Čerstvý zeleninový nápoj
Čerstvý zeleninový nápoj je plný vitamínů a vlákniny, a ještě skvěle doplní váš pitný režim....
Čerstvý brokolicový salát se slaninou
Tento lahodný a zdravý salát dokonale využívá zajímavou kombinaci ovoce, zeleniny a masa. Prim v něm jednoznačně hraje br...
Domácí lučina: proč jíst skutečné potraviny a jak čerstvý sýr vyrobit
Jednou ze zásad zdravé výživy je jíst potraviny bez zbytečné chemie. Konzervanty a látky zvýrazňující chuť potravin našem...
Tipy jak správně uchovávat chléb, aby vydržel dlouho čerstvý
Bez pečiva se v českých domácnostech obejde jen málokdo. V našem jídelníčku má své pevné místo a obložený chleba, housky ...
Avokádo s tuňákem
Nezvyklý, ale velmi chutný předkrm nebo hlavní chod. Avokádo omyjeme a rozřízneme podélně. Odstraníme pecky a vydlabe...
Plněná vejce
Vařená vejce s tuňákem jsou vhodná pro příležitostné pohoštění i na běžnou svačinu. ...
Pomazánka s tuňákem
Pomazánka s tuňákem je výborný nápad na chutnou večeři. V obchodě si vybereme oblíbeného tuňáka v konzervě. Doma určitě n...
Chcete jíst zdravě? Tak nezapomínejte na ryby.
Už od pradávna jsou ryby součástí našeho jídelníčku. Ať už jsou to ty sladkovodní nebo ty mořské. Je ale škoda, že pro...
Tajemství zázvoru – jak z něj dostat to nejlepší?
Zázvor, nenápadný oddenek, jehož výjimečné účinky objevili lidé před tisíci lety. A používají jej dodnes, jak v kuchyni, ...
Salát s tuňákem, bylinkami a sladkou kukuřicí
Rychlá večeře pro celou rodinu. Salát s tuňákem doplněný oblíbenými bylinkami....
Zeleninový salát s tuňákem a fazolemi
Překvapte svou rodinu výborným salátem. Zeleninový salát s tuňákem a fazolemi je dobrá volba....
Poke bowl s lososem
Na Havaji slovo „poke“ znamená „sekat na kousky“, což odkazuje k hlavní úpravě pokrmu – většina surovin v misce je pokráj...
A je to zase tady! Chřestová sezóna je na spadnutí.
Chřestová sezóna je bohužel poměrně krátká. Trvá jen od konce dubna do konce června, a tak bychom měli této doby využít. ...
Sushi a Suši - Japonsko na talíři
Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel s tisíciletou historií a tradicí. V současnosti slaví po celém světě velk...
Těstovinový salát s tuňákem a olivami
Spojení těstovin, tuňáka a oliv je velmi povedené. Salát z těchto ingrediencí je připravený během krátké chvíle a podávat...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Rozhuda s čerstvým medvědím česnekem
Kdybyste nevěděli, co je to rozhuda, tak se jedná o čerstvý poctivý tvaroh. Tohle je vynikající lehká večeře, která vás j...
Dieta podle krevních skupin
V roce 1996 přišel Dr. Peter J. D'Adamo s teorií, že je dobré stravovat se podle své krevní skupiny. Od té doby tuto diet...
Snídaně, oběd, večeře, svačiny – nevíte, co si dát zdravého?
Začínáte řešit svůj jídelníček a nevíte, co za potraviny zařadit? Jíte pořád to samé dokola a hledáte inspiraci pro vaše ...
Pečené jehněčí kotlety se špenátem
Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme...
Rybízový koláč s tvarohem
Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybí...
Kuřecí mini řízečky naložené v jogurtové marinádě
Léto je tu, užívejte si sluníčka a dobrého jídla. Prožijte léto naplno. Dobré jídlo a pití k tomu patří. Kdo by počítal ...
Co připravit ke svačině školákovi?
Potřebují energii a zdravé tukyDěti se opět vrací do školy nebo přicházejí do první třídy a pro nás rodiče je tady nový ú...
Tipy na potraviny, které vás ochladí v horkých letních dnech…
Vysoká horka představují obrovskou zátěž pro náš organismus. Velmi často jsme v tomto období vyčerpaní, nesoustředění, šp...
Hlíva se zeleninou z pekáčku
Hlíva ústřičná je jedna z nejvíce ceněných českých hub, jelikož obsahuje látky, které podporují naši imunitu. V tomto rec...
Pstruh pečený v troubě
Pstruh pečený v troubě na másle je lehké, zdravé a téměř dietní jídlo. Podáváme ho většinou s bramborem, případně přidám...
Vařené kuře v kabátku
Vařené kuře v kabátku je jedna z možností, jak menší kuře připravit. Jako přílohu přidáme dip podle chuti a čerstvý zelen...
Zapečená cuketa se zeleninou a uzeným tofu
Letní zeleninové jídlo, které můžete servírovat samostatně nebo s bramborami. ...
Švestkové chutney
Pochází z Orientu, ale velmi rychle si ho oblíbili Evropané jelikož je to skvělé příloha například ke grilované krkovičce...
Křupavá zelenina v tempuře
Připravte si sezónní zeleninu v tempuře. Křupavé těstíčko si doslova zamilujete stejně jako Japonci, kteří ho povýšili na...
Koprová omáčka
Mezi oblíbené omáčky patří koprová omáčka se svou specifickou vůní kopru. Zejména v chladných dnech nám omáčky přijdou v...
Žloutková majonéza
Žloutková majonéze je velice snadná a rychlá studená omáčka, kterou znaly už naše prababičky....
Pečené koleno podle Pohlreicha
Pečené koleno podle Pohlreicha je oblíbené jídlo všech labužníků. Také tento recept na vepřové koleno pečené na černém pi...
Grilované žampiony
Grilované žampiony portobello jsou pochoutkou. Můžete k nim připravit jako přílohu třeba zelené saláty. ...
Sýrová omáčka na těstoviny s koprem
Sýrová omáčka na těstoviny s koprem je jednou z možných variant hlavně pro ty, kteří mají těstoviny rádi na mnoho způsob...
Sekaný kuřecí řízek
Osmažený sekaný kuřecí řízek má výraznější chuť než ten klasický a můžete k němu podávat třeba čerstvý zeleninový salát. ...
Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou
Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou je rychlý oběd nejen pro vegetariány. Zeleninu můžete obměnit podle toho, kterou mát...
Grilovaný pstruh s koprem a citronem
Grilovaný pstruh s koprem a citronem je zdravé, lehké a dietní jídlo. Můžeme k němu přidat čerstvý zeleninový salát, neb...
Kokosové kari
Kokosové kari je pikantní, chutný a zdravý pokrm vhodný i pro vegetariány. Takový skvělý zeleninový guláš. Do velkého ...
Zázvorový čaj
Tento čaj je vynikající, když jste nachlazení, nebo pokud by jste chtěli vyčistit vaše tělo. Uřízněte 5cm kořene zázvo...
Gulášová polévka s mletým masem
Gulášová polévka s mletým masem je sytá a vydatná, takže může nahradit celé hlavní jídlo. Osvědčila se také jako oblíbená...
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojen...
Jedinečná mexická rýže
Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spoje...
Nejlepší čokoládový dort
Ať už potřebujete dort na oslavu narozenin, nebo jen tak ke kávě, není nic lepšího než čokoládový dort. Dejte ale pozor, ...
Pikantní čočkový rendlík s brambory a mrkví
Další ze zdravých a velmi chutných zeleninových jídel, které připravíme snadno v jedné nádobě. Podáváme-li s chlebem, zís...
Brambory na kari s žampiony a lilkem
Toto chutné a pikantní vegetariánské jídlo připravíme v jednom hrnci. Můžeme podávat s chlebem nebo s rýží. Nejdříve v...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Řecké dušené hovězí
Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chu...
Asijská kuřecí nudlová polévka
Asijská kuřecí nudlová polévka je zajímavá exotickou chutí koriandru s citronovou trávou a zázvorem. Její příprava je vel...
Buřtguláš
Buřtguláš je levná a rychlá pochoutka z brambor a uzeniny. Větším jedlíkům k němu můžeme podávat čerstvý chleba nebo jin...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Cerstvy tunak recepty