasnice necháme ... asi deset minut pracovat.  V mezičase nastrouháme na jemném struhadle ... oloupané brambory. Přidáme je do mísy, společně se dvěma lžičkami ... soli a kmínem. Přilijeme trochu vody a vypracujeme tužší těsto.  ... na teplé místě asi hodinu až hodinu a půl kynout. Chléb uložíme na plech, do hrnce nebo jiné ... nádoby a pečeme ho deset minut na 250°C. Pak teplotu snížíme na 180°C a pečivo dopékáme 30 ... - 40 minut.  Po vytažení z trouby pecen potřeme vlažnou ... vodou. Chléb výborně chutná s čerstvým nebo bylinkovým ... máslem. ...

Bramborový salát stokrát jinak
Uložit recept!
článek
článek

Bramborový salát stokrát jinak

...u většiny z nás neobejde bez bramborového salátu. Jako příloha pro smaženého kapra, vinnou klobásu ... nebo řízek. V některých rodinách se připravuje podle ... s ingrediencemi a salát je pokaždé trochu jiný. Ale bez něj by to prostě nešlo. Tradice ... bramborového salátu u nás není až tak příliš stará. Objevil se na vánočních stolech ve dvacátých ... letech minulého století. Ale už za dalších dvacet let byl štědrovečerní ... stálicí, a to většinou se smaženým kaprem. Bramborový salát rozhodně není jen česká specialita. Tahle ... příloha se připravuje v mnoha zemích ve světě. Například v Rusku, v Itálii, v Německu, v ... Rakousku, v USA, ve Velké Británii atd. Pokaždé má trochu jinou podobu, někde se podává ... dokonce horký (jižní části Německa a Rakousko). Základem jsou samozřejmě všude brambory, saláty ... liší například dresinkem či dalšími ingrediencemi. Může to být například cibule a to vařená, syrová ... celer, mrkev, naložený hrášek nebo kukuřice apod. Tahle oblíbená příloha má v podstatě nekonečné ... množství kombinací. Je to příloha k pečené drůbeži, k pečeným a ... k vinné klobáse, ale v podstatě i samostatné jídlo. U nás se často používá i při výrobě chlebíčků. ... nebo zkusíte jinou variantu je jen na vás. Nakonec proč neudělat dva druhy bramborového ... salátu. Moc času navíc to nezabere, a třeba zjistíte, že ... nejen ten váš všem chutná. Asi je to tak, že oblíbená jídla, která si ... z dětství, zůstanou oblíbenými po celý život. Tu chuť si přece dobře pamatujeme. Tak třeba moje ... salátu nakrájenou uzeninu a nakrájené jablko. Uzeninu vynechávám, ale to jablíčko tam nikdy ... nesmí chybět. Krásné vánoce vám všem...

Bramborový guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborový guláš

...pokrm, který se hodí pro zimní i letní období. Může být snadnou alternativou klasického guláše, ... který je dražší a časově náročnější. Do receptu se dá použít kousek uzeniny i anglická ... slanina, která guláš krásně ovoní....

Dýňové risotto z  Farro s kapustou
Uložit recept!
recepty
recepty

Dýňové risotto z Farro s kapustou

...risotto z Farro s kapustou je neobvyklé, protože není z rýže, ale z Farro, ... což jsou zrnka určitých druhů pšenice. Spolu s kapustou a dýní tvoří lahodné jídlo, rozhodně stojí tento ... recept za vyzkoušení. Trouba musí být předehřátá na 220 stupňů. Dýni ... podélně rozkrojíme a odstraníme semena. Zbylou dužinu potřeme olivovým olejem, okořeníme ... pepřem a solí. Uložíme ji na plech vyložený pečícím papírem a ... pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Pak ji vyndáme z trouby a necháme chladnout. ... vývar v hrnci ohřejeme na střední teplotu. Ve velké pánvi na másle osmažíme nakrájenou ... cibuli až zesklovatí. Pak k ní přidáme utřený česnek a Farro a ještě 1 ... minutu smažíme. Po této době do pánve přidáme bílé víno a ... zvolna vaříme, dokud se tekutina nevyvaří. Nyní přidáme 1/2 hrnku teplého vývaru a dále ... zvolna vaříme. Občas promícháme a postupně doplňujeme po částech ... zeleninový vývar. Vaříme přibližně 1 hodinu, až zrnka Farro změknou ... ale nerozvaří se. Vychlazenou dýni oloupeme a rozmixujeme v ... mixéru na hladkou kaši. Z kapusty odstraníme tlusté stonky a její jemné ... listy nakrájíme nadrobno. Do uvařeného risotta přidáme dýňové pyré, ... kapusty, nakonec strouhaný sýr a zbylé máslo. Dobře promícháme, a podle chuti okořeníme solí a...

Bramborový salát
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborový salát

...patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří ... a proč? Jak má vypadat ten úplně nejlepší bramborový salát?   Věčný spor: Jak vypadá ten pravý bramborový salát?   Spor o definitivní podobu bramborového ... hospodařících čerstvě ve společné domácnosti. A snažících se vytvořit tu pravou sváteční náladu ... vlastními silami bez asistence rodičů. Jak má vypadat správný salát, aby byl ... to je v dnešní době velmi zapeklitá otázka. Odkaz na historické tradice nám přitom v tomto ... směru příliš nepomůže. Už Magdalena Dobromila Rettigová sice ... salát, jehož základ tvořily právě brambory. K nim přidala zbytky telecí pečeně, cibuli a ... majonézu. S dnešní podobou bramborového salátu tak její ... verze mnoho společného neměla. Kde hledat kořeny našeho klasického receptu? ... jedl jako pečený s brambory, rozšířený byl i tzv. kapr načerno s knedlíkem. Salát se objevil až ... následně. Některé prameny hledají inspirační zdroj tuzemské ... kuchaře, jiní se odvolávají na rakouský původ. Mezinárodní inspiraci nasvědčuje i to, že ... česká kuchyně rozhodně není jediná, která bramborový salát „zná“. Připravují ho totiž i kuchaři v ... také v Rusku, ve Velké Británii, ale i v USA. V jednotlivých gastronomických okruzích se chystá ... v celé řadě různých obměn teplý i studený. Plnohodnotnou součástí sváteční tradice se ... však bramborový salát v českých zemích stal nakonec poměrně pozdě. Zmínky v tisku lze vysledovat na počátku 20. ... století. Podle některých zdrojů se tak stalo až ve 30. ... další prameny ale uvádějí první recepty na bramborový salát s majonézou blízký soudobému pojetí dokonce ... z roku 1924. Rady jak na nejlepší bramborový salát jako od maminky   V případě, že máte rádi ... tedy ty, které v obchodě najdete jako varný typ C. Uvařte je také více, budou měkké a salát vytvoří ... po smíchání požadovanou strukturu. Naopak takzvané salátové brambory ochotněji ... drží tvar. Jedná se o varný typ A a některými zdroji bývá ... důsledně doporučován. Použité suroviny můžete variovat. Řada lidí je ... což je mimochodem pozůstatek sekularizace Vánoc. Obvyklou součástí bramborového salátu je v ... hrášek, a to sterilovaný, mražení či čerstvý. Některé recepty zahrnují rovněž kapary. Mnozí ... také nedají dopustit na jablka, případně tradiční bramborový salát inovují kukuřicí. Fantazii se skutečně meze ... a jediný správný recept na salát neexistuje. Vyhýbat se nemusíte ani exotickým surovinám, do ... salátu se přidává dokonce i avokádo. V hojné míře zejména ti, kteří dbají o štíhlou ... linii, klasickou majonézu nahrazují jogurtem. Případně se v některých receptech objevuje i...

Umíme si v obchodě správně vybrat brambory?
Uložit recept!
článek
článek

Umíme si v obchodě správně vybrat brambory?

...z nejobvyklejších potravin, a to asi nejen u nás. Z nutričního hlediska jsou našemu zdraví ... svůj vysoký obsah bílkovin, vitamínů a minerálů. Vyrovnají se tak lecjakému ovoci či jiné zelenině ... někdy je dokonce i předčí. Brambory neobsahují lepek a tak jsou také ... významnou potravinou pro celiaky. Podle doby sklizně známe domácí konzumní ... brambory rané a pozdní. Rané brambory mají tenkou, snadno loupatelnou ... slupku a na trhu bývají v červnu a v červenci. Nedají se však dlouho skladovat. Ke skladování ... jsou určeny odrůdy pozdní. I ty však vyžadují dobré podmínky pro delší ... teplota 2 až 5 stupňů a suchou a temnou místnost. Na světle totiž brambory na povrchu zelenají a ... osahují toxické glykoalkaloidy. Je důležité před tepelnou úpravou důkladně ... odstranit klíčky a očka a zelený povrch brambor. Nikde jinde ve světě než u nás se nesetkáte s ... do třech hlavních skupin podle varného typu. Nejsou totiž brambory jako brambory. Dělíme je ... odrůd, a podle jejich vlastnostech po sklizni. Přestože jsou tyto skupiny jen tři, často si je ... pleteme. Varný typ A je odrůda brambor jen slabě ... moučnatá, s velmi pevnou dužinou. Má menší obsah škrobu. Ideálně se hodí na vaření ... slupce, tedy především do salátů, nebo na loupačku. Varný typ B jsou univerzální brambory se ... středně pevnou dužinou a trochu více moučnaté. Používáme je především jako přílohové nebo do ... polévek, gulášů a těst. Varný typ C se vyznačuje velmi kyprou dužinou a ... moučnatostí, brambory se po uvaření rozpadají. Používáme je hlavně na přípravu kaší, bramboráků, ... bramborových placek a bramborových těst. Kromě těchto tří skupin se můžeme setkat také s ... bramborami typu AB, BA, CB, BC. Tyto skupiny odpovídají vždy rozmezí dvou varných ... typů. Brambory vařené ve slupce mají značně výraznější ... obsah vlákniny než brambory které vaříme oloupané. Při vaření ve slupce je také dobré zalít brambory ... studenou vodou a zahřívat je až k varu. Tak si brambory snadněji udrží svůj tvar. Naopak ... pro přípravu kaší vkládáme až do vroucí vody. Jídel z brambor je v našich kuchařkách obrovské ... množství. Jsou mezi nimi ta úplně nejjednodušší, jako jsou ... máslem, brambory s tvarohem, jen posypané pažitkou. Taková jídla můžeme doplnit třeba jen salátem z ... čerstvé zeleniny. Hlavně z čerstvých raných brambor nám budou tyto ... lahůdky chutnat. Jsou i jídla složitější, pečená, vařená, zapékaná ... restovaná, dušená, grilovaná. Také bramborová těsta na knedlíky sladké i slané. ... Polévky z brambor, saláty, placky, slané koláče. Bez brambor si náš jídelníček už asi ani ... nedokážeme pedstavit. A třeba mezi všemi těmi recepty možná objevíme ... takový, který jsme ještě nevyzkoušeli. Nebo nějakou pozapomenutou klasiku, jakou je ... třeba bramborový guláš nebo brambory na paprice...

Znáte typicky českou kuchyni? Možná si to jen myslíte.
Uložit recept!
článek
článek

Znáte typicky českou kuchyni? Možná si to jen myslíte.

...řízek, knedlo vepřo zelo, smažený sýr, bramborák, guláš, žemlovka. To jsou jen některá z jídel, které ... pokládáme za typicky česká. Některá jimi opravdu jsou, ale rozhodně ne ... všechna. Že třeba štrúdl k nám přišel z Rakouska to mnozí ... asi tušíme. Ale svůj prapůvod má až u osmanských Turků. V ... náplň z jablek a rozinek, a štrúdl byl na světě. A z Vídně pěkně doputoval až k nám. Guláš se ... zrodil v Maďarsku, odkud k nám také přišel. S velkým úspěchem ho vařila už Magdalena ... Dobromila Rettigová. Hustá masová omáčka se spoustou cibule a papriky ... se stala velmi oblíbeným jídlem a dodnes jím je. Můžete si ho dopřát s knedlíky, rýží, těstovinami ... noky nebo s chlebem. Říká se, že recept na řízek přinesl do Vídně ... rakouský maršál Radecký z Itálie. Maso smažené v trojobalu se pak k nám dostalo ... přes české krajany. A velmi rychle zdomácnělo. Zato jak a kde vznikl bramborový salát, ... příloha právě k řízku, se dodnes přesně neví. Snad ho poprvé připravil francouzský kuchař v ... Rusku pro moskevskou honoraci. Kolem roku 1924 se dostal i do našich kuchyní, ... kořenové zeleniny, zato s velkou spoustou majonézy. Od té doby prošel jeho recept mnoha úpravami a ... ostatních receptů možná liší, ale základ je stejný. Brambory, kořenová zelenina, majonéza. Za knedlo ... vepřo zelo ale můžeme dát ruku do ohně. To je opravdu české jídlo. Sice jeho původ spadá ... kde ho geniálně vymyslel jeden pražský restauratér. U nás z neznámého důvodu tak oblíbený smažený ... sýr je původem z Paříže. Zatímco ve Francii ho nyní už těžko uvidíte, v ... Čechách a na Slovensku naprosto zdomácněl. A jsou to asi jediné země, kde ho můžete najít ... na jídelním lístku. Dalším jídlem opravdu českého původu jsou ... škubánky. Podle krajů je někde připravují na slano se ... cibulkou, jinde zas na sladko s mákem a cukrem. Takhle bychom mohli hledat původ jídel typicky ... českých dál a dál. Ale proč bychom to vlastně dělali. Naše česká ... je specifickým typem středoevropské kuchyně. Náš jídelníček je velmi pestrý, obsahuje mnoho ... houby, což v jiných kuchyních tak obvyklé není. Dnes už jsme ale procestovali spoustu zemí, těch ... a ochutnali jsme spoustu různých cizích kuchyní. Takže máme na výběr. Dnes není problém si uvařit ... francouzské, vietnamské, thajské nebo jiné. Dostupnost potřebných surovin je velká. A ačkoliv ... občas si rádi pochutnáme i na typicky českém jídle. I když už víme, že to vlastně ani nemusí být tak ... úplně pravda.  ...

Segedínský guláš podle Romana Vaňka
Uložit recept!
recepty
recepty

Segedínský guláš podle Romana Vaňka

...Roman Vaněk dobře ví, jak připravit segedínský guláš. Základ tohoto pokrmu tvoří vepřové maso a v naší ... kuchyni tak oblíbené kysané zelí. Segedínský guláš chutná nejlépe s houskovým knedlíkem, podávat se...

Krůtí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Krůtí guláš

...oblíbený a tradičně se připravuje z hovězího masa. Dá se ale uvařit i z jiných druhů mas, například ... z vepřového nebo z drůbežího. Bílé maso je z uvedených druhů nejdietnější, a ... na přípravu, protože nejrychleji změkne. Na guláš lze použít krůtí prso, o něco vhodnější jsou ale ... krůtí spodní stehna. Výraznější chuť a vůni dodá pokrmu slanina i ... koření. Krůtí guláš chutná dobře s knedlíkem, dá se ale použít i jako...

Vepřová pečeně s kapustou
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová pečeně s kapustou

...pečeně s kapustou vonní podzimem. Vyzkoušejte...

Nové zimní menu v Jam and Co. od středy 11.10.2017
Uložit recept!
článek
článek

Nové zimní menu v Jam and Co. od středy 11.10.2017

...pražšká restaurace Jam&Co přináší změny menu. Nové pokrmy budou určitě úžasné a naše redakce je ... přijde brzo ochutnat. A co o novém menu říkají lidé z Jam&Co ? Je čas ... na změnu a prohřátí nejen naší kuchyně. Proto jsme pro vás dlouhou dobu zkoušeli recepty, ... až jsme nakonec vybrali ty nejzajímavější. To nejlepší najdete na novém zimním menu, ve ... kterém naleznete úplné novinky. Celé menu se nese v duchu jednoduchosti, a ... plnosti chutí. Proto vám představujeme: -Pečenou řepu, cizrnu ... pakchoi, meruňky.-Hovězí tatarák, maniok, perilla, sušený žloutek. ... krůtí konfit, vodní špenát, pekingské placky.-Jelení wontony, naložená ředkev, houbový duxell. ... -Tan Tan Ramen, sambal, houby, nori.-Hovězí burger, houby, ementál, cibulová ... bylinkové pesto a chilli… a spoustu dalšího. Nemůžou chybět naše stálice jako Buny s bůčkem, ... Edamame nově s grilovaným květákem a sezamem. Vaříme jídlo co nás baví, světové recepty v ... kombinaci s asijsou kuchyní a lokálními produkty. To je nové menu, které můžete ochutnat v pražském ... Jam&Co. Nové menu vypadá lákavě a náč redakšní tým už se ... těší, jak si pochutnáme. Zajděte do Jam&Co také a užijete si gurmánský...

12 tradičních vánočních večeří z celého světa
Uložit recept!
článek
článek

12 tradičních vánočních večeří z celého světa

...večeři zpravidla nedokážou představit bez kapra s bramborovým salátem či smaženého řízku. V jiných zemích ... si však na Vánoce dávají úplně jiné pochoutky. Podívejme se, co jedí ve dvanácti rozdílných ... cení svých tradic, a to platí zejména o Vánocích. Slaví je pojídáním pečených vepřových žebírek ... nebo vepřového žaludku se zelím a s bramborem. Polsko Naši sousedi Poláci si stejně jako my na ... a jejich štědrovečerní pokrm se nazývá “Wagilia”. Anglie Obdobně jako Američani, i Britové ... zbožňují velkou pečenou večeři. Na jejich stole nesmí chybět nejenom krocan, ale ... masa, jako zvěřina a párečky obalené ve slanině. Mexiko V Mexiku žije velká křesťanská populace ... a Vánoce jsou pro ně velmi důležité. Jejich štědrovečerní večeře může mít více podob: ... (kukuřičná polévka s kuřecím nebo vepřovým masem). Itálie Italská vánoční večeře vyhovuje zejména ... milovníkům masa. Skládá se totiž z obrovského výběru různých druhů ... masa, například hovězího, telecího a kuřecího. Rusko V Rusku slavnostní stůl často zdobí hlava ... prasete. Rusové si kromě toho rádi pochutnají na husím ... mase, zvěřině a rybách. Německo Německá tradice vám možná bude připadat ... povědomá. Vánoce se zde slaví pojídáním husy a kapra ... servírovaných s brambory, zelím a kapustou. Francie Francouzi jsou známí pro své vybrané ... chutě, a Vánoce nejsou výjimkou. Na večeři si dávají lahůdky jako foie gras (husí ... a kachní játra) či speciální puding. Rumunsko V Rumunsku se o Vánocích celá rodina ... z fermentovaných otrub a vepřových kuliček. Austrálie V Austrálii sice na Vánoce nesněží, ... ale to jim nezabrání v tom se veselit. Australané Vánoce slaví pořádáním grilování a ... čerstvé mořské jídlo, jako jsou například krevety. Egypt Po vánoční mši v kostele se egyptské ... pokrm zvaný “fatta”, tradiční maso s rýží. Děti následně dostanou malé množství peněz, aby ... si mohly koupit sladkosti a hračky. Brazílie Stejně jako Britové, i v Brazílii si o ... Vánocích pochutnávají na krocanovi. Kromě něj na jejich stole nesmí chybět šunka a v ... některých částech země i ryby. Namísto brambor jako přílohy ovšem místo nich...

Dušené vepřové s kapustou
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené vepřové s kapustou

...vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale...

Čevapčiči s kapustou
Uložit recept!
recepty
recepty

Čevapčiči s kapustou

...s kapustou podáváme s bramborovou kaší a čerstvým salátem, ... třeba okurkovým. Vhodnou přílohou jsou i čerstvě uvařené nové ... brambory. Kdo to má rád, může přidat tatarskou omáčku...

Špagety carbonara s kapustou
Uložit recept!
recepty
recepty

Špagety carbonara s kapustou

...carbonara s kapustou dokáže snadno připravit i nepříliš zkušený kuchař. Nejlepší pro tento recept jsou špagety z tvrdé ... pšenice. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu se solí. ... špagety a uvaříme je podle návodu na obalu na skus. Pak vodu ze špaget slijeme. Na pánvi na ... slaninou kapustu, rozdělenou na menší kousky. Po chvíli k ní přidáme sterilovaný hrášek, ... promícháme a stáhneme z plotny. V misce ušleháme smetanu se žloutky a špetkou ... pepře a soli. Směs přilijeme do hrnce ke špagetám a jen krátce ... na mírném plameni za stálého míchání je prohřejeme. Nakonec ke špagetám přidáme kapustu s hráškem a ... jídlo znovu zlehka promícháme. Jednotlivé porce na talíři můžeme posypat...

Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Uložit recept!
článek
článek

Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…

...top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní Vánoce ... výběrem toho nejlepšího z české a evropské kuchyně. BEZLEPKOVÉ MENU První chod: Bezlepkový chleba a ... cukr a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Formu na chleba vymažeme rostlinným olejem. ... vařené nejlépe den předem, oloupeme a prolisujeme. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V míse ... vody, solí a kváskem a uhněteme hladké těsto. Vytvarujeme z těsta šišku a vložíme ji do ... vymazané chlebové formy. Na teplém místě pak těsto necháme přikryté čistou ... utěrkou kynout asi 3/4 hodiny. Vykynuté těsto ve formě vložíme do předehřáté ... trouby a pečeme ho přibližně 60 minut. Upečený chleba vyklopíme z formy a necháme ... vychladnout. Mandlouvé koule 900 g rozdrcených mandlí ma ... těsto, které dáte na chvilku odpočinout do lednice.Potom si vemte oříšek a zabalte ho do těsta. ... potom obalíme v míse s matcha tea nebo kakaem. Předkrm: Pečené artyčoky v troubě 250 ml extra ... limetky nebo citronu Rozehřejte troubu na 260 °C. V míse smíchejte bylinky olej s vínem, oregano, ... vločky chilli, česnek, sůl a pepř a dejte stranou. Vršek artyčoku odkrojte cca 2,5 cm a listy jemně ... odtáhněte od sebe, aby se hlava otevřela. Naskládejte artyčoky do menšího pekáče odkrojenou ... si dejte pozor, aby se dostala mezi všechny listy. Přikryjte artyčoky alobalem a pečte 45 minut. ... 30 minut, dokud zelenina nezhnědne a nezměkne. Během pečení artyčoky často polévejte šťávou z ... nádoby. Hotové jídlo nechte 10 minut zchladnout a poté ho ... s výpekem a zakápnuté trochou šťávy z limetky. Polévka: Rybí polévka bujabéza celkem 2,5 kg ... a vložte do něj ryby a zalijte je třemi litry vody. Vodu uveďte k varu a zhruba pět minut vařte. Na ... pánvi si osmahneme na jemno nakrájenou zeleninu. Po pěti minutách ji spolu s kořením a většinou ... pomerančové kůry přidejte do polévky. Stáhněte plamen a čtvrt hodiny vařte. Pět minut ... před koncem vsypte krevety a nalijte víno. Rybu z polévky vyjměte a rozdělte na menší ... kousky a vraťte do polévky. Ozdobte jemně nakrájenou nebo strouhanou bio ... pomerančovou kůrou a několika lístky bylinek. Hlavní chod: Kapr na kmíně s vídeňským salátem ... lžíce másla Troubu si předehřejte na 200 °C. Filety osoite, poprašte paprikou a kmínem a ... rozložte do pekáčku na cibulku. Kapra na hoře poklaďte máslem a pečte asi 30 ... minut dozlatova. Během pečení přelévejte máslovou šťávou. ... to není nutné, ryba pustí šťávy dost. Můžete podávat s bramborovým salátem. Vídeňský ... měkka, slijeme vodu a necháme trochu vychladnout. Pak je nakrájíme na plátky. Salátovou okurku ... oloupeme a také ji nakrájíme na tenké plátky. Červenou cibuli a jarní cibulku nakrájíme na ... a na pánvi ji osmahneme na oleji až zesklovatí. Pak k ní přidáme horký vývar, hořčici a vinný ... ocet. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme. Ve velké míse smícháme nakrájené plátky brambor ... s plátky okurky, a vše zalijeme zálivkou. Opatrně promícháme a necháme stát, až se zálivka ... vstřebá a salát zchladne. Tento salát je výbornou přílohou ke všem druhům ... masa, grilovaným, pečeným nebo i smaženým. Dezert: Raw jahodový dort Forma o velikosti ... datle dohromady dokud nevznikne tuhá lepivá hmota. Mixujte tak dlouho, dokud ořechy nepustí olej a ... směs se díky tomu nespojí. Mandle s datlemi následně ručně spojíte v těsto ... a natvarujete do formy. Na krém si rozpusťte kokosový olej a spolu s ... ovocem rozmixujte dohladka. Krém nalijte na korpus a nechte přes noc v ... lednici nebo i v mrazáku. Před nalitím krému přidejte do formy čerstvé kusy ... jahod. Servírujte zdobené čerstvými jahodami, mátou. ... Kreativita je jen na vás. Něco k zakousnutí: Játrová paštika z kuřecích ... játra důkladně omyjeme a zbavíme je větších blan. V kastrole na kousku másla osmahneme nakrájenou ... cibuli až zesklovatí. Nyní k ní přidáme omytá a osušená játra, ... nakrájený česnek, tymián a trochu pepře. Zvolna játra na cibulce restujeme za občasného ... promíchání asi 10 minut. Pak celý obsah kastrolu nasypeme do mixéru, ... přidáme změklé máslo, smetanu a lehce osolíme. Všechno rozmixujeme na pastu. Hotovou paštiku ... nalijeme do formy a necháme v lednici ztuhnout. 2. ODLEHČENÉ MENU První chod: Raw chleba a vosí ... hnízda Raw chleba 50 g lněných drcených semínek.70 g pohankové mouky.50 g slunečnicových drcených ... semínek.10 g sezamových semínek.5 g kmínu.Himalájská sůlVoda dle potřeby Drcená lněná ... odstát do chvíle, než získáte gelovou konzistenci. Pohankovou mouku smíchejte se slunečnicovými ... sezamovými semínky, kmínem a Himalájsou solí. Do směsi přidejte namočená lněná semínka a ... jej na požadované tvary (čtverec, obdélník). Nakrájené těsto vložte na plato do sušičky ... potravin a sušte přibližně hodinu až hodinu a půl. Vosí hnízda Těsto:100 g ořechů (vlašské, ... Ořechy s mandlemi rozdrtíme na jemnou mouku.Přidáme sušené datle a vše znovu rozmixujeme. ... Nakonec do směsi postupně přidáváme javorový sirup. Přibližně 1,5 lžíce, tak, aby vzniklo husté těsto. Hotové těsto uložíme na dvě hodiny do ledničky. ... do ní vytlačujeme a po naplnění opatrně vyklopíme. Hotová hnízda postavíme na kousek sušené datle ... nebo jiného ovoce. Předkrm: Sýrové koule s ořechy a datlemi 3 ... populární předkrm, nebo lahodné pohoštění k vínu. Musí se s přípravou začít den předem, ale ... rozhodně to stojí za to. Ve velké míse smícháme nivu s mlékem, taveným ... sýrem a lučinou. Vše ušleháme ručním šlehačem 2 minuty na hladkou ... kaši. Pak přidáme šalotku, pepř, sůl a citronovou kůru. ... Znovu vyšleháme do krémového stavu. Nyní sýrovou směs pomocí gumové stěrky přeneseme ... nádoby a uzavřené dáme přes noc do lednice. Druhý den do směsi zlehka přimícháme vlašské ... podávat třeba s čerstvým pečivem, nebo zeleninou. Polévka: Hráškový krém se slaninou 1 lžíce ... V hrnci si orestujeme cibulku na másle dozlatova. Potom přidáme česnek a zelenou část pórku, vše ... opečeme do měkka. Zeleninu zalijeme kuřecím vývarem a krátce ... povaříme a nakonec přidáme mražený hrášek. Jakmile je hrášek měkký polévku důkladně ... rozmixujeme dokud nebude krásně jemná. Pokud nemáte kvalitní mixér polévku nakonec ... propasírujte. Osolte a opepřete. Připravte si krutony, které se opečeme v troubě ... dozlatova. Na pánvi si rozpustíme máslo a rozpustíme si ... pastu, kterou nakonec promícháme s krutony. Podáváme s osmaženou slaninou a krutony. Hlavní ... chod: Lehký bramborový salát s jablky a koprem a kapr v bylinkách Lehký ... Brambory nakrájejte na kostičky a jablíčka na ¼. Okurky nakrájejte také na kostičky a všechny ... ingredience smíchejte dohromady. Přidejte Creme Fraiche, smetanu, hořčici a celou ... směs důkladně promíchejte. Nakonec zakápněte citronovou šťávou a dochuťte ... kořením. Kapr na bylinkách 200 g kaprasůlpepř5 g hladké ... osolte a potřete sekanými (sušenými) bylinkami. Jednotlivé porce obalte v mouce a vložte do ... pekáčku do rozpáleného oleje. Pečte v troubě dozlatova (můžete i grilovat na ... alobalu). Podávejte s citronem. Dezert: Crème brûlée cukr - např. třtinový1 ks ... - krupice Na prkénku si rozřízneme vanilkový lusk. Vložíme ho do hrnce. Nalijeme smetanu. Povaříme. ... Necháme vystydnout. Zapneme si troubu na 100°C. Připravíme si nízké mističky vhodné do trouby. Do ... mísy si nasypeme cukr a vyklepneme žloutky. Zlehka třeme. Přilijeme smetanu, již bez lusku. ... mističek a dáme na zhruba šedesát minut do trouby. Hotový krém musí být jemný. Pudinková konzistence. Až krém vystydne, tak ho z vrchu pocukrujeme. ... do trouby pod gril a vytvoříme na povrchu karamel. (nebo použijeme karamelizér) Úžasný, lahodný a ... neodolatelný Créme brulée bude chutnat určitě všem. Něco k zakousnutí: Ořechová paštika 150 g ... olivového oleje,4 lžíce mlékašpetka soli a pepře. Rozpálíme troubu na 150°C a na plech ... rozprostřeme lískové ořechy bez skořápek. Ořechy dáme pražit na 5 minut do trouby. Teplé ... utěrky, a jemným mnutím z nich oloupeme šlupičky. Loupané ořechy a slunečnicová semínka nasekáme ... na jemno a rozdělíme na dvě části. Druhou polovinu ořechů se semínky rozmixujeme v ... mixéru do hladkého krému. Oloupeme česnek a prolisujeme ho. Šalvěj nasekáme ... na jemné kousky. Připravíme si větší mísu, do které vložíme obě ... části ořechové směsi a česnek. Zakápneme olejem a začneme zapracovávat tvaroh s ... lučinou. Směs důkladně promícháme a dochutíme solí a ... pepřem. Můžeme také zjemnit několika lžícemi mléka. Hotovou paštiku necháme odstát do druhého dne v ... lednici. 3. TRADIČNÍ MENU První chod: Jablečný štrůdl a ... vlastní domácí těsto nebo použít hotové z obchodu. Rozinky namočíme v rumu a nechte nasáknout. Na ... ořechovou strouhanku nechte na pánvi zpěnit máslo. Přidejte strouhanku a na mírném ohni pomalu ... restujte dozlatova. Před koncem restování vsypte namleté ořechy, ... krátce opražte a znovu odstavte z ohně. Jablka oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a ... ihned pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Podle kyselosti jablek přidejte přiměřené ... hřebíček, pořádnou špetku skořice a zamíchejte. Troubu předehřejte na 180 °C (funkce horký vzduch ... . Vhodný plech či pekáč vymažte máslem. Připravené těsto rozválejte tak, aby se naplněný ... štrůdl na pečícím papíru dobře vešel na plech. Ořechovou strouhankou posypte asi polovinu ... rozváleného těsta. Poklaďte nakrájenými jablky a namočenými ... rozinkami. Druhou část těsta důkladně potřete rozpuštěným ... máslem. Štrúdl zarolujte a okraje dobře přimáčkněte. ... plátu pečicího papíru přendejte štrúdl na plech. (Pokud používáte listové těsto, naneste jablečnou ... rozváleného plátu a strany překlopte do středu. Konce a okraj dobře přimáčkněte.) Podle toho, ... (listové těsto se peče o něco kratší dobu). Hotový štrůdl vyndejte z trouby, nechte ... zchladnout a posypeme moučkovým cukrem. Podávejte vlažný nebo zcela vychladlý. Předkrm: ... nebo je udusíme na cibulce s trochou bílého vína. Nakonec je necháme je vychladnout. Vyšleháme si ... vychladlá, rozetřená nebo prolisovaná husí játra. Směs dobře rozšleháme, zjemníme vyšlehanou ... smetanou a podle potřeby přisolíme. Do pěny můžeme dát celé kousky jater. Dvě velké ... na kostičky a dochutíme hruškovým likérem. Také malé hruštičky svaříme v bílém víně. Husí ... s hruškovým ragů ozdobené malou hruštičkou. Polévka: Tradiční rybí polévka rybí vnitřnosti ... Štědrovečerní menu se neobejde bez rybí polévky. Spolu s bramborovým salátem a smaženým kaprem na ... vánoční stůl prostě patří. Z kapří hlavy vyjmeme žábry a důkladně ji omyjeme. Pak vaříme v osolené vodě s cibulí asi hodinu. ... rybí vnitřnosti a vše povaříme asi čtvrt hodiny. Na másle připravíme z mouky světlou jíšku a ... povaříme ji v rybím vývaru. Vývar scedíme a přidáme k uvařené zelenině s ... rybími vnitřnostmi. Okořeníme muškátovým oříškem, můžeme přidat ... z rybí hlavy a nakonec posypeme zelenou petrželkou. K rybí polévce je zvykem podávat kousky osmažené ... veky (krutony). Hlavní chod: Vánoční bramborový salát s kapřím řízkem Bramborový salát 2 kg ... černý pepřnálev z nakládaných okurek Bramborový salát patří na vánoční stůl stejně jako smažený ... kapr nebo rybí polévka. Je to pochoutka, kterou si ale můžeme připravit i ... kdykoliv během roku. Salátové brambory uvaříme ve slupce nejlépe den ... předem. Uvaříme natvrdo vejce, necháme vychladnout, ... oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do velkého hrnce dáme vařit důkladně očištěnou ... listem, novým kořením, trochou soli a cukru. Když je zelenina měkká, necháme ji vychladnout a ... pak nakrájíme na kostičky. Nakrájíme najemno i nakládané okurky a cibuli. ... kostky a všechno dohromady smícháme ve velké míse. Přidáme nakládaný hrášek, majonézu, jogurt, ... hořčicí a mletým pepřem podle vlastní chuti. Vejce opatrně přimícháme nakonec. Hotový salát ... pak necháme v chladnu uležet pár hodin. Smažené kapří řízky 4 porce kapra2 vejce10 lžic ... kapří řízky na štědrovečerní stůl prostě patří. S bramborovým salátem a rybí polévkou jsou základními kameny ... našich vánočních hodů. Porce kapra omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou ... šťávou a osolíme. V hluboké pánvi nebo ve fritovacím hrnci ... rozpálíme olej. Jednotlivé rybí porce obalíme v mouce, v ... rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme je pak v rozpáleném oleji z obou stran ... dozlatova. Na talíři kapří řízky ozdobíme plátkem citronu. ... mléka (Salko) Předehřejte troubu na 220 °C. Kondenzované mléko vlijte do zapékací nádoby a ... důkladně zakryjeme alobalem. Formu vložte do pekáče s vodou a hodinu až hodinu ... abyste získali karamel, konzistencí podobný medu. Konzervu salka lze také hodinu a půl vařit ve ... vodě. Troubu ztlumte na 180 °C. Sušenky s máslem rozmixujte na soudržnou hmotu. ... formy o průměru 20 cm a 10 minut předpékejte. Korpus nechte vychladnout. Troubu stáhněte na 140 ... °C. Sýr prošlehejte s moukou a vanilkou. Přidejte vejce, zakysanou smetanu, čokoládu a ... promíchejte. Nadrcené karamelky rozprostřete na předpečený ... korpus a opatrně je zalijte směsí. Pečte 40–50 minut, aby se náplň zpevnila. ... potřete karamelem, vychlaďte a podávejte. Něco k zakousnutí: Pěna z uzeného lososa s ... s kardamomem je lahodný a aromatický předkrm. Přidáváme k němu většinou čerstvé pečivo. V ... smetanou, citronovou kůrou a citronovou šťávou. Ke směsi přidáme mletý pepř a kardamom. Vše ... umixujeme dohladka. Pak směs přendáme do větší mísy. Druhou polovinu ... nakrájíme na hrubé kousky a přimícháme do pěny. Stejně tak i nasekanou zelenou pažitku. Necháme v ... ještě ozdobíme sekanou pažitkou nebo koprem. Podáváme natřené na rozpečené bagetě.        ...

Knedlíky mohou být jednoduše obohacené o vlákninu a ochuzené o kalorie
Uložit recept!
článek
článek

Knedlíky mohou být jednoduše obohacené o vlákninu a ochuzené o kalorie

...je za hranicemi střední Evropy velká neznámá. A to si pochutnáváme na mnoha druzích této ... specificky české přílohy – karlovarský knedlík, bramborový knedlík, houskový knedlík, kynuté knedlíky, ... tvarohové knedlíky a tak dál. Recept a všechny tyto knedlíky v českých ... že se knedlíky jako příloha podávají celkem hojně. Proto je třeba se podívat, jak je to s nimi a ... představují knedlíky prototyp nezdravého jídla. Nicméně při podrobnějším pohledu se ukáže, že to ... není tak horké. Když navíc použijete místo normální mouky mouku ... mluvit z hlediska zdraví o velmi vhodnou přílohu. Je dobré se také zamyslet, jakou úlohu knedlíky ... plní. Téměř vždycky se podávají s nějakou pečínkou a ... hutnou omáčkou. Nebo s kachnou, jejíž omastek spolehlivě nasáknou. Nebo si vezměte svíčkovou na smetaně, která je ... plná cukru a tuků. Právě pro tyto důvody je dobré hledat varianty ... které vám nepřidělají další vrásky na čele. Spíše než o kalorie v knedlících byste se tedy ... měli zajímat o omáčku. Je jedno, že si dáte o dva knedlíky navíc, pro ... nebude dobré, že sníte všechnu tučnou omáčku. Celozrnná mouka do knedlíků Abyste měli jistotu ... opravdu chcete, je nejlepší je připravit doma. Celozrnné rohlíky nebo housky na krámě normálně ... z celozrnné mouky představuje už trochu oříšek. A proč celozrnná mouka? Obsahuje totiž spoustu ... vlákniny, o dost víc než normální pšeničná mouka. Celozrnnou mouku dostanete pouze jemně mletou. ... mouka, ale rozhodně víc než klasická pšeničná. Pro ty, kteří zkoušejí celozrnnou mouku do ... jaký efekt bude tato mouka na výsledný produkt mít. Většinou mají potom knedlíky hustější konzistenci. Další cestou, jak dostat do knedlíků víc ... a tu potom přidat do normální pšeničné mouky. Tímto způsobem budou knedlíky obsahovat vlákninu, ... nenávratně mizí a v našem jídelníčku potom chybí. Pozor: extra přidaná vláknina také bude ... a tak raději nejprve vyzkoušejte menší množství. Nejdůležitější ingredience do knedlíků O mouce ... že do knedlíků patří výhradně mouka hrubá.Voda, nebo mléko, toť otázka. Někdo do receptu ... vodu, někdo jenom mléko, někdo kombinaci obojího. Platí však přímá úměra – čím víc mléka, tím lepší ... kynutý knedlík. Takže pokud jej děláte doma, neváhejte mléko ... použít. Některé recepty uvádějí větší množství vajec, ... měří kvalitu knedlíku podle počtu použitých vajec. Nicméně stačí 1 vejce na 1 kilo mouky. Pokud ... do těsta k jednomu vajíčku ještě 1 žloutek. Standardní kostička droždí má 42 gramů, což je ... na jedno kilo mouky strašně moc. Droždí se používá pro rychlejší kynutí těsta, ... jenže myslí se tím těžké a hutné těsto. Knedlíky se naopak dělají z lehkého a ... těsta, takže 42gramová kostka je prostě moc. Zkuste použít jenom půlku tedy cca 21 gramů ... droždí na jedno kilo mouky. Jako pečivo do knedlíků rozhodně nepoužívejte ... že se vám v omáčce rozpustí, což nevypadá hezky. Nejlepším pečivem se jeví osvědčený rohlík ze ... jeden dva dny starý, když ztratí svoji kyprost. Bramborový knedlík Byla by škoda zapomenout na bramborový ... knedlík, který má své hojné obdivovatele. Jenže z druhé strany není domácí bramborový ... knedlík žádná sranda udělat. Proto se dost lidí s důvěrou obrací na různé ... knedlíky ztrácejí svoji bramborovou chuť. Traduje se, že bramborový knedlík „vynalezl“ ... což byl armádní kuchař česko-rakouského původu. Když táhl s armádou Jana Josefa Václava hraběte ... mouky pro nasycení celého vojenského sboru. Nicméně důvtipný kuchař Trawniček si všiml, že ... dávají prasatům kaši z brambor, otrub a vody. Nechal si tedy přinést brambory, vejce a zbytek ... mouky, vše smíchal s vodou a vhodil do vroucí vody. Za pár okamžiků vyplavaly první bramborové ... knedlíky na světě. Brambory používejte ty varného typu A. Vařte je ... ve slupce a před zpracováním nechte vychladnout. Neměly by také obsahovat žádnou vodu, která by ... vám mohla změnit konzistenci těsta. Zapomeňte na mouku a používejte výhradně ... obyčejnou dětskou krupici.Jedno přidané vajíčko do těsta dodá knedlíkům ... pěknou zlatavou barvu. Nikdy není jisté, kolik brambory obsahují škrobu, ... přidejte do těsta pro jistotu jednu lžičku škrobu. A nakonec nezapomeňte knedlíky osolit, aby jejich...

Dušené kuře s kapustou a bílým vínem
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené kuře s kapustou a bílým vínem

...kuře s kapustou a bílým vínem je skvělé s houskovým knedlíkem. ... i s těstovinami, rýží nebo vařenými brambory. Kuřecí stehna opepříme a osolíme. Ve vyšší ... ma oleji postupně opečeme ze všech stran dohněda. Pak je přendáme na zvláštní talíř. Do oleje v ... nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek. Dusíme přibližně 5 minut a pak vrátíme do pánve ... kuřecí maso. Přidáme všechny bylinky, víno a vývar a přivedeme ... k varu. Mezitím očištěnou kapustu zbavíme košťálů a ... nakrájíme ji na nudličky. Pánev přikryjeme pokličkou a kuře dusíme asi ... 40 minut za občasného zamíchání. Po této době přidáme do pánve smetanu, javorový ... sirup a kapustu. Vše vaříme dalších 15 minut. Po skončení vaření odložíme stranou kuřecí ... kousky a omáčku rozmixujeme dohladka. Podle chuti ji okořeníme paprikou, pepřem a solí...

Salát s cherry rajčátky, kapustou a  mandarinkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Salát s cherry rajčátky, kapustou a mandarinkami

...s cherry rajčátky, kapustou a mandarinkami je plný vitamínů. Může to být ... večeře, nebo jen dokonalá příloha k jinému jídlu. V malé misce smícháme všechny přísady do ... zálivky. Do větší mísy nasypeme natrhané lístky kapusty ... ze kterých jsme předtím odstranili silnější žebra. Zalijeme je zálivkou a dobře promícháme. Necháme ... pokrájená cherry rajčátka a kompotové mandarinky. Znovu důkladně zamícháme a salát rozdělíme do...

Sýr tofu s rýžovými nudlemi a kapustou
Uložit recept!
recepty
recepty

Sýr tofu s rýžovými nudlemi a kapustou

...tofu s rýžovými nudlemi a kapustou je báječné jídlo na thajský způsob. Je lehké, ... lahodné a hodí se třeba jako rychlá večeře. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu, ... nasypeme do vyšší pánve lehce vymazané olejem. Nudle shrneme ke kraji pánvičky, na zbylé místo ... rozklepneme vejce a pánev postavíme na plotnu.Vejce pak chvilku smažíme až téměř ztuhnou. ... rozmícháme a promícháme je s rýžovými nudlemi. V jiné pánvi zahřejeme olej, přidáme ... nakrájenou cibuli a nakrájený sýr tofu. Zvolna asi 2 minuty smažíme, pak přidáme nadrobno ... a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Nyní směs zalijeme vývarem a krátce povaříme ... do zhoustnutí. Nakonec vmícháme pokrájenou zelenou cibulku....

Top 10 vánočních jídel
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 vánočních jídel

...v kostelech, procházek zimním zářivým městem. Čas na setkávání s rodinou a přáteli, čas na ... na ty, kteří tu s námi kdysi byli a už tu nejsou. Vánoce, to je také zdobení vánočního stromečku, ... z kádě, pečení cukroví, dětská těšení a očekávání. A láska. Vánoce jsou hodně o lásce. A nejen o té ... duchovní, ale také o lásce k lidem. Všichni jsme tak nějak snášenlivější a pozornější ... nejen ke svým blízkým, ale i k docela cizím lidem. To všechno s sebou přinášejí vánoce. Také ... jídla a pití patří neodmyslitelně k vánočním dnům. O těchto svátcích si dopřáváme jídla, která možná ... ale vyhledáváme je právě jen o Vánocích. Protože Vánoce jsou také, a to hodně, o jídle, ... vaření a pečení. A ne jen tak ledajakém. Máme typická jídla, která na našich stolech o ... vánočních svátcích prostě chybět nemohou. Protože bez těchto tradičních pokrmů by to ... rozhodně nebyly ty pravé vánoce. Menu se může třeba krajově trochu lišit, každá ... má své recepty na štědrovečerní polévku, kapra, bramborový salát nebo kubu. A nebo na kapra na černo či ... vánoční punč. Vybrali jsme pro vás nejběžnější a nejtypičtější ... si na tradičního kapra se salátem příliš nepotrpí. 1. Vánoční rybí polévkaPolévka s jikrami nebo ... obojím, má nezaměnitelnou chuť muškátového oříšku. Vaříme ji z kapřích hlav, nebo také z kapřího ... masa, které můžeme pak do polévky nakrájet. S opečenými houskovými krutony je jedinečná. 2. ... Smažený kaprKlasika která nezevšední. Někdo upřednostní podkovy, někdo tradiční porce. ... že do strouhanky přidá trochu nasekaných mandlí. Je to lahůdka. 3. Vánoční bramborový ... salátSamozřejmě bramborový salát nesmí chybět. Kolik rodin, tolik druhů bramborových salátů. ... se jen málo, ale přesto máme asi každý ten svůj. V naší rodině jsme přidávali do salátu nadrobno ... pokrájené jablíčko. Chutná to báječně. 4. Staročeský vánoční kubaTenhle pokrm asi všichni ... ale tam, kde jsou na něj zvyklí, nesmí chybět. Voní sádlem, česnekem a majoránkou a samozřejmě ... houbami. Prostě pochoutka. 5. VánočkaDoma upečenou vánočku žádná koupená v ... obchodě nenahradí. Vánočka k snídani na Štědrý den s kávou, nebo ... kakaem pro děti, bude chutnat prostě vánočně. Co také snídat v tento den jiného. 6. Tradiční ... punčDobré nápoje ke slavnostnímu večeru patří. Horký nápoj nás dospělé zahřeje třeba po ... venku a určitě i přispěje k veselé vánoční náladě. Až půjdete na vánoční trhy nezapomeňte se zahřát ... punčem! 7. Domácí vaječný koňakVaječný koňak je oblíbený ... doma z kvalitního rumu může být skvělým pohoštěním. Místo rumu můžeme použít i jiný alkohol a nic tím ... nezkazíme. 8. Pečená kachnaNěkdo třeba vůbec nejí ryby a pečená ... kachna je pro něj tou pravou slavnostní večeří. Klasika je sice s knedlíkem a zelím, ale nakonec ... ani bramborový salát nemusí být špatná volba. 9. Silná hovězí polévkaVaří se poměrně dlouho, ale ... rozhodně ten čas není ztracený. Horký domácí hovězí vývar s domácími nudlemi nebo ... játrovými knedlíčky hned tak jiná polévka nepředčí. Hodí se nejenom ve sváteční dny, ale i jindy při ... zimním nečase. 10. Malinovo – třešňová sněhová roládaTento moučník, ... to je přesně ta pravá tečka za slavnostní večeří. Bylo by krásné, kdyby v nás ta vánoční pohoda a ... i v dalších už všedních a nevánočních dnech. Abychom byli k sobě milejší nejen o vánocích. ... Protože pak by se nám žilo o hodně lépe. Ale v tom nám bohužel žádný vánoční zázrak ... nepomůže. A asi ani recept na to nikde nenajdeme. Je to totiž už na každém z nás. Mohli bychom se o...

Druhy hovězího masa
Uložit recept!
článek
článek

Druhy hovězího masa

...a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů masa a mají ... absolutně jasno v tom, jak maso připraví. Avšak jsou mezi námi tací, kteří znají jen pár ... druhů masa a to připravují stále dokola. Proč ne? Ale nebylo by fajn trochu se v hovězím ... který je na jedné straně širší a na druhé užší. Širší konec se nazývá palec a užší špička. ... Svíčková je potřeba důkladně odblanit. Připravují se z ní bifteky a rostbíf, nejlépe ze ... střední části. Dvojitý biftek se nazývá chateubriand. Ze špičky ... na kousky se může připravit soté či minutkový guláš. Připravujeme z ní minutky nebo pečeme. Hovězí ... zadníHovězí zadní je vlastně kýta. Připravují se z ní nejčastěji závitky, rolády a ... plátky, ale také guláš - pro ty kteří nemají rádi tlusté. Může se péct, ... dusit nebo opékat. KližkaKližka je vhodná na dušení a vaření. ... Nejčastěji se používá na guláš, ale je prorostlá (tzv.tlustá). Také můžeme dusit ... na houbách, česneku či zelenině. Hovězí žebroBěžně se z něj vaří vývar, ale je ... chutné i vařené s omáčkou (jako např. houbovou, rajsou či koprovou, apod.) Také se může ... upéct  a podávat s křenem a hořčicí. RoštěnecVětšinou ho seženeme neodblaněný, z ... v celku (na smetaně, na hříbkách, na slanině, apod.) Po důkladném odblanění nakrájíme na plátky, ze ... kterých připravíme roštěnky. Péro nebo-li podplečíJe v hodné na vaření, ... dušení, ale i ke mletí. PlecPlec se také nazývá falešná svíčková. ... Nejčastěji se používá na pečení a vaření. Vhodné s omáčkou.HrudíHrudí je vhodné na polévku, ... vaření a také na přípravu hašé.BokTen se běžně používá na polévku a ke mletí....

Hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí guláš

...pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejte sádlo přidejte cibuli ... a smažte tak dlouho, než dostane zlatohnědou barvu. Poté do kastrolu přidáme maso (na hovězí guláš ... nakrájené stejně velké kostky a orestujeme. Nyní do kastrolu přisypeme všechno koření, ... podlijeme vodou, aby se maso začalo dusit. Maso necháme vydusit a v případě potřeby ho ... podléváme, aby se nepřipálilo. Až hovězí maso změkne dolijeme hrnec větším ... česnek, majoránku a vaříme než maso zcela změkne. Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem...

Hospodský vepřový guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Hospodský vepřový guláš

...z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický ... ale je možné jako přílohu použít třeba knedlíky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na ... za stálého míchání, aby paprika nezhořkla. Pak zalijeme vodou, přidáme pepř, kmín, rajský ... chilli, nové koření, bobkový list a osolíme. Vaříme asi 1 až 1,5 hodiny do změknutí masa, ... bujón a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Vaříme ještě asi 2O minut. Do hotového guláše...

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě

...období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, ... aby bylo křehké a velmi aromatické. Toto vydatné dušené hovězí maso z holandské ... trouby je delikátní zimní jídlo. Dušené hovězí maso pečené v troubě je vydatné, ... křehké a velmi chutné. Omáčka je dokonale hustá a zelenina je křehká a ... sytá. A dnes vám prozradíme všechna tajemství, abyste ... si mohli připravit ten nejsytější klasický hovězí guláš vůbec. Tak se do toho pusťte! Chutě jsou ... hluboké a přitom na přípravu je to tak jednoduché. Vše začíná způsobem vaření (nápověda: opékání ... masa) a výběrem ingrediencí pro chuťový základ. Prozradíme vám několik tajemství. Maso opečte ... Zhnědnutí masa dodá masu hloubku a komplexnost. Hnědé kousky, které po něm zůstanou, jsou navíc ... plné chuti. Po odležení se hnědé kousky uvolní a pokrm se tak ... ještě více zvýrazní. Posilovače chuti: Kromě karamelizovaných ... rajčatový protlak, červené víno a mletý česnek. Přidejte bylinky: Například čerstvý tymián a ... sušené bobkové listy. Vařte v troubě: Tento snadný dušený hovězí ... při teplotě 325 °C po dobu 1 hodiny a 45 minut. To umožní propojení všech chutí a poskytne ... masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. Ze zkušenosti je nejlepší maso nejprve připravit ... troubě) a pak ho vařit v troubě asi 2 hodiny. Holandská trouba opravdu dobře udržuje teplo, ... jídel, jako je například dušené hovězí maso. Za prvé, použití holandské trouby vytváří ... nezaměnitelnou chuť. Příprava dušeného hovězího masa v holandské ... po uvaření všech chuťových přísad v jednom hrnci. Stejné hloubky a komplexnosti chuti prostě ... například do klasického neboli pomalého hrnce. Za druhé, pečení guláše v troubě po dobu asi 2 ... spojit chutě a hovězí maso je mimořádně křehké. Zde je několik skvělých tipů na přípravu: ... Maso opékejte po částech na prudkém ohni. Klíčem ke krásnému propečení je nechat maso v ... nepropeče - snažte se ho příliš brzy neotáčet. Neuspěchejte přípravu na sporáku a nechte dejte ... si načas, aby se všechny chutě rozvinuly. Hlavními ingrediencemi pro posílení chuti jsou ... omáčka, rajčatový protlak, víno a mletý česnek. Bylinky (čerstvý tymián a bobkový list) také ... dodají masu spoustu skvělé chuti. Používejte čerstvý tymián. Sušený tymián není ... stejný. Používejte pevné brambory, například zlaté nebo ... červené. Vyhněte se ruským bramborám, protože se snadno ... rozmačkají....

Kuřecí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí guláš

...guláš je plný zdravé zeleniny. Uvaříte ho v jednom hrnci a a chladných ... můžete připravit třeba jako vítanou teplou večeři. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a opečeme na ... něm nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Po 5 minutách směs dochutíme solí a pepřem a ... přidáme utřený česnek. Už jen promícháme a velmi krátce osmahneme. ... přidáme hladkou mouku a důkladně vše promícháme. Pak přidáme nakrájené kuřecí maso, nakrájené ... brambory, bobkový list, tymián a kuřecí vývar. Guláš dusíme přikrytý asi tak 15 až 20 minut, do ... změknutí brambor a masa. Podle potřeby ho dochutíme pepřem a solí a je-li ... třeba, přidáme vývar. Z hotového jídla odstraníme bobkový list. Guláš posypeme nasekanou zelenou petrželkou a můžeme...

Karibský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Karibský hovězí guláš

...hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe ... spojí a jídlo je pak o to lepší. Nejlépe je podávat ho s rýží basmati, můžeme ale ... i jen s čerstvým pečivem. Maso nakrájené na kostky orestujeme na oleji ... ve vysoké pánvi. Pak ho vyndáme na talíř a na výpeku orestujeme ... zeleninu, cibuli, utřený česnek a všechno koření. Když cibule zesklovatí, vrátíme do pánve maso, ... brambor, rajčatový protlak a dobře promícháme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou při nízké ... teplotě asi hodinu a půl. Je-li potřeba, podléváme vodou. Nakonec...

Segedínský guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Segedínský guláš

...guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na ... kyselosti tím, že ho propláchneme studenou vodou. Ze zelí slijeme přebytečnou šťávu a překrájíme ... ho na menší kousky. Štávu si schováme na případné další použití. V ... osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, až zesklovatí. Pak přidáme mletou červenou papriku, maso ... aby paprika nezhořkla a maso se zatáhlo. Nyní vše zalijeme 2 dl vody, přidáme kmín, pepř, ... přidat trochu šťávy ze zelí a přivedeme k varu. Maso pak zvolna dusíme dokud téměř nezměkne. ... pokrájené zelí a všechno dusíme ještě 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou nebo šťávou ze zelí. Nakonec guláš zahustíme moukou, kterou jsme ... rozšlehali ve smetaně a ještě krátce povaříme....

Segedínský guláš z vepřového masa
Uložit recept!
recepty
recepty

Segedínský guláš z vepřového masa

...knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smetanové omáčce je prostě ... jedinečná. Kysané zelí propláchneme studenou vodou, ... necháme okapat a pokrájíme ho na menší kousky. Polovinu másla rozpustíme v kastrole a osmahneme ... na něm nadrobno pokrájenou cibulku. Mezitím si nakrájíme maso na kostky, osolíme a ... opepříme. Když cibulka začne zlátnout, přidáme k ní maso a ... osmahneme ho za stálého míchání ze všech stran. Nyní maso zasypeme mletou paprikou, zamícháme, ... vody a zvolna ho dusíme tak dlouho, až změkne. Je-li třeba, občas ho znovu podlijeme vodou. Na ... zbytek másla a společně s masem ho také podusíme. Hotový guláš zahustíme trochou mouky a ještě pár ... minut povaříme. Nakonec přidáme smetanu, už nevaříme, jen ... dochutíme pepřem, solí, nebo vodou z kysaného zelí....

Rychlý guláš s bramborami a smetanou
Uložit recept!
recepty
recepty

Rychlý guláš s bramborami a smetanou

Rychlý guláš s bramborami a smetanou je rychlá varianta večeře doma i na chalupě....

Jednoduchý houbový guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Jednoduchý houbový guláš

...houbový guláš z hříbků nebo ze směsi jiných čerstvých hub je ... podzimní delikatesa. Připravíme ho velmi snadno a s čerstvým pečivem...

Guláš z brambor s opečenými chlebovými krustičkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Guláš z brambor s opečenými chlebovými krustičkami

...Guláš z brambor, který můžeme servírovat doprostřed ... stolu, u kterého sedí plno nedočkavých strávníků. Jako kdysi dávno. Všichni pohromadě....

Guláš z vepřové krkovice
Uložit recept!
recepty
recepty

Guláš z vepřové krkovice

...vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z plecka, ramínka nebo krkovice. ... krkovičku, je lepší sáhnout po libovějším kousku. Tuk je sice nositelem chuti, ale při přípravě ... se nevypeče a “tlusté” maso nechutná hlavně dětem. Tento recept je navíc obohacen o luštěniny, a ... proto se od klasického předpisu na guláš trochu liší. Třeba vám zachutná tak jako nám doma...

Kluci v akci hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Kluci v akci hovězí guláš

...recept na guláš je sice rychlý, ale to neznamená, že je chuťově ... chudý. Přímo naopak! Už jen po přečtení ingrediencí, ... které do této verze guláše patří, se začínají sbíhat sliny. K jeho přípravě ... netradičně nepoužije maso čerstvé, ale zavařené....

Guláš z vepřové krkovice
Uložit recept!
recepty
recepty

Guláš z vepřové krkovice

...šťavnatý a pro milovníky omáček je to vítaná změna. Přílohou může být rýže, houskové knedlíky, ... těstoviny nebo brambory. Klidně ale postačí čerstvé pečivo...

Guláš z vepřového masa
Uložit recept!
recepty
recepty

Guláš z vepřového masa

...z vepřového masa podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, s rýží, nebo jen s čerstvým chlebem....

Guláš z bílých fazolí
Uložit recept!
recepty
recepty

Guláš z bílých fazolí

...cenné, protože obsahují vysoký podíl bílkovin. Dříve na nich byla založená valná část jídelníčku ... dnes jde o potravinu trochu opomíjenou. Luštěniny skvěle nahradí maso, zasytí a navíc ... dodají tělu minerální látky. Mají ale nepříjemný vedlejší efekt, jakým je ... nadýmání. Když přidáte saturejku, budou následky konzumace ... luštěnin o něco mírnější. Bílé fazole lze do receptu použít v malé i větší ... variantě, obě chutnají výtečně. Na luštěninovém guláši si mohou pochutnat i masožrouti, protože je ... ovoněný anglickou slaninou. Podávat ho lze samotný nebo v kombinaci s pečivem...

Pomalu vařený irský guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu vařený irský guláš

...vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten ... čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za to. Do velkého hrnce vložíme hovězí maso nakrájené ... celer, mrkev, zalijeme to pivem a kuřecím vývarem. Přidáme bobkový list, pepř a špetku soli. ... Hrnec přikryjeme poklicí, guláš přivedeme k varu a za občasného dohledu a ... vaříme 3 až 4 hodiny, dokud maso úplně nezměkne. Je-li potřeba, dobu vaření můžeme prodloužit. ... a dvěma vidličkami ho roztrháme na menší kousky. Vrátíme maso do guláše a vše důkladně promícháme. ... a podle chuti dosolíme, případně ještě opepříme. Jednotlivé porce na talíři posypeme čerstvou...

Lehký bramborový salát
Uložit recept!
recepty
recepty

Lehký bramborový salát

...lehký bramborový salát je bez majonézy. Tudíž je zdravější a dietnější než ten, který ... všichni známe. Chutná přesto výborně, až ho ochutnáte, určitě...

Bramborový salát
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborový salát

...salát patří k oblíbeným svátečním pokrmům. Co si jej dopřávat častěji bez složitých příprav?...

Bramborový knedlík
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborový knedlík

...jednoduchý a uvařit ho dokáže i nezkušený kuchař. Je to velmi oblíbená příloha k pečeným masům a ... drůbeži, často se podává i s dušeným zelím. Kromě klasického knedlíku můžeme podle tohoto ... receptu připravit i bramborový knedlík plněný...

Bramborový salát s treskou
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborový salát s treskou

...zejména o Vánocích nesmí chybět na sváteční stole. Bramborový salát však můžeme připravit i po ... s rybou, kapary, olivovým olejem a česnekem. Salát se podává teplý, a protože je dost sytý,...

Skordalia - bramborový dip z Řecka
Uložit recept!
recepty
recepty

Skordalia - bramborový dip z Řecka

...do slunného Řecka, možná ochutnal místní tradiční bramborový dip s česnekem - Skordalii. Tento velmi snadný ... dip připravíte ze surovin, které určitě máte doma. Skordalia vás bude stát pár korun, ale potěšení z ... tohoto dipu bude velké. Nadýchaný bramborový dip okořeněný česnekem se tradičně podává s ... čerstvým nebo opečeným chlebem. Skordalia však výtečně chutná i jako přílohová...

Thajský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Thajský hovězí guláš

...hovězí guláš je populární pokrm s podmanivou chutí a vůní ... exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud možno ... thajskou jasmínovou. Nejprve osmahneme na oleji ve vysoké pánvi ... hovězí maso nakrájené na větší kostky. Jakmile zhnědne, vyndáme ho z pánve a dáme ... stranou. Do pánve dáme nastrouhaný zázvor, kari pastu ... a nakrájenou citronovou trávu. Vše restujeme, dokud se citronová tráva krásně ... nerozvoní. Pak přidáme kokosové mléko a cukr. Přivedeme k varu, vrátíme do pánve hovězí maso ... a přikryté pokličkou zvolna vaříme asi 2 hodiny. Udržujeme teplotu a občas směs zamícháme. Je-li ... třeba, podlijeme trochou vody. Těsně před koncem vaření do pokrmu přidáme...

Libanonský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Libanonský hovězí guláš

...známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených ... ale velmi jednoduše si ho můžeme připravit i doma. Do vysoké pánve nalijeme olivový olej, když se ... hovězí maso a po všech stranách ho opečeme. Pak přidáme utřený česnek a najemno nakrájenou ... cibuli. Opékáme na oleji tak dlouho, dokud cibule ... nezesklovatí. Nyní přidáme rozdrcené rajče a všechno koření. ... promícháme, aby se všechny přísady pěkně spojily. Přidáme kostky hovězího vývaru, mražené fazolky a ... zalijeme vodou. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna dusíme ... asi 2 hodiny, až maso změkne. Podáváme podle chuti s rýží, s knedlíky nebo s...

Havajský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Havajský hovězí guláš

...hovězí guláš můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s ... těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu s ... brambory a mrkví je nezapomenutelně exotická. Hovězí maso nakrájíme na kostky a odkrojíme ... všechen tuk. Ve velké míse kostky masa promícháme s moukou a ... solí tak, aby kousky masa byly důkladně obalené. V hrnci rozdrtíme pečená rajčata na malé ... a přidáme vodu, cukr, česnek, hřebíček a sůl. Mletý pepř a rajský protlak také přidáme do hrnce ... a vše důkladně promícháme. V pánvi rozpálíme olej a maso obalené v mouce ... a soli důkladně opečeme dohněda po všech stranách. Pak ho přemístíme do hrnce s rajčaty. Na ... kde jsme opekli maso, nyní zpěníme cibuli a celer. Jakmile změknou, přidáme je do hrnce k masu. ... doplníme vodou, je-li třeba, a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna dusíme asi 1 hodinu. ... brambory a dusíme dalších asi 15 minut než změknou. Můžeme podávat, třeba jen s čerstvým pečivem...

Tuniský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Tuniský hovězí guláš

...hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené ... hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady jsou ... a jeho exotickou chuť si rozhodně oblíbíte. Cizrnu (neboli římský hrách) je dobré namočit ... přes noc do studené vody. Druhý den ji propláchneme v čisté vodě a s ... dáme ve velkém hrnci vařit v 1 litru vody. Vaříme zvolna asi 15 minut. Do pánve s ... a opečeme zvolna po všech stranách dohněda. Pak přidáme nasekaný špenát, utřený česnek a ... zelenou petržel. Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, ... nakrájený celer, artyčoky a mrkev. Všechno důkladně promícháme a dusíme 5 minut. ... přidáme do hrnce s cizrnou a vše přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a při snížené teplotě ... zvolna dusíme asi hodinu. Nyní přidáme čili papričky nasekané nadrobno, ... důkladně promícháme a dusíme dalších 30 minut. Do guláše teď přidáme hrášek a koriandr a vše ... ještě 5 až 10 minut podusíme. Nyní by mělo být maso měkké a jídlo hotové...

Indický hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Indický hovězí guláš

...vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. ... orestujeme v rozpáleném oleji po všech stranách. Pak maso z pánve vyjmeme děrovanou lžící, aby ... olej okapal. Nyní do oleje přidáme máslo a necháme ho ... rozpustit. Přisypeme pálivou papriku, nakrájenou cibuli, ... utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Vše za stálého míchání trochu podusíme. Pak ... přidáme kurkumu, mletý pepř, koriandr, kmín a sůl. Znovu 2 minuty podusíme a ke směsi dáme hovězí ... maso a nahrubo nakrájené rajče. Zalijeme dvěma hrnky vody a přivedeme k varu. Vše ... dusíme asi hodinu a půl. Mezitím ve velkém hrnci přivedeme k varu asi ... litr a půl osolené vody. Nasypeme květákové růžičky a vaříme asi 6 minut. ... vyjmeme a ve slané vodě povaříme pokrájenou mrkev. Když změkne, přidáme ji k vařenému květáku a ve ... slané vodě uvaříme brambor. Nakrájíme ho na kostky a s květákem, mrkví a ... mraženým hráškem ho přidáme k masu. Vše pod pokličkou dusíme ještě 10 minut a jídlo...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Bramborový guláš s růžičkovou kapustou a bůčkem. . recepty

Kde najít informace



×