Rybí polévka
Připravit rybu ve formě polévky se u nás dělá hlavně na Vánoce. Rybí polévka je však velmi prospěšná během celého podzimn...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...daleko více než teď se jedly ryby – siven, lín, candát, sumec, štika, okoun a úhoř –, které se...
Vaření podle Herbáře: sváteční ryba trochu jinak
...receptu na sváteční tabuli sáhla po české rybě – candátovi. Tato dravá ryba má na podzim a v zimě lovnou ... sezonu, a tak se její použití přímo nabízí. Candát s máslovou omáčkou s vínem Pro 2 osoby ... potřebujete: 2 ks candáta 1 pór 2 šalotky 2 dcl bílého vína 2 lžíce ... na větší špalíčky a poklademe ho na rybu. Candáta zakápneme olivovým olejem a dáme péct na půl...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Candát recepty