Rybí polévka
Připravit rybu ve formě polévky se u nás dělá hlavně na Vánoce. Rybí polévka je však velmi prospěšná během celého podzimn...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ... ale dáme se do toho. Zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Všechno to množství ... je zkontrolovat, zda víčka pevně drží. K nakládání zeleniny a ovoce používáme hlavně ocet a sůl....
Pozor na výběr octa
...vliv. Kromě lihových octů, vhodných především pro nakládání, je k dochucování lepší použít octy ovocné. ... Lihové octy především pro zavařování a nakládání Nejznámějšími druhy octů jsou lihové, především...
Pikantní marináda s jablky
...sladkou chutí medu a jablek. ¨Nejlépe se hodí pro nakládání drůbežího masa...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
...levná a dají se snadno připravit. Běžné je jejich nakládání do různých marinád.Recept na pečená vepřová žebra...
Koření a jeho použití v kuchyni
...a jeho použití Anýz – Používáme ho hlavně při nakládání červené řepy, do perníků, cukrovinek, pečiva, do ... a bílého vinného octa. Fenykl – Používá se při nakládání zeleniny, do sýrů a do chleba. Stonky se také...
Vyznejte se v různých druzích octa a v kuchyni je používejte odvážně
...slouží jako konzervační látka. Používá se při nakládání zeleniny nebo jako surovina do zálivek na saláty. ... zemí, zejména na severu Evropy se používá k nakládání zeleniny. Může být čirý, ale oblíbený je také...
Nakládaný zelný salát
Nakládaný zelný salát nám vydrží v ledničce i týden. Je to pikantní příloha třeba k masu, ale hlavně vitamínová bomba, kt...
Chcete jíst zdravě? Tak nezapomínejte na ryby.
...kapr, mezi další nejoblíbenější patří pstruh, candát, štika, amur, siven, sumec a mnohé další....
Proč ryby rozhodně patří na náš stůl?
...ryby patří pstruh a kapr. Méně tučná je štika, candát, tilápie, treska. Ryby mořské jsou svými tuky...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...daleko více než teď se jedly ryby – siven, lín, candát, sumec, štika, okoun a úhoř –, které se...
Vaření podle Herbáře: sváteční ryba trochu jinak
...receptu na sváteční tabuli sáhla po české rybě – candátovi. Tato dravá ryba má na podzim a v zimě lovnou ... sezonu, a tak se její použití přímo nabízí. Candát s máslovou omáčkou s vínem Pro 2 osoby ... potřebujete: 2 ks candáta 1 pór 2 šalotky 2 dcl bílého vína 2 lžíce ... na větší špalíčky a poklademe ho na rybu. Candáta zakápneme olivovým olejem a dáme péct na půl...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Candát nakládání recepty