Křenová omáčka
Křen selský je tradiční přílohou k masovým pokrmům a největší sílu má tehdy, když ho syrový nastrouháte. Křen pořádně pro...
Pomalu pečená jehněčí plec
Pomalu pečená jehněčí plec je sice trochu náročnější na náš čas, ale jemné a měkké maso nám to bohatě vynahradí.Jako příl...
Šéfem za pár minut - nový pořad o vaření se Zdeňkem Pohlreichem…
...se známou cukrářkou Ivetou Fabešovou je: používat selský rozum v kuchyni se vyplácí. Tento nový projekt ... Šéf se vrací na obrazovky a oslavuje zdravý selský rozum a vrací se zpátky ke kořenům tradiční...
Svatý Martin a tradice: pečínka, víno i sladké rohlíčky
...husníku. A za to prý husy patří v jeho svátek na pekáč. Martin měl tehdy od hodnostářů přijmout post...
Zelné závitky
Zelné závitky podáváme nejčastěji s vařenými brambory. Tohle jídlo můžete nabídnout i diabetikům....
Sekaná z masa a zeleniny
Sekaná z masa a zeleniny má skvělou chuť. Podávejte ji třeba s bramborovou kaší....
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně bude nejlepší s houskovým knedlíkem. Podle tohoto receptu se vám určitě podaří připravit oblíbenou o...
Křen v naší kuchyni
...a fosfor. Křen nad lékyJe dokázáno, že křen selský je opravdový léčitel a bývá účinnější než kdejaké...
Křen jako příloha k masu i účinný lék proti nachlazení
...u moře a latinského rusticus, čili venkovský, selský. Křen pochází z jihovýchodní Evropy a okrajových...
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křeh...
Gratinovaný celer se sýrem feta
Gratinovaný celer se sýrem feta je výborné zeleninové jídlo připravené v jednom pekáčku. Můžeme připravit i trochu chuťov...
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky jsou aromatické a nezaměnitelné. Recept je velmi jednoduchý a jídlo je to velmi oblíbené nejen mez...
Litina má tradici a patří do moderní kuchyně
To, co skuteční profesionálové vědí už dávno, se konečně vrátilo i do podvědomí amatérských kuchařů - litina si znovu dob...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Vegetariánská frittata
Vegetariánská frittata je taková omeleta po italsku. Je v ní hodně vajec a také spousta zeleniny a koření. Jako lehčí več...
Pečená kuřecí stehna s parmezánem
Pečená kuřecí stehna s parmezánem v tomto receptu jsou zase jiným typem pečeného kuřecího masa než je to klasické. Jinak ...
Tradiční buchty
Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty...
Svatomartinské posvícení: dobroty, které prověřil čas
...zaslouží jít ve svátek svatého Martina na pekáč. Sladké pečené dobroty Pekly se však nejen husy,...
Skořicové rolky
...cca 4cm široké kousky. Nařezané rolky dáme na pekáč. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na...
Perník
...mísy s moukou a přilijeme olej. Připravíme si pekáč. Vymažeme ho máslem a posypeme tenkou vrstvou...
Kachna
Kachnu pečeme dlouho, nejlépe tak pět hodin, při teplotě kolem 100 stupňů. Můžeme si ji klidně den předem předpéci a druh...
Cuketa plněná mletým masem
Cuketa plněná mletým masem zapečná v troubě a podávaná hork,á je skvělý předkrm. Můžeme ji ale připravit i jako lehčí obě...
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Králík na smetaně
Králík na smetaně s houskovým knedlíkem je pochoutka pro labužníky. Připravte toto sváteční jídlo třeba k nedělnímu obědu...
Kapr pečený na kmíně
Kapr pečený na kmíně je taková malá generálka na kapra tradičně vánočního. Třeba to tentokrát ten klasický smažený v tro...
Mořská štika na zázvoru
Mořská štika na zázvoru je pikantní rybí jídlo připravené snadno a rychle v troubě. Můžeme místo štiky použít i jinou moř...
Vepřové kotlety zapečené se sýrem
Vepřové kotlety zapečené se sýrem podáváme s vařenými brambory nebo hranolky. Místo smetany můžeme použít plnotučné mléko...
Vepřová krkovice pečená na zelenině
Vepřová krkovice pečená na zelenině bude nejvíce chutnat s bramborem. Pozor, v tomto receptu nepoužíváme kmín, jak je u ...
Pečená krkovička se sýrem
Pečená krkovička se sýrem a cibulí je křehká a voňavá. Přílohou mohou být třeba brambory, pečené nebo vařené....
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Pečené kuře s dýní, jablky a bylinkami
Kuře můžeme upravovat mnoha způsoby. Příloha nemusí být jen rýže, brambor nebo pečivo. Dýně a jablka dají kuřeti jiný ro...
Cibulový koláč z kynutého těsta
Cibulový koláč z kynutého těsta vám zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Můžete si koláč uložit i do mrazáku, ro...
Zapečené kotlety se sýrem
Zapečené kotlety se sýrem podáváme s pečenými nebo vařenými brambory. Nebo také s dušenou zeleninou ....
Vepřové výpečky
Vepřové výpečky podávejte třeba s bramborovými knedlíky. A k tomu můžete přidat dušený čerstvý špenát. Zdroj fotografie:...
Kuře a la kachna
Kuře a la kachna podáváme většinou z knedlíkem. Kdo má raději brambory, tak tomu s pečenými v troubě bude také výborně ...
Krůtí prsa s rajčátky a žampiony
Krůtí prsa s rajčátky a žampiony podávejte s bramborovou kaší. Nebo s čerstvě uvařenými bramborami....
Pudinková buchta
Tento recept je určen všem mlsným jazýčkům, kteří milují vláčné moučníky. Pudinková buchta je nejlepší druhý den, ale jen...
Vepřová krkovice
Vepřová krkovice pečená s medovou krustou je šťavnatá a voní bylinkami. Podávejte ji třeba s bramborovou kaší....
Vepřová panenka
Vepřová panenka je libové a jemné vepřové maso, které nevyžaduje mnoho času při úpravě. Přílohou této vepřové panenky peč...
Slaný bramborový koláč
Slaný bramborový koláč upečete v jednom pekáči a máte báječnou a vydatnou večeři pro celou rodinu. K tomu stačí přidat je...
Sváteční žemlovka z vánočky
Sváteční žemlovka z vánočky je opravdu skvělá. Stačí zaměnit staré rohlíky za vánočku, trochu si pohrát s dokončením a hn...
Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou
Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou, a s přílohou podle vašeho výběru bude rozhodně chutnat. Je to lehce pik...
Pečený králík
Pečený králík se slaninou, cibulí a trochou koření, je starý klasický recept. Jednoduchý a nedá se na něm nic zkazit. A ...
Krůtí řízečky pečené se zeleninou
Krůtí řízečky pečené se zeleninou jsou oblíbeným receptem i proto, že celé jídlo připravíme v jednom pekáči a chutě i vůn...
Kuřecí prsa upečená na cibuli
Kuřecí prsa upečená na cibuli a pak zapečená s žampiony můžete podávat s jakoukoliv přílohou, na kterou máte zrovna chuť....
Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci
Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci Jsou jedním z těch jídel, kde se spousta báječných chutí spojí v jednu božsk...
Kuřecí prsa zapečená s bramborami
Kuřecí prsa zapečená s bramborami ve smetaně jsou jídlem, které připravíme snadno a poměrně rychle v jednom pekáči. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Cassoulet selský pekáč. recepty