Broskvový kompot
...sladké, šťavnaté, voňavé... Broskve mají sezónu v létě a kromě marmelád z ... nich můžeme připravit i výtečné kompoty. Domácí kompot lze podávat jako doplněk k masovým pokrmům, ... jídel nebo k přípravě moučníků a dezertů. Když kompot uložíte do pěkné sklenice, kterou ještě dozdobíte ... můžete jím podarovat i své blízké a přátele. Broskvový kompot potěší každého, kdo fandí tomuto skvělému...
Výborný broskvový koláč
...máte čerstvé broskve, klidně je použijte místo kompotu. Připravíme si formu na koláč, vymažeme ji ... ušlehanou smetanou a poklademe půlkami oloupaných kompotových broskví...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a ... zajásá, někdo zatne zuby, ale dáme se do toho. Zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a ... musíme zpracovat, abychom si v zimě mohli otevřít kompot, namazat chleba marmeládou, polít povidly kynuté ... a stále zdokonalovaných nádob a nástrojů na konzervování, ale praktické zkušenosti našich babiček všichni ... stále a rádi využíváme. Zavařování je základní způsob, jak nejlépe konzervovat ... sklenice vyvařit a víčka sterilizovat. K výrobě kompotů nám pak stačí voda, cukr a ovoce. A po ... a rychlejší. Mražení je asi nejjednodušší konzervování, ať už jde o ovoce, zeleninu, houby, zelené ... pro náš život. Na police plné sklenic s ovocnými kompoty, naloženými okurkami, houbami, povidly, ... kopru. A třeba jahody se šlehačkou z našeho kompotu budou úžasné. Za to se ta trocha námahy v létě...
Sezona zavařování je v plném proudu. Na co si dát pozor?
...je letošní úroda poměrně bohatá, přichází na řadu zavařování. Metoda, která umí prodloužit ovoci a zelenině ... metoda opět velký boom a důvodů je hned několik. Zavařování je konzervační metoda, která je určená pro ... nakoupit, má vyhráno. Z přebytků lze připravit kompoty, marmelády, čalamády, čatní i pomazánky na ... 1. Nepodceňovat přípravu Než se člověk pustí do zavařování, měl by si promyslet jak velké množství potravin ... a znehodnotit. Než začnete se samotným zavařováním, je důležité připravit si sklenice, do nichž se ... nerezu. 2. Čistota Alfou a omegou úspěšného konzervování potravin je čistota. Sklenice je nutné předem ... i kontrola. Čisté musí být i nástroje, které k zavařování používáme. Zapomínat nesmíme ani na naše ruce, i ... by mohly jeho obsah kontaminovat. 3. Samotné zavařování Ovoce či zelenina jsou nachystané, sklenice i ... víčka jsou sterilní a zavařování může začít. Začátečníkům se doporučuje používat ... teploměr. Při přípravě ovoce a zeleniny i při zavařování postupujeme dle návodu. U marmelád plníme...
Bezinkový kompot
...bezinkový likér nebo úplně jednoduchý bezinkový kompot. Ten využijete podobně jako kompot borůvkový - k...
Jahodový kompot
...kousky měly být sice vyzrálé, ale zároveň pevné. Kompoty můžeme podávat jako přílohu k masu i sladkým ... lze moučníky, dezerty nebo třeba nápoje. Díky konzervování si můžeme sladké plody léta vychutnávat i v zimě. ... Kompoty se připravují s cukrem, kdy na sklenici o objemu...
Broskvový ledový čaj
...a stačí k tomu jen hrstka ingrediencí. Ledový broskvový nápoj se dá vyrobit z čaje zeleného i černého, k...
Třešně v hlavní roli: zavařování, pečení i výroba likérů
...chuti dobře fungují i jako nátěr do dortů. Na kompotu z třešní si zase rádi pochutnáme v zimě, kdy ... neví, co s třešněmi, může z ovoce vyrobit sladké sirupy nebo likéry. Recept na likér Ingredience: 500...
Několik rad pro zavařování
...výživách.Zavařovat nutně nemusíte. Jelikož zavařováním se ovoce opět zahřívá a může přijít o další...
Domácí kečup bez zavařování
...kečup bez zavařování je přece jen lepší, než ten kupovaný. Máme...
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
...tohoto receptu na broskvový koláč se zakysanou smetanou si upečete výborný...
Broskvový zelený ledový čaj
Broskvový zelený ledový čaj je to pravé pro letní žízeň. Svěží ovocná chuť právě dozrálého ovoce nás skvěle osvěží. Z ...
Letní úvahy nad zavařováním
...spíži a vybrat si jahodovou marmeládu, švestkový kompot nebo naložené okurky v nálevu s koprem. A nebo si ... století zkoušel uchovávat potraviny konzervováním varem v plechovkách a tím nejspíš položil ... základy k dnešnímu zavařování. Plechovky byly časem nahrazeny skleněnými ... mikrovlnné nebo horkovzdušné troubě. Zavařování je velmi jednoduché a zvládne to rozhodně každý. ... zavařovat lze úplně všechno. Z ovoce můžeme mít kompoty, marmelády, džemy, šťávy, sirupy. Důležité je, ... čerstvé a zralé. Nezralé a přezrálé ovoce se pro zavařování nehodí. Musíme mít na paměti, že zavařovací ... nebo do zavařovacích plechovek. Houby na zavařování jsou nejlepší tvrdší, střední velikosti, ... s digitálním ovládáním, všem milovníkům zavařování jen srdce zaplesá. Dále budeme potřebovat ... zavařovací plechovky používáme především k zavařování masa a hotových jídel a jsou k nim speciální ... nezbytné, ale dost nám práci usnadní. Při zavařování musíme dbát několika důležitých zásad. Vždy ... vše, co se zavařuje ve vodní lázni, například kompoty, houby, džemy, polévky, hotová jídla, okurky a ... podobně. K zavařování nebo k výrobě láku potřebujeme už jen vodu, cukr, ... bylinky a rozličné koření. Kromě jednodruhových kompotů můžeme ve sklenicích také vytvářet podle vlastní...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
...v zimě bude hodit. Možná se budete divit, ale zavařování nemá zase tak hluboké kořeny. Ve světě začal se zavařováním okolo roku 1800 francouzský kuchař Nicolas ... první konzervárnu. U nás se hospodyně učily zavařováním uchovat úrodu až okolo roku 1900, se zavařováním ... V tom případě je musíme dodělat při samotném zavařování. Při teplotě 100°C sterilujeme maso ve sklenici 1 ... 5 - 2 hodiny, podle druhu masa. Pro zavařování mohou být použity všechny druhy masa, ... směsi, čalamády a čatní. Další možností zavařování jsou zeleninové protlaky a kečupy. ... ovoce - např. strouhaná jablka na závin. Základem zavařování je cukr, případně další umělá sladidla, koření v ... hřebíčku, skořice, badyánu.Zavařují se ovocné kompotové směsi, ovocná pyré, zvláštní kapitolou zavařování jsou marmelády a džemy. SpecialityPopulární jsou ... feferonky, chilli papričky. Oblíbená specialita k zavařování jsou také houby. Zavařují se v kyselých a ... sladkokyselých nálevech. Všechny houby nejsou pro zavařování vhodné. Zavařovat se dá i samotné koření a ... bylinky - např. kopr a zelený pepř. Způsoby zavařování Princip zavařování je poměrně jednoduchý. Do ... Buď v tom klasickém, nebo v hrnci přímo určeném k zavařování, ke kterému je přiložený teploměr. Do hrnce ... alespoň 30 minut, nejdéle asi 60 minut. Délku zavařování upravíme podle typu ovoce. Tvrdší zavařujeme déle ... se bude vypařovat, a tak je potřeba ji v průběhu zavařování dolévat. Na co si dát pozor Nejdůležitější ... při zavařování je dodržování hygieny. Sklenice a víčka musí být ... hotového jídla s omáčkou nepřidávejte při zavařování mouku ani smetanu, doplňte je až při přípravě. ... horším potížím. Velkou výhodou konzervace zavařováním například proti zamražení je i jednoduchá...
Domácí broskvový džem
Domácí broskvový džem si s želírovacím cukrem připravíte velmi snadno. Tahle sladká voňavá pochoutka se ve vaší spíži roz...
Rychlý kompot z letních jablek
Rychlý kompot z letních jablek podáváme dobře vychlazený. Je lahodný a osvěžující a hned hotový....
Pozor na výběr octa
...použít octy ovocné. Lihové octy především pro zavařování a nakládání Nejznámějšími druhy octů jsou lihové ... Spousta hospodyň jej používají pro nakládání, zavařování i jako dochucovadlo do omáček, salátů, vyvařují s ... nakládání, a to proto, že svým složením je pro zavařování nejen chuťově nejlepší, ale také proto, že svou ... množily nebezpečné mikroorganizmy. Ocet na zavařování vybírejte pečlivě Nakládané okurky byly u nás ... namísto koupání v parném létě si vyhradíte čas na zavařování, a s chutí do toho. Jenže ouha, jaké je vaše ... či Znojma, tedy z oblastí s největší tradicí zavařování, je svým složením a výrobním postupem prostě ... jakýchkoliv syntetických přísad. Pokud budete k zavařování zkoušet jiné octy, může se Vám stát, že chuť ... špatný výběr může cenu okurek a vaše úsilí při zavařování zhatit. Vyhněte se tedy raději rizikům a věřte ... Spoustu receptů na úžasné saláty, návodů na zavařování a nakládání, fígle pro ochucování a tipy ke...
Antibiotika pro děti – dobrý sluha, zlý pán
...České lékárnické komory. Pro děti antibiotické sirupy Prevence proti nadužívání antibiotik je zacílena ... forma antibiotik se u dětí jeví antibiotické sirupy. „Příprava antibiotických sirupů pro děti je ... mluvčí České lékárnické komory. Antibiotické sirupy je nutné před každým použitím protřepat a...
Ovocný kompot s rebarborou
...dnech nám přijde k chuti vychlazený ovocný kompot s rebarborou. Pamatujete si, jak bylo dříve ... podávat k nedělnímu obědu mističku ovocného kompotu?! Proč si to nezopakovat?...
Míchaný kompot
Míchaný kompot bude vítanou pochoutkou za zimních chladných dní. Voňavé ovoce skoro jako čerstvě utržené ze zahrádky....
Hruškový kompot
...si v zimě na hruškovém kompotu ovoněném skořicí a hřebíčkem, je slast. Kdo je ... tohoto ovoce, má nejvyšší čas připravit si zásobu kompotů na zimu. S nástupem podzimu totiž vrcholí sezóna...
Příprava kompotů
...na ovocné kompoty? Chutnají vám nebo vašim dětem ovocné kompoty? ... využijte bohaté úrody ovoce. V zimě za skleničku kompotu budou všichni rádi. Máme tady pro vás několik ... proto potřebuje jiné množství cukr na kompotování. Množství dodaného cukru také záleží na jeho ... se tím mělo urychlit. Další rada zní – ovoce na kompotování by mělo být vždy pevné, nepřezrálé. U ovoce ... jako jsou hrušky a jablka před kompotováním oloupeme slupku. A nakonec - při ... by se sklenice neměly dotýkat, aby nepraskly. Kompot bez cukru? Ano, existuje recept na kompot bez...
Černý bez - bezinka neboli zázračný lék
...ale také marmeládu, ocet, sirup, likér, víno a kompot. Čaj je velice dobrý na žaludeční problémy, ... bezinek-bezinkové víno-bezinková šťáva-bezinkový kompot Recept na vynikající bezový sirupBezový sirup je...
Jahodový kompot
Jahodový kompot v tomto receptu je snadný a šetrný k jahodám. Máte-li velkou úrodu jahod, určitě ho vyzkoušejte....
Jednoduchý jahodový kompot
...na jednoduchý jahodový kompot v létě přijde vhod. V sezóně jahod si jich můžeme...
Broskvové koblihy z podmáslí
...předehřejeme na 22O stupňů.Vaříme v kastrůlku broskvový nektar tak dlouho. Až se jeho objem sníží na 1/4 ... hrnku. Stejně tak si připravíme i broskvový nektar na polevu. Hustý nektar necháme zchladnout ... je důkladně zašleháme. V mixéru rozmixujeme broskvový nektar s oloupanými a nakrájenými broskvemi do ... do husté polevy. Podle potřeby můžeme přidat broskvový nektar, abychom dosáhli správné konzistence....
Bezový sirup pro nápoj Hugo
...Z bezinkových květů se totiž připravují skvělé sirupy, které lze použít pro přípravu limonád, ale také ... trochu jiné chutě než nám známé klasické bezové sirupy....
Rychlý nálev na okurky
...se neomylně blíží, tím i sezóna zavařování okurek. Stane se, že nám uprostřed zavařování...
Jablka ve vlastní šťávě
...bohatá, lze ovoce uchovat nejen ve formě povidel, kompotů a marmelád, ale také ho můžeme zavařit ve ... použijeme pro přípravu koláčů a dalších dezertů. Konzervování ve vlastní šťávě je velmi snadné a rychlé. Pro...
Mrkvový sirup
...do formy sirupu. Malinové, bezové nebo jahodové sirupy už mají mnozí z nás dobře vyzkoušené, ale co...
Bezinkový ocet
...uleví při nachlazení, ale dají se z vyrábět také sirupy nebo třeba ocet, který se hodí k obkladům nebo...
Láďa Hruška jablečný koláč recept
...na jablečný koláč cukr nahradit přírodními sirupy nebo sladidly, jako je stévie či čekankový sirup...
Koláč z rebarbory
...je oblíbená, zejména na koláč nebo na kompot. Zkuste náš koláč z rebarbory a pochutnáte si...
Třešňová bublanina se zakysanou smetanou
Třešňová bublanina se zakysanou smetanou je vláčná a díky smetaně i velmi lahodná. Máme-li čerstvé ovoce, není co řešit, ...
Zavařené meruňky bez cukru
...meruňky bez cukru můžete v zimě použít jako běžný kompot. Výhodou je, že nejsou tak sladké .Kromě meruněk...
Rychlé meruňkové řezy
...oblíbeným moučníkem. Můžete použít i jiný ovocný kompot, váš moučník tak může být pokaždé jiný...
Nakládané houby se zeleninou
...Naskládáme do zavařovacího hrnce. Doba zavařování je 20 minut na 100 °C. Tuto českou dobrotu...
Nakládané houby v octě
...Vyzkoušejte recept na houby naložené v octě. Pro zavařování volte jen pevné a zdravé exempláře hub....
Bellini koktejl
...specialitou. Připravíte ho během pár minut. Broskvový likér, šampaňské a broskvovou štávu spolu s...
Sladkokyselé kuře
Sladkoyselé kuře je recept na rychlý lehký oběd nebo večeři. Dokonalá souhra chutí nás příjemně překvapí. Kuřecí prsa ...
Tvarohový nákyp
Tvarohový nákyp je výborný nápad pro milovníky sladkých jídel. A to jsou nejen děti, ale i mnozí dospělí....
Meruňkový koláč
Meruňkový koláč je svěží letní moučník. Kromě meruněk můžeme použít třeba i borůvky nebo jiné čerstvé letní ovoce. A peče...
Tvarohový dezert
Jako tvarohový dezert nebo nepečený dort jej má v repertoáru nejedna hospodyňka. Výhodou je prakticky nekonečné množství ...
Rychlý meruňkový koláč
Rychlý meruňkový koláč k odpolední kávě připravíte během půl hodiny. A bude určitě všem chutnat....
Ovesná kaše
Ovesná kaše je zdravá. O tom není pochyb. Můžete ji mít k snídani nebo jako sladkou odpolední svačinku....
Hruškový koláč pro diabetiky
Hruškový koláč pro diabetiky je skvělý moučník. Pohostíte s ním návštěvu, nebo si jen prostě dopřejete ke kávě sladký mou...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Broskvový kompot zavařování konzervování sirupy ... recepty