Pečený bůček
Pečený bůček je oblíbená a jednoduše připravená pochoutka, kterou můžeme jíst za tepla i za studena....
Asijský pečený bůček
Vyzkoušejte tento asijský recept na pečený bůček, po kterém se vám budou sbíhat sliny. Rafinovaná směs koření a křehké šť...
3 recepty na lákavé pochoutky, které vás zahřejí
Venku přituhuje a dokonce i ti nejotužilejší oblékají zimní bundy. Advent s sebou přinesl mrazy a sněhové přeháňky. My pr...
Zabijačka v restauraci Jam&co. 10.11.2018
V naší oblíbené restauraci Jam&co. se chystá v sobotu 10.11.2018 zabíjačka. Přijďte ochutat zaručeně perfektní zabijač...
Vepřový bůček pečený s červenou cibulí
Vepřový bůček pečený v troubě s červenou cibulí, třeba jen s čerstvým chlebem, je pochoutka pro labužníky. Můžete přidat ...
Pečený bůček marinovaný
Pečený bůček marinovaný je nejlepší třeba s bramborovým knedlíkem. Ale s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a hořčicí vám ...
Domácí bůček
Domácí bůček si připravíme snadno a můžeme mít v lednici připraveno lákavé pohoštění pro hosty. Podáváme s chlebem, můžem...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
V posledním desetiletí se historici začali zabývat okolnostmi nejen velkých událostí, ale i aspekty běžného života tehdej...
Zima v kuchyni – top recepty na zahřátí
Vaření je zábava a na zimu se většina z nás zavírá v kuchyni, z níž vycházejí úžasná jídla, která ocení celá rodina. Peče...
Plněný pita chléb
Plněný pita chléb je rychlé a chutné jídlo připravené během chvilky. Pita chléb skýtá spoustu možností jak ho naplnit, ta...
Bramborák plněný kuřecím masem a cheddarem.
Bramborák plněný kuřecím masem je náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Jako přílohu můžeme zvolit zelenino...
Smažený řízek plněný houbami
Smažený řízek plněný houbami podávejte s vařenými brambory. Vepřový řízek trochu jinak bude jistě příjemným překvapením....
Kysané zelí jako vitamínová bomba. Vyzkoušejte tyto recepty!
Kvašené potraviny se po letech v ústraní opět vrátili na náš jídelníček, a to je moc dobře. Receptů na tzv. pickles je ne...
12 tradičních vánočních večeří z celého světa
Češi si štědrovečerní večeři zpravidla nedokážou představit bez kapra s bramborovým salátem či smaženého řízku. V jiných ...
Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek se hodně podobá klasickému cordon blue, ale ten má být z telecího masa. I tato varianta je ale skvě...
Pečený bůček
Pečený bůček můžeme jíst i za studena. Nakrájíme ho na plátky a s čerstvým pečivem a naloženou okurkou bude všem chutnat....
Halušky se zelím
Halušky se zelím jsou jednoduché jídlo, kterým se zavděčíte asi každému. Tentokrát jsou bez brynzy, zato s pikantním kys...
Jak si levně zvýšit imunitu? Vsaďte na kysané zelí.
Často námi opomíjené kysané zelí patří mezi superpotraviny hlavně pro svůj vysoký obsah vitamínu C, K, A, železa a vlákni...
V horku nemáme chuť na jídlo, přesto bychom měli jíst pravidelně
Všichni to známe. V parném létě vlastně ani nemáme přes den hlad, protože je nám horko a pijeme hlavně spoustu nápojů, ab...
Bramborové knedlíky plněné zelím
Bramborové knedlíky plněné zelím doplníme osmaženou cibulkou a jídlo je hotové. Místo anglické slaniny můžeme použít i va...
Bramborové placky se zelím
Bramborové placky se zelím znaly už naše babičky. Receptů je na ně určitě spousta. Ten náš je vyzkoušený a chutnal nám....
Uzené maso se zelím
Uzené maso se zelím doplňte třeba bramborovými knedlíky. Nebo jen vařenými bramborami....
Jak vařit při cukrovce
Cukrovka, neboli diabetes, je nemoc, při které náš organizmus nedokáže udržet správnou koncentraci krevního cukru (neboli...
Top 5 receptů na saláty
Blíží se plavková sezóna!Pro mnoho žen je letní období doslova noční můrou. A proč? Začnou být vidět ženské ladné i „nela...
Bramborák se zelím
Bramborák se zelím je pikantnější varianta známého a napříč generacemi oblíbeného jídla. Trochu změny občas jistě neuško...
Pečená kachna se zelím
Pečená kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým knedlíkem, nebo možná i s bramborovým. ...
Staročeská husa s červeným zelím
Staročeská husa s červeným zelím s mandlemi a jablky je jedním z výborných vyzkoušených receptů na husu. Můžeme ji podáva...
Dušená kuřecí prsa se zelím
Dušená kuřecí prsa se zelím podáváme jen s čerstvým pečivem jako lehkou, ale přitom sytou večeři. Výhodou tohoto receptu ...
Široké nudle se zelím a šunkou
Široké nudle se zelím a šunkou, to je rychle připravená chutná večeře. Můžeme přidat čerstvý zeleninový salát....
Kuřecí prsa s křupavým červeným zelím
Kuřecí prsa s křupavým červeným zelím si můžeme upéci jako rychlý oběd. ...
Kuřecí stehna se zelím
Kuřecí stehna se zelím můžete doplnit bramborovými knedlíky. Nebo vařenými bramborami, podle chuti....
Škvarkové placky se zelím
Škvarkové placky se zelím jsou hodně oblíbené v jihočeském kraji. Suroviny k jejich přípravě jsou ale samozřejmě dostupné...
Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha
Kombinace vepřového masa a zelí je v české kuchyni prostě nesmrtelná, a když přidá svůj recept i známý šéfkuchař, není co...
Chlupaté knedlíky se zelím
Chlupaté knedlíky se zelím jsou i samostatným jídlem. Pro větší jedlíky, co se bez masa neobejdou, k nim uvaříme uzené m...
Pečené kuře se zelím
Pečené kuře se zelím připravíte v jednom pekáči. Přílohu si zvolte podle chuti, hodí se téměř cokoliv, od brambor až po h...
Vepřové výpečky se zelím
Vepřová plec patří mezi oblíbené druhy masa, protože není tak tučná a dá se použít jak k pečení, tak k dušení. Výtečné js...
Vepřové maso na pivu se zelím
Vepřové maso na pivu společně pečené se zelím je šťavnaté a voňavé kořením. K němu třeba bramborový knedlík?...
Karbanátky se zelím
Karbanátky se zelím se trošku podobají klasickému bramboráku. Je to také výborná příloha ke grilovaným masům....
Krkovička pečená se zelím
Krkovička pečená se zelím, doplněná bramborovým nebo houskovým knedlíkem, je jednoduchý recept na sváteční oběd. ...
Plněný grilovaný hermelín s pivní omáčkou
Vylepšete si letní grilování nevšedním hermelínem plněným houbami a ořechy. Přidejte pečené brambory na které se skvěle h...
Kachna na medu a víně s červeným zelím
Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můž...
Slaninové vdolečky se zelím podle Ivy Trhoňové
Paní Trhoňová peče báječné pečivo a v jejích knihách často hledám inspiraci. Tyto vdolečky skvěle chutnají i studené, a p...
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík podle tohoto receptu je jednoduchý a uvařit ho dokáže i nezkušený kuchař. Je to velmi oblíbená příloha...
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Domácí vepřový prejt
Domácí vepřový prejt chutná s vařenými bramborami a kyselou okurkou. Nebo s domácím naloženým zelím....
Nadívaný vepřový bok
Nadívaný vepřový bok chutná báječně s domácí bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Připravíme ho snadno v troubě....
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem je pikantní a vydatné jídlo. Můžeme ji podávat s vařenými mladými brambory, ...
Bramborák
Bramborák je velmi oblíbená česká chuťovka. Jednoduchý a přitom, tak dobrý. Můžeme ho udělat i plněný, nebo potřít hořčic...
Bramboráky plněné kuřecím masem
Každý kdo vejde do bytu a ucítí vůní bramboráku s kuřecím masem, zamíří do kuchyně. Ideální jako sobotní oběd nebo večeře...
Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Bucek plněny zelim recepty