Zapečený chléb s dvěma druhy sýra
...chléb s dvěma druhy sýra je rychlá večeře nebo svačina. Kromě...
Pizza s houbami, chřestem a čtyřmi druhy sýra
...s houbami, chřestem a čtyřmi druhy sýra je skvělá. Čerstvě vytažená z trouby, voňavá...
Méně používané druhy ovoce
...Kumquaty V tradiční české kuchyni se používají druhy ovoce, které pocházejí z České republiky. Jedná ... dlouhé fronty. Oblíbili jsme si i kiwi, různé druhy melounů a nektarinky. Existuje však několik druhů ... ovoce, které se na pultech objeví jen někdy a druhy, které jsou méně obvyklé. Představme si některé z...
Těstoviny – jejich dělení a nejznámější druhy, jako jsou špagety, fusilli a lasagne
...plněné nebo drobné do polévky. A mezi těmito druhy jsou ještě různé regionální varianty. Češi ovšem ... z Itálie vyvezeny. Vedle špaget existují i další druhy dlouhých těstovin, které tak populární nejsou, ... se označuje číslem. Narazit můžete na nejrůznější druhy, namátkou třeba na celozrnné, špenátové nebo s...
Hrachová kaše ze žlutého hrachu
Hrachová kaše ze žlutého hrachu je zdravé jídlo plné bílkovin, vápníku a vitamínu B. S vařenými vejci, s uzeným masem neb...
Vepřové výpečky se zelím
...plec patří mezi oblíbené druhy masa, protože není tak tučná a dá se použít jak k...
Husí játra
Husí játra připravená podle tohoto receptu můžeme podávat jako studený předkrm. Jako příloha je nejvhodnější čerstvé peči...
Druhy skopového a jehněčího masa
...které přidáváme do pečení. Nyní si představíme druhy tohoto masa. Druhy Krk Maso na krku je celkem...
Ochutnejte méně známé druhy bylinek
...Dnes si představíme méně známé a zajímavé druhy bylinek, které sežene spíše ve specializovaných ... popořadě, nejdříve začneme s těmi nejznámějšími druhy. Citronová trávaTato bylinka pochází z Cejlonu a...
Staročeský králík
Staročeského králíka můžeme podávat s domácími bramborovými knedlíky. Další přílohou může být dušené červené zelí....
Svatební koláčky s tvarohem
Svatební koláčky s tvarohem se určitě nemusí péct jen na svatby. Jsou tak dobré, že si je budeme rádi dopřávat ke kávě i...
Hovězí roštěná podle Pohlreicha
...hovězí maso je výborné, ale s některými druhy, které jsou tužší, je při tepelné úpravě potíž....
Opomíjené druhy zeleniny
...nové možnosti a k dostání jsou méně obvyklé druhy zeleniny, jako je například fenykl, čekanka,...
Znáte rozdíl mezi nejznámějšími druhy kávy Arabicou a Robustou?
...a nesla lepší plody. Díky tomu máme neustále nové druhy vzniklé šlechtěním či křížením....
Drbáky se škvarky a s cibulkou
Drbáky se škvarky a s cibulkou se trochu podobají chlupatým knedlíkům. Hodně se vařily na Písecku a Táborsku. Je to skvě...
Sádlové vánoční cukroví
Sádlové vánoční cukroví je ve spoustě rodin jedno z nejoblíbenějších. Přitom je velmi jednoduché a rychlé....
Kuřecí maso v pikantní omáčce
Kuřecí maso v pikantní omáčce je jedním z jídel, které připravíte za pár desítek minut. Přílohu použijte jakoukoliv, hodí...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
...Sklon lidí kupovat spíše polynenasycené druhy tuků s nižším obsahem cholesterolu máslo rozhodně...
Bylinky sušené i čerstvé – rychlý průlet základními druhy
...pokrmů. Petržel Používat v kuchyni lze oba dva druhy petrželky – kadeřavou a s plochými listy. Dříve...
Staročeský vánoční kuba
Staročeský vánoční kuba je chutné a vydatné jídlo, tradičně připravované na štědrodenní stůl. Většinou se jedl v poledne,...
Staročeská husa s červeným zelím
Staročeská husa s červeným zelím s mandlemi a jablky je jedním z výborných vyzkoušených receptů na husu. Můžeme ji podáva...
Lečo s klobásou
Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat...
3 druhy jarní listové zeleniny pro zdraví
...minerálů a zdraví prospěšných živin. Zelené druhy potravin bychom proto neměli v jídelníčku...
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Lečo s kvalitní uzeninou
Rychlá večeře plná zeleniny a kvalitní oblíbené uzeniny. I obyčejné lečo si můžeme udělat lepší....
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Vepřové plátky s pohankou
Vepřové plátky s pohankou klidně servírujte s čerstvými zeleninovými saláty. Pro větší jedlíky můžeme přidat třeba opečen...
Dušené vepřové s kapustou
Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík neb...
Roštěnky
Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo....
Gulášová polévka
Gulášová polévka klidně nahradí celé jídlo. Je sytá a stačí přidat k ní čerstvé pečivo....
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí jsou rychlé hlavně díky tomu, že těsto na ně nemusíte nechat kynout. A přesto js...
Omáčky z vepřového masa
Omáčky z vepřového masa podáváme s rýží, s houskovými knedlíky, s vařenými bramborami. A také s těstovinami nebo s kouske...
Rychlá zapražená polévka
Rychlá zapražená polévka představuje, jak už její název připomíná, rychlou a vydatnou polévku, která je velmi jednoduchá ...
Domácí škvarky
Domácí škvarky z vepřového sádla, mírně osolené, a k nim krajíc čerstvého domácího chleba. Nebo raději chleba namazaný ...
Vepřo knedlo zelo
Vepřo knedlo zelo patří k nepostradatelným pokrmům české kuchyně, který si získal srdce mnoha lidí jak v domácnostech, ta...
Ciabatta
...je doma v Itálii a patří mezi velmi oblíbené druhy bílého pečiva. Vyrobit ciabattu není složité, ale ... potřebuje. Ciabatta skvěle chutná s různými druhy sýrů, uzenin, s olivami i slanými a sladkými...
Kuřecí mini řízečky naložené v jogurtové marinádě
Léto je tu, užívejte si sluníčka a dobrého jídla. Prožijte léto naplno. Dobré jídlo a pití k tomu patří. Kdo by počítal ...
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky jsou známé pod nejrůznějšími podobami i názvy. Znát je můžete také pod názvem Škaredé rohlíčky nebo Lan...
Ovocný salát s kiwi, jahodami a mangem
...salát s kiwi, jahodami a mangem a ještě dalšímu druhy ovoce je jedinečný. Jaké druhy ovoce smícháte, je...
Česnečka
Česnečka je česká tradiční polévka, která nejenže skvěle chutná, ale je vhodná i pro léčbu nachlazení nebo kocoviny. C...
Hovězí guláš
Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejt...
Kulaté bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině. Vychladlé brambory...
Vánočka
Už samotný název nám evokuje vánoční stůl na kterém domácí vánočka nesmí chybět. Jako výbornou snídani ke kávě a čaji ji ...
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Vánoční medové perníčky
Smícháme rozpuštěný tuk (Hera nebo vepřové sádlo)s medem a moučkovým cukrem v míse. Přidáme vejce, koření do perníku a př...
Česnečka se sýrem
Česnečka se sýrem je známá oblíbená polévka, která nám udělá dobře vždycky. Když si ji dopřejeme, uděláme dobrou věc pro ...
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo je jednoduché a levné jídlo, které většinou podáváme s uzeninou, volským okem a kyselou okurkou. Můžeme k...
Segedínský guláš
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbav...
Buřtguláš
Buřtguláš je levná a rychlá pochoutka z brambor a uzeniny. Větším jedlíkům k němu můžeme podávat čerstvý chleba nebo jin...
Dršťková polévka
Dršťková polévka je tradiční oblíbená přesnídávková polévka. Přidáme-li k ní čerstvé pečivo, může klidně nahradit i veče...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Druhy sadla recepty