Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko kyselý ... recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko kyselý ... . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko kyselý ..., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko kyselý ... zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Dušené bílé zelí se slaninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené bílé zelí se slaninou

...bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu,...

Červené zelí s jablky
Uložit recept!
recepty
recepty

Červené zelí s jablky

...verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibuli ... oloupeme. Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky. Jablka oloupeme a nsatrouháme nahrubo na struhadle. V hrnci na sádle zpěníme ... cibuli. Do hrnce přidáme zelí a dusíme dokud není zelí hezky do měkka. Před ... koncem dušení přidáme jablka. Nakonec zelíčko dochutíme octem, cukrem, solí, vínem, případně ... pepřem a chvilku ještě povaříme. Skvělé červené zelí s jablky je hotové. Dobrou chuť...

Recepty pro chladné dny: kvašené zelí jako příloha i lék
Uložit recept!
článek
článek

Recepty pro chladné dny: kvašené zelí jako příloha i lék

...celkem tuhými listy. Díky cenové dostupnosti, snadné úpravě i pozitivních účincích na zdraví, patří ... hlávkové zelí k oblíbeným druhům zeleniny. Jeho sezona je v ... se dobře daří v chladnějších podmínkách. Výhodou zelí je, že se dá konzumovat jak v syrovém, tak v ... tepelně upraveném stavu. Nakrouhané zelí se dá nakládat a velmi oblíbené je v kysané variantě. ... Vitamínová bomba Obyčejná potravina? Ani náhodou! Svou strukturou i barvou ... inspirovalo zelí nejednoho malíře a naši předkové nedali na tuto zeleninu dopustit. Proč ... Zelí je bohaté na vitamíny, zejména na vitamín C, kterého obsahuje víc než citron. V ... hlávce však nalezneme také vlákninu, vitamíny skupiny B a ... látky jako draslík, hořčík nebo železo. Červené nebo bílé? V našich končinách jsou ... nejpopulárnější tyto dvě varianty zelí. Jsou nedílnou součástí tradiční české kuchyně, ... je zdravější? Vězte, že zdravé jsou obě, i když červené zelí v obsahu vitamínu C, draslíku a železa nad ... bílým lehce vede. Recept na nakládané zelí Kysané produkty se opět těší velké oblibě, ... látky, které podporují imunitu a harmonizují naše zažívání. Na kvašené zelí potřebujete: hlávky ... bílého zelí, kmín, sůl (2 % na množství zelí), jablka, cibuli, bobkový list Postup: Z hlávky ... Hlávku rozpůlíme, vyřízneme košťál a zbytek zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky. Zelí vložíme ... do velké mísy nebo lavoru, přidáme sůl, kmín a na půlměsíčky nakrájenou cibuli. Nyní je třeba zelí ... čistýma nohama nebo důkladně promačkat. Zelenina pustí šťávu a změní barvu na lehce průhlednou. ... Takto připravené zelí necháme asi půl hodiny odležet. Šťávu, kterou zelí pustí, můžeme částečně odebrat naběračkou a ... zavařovací sklenice, kvašáku nebo zeláku vložíme na dno odložené zelné listy a začneme nádobu plnit. Zelí pěchujeme tak, aby nebyla prázdná místa. ... Vrstvíme zelí, bobkové listy, na čtvrtiny nakrájená jablka a pak opět zelí. Takto postupujeme ... přičemž poslední vrstva musí být zelná. Nyní na zelí nalijeme odloženou šťávu a nádobu uzavřeme – ... víčkem, které samo "vyletí", když se v nádobě nahromadí plyn. Šroubovací víčko bude třeba postupně ... při pokojové teplotě, pak ji uložíme do chladu na 3 – 5 týdnů...

Jak uvařit hlávkové zelí
Uložit recept!
článek
článek

Jak uvařit hlávkové zelí

...je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, ... pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí můžeme jíst za syrova nebo je můžeme upravovat ... tepelně. Zatímco pekingské a čínské zelí u nás zdomácnělo teprve nedávno, hlávkové zelí... v naší kuchyni, jako příloha k masu, pradávnou tradici ... Dnes si můžeme vybrat z mnoha odrůd hlávkového zelí bílého i červeného. Oboje zelí je důležitou ... maďarské, rakouské a v mnoha dalších. Již odedávna se hlávky zelí uchovávaly v chladu, nebo se nakrájené zelí nechalo vykvasit se solí a kmínem. ... Toto kvašené zelí je zdrojem velkého množství minerálních látek a ... C, takže jeho častá konzumace je samozřejmě našemu organizmu velmi prospěšná. Kromě kvašeného zelí, z kterého můžeme v naší kuchyni připravit různé ... jen přidat jako přílohu k masu, je velmi oblíbené zelí tepelně upravené vařením nebo dušením. Jako ... příloha k pečeným masům je dušené zelí prostě nezbytné. Existuje spousta lety ... prověřených receptů na přípravu této zeleniny. Je jedno, jde-li o zelí ... bílé či červené, obojí má své příznivce, a k některým masům se ... více hodí zelí červené (například ke zvěřině), k jiným zase zelí bílé. ... Pokud připravujeme dušené zelí ze zelí již naloženého, je někdy dobré ho před samotnou tepelnou ... kyselost. Není to nutné pokaždé, záleží na kyselosti nálevu ve kterém je zelí naložené. ... Potom zelí překrájíme na menší kousky. V kastrole si na sádle nebo oleji ... osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Když cibule zesklovatí, přidáme ... k ní kysané zelí, kmín, sůl, trochu cukru a podlijeme vodou. Zelí ... solí a už jen krátce provaříme. Při přípravě dušeného zelí z čerstvé hlávky, ji nejprve rozkrojíme na ... čtvrtiny a zelí nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí pak nasypeme do hrnce, zalijeme ho vodou tak, aby ... ho vaříme téměř doměkka. Potom vodu slijeme a zelí, stejně jako to kysané, podusíme v kastrole na ... tuku s cibulkou, trochu podlijeme a úplně nakonec zahustíme trochou jíšky a dochutíme. Někdo ... zamíchá do červeného zelí ve finále trochu pikantní marmelády. Také je ... možné na zahuštění použít místo jíšky nastrouhaný syrový brambor. V některých receptech na ... přílohové zelí se dočteme, že můžeme hotové zelí ještě vylepšit tak, že ho posypeme na talíři ... cibulkou nebo slaninou. Zkrátka, receptů na přípravu opravdu chutného zelí k pečené kachně, ... vepřové pečeni, je nekonečně mnoho. Někdo má rád zelí kyselejší, někdo sladší, někdo ho má rád...

Dušené bílé zelí s mletým masem
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené bílé zelí s mletým masem

...letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné ... podzimní potraviny bezesporu patří bílé zelí, které se dá konzumovat za syrova, kvašené i ... uvařené. Tento recept je bohatý na energii a dodá sílu do podzimních plískanic....

Zelí z cukety
Uložit recept!
recepty
recepty

Zelí z cukety

...chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, nebo třeba vepřové, klidně nahradí to ... klasické dušené hlávkové zelí...

Kysané zelí jako příloha
Uložit recept!
recepty
recepty

Kysané zelí jako příloha

...ke všem masům, ať už je upečete , nebo připravíte na grilu. Recept je vhodný jak pro bílé, tak pro...

Kysané zelí –⁠ recept, postup přípravy a doba kvašení
Uložit recept!
článek
článek

Kysané zelí –⁠ recept, postup přípravy a doba kvašení

...zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je ... stále o jednom a tom samém. Na jemné proužky nakrájené hlávkové zelí se procesem mléčného kvašení ... mění právě na tu superpotravinu, na kterou je právě s nadcházející zimou čas. Dokonce ... ten, kdo měl nějakou slušnou zásobičku kysaného zelí a červené řepy, ten byl takříkajíc v suchu a měl ... a jiným prospěšným látkám obsaženým právě v zelí bylo snadnější překonat.Recept na kysané zelí najdete téměř v každém on-line magazínu. Možná proto ... že samotná příprava kysaného zelí je velmi jednoduchá. My vám v tomto článku ... nebudeme vypisovat, které všechny vitaminy kysané zelí obsahuje nebo jak poznat zelí čerstvé, ale ... zaměříme se na postup práce při nakládání zelí. Hrnec na zelí – kvašák Jestliže se rozhodnete nakládat zelí, pak si určitě musíte na to pořídit ... speciální nádobu, v níž zelí nejlépe zkvasí. A jejich pojmenování se může ... lišit kraj od kraje. Setkat se můžete namátkou s zeláky, kvašáky, kadečkou na zelí, ... pickles soudky, keramickým hrncem na kvašení nebo minikvašáky. Ceny se pohybují od 350 ... do jednoho tisíce, stačí jenom trochu pohledat na internetu. Originálnější kousky můžete sehnat na ... farmářských trzích, cenově dostupnější třeba na Alze, která nádoby na kvašení nedávno zařadila do ... své nabídky.Hlavním posláním všech kvašáků přitom ... zůstává jedna důležitá věc. Musejí zabránit přístupu vzduchu k nakrouhanému a ochucenému zelí. To je rozhodující ... faktor. Zelí také musí kvasit ve vlastní šťávě. Pokud samo ... dost vody nepustilo, je třeba ji k zelí přidat. Nejlépe v převařené a osolené podobě. Pro ... nádobu dost větší, než je objem samotného zelí. Sůl Sůl se jako konzervant potravin používá ... odnepaměti. U kysaného zelí je sůl základní podmínkou vzniku lahodné ... zabraňuje výskytu plísní a hnilob, která se do zelí mohou dostat. Obecná poučka zní – na jeden ... kilogram nastrouhané zeleniny použijte 20 gramů soli. Tento ... třeba se vyhnout různým nečistotám. Proto dbejte na čistotu surovin, pořádně všechno propláchněte a ... také si pořádně umyjte ruce i nádoby na kvašení. Co dalšího ke kysanému zelí Hlávku zelí umí snad vybrat každý. Ideální by samozřejmě bylo ... kultivuje vaše bezprostřední okolí. Použít můžete zelí bílé i červené. Kysané zelí snese i jiné ... Přidávat k němu můžete cibuli, mrkev, jablka, nastrouhaný křen nebo bylinky a koření. Z koření ... i ředkev, kedluben nebo červená řepa. Recept na kvašené zelí Zelí nejprve zbavte svrchních listů ... Opravdu pečlivě ho potom nakrouhejte nebo nakrájejte na úzké nudličky. Osolit, ochutit kořením ... přidat rovněž nadrobno nakrájené ingredience, pokud máte, a pořádně ... promíchat. Potom zelí důkladně promačkejte rukama, až začne pouštět ... šťávu.Dejte do nádoby na kvašení, pořádně stlačíme, tak aby bylo zelí a ... ostatní suroviny ponořené. Navrchu nádoby by mělo zůstat něco volného místa, a ... Pokud používáte nějakou obyčejnou nádobu, zelí pořádně zatižte, ty určené na kvašení mají k ... čekat… Proces kvašení Samotný proces kvašení zelí zabere pět až sedm dní. Nejlépe se mu daří v ... zastavují. Proto je dobré po pěti až sedmi dnech zelí z kvasné nádoby vyjmout, dát do menších sklenic a ... do ledničky. Tím se proces kvašení zastaví a zelí bude tak akorát...

Tajemství červené řepy
Uložit recept!
článek
článek

Tajemství červené řepy

...jsem za šerého úsvitu přijížděl na příjezdovou cestu jednoho z těch lépe udržovaných ... venkovských pozemků, ani ve snu by mě nenapadlo, že při plném denním světle vyřknu slova: ... poli a začal vyprávět tolik, co já tu svými slovy napíšu. Mnozí ji považují za nepříliš chutnou, ne ... jídle. Často si ji bereme jen jako přílohu v nakládané podobě a vychutnáváme si sladko-kyselou ... se stává středem pozornosti. Pojďme se tedy na tento kus zeleniny podívat blíž: PůvodPo chvilce ...   První zmínky o ní se pohybují tři tisíce let nazpět v Babylonii; využití se jí dostalo i ve ... a abych pravdu řekl, tak i já sám jsem byl na pochybách, jestli vůbec nějaké zásadní má. Narazil jsem však na fakt, který se týká hojného ... množství betaninu, jež se v ní nachází, a který brání rozvoji kornatění tepen a ... Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům. V červené řepě běžně najdeme – pokud se jedná o sto gramů – ... barviva a antokyany pak zabraňují křehkosti cév. Navíc obsahuje vitamín C, B a další. ZávěrA když ... v ruce, stále ještě s nohama zabořenýma v hlíně na poli starého zemědělce, přemýšlím nad tím, jak by ... se nakonec dala chutně sníst. Na internetu a v novinových článcích koluje spousta ... důležitý je pouze ten jednoduchý fakt: za studena se hodí do salátů s čerstvou zeleninou, jablky, zelím, pomeranči a ořechy; za tepla se taktéž hodí do ... I přes její neobyčejnou zeleninovou chuť si nakonec u spousty lidí získává slávy. Chce to jen ... jídlo, které by vám doporučil kdejaký odborník na stravu. Pohyb, dostatek potravy a zdravé jídlo, ... a s rámusením motoru mého starého Fiatu jsem naposledy zamával...

Kedlubnové zelí
Uložit recept!
recepty
recepty

Kedlubnové zelí

...masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji ve vysoké pánvi zahřejeme olej ... a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí. Kedlubny oloupeme ... a nahrubo nastrouháme. Přidáme je k cibuli a trochu podlijeme ... Směs lehce osolíme opepříme, přidáme kmín a zvolna dusíme asi tak 10 až 15 minut, dokud zelí ... nezměkne. Nakonec kedlubnové zelí dochutíme podle své chuti cukrem a octem. Můžeme...

Rotkohlsuppe z červeného zelí
Uložit recept!
recepty
recepty

Rotkohlsuppe z červeného zelí

...zdravá sezónní polévka nabitá vitamíny. Hit letošního podzimu ze kterého ... budete velmi nadšení a zároveň nezatíží vaši peněženku. ... Vyzkoušejte červené zelí trochu jinak a připravte si tuto lahodnou moderní polévku...

Dušené zelí
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené zelí

...zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně ... pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme ... špetku cukru a když cukr lehce zkaramelizuje, nasypeme do pánve pokrájené zelí. Osolíme, přisypeme ... přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Pak zelí zahustíme jíškou, kterou jsme připravili z trochy ... hladké mouky a másla. Nakonec dochutíme octem, cukrem a solí podle chuti...

Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!
Uložit recept!
článek
článek

Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!

...zelí, jedinečná zeleninaHlávkové zelí je přímo nadupané vitamíny a minerály, proto je vhodné ho ... konzumovat právě na podzim. Počasí se zde na den mění, fouká vítr a to je velice zrádné. Snadno se nachladíme a častokrát to nebere konce. ... Miska zelí denně nám může zajistit lepší obranyschopnost. ... Vhodné je jak čerstvé, tak kysané. Způsobů úpravy zelí je opravdu mnoho. Trocha historieZelí rostlo ... se už v pravěku, kdy ještě nemělo podobu dnešního zelí. Připomínalo spíše kapustu a v průběhu času bylo ... šlechtěno do dnešní podoby. Zelí bylo oblíbenou zeleninou, jelikož se dalo snadno ... Ukládaly se do chladu celé hlávky nebo se nakládalo s kmínem a solí do kádí, kde kvasilo. ... způsob úpravy se dochoval až do dnes a kysané zelí je součástí tradiční české kuchyně. Každopádně zelí se konzumuje více ve Východní Evropě, proto je ... zde menší výskyt rakoviny. Co zelí obsahuje?Zelí je známé tím, že obsahuje velké množství vitamínu ... draslíku, hořčík, vápník, sodík, fosfor a železo. Zelí je také bohaté na vlákninu. Zelné tipySamozřejmě ... máme další tipy. Vynikající je salát coleslaw – nastrouhané zelí, mrkev, majonéza, trochu bílého ... pár kapek octa, cukr a sůl. Další dobrota je zelí s mrkví naložené na pár dní do octa s cukrem – ... tzv. hospodské zelí. Vyzkoušet také můžete nakrouhané zelí jen jemně posolené – místo chipsů k ... – chutná i dětem. Zkuste také salát z kysaného zelí s jablky – najemno nakrájenou cibuli smícháte s ... jedním balíčkem kysaného zelí, dvěma nastrouhanými jablky, přidáte dvě lžíce majolky a...

Jak si levně zvýšit imunitu? Vsaďte na kysané zelí.
Uložit recept!
článek
článek

Jak si levně zvýšit imunitu? Vsaďte na kysané zelí.

...námi opomíjené kysané zelí patří mezi superpotraviny hlavně pro svůj vysoký ... vitamínu C, K, A, železa a vlákniny. Také nám nabízí probiotika a mnoho dalších důležitých látek, ... tolik prospěšných našemu zdraví. Především je ale třeba rozlišit mezi ... druhy kysaného zelí, které jsou k mání v našich obchodech. Je známo, že sterilováním či ... pasterizováním se obsah vitamínů a probiotik v zelí podstatně sníží. Sterilované zelí ve sklenici ... mnohem menší množství, než čerstvé kysané zelí skladované v ledničce. Při nákupu chlazeného ... kysaného zelí v sáčku zase nesmíme opomenout přečíst si ... důkladně etiketu na obalu. Tak sami zjistíme, jaké konzervanty byly ... použity a zda je zelí sterilované. Kysané zelí dokáže zlepšit vaše zažívání během pár dní. Pokud ... trpíte špatným trávením či nadýmáním, zkuste to s kysaným zelím. Dokáže upravit ... trávicího systému. A protože až 75 procent našeho imunitního systému se nachází ve střevech, ... díky kysanému zelí si zvýšíte celkovou odolnost proti infekcím a ... pak snáze bojuje proti virům a bakteriím. Kysané zelí je nízkokalorické, obsahuje velké množství ... odvádění škodlivých odpadních látek z těla. Vláknina v kysaném zelí nás, kromě jiného, chrání před ... chorobami. Vitamíny C a A, obsažené v kysaném zelí, jsou důležité pro pevnost kostí. Vitamín C a ... kyselina mléčná zlepšují vstřebávání železa z rostlinných ... zdrojů. Kysané zelí je díky vitamínu A, který snižuje riziko šedého ... zpomaluje vznik vrásek. Antioxidanty obsažené v zelí mají protizánětlivé schopnosti a mohou snižovat ... bolest zanícených oblastí. Antioxidanty a vláknina jsou také důležitou součástí prevence proti ... rakovině. Vysoká hladina železa v kysaném zelí je našemu tělu prospěšná mnoha způsoby, například ... pomáhá předcházet bolestem hlavy a únavě. Jako to je skoro ve všem, i tady samozřejmě ... platí zásada, že nic se nemá přehánět. Kysané zelí je našemu organizmu prospěšné. Pokud ho nebudeme ... v našem jídelníčku vynechávat a občas si na něm pochutnáme, může nám velmi prospět. Kromě ... obsahuje i sodík, který je ve vyšších dávkách pro naše tělo škodlivý. Takže to samozřejmě nesmíme zase ... přehánět. Nejzdravější je kysané zelí syrové. Ale prospěje nám i to šetrně tepelně ... prostě patří a máme ho rádi. A tak pár receptů na jídla se zelím, jen pro vaši inspiraci, jistě...

Dušené zelí
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené zelí

...dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme ... si velmi dobré dušené zelí...

Dušené zelí na smetaně se slaninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené zelí na smetaně se slaninou

...snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s...

Hlávkové bílé zelí dušené s jablky
Uložit recept!
recepty
recepty

Hlávkové bílé zelí dušené s jablky

...bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti....

Zelí v kuchyni: proč jsou fermentované potraviny zdravé?
Uložit recept!
článek
článek

Zelí v kuchyni: proč jsou fermentované potraviny zdravé?

...za jednu z nejstarších trvanlivých potravin a na jídelníčku se udrželo až do dnešních dob. Přínosy ... kysaného zelí jsou stále ceněny, i proto, že jde o potravinu ... levnou, snadno dostupnou a bez chemie. Na nakrouhaném zelí, uskladněném v chladných prostorech ... tohoto pokrmu sahá ještě dál, až do doby před naším letopočtem. Fermentované zelí bylo a stále je ... mnohosetletou tradici. Přínosy pro zdraví Jemně nakrouhané zkvašené zelí zachraňovalo námořníky před ... i v chladných měsících roku. Řešením bylo kysané zelí, které se sklízí na podzim a vydrží bez problémů ... i pár měsíců. Kvašené zelí je cenným zdrojem nejen vitamínu C a vlákniny, ... jsou zinek, vápník, fosfor, železo a draslík. Na kysanou potravinu nedali naši předkové dopustit a ... dokonce jí přezdívali „všelék". Účinky kysaného zelí na organismus byly zkoumány i v moderní době a z ... závěrů vyplývá, že kvašené, tedy fermentované zelí obsahuje více probiotik než bílý jogurt. A ... protože ve střevech sídlí velká část naší imunity, pojídáním fermentovaného zelí ji díky ... pěkně očistíte a posílíte. Konzumací kysaného zelí si navíc snížíte krevní tlak i cukr a navíc ... zbytečnou chemií. K výrobě tradičního kysaného zelí se totiž nepoužívají konzervanty, jen kmín a sůl. ... Křimický odkaz Tradičním výrobcem zelínašich končinách je závod v Křimicích. Zelárnu a ... komunistů. V roce 1994 byla Lobkowiczům zelárna s konečnou platností navrácena. K výrobě ... kysaného zelí se dříve používaly hlávky zelí vypěstované na pozemcích Lobkowiczů, zelí se po ... sklizni nakrouhalo, a poté „šlapalo" a ukládalo do ... když se poměry i výroba trochu změnily, křimické zelí stále platí za jeden z top produktů ze západních...

Kysané zelí jako vitamínová bomba. Vyzkoušejte tyto recepty!
Uložit recept!
článek
článek

Kysané zelí jako vitamínová bomba. Vyzkoušejte tyto recepty!

...potraviny se po letech v ústraní opět vrátili na náš jídelníček, a to je moc dobře. Receptů na tzv ... kvašenou zeleninou u nás stále zůstává kysané zelí. Zelí jako cenný zdroj vitamínů Naložené ... krouhané zelí po staletí dodávalo vitamíny nejen námořníkům, ... Kvašením neboli fermentací se zvyšuje trvanlivost zelí, a díky tomuto procesu zelenina získá navíc další ... obsahu vitamínu C, který tato oblíbená potravina obsahuje, dodá kysané zelí tělu také minerální ... nic nového. Jako skvělý způsob konzervace ho znali už před naším letopočtem a osvědčená metoda ... přetrvala dodnes. Fermentace zelí, které vzniká procesem mléčného kvašení, funguje ... v těle jako kartáč na střeva, organismus zásobí vitamíny, neobsahuje ... téměř žádný tuk a jen velmi málo kalorií. Zejména v zimním období roku je proto zelí snadným a ... jak podpořit imunitu. 3 recepty s kysaným zelím pro imunitu i plné břicho Flíčky se zelím ... Tento recept je populární zejména u našich východních sousedů. Na Slovensku se pokrm ... bezmasá varianta. Potřebujete: kysané zelí, těstoviny - fleky, cibuli, anglickou slaninu, ... dle návodu, propláchneme a odložíme stranou. Na pánvi rozpálíme olej a nejprve na něm osmažíme na ... kostičky nakrájenou slaninu, poté i najemno nasekanou cibuli. Do směsi přisypeme scezené, ... pokrájené zelí, promícháme, dochutíme pepřem, případně i solí a nakonec smícháme s uvařenými těstovinami. Brambory ... zapečené s kysaným zelím Tento recept se obejde bez masa, proto bude ... stravují vegetariánsky. Zapečené brambory jsou v našich končinách dost populární, tak vyzkoušejte ... tuto bezmasou variantu. Určitě vás také nadchne. Potřebujete: kysané zelí, cibuli, máslo, ... zeleninového vývaru, bobkový list Postup: cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji na pánvi na trošce ... tuku. Přidáme okapané a pokrájené zelí, které dochutíme pepřem a lžící medu. Vše krátce ... orestujeme, pak zelí zalijeme 150 ml vývaru, vložíme bobkový list a ... dusíme přibližně čtvrt hodiny, dokud se tekutina nevypaří. Zelí dochutíme zbytkem medu, solí, ... pepřem a rozvrstvíme ho na dno zapékací nádoby. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, které položíme na zelí. Smetanu ... chodů. Potřebujete: sádlo, kysané zelí, cibuli, červenou papriku – dle preferencí sladkou nebo pálivou, 2 lžíce hladké mouky, máslo, ... klobásu Postup: v rozehřátém sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme koření, pokrájené ... scezené zelí a směs pár minut a za stálého míchání restujeme. ... Základ zalijeme vodou, osolíme a zelí vaříme doměkka. Mezitím připravíme v rendlíku z ... a mouky jíšku, kterou polévku zahustíme. Klobásu nakrájíme na kolečka, opečeme ji na pánvi, přidáme...

Vepřová klobása a  dušené zelí
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová klobása a dušené zelí

...klobása a dušené zelí s pikantní hořčicí navíc, je jídlo, které opravdu leckdy přijde k chuti ... olej. Přidáme klobásy, snížíme teplotu a zvolna je opečeme dohněda. Nyní k nim přidáme cibuli a ... pak přilijeme vývar, přidáme papriku a kmín. Nakonec přidáme nakrájené zelí a zvolna vše dusíme ... asi 45 minut. Tekutina se postupně vyvaří,nakonec odstavíme pánev z plotny, přidáme kopr a ... promícháme se zelím. Pokrm je hotový...

Masové kuličky s jablkem a čedarem
Uložit recept!
recepty
recepty

Masové kuličky s jablkem a čedarem

...kuličky s jablkem a čedarem jsou výborným nápadem na dobrý oběd nebo večeři. Co třeba s bramborovou ... jídlo je úplně bez lepku. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do mixéru nasypeme sůl, pepř, šalvěj, ... čedar, cibuli a jablko. Vše nahrubo rozmixujeme a pak přidáme na kousky nakrájené maso.Znovu i s masem všechno rozmixujeme. ... mokrou rukou vytvoříme kuličky o průměru 4 cm. Na olejem vymazaný plech je naskládáme a pečeme asi...

Kysané zelí dušené
Uložit recept!
recepty
recepty

Kysané zelí dušené

...zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je ... k pečenému nebo uzenému masu. Občas je třeba zelí před dušením propláchnout vodou, aby nebylo...

Je kysané zelí opravdu tak zdravé?
Uložit recept!
článek
článek

Je kysané zelí opravdu tak zdravé?

...spoustu minerálů, hořčík, zinek, vápník apod. Naopak neobsahuje téměř žádný tuk, takže patří mezi ... že obsahuje probiotika, je opravdovým darem pro naše střeva a trávení vůbec. Příznivě působí na ... mikroflóru a pomáhá předcházet zácpě. Prospívá i našim kostem a díky draslíku pomáhá snižovat krevní ... tlak. Obsahuje také hodně vlákniny, kterou naše tělo potřebuje. Posiluje náš imunitní systém. ... Šťáva z kysaného zelí nám může pomoci s mastnou nebo problematickou ... pletí. Je toho hodně, v čem nám kysané zelí prospívá. Nejzdravější je syrové kysané zelí. ... Připravujeme z něho často různé saláty za studena. Někdy ho ještě kombinujeme s červenou řepou, s ... čerstvým koprem, nebo s nastrouhaným křenem. Ale naše kuchyně zná i ... spoustu skvělých receptů na jídla obsahující kysané zelí tepelně upravené. A ... to nejen knedlíky s vepřovým masem a se zelím. Je jich mnohem víc. Konzervování zelí kvašením ... (fermentací) sahá velmi daleko do minulosti, a našli bychom ho jistě už i u starých Řeků a Římanů. ... Kysané zelí je dnes oblíbenou potravinou nejen v české ... Evropě, v Asii, v Rusku, v některých částech Kanady, Chile, USA a Číny. Připravuje se z hlávek červeného a bílého zelí. Dnes do něho někteří výrobci ... ničí dobré bakterie. Proto je lepší vyhledávat zelí nepasterizované, vyrobené bez octa. Také není ... vůbec složité připravit si podle snadného receptu kysané zelí doma. Potřebujete k tomu ... pouze zelí, sůl a velký hrnec, nejlépe keramický. Můžete k zelí přidat i jinou zeleninu, někdo dává cibuli, někdo ... třeba mrkev. V chladu vám takto konzervované zelí vydrží dlouho a můžete mít po celý rok přísun ... uvítáte hlavně v chladném období roku, kdy není na trhu mnoho čerstvé zeleniny a ovoce. A také ... že je nepoměrně levnější. Měli bychom mít ale na paměti, že kysané zelí obsahuje sůl, a nadměrná ... vyvážený jídelníček, a ani s konzumací kysaného zelí to nepřehánějte. Ale rozhodně na něj ... nezapomínejme a občas si kvalitní syrové kysané zelí dopřejme...

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?
Uložit recept!
článek
článek

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?

...přehled výsledků posledních vědeckých studií na téma vliv červeného masa a masných výrobků na ... lidské zdraví. Účinek červeného masa na lidské zdraví se jeví stále nejasný. Vliv na ... kardiovaskulárních srdečních chorob nelze jednoznačně určit. Nicméně delší čas při přípravě masa za ... vzniku souborů karcinogenních látek. Stále však červené maso zůstává cenným zdrojem hlavně bílkovin, ... ze všech potravin. Nejasnosti kolem konzumace červeného masa pramení rovněž z faktu, že valná část naší ... spoustu „zaručených a hodnověrných“ rad a tipů k červenému masu. Většina z nich by dala kvalifikovat jako ... poplašná zpráva. Na celém světě v současnosti probíhá mnoho výzkumů a ... analýz, kterých účastní deseti tisíce až sta tisíce ... respondentů. Pojďme se tedy podívat na výsledky těchto výzkumů. V textu se budou ... používat termíny červené maso, čímž se míní maso hovězí, vepřové, telecí, ... čímž se myslí výrobky, jejímž základem je červené maso. Červené maso a rakovina tlustého střeva a ... I když se už několik desítek let dává až třetina úmrtí na rakovinu do souvislosti s výživou, sílí ... z roku 2007 vyplývá doporučení omezit přísun červeného masa a výrobků z něj na 71 gramů denně, to znamená přibližně 500 g týdně či téměř 26 kilo ročně. ... masa, kterého zkonzumujeme ke 30 kilům za rok, na úkor červeného, kterého se dříve jedlo také ... zmiňované studii se zvedlo pár připomínek. Rakovina tlustého střeva a konečníku jsou dvě odlišné ... připravovali, a o dalších úpravách, což má na vznik karcinogenních látek zásadní vliv. Spíše se ... spíše ze stravovacích návyků než samotného červeného masa. Jedním z významných faktorů, které ... maso mělo být zbaveno všeho zjevného tuku.Nedokonalým spalováním organických látek se objevují ... karcinogenních sloučenin, které vznikají z jinak prospěšných aminokyselin uvolňujících se z masa ... při vysokých teplotách nad 200 stupňů. Jde zejména o smažení, pečení a grilování. Dalším typickým ... přichází maso do přímého styku s těmito látkami. Červené maso a oběhový systém Onemocnění oběhového ... zjistit přímou příčinu mezi spotřebou červeného masa a výskytem těchto onemocnění. I v tomto ... tělesná aktivita, kouření a konzumace alkoholu. Na vznik problémů s oběhovým systémem má tedy vliv ... celý komplex faktorů. Zdravotní rizika konzumace červeného masa tedy nelze zjišťovat izolovaně, a i přes ... nejrůznější tvrzení a zaručené pravdy, kterých na internetu najdete spousty, nelze toto jednoznačně...

Zelný salát s mrkví, jablkem a koprem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zelný salát s mrkví, jablkem a koprem

...salát s mrkví, jablky a koprem naložený v domácí marinádě je výborná příloha ke ... grilovaným a pečeným masům. Jednoduchý a snadný recept...

Irské dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Irské dušené hovězí

...z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou chuť. Jeho příprava ... si určitě zamilujete. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a ve vyšší ... se nespálil. Brambory, mrkev, cibuli a celer nakrájíme na střední kousky a vše společně s ... opečeným masem vložíme do většího hrnce. Na pánev kde jsme opekli maso dáme rozpustit máslo a ... rajčatový protlak a sojovou omáčku. Přilijeme červené víno, a zvolna vaříme asi 3 minuty. Důkladně směs ... ode dna promícháme dřevěnou vařečkou. Přidáme kukuřičný ... a můžeme dolít vodou. Nyní hotovou omáčku nalijeme na směs masa a zeleniny, přidáme pivo a ... list. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a zvolna a za občasného míchání dusíme, dokud maso ... sytá večeře v chladných zimních dnech je irské dušené hovězí rozhodně to pravé...

Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zelňačka z kysaného zelí se slaninou

...z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve...

Řecké dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Řecké dušené hovězí

...dušených jídel vůbec. Spojení chutí dušeného hovězího se vším tím kořením je vynikající a nenapodobitelné. Rozhodně to za ten čas stojí. ... většinou s pečivem a třeba se sklenkou dobrého červeného vína. Nejprve nakrájené hovězí maso smícháme ... smícháme olivový a kokosový olej a zahřejeme na vysokou teplotu . Pak přidáme osolené a opepřené ... z hrnce. Do hrnce nyní přidáme pórek, cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájenou mrkev a celer. ... přidáme rajčatový protlak, promícháme a přidáme červené víno a hovězí vývar. Vaříme za stálého míchání, ... Odstraníme skořici a celé koření, přidáme nasekanou petrželku a pomerančovou kůru a už...

Italské dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Italské dušené hovězí

...připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým vařením, při kterém se ... nebo jen s pečivem. Ve velkém hrnci usmažíme na oleji pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený celer ... hrnec odstavíme z plotny. Do igelitového sáčku nasypeme mouku, sůl a pepř a promícháme. Nakrájené ... Do hrnce přilijeme zbylý olivový olej, vrátíme na plotnu a ohřejeme na vysokou teplotu. Pak ... dohněda. Nyní přilijeme šálek hovězího vývaru a červené víno. Povaříme za stálého míchání, dokud omáčka ... vývaru, rozmarýn, bobkový list, majoránku, na kousky nakrájená oloupaná rajčata z plechovky, ... oregano, nakrájené brambory a houby. Směs dochutíme pepřem a ... varu. Přikryjeme pokličkou, snížíme teplotu a zvolna dusíme 3 až 4 hodiny. Občas nezapomeneme ... měkké, vmícháme čerstvou bazalku a petrželku. Na talíři posypeme parmazánem, nebo jiným italským...

Trhanec v karamelu
Uložit recept!
recepty
recepty

Trhanec v karamelu

...v karamelu je jedním z moučníků, které nejspíš známe od...

Pečená dýně s chutí karamelu
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená dýně s chutí karamelu

...dýně s chutí karamelu je skvělá pochoutka, kterou můžete pohostit ... Máslové dýně oloupeme , odstraníme z nich semena a dužinu nakrájíme na kostky 3x3 cm. Naskládáme ... je na máslem vymazaný plech, opepříme, osolíme, ... máslem. Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 45 minut. Během této doby ... pekly po všech stranách. Když jsou měkké a cukr na nich začíná hnědnout a karamelizovat, vyndáme...

Karbanátky s jablkem pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Karbanátky s jablkem pečené v troubě

...s jablkem pečené v troubě jsou vláčné a jemné. Podáváme je ... třeba s bramborovými hranolky pečenými nasucho v troubě...

Quinoa s lískovými oříšky, jablkem a  brusinkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Quinoa s lískovými oříšky, jablkem a brusinkami

...s lískovými oříšky, jablkem a brusinkami je zdravý salát s báječnou chutí. ... Nyní odstraníme slupku z lískových oříšků a nasekáme je na menší kousky. Na pánvi zahřejeme olej ... a orestujeme na něm nakrájené stonky celeru a nadrobno nakrájenou cibuli. Trochu osolíme a ... z plotny. Dobře omytou zelenou petržel nasekáme nadrobno, stejně tak i sušené brusinky a ... do pánve s celerem a promícháme. Jablko nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do velké mísy....

Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Uložit recept!
recepty
recepty

Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem

...u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. ... Připravíme si pekáč, předehřejeme troubu na 180 stupňů. Povrch (kůžičku) vařené šunky lehce ... nožem napříč překrájíme na kosočtverce a opepříme. Vložíme do pekáče, trochu ... a pečeme celkem asi 90 minut. Mezitím si na malé pánvi rozpustíme máslo, přidáme hroznové ... želé (džem), nadrobno nasekaný čerstvý tymián a za stálého míchání ... Smícháme v jiné míse hroznové víno s šalotkou nakrájenou na tenká kolečka. Pečenou šunku asi po ... ji každou čtvrthodinu poléváme vypečenou směsí. Na dno pekáče přidáme směs hroznového vína a šalotky ... a dále pečeme, až se na šunce vytvoří křehká vypečená sladká kůrčička. ... dopéci, až oboje změkne. Hotovou šunku krájíme na plátky a podáváme s upečenou směsí hroznového vína a šalotky...

Kysané zelí s červenou řepou
Uložit recept!
recepty
recepty

Kysané zelí s červenou řepou

...řepa, kdo by ji neznal? Zdravá a dobrá. Má mnoho možností úpravy. A ... řepa se zelím, to je dobrota...

Vepřové kotlety dušené
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové kotlety dušené

...a chutné maso, které lze připravit v troubě, na grilu i na pánvi. Kotlety se dají koupit s kostí ... i bez ní a velmi dobré jsou například v kombinaci s dušenou zeleninou jako jsou papriky, rajčata, ... ale také kysané zelí. Recept na základní předpis naleznete níže....

Dušené hovězí s hříbky
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí s hříbky

...receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré. ... Italskou omáčku marinara si připravíme zvlášť v míse, kde postupně ... sušená rajčata bez nálevu,která jsme rozmačkali na malé kousky, nadrobno nasekanou cibuli, utřený ... česnek, natrhané listy bazalky, olej, cukr, oregano, sůl a ... do horké vody a necháme je v ní 6 minut, aby nasály vodu. Hovězí maso osolíme, opepříme a necháme ... odležet v pokojové teplotě 15 minut. Na pánev s rozpáleným řepkovým olejem položíme maso ... minuty. Pak maso odstraníme z pánve a místo něho na ni nasypeme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a ... maso vrátíme zpátky, přidáme 2 hrnky omáčky marinara, rozmarýn, hovězí vývar a víno. Přidáme namočené hříbky i s částí vody. Vše uvedeme do varu ... a pak zvolna dusíme přikryté asi 3,5 hodiny. V polovině této ... doby maso obrátíme. Nyní přidáme naložené cibulky a ještě vaříme odkryté 10 minut, ... maso znovu obrátíme a vaříme dalších 10 minut. Nakonec maso vyndáme z pánve, nakrájíme na menší ... svaříme mléko s 5 hrnky vody. Začne-li vařit nasypeme do ní instantní kukuřičnou polentu, osolíme ... opepříme. Za občasného míchání vaříme 20 minut. Nakonec přidáme máslo a strouhaný sýr a mícháme ... dokud se oboje nerozpustí. Můžeme servírovat dušené hovězí v omáčce s hříbky a s polentou...

Pomalu dušené hovězí na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu dušené hovězí na víně

...dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné ... či s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné jemné maso a ten čas na ... trochu oleje, rozpustíme v něm máslo a maso na něm krátce ze všech stran opečeme. Nyní maso ... snížíme teplotu a přikryté pokličkou maso zvolna dusíme hodinu až půldruhé hodiny. Pak do hrnce ... přidáme mrkev a brambor, vše nakrájené na menší kusy a dusíme do změknutí masa a zeleniny. ... odstraníme nové koření a bobkový list a maso nakrájíme na porce...

Salát z kysaného zelí
Uložit recept!
recepty
recepty

Salát z kysaného zelí

...zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. ... Námořníkům se díky kyselému zelí vyhýbaly kurděje a kysané zelí je významnou ... nedisponujete materiálem ani prostředky k výrobě zelí, nemusíte zoufat. I v běžných obchodech se dá ... koupit velmi chutné zelí, které je základem tohoto receptu....

Kysané zelí na slanině
Uložit recept!
recepty
recepty

Kysané zelí na slanině

...zelí na slanině, k tomu pečené maso a knedlíky. Klasika,...

Pečené zelí s česnekovým máslem
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené zelí s česnekovým máslem

...výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak...

Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Uložit recept!
recepty
recepty

Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině

...stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem ... Určitě si všichni pochutnají...

Pikantní  zelí
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní zelí

...zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. ... doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si znamenitě. Do vyšší pánve nasypeme šunku nakrájenou na kostky a osmahneme ji do křupava. ... Přidáme utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, všechno koření a vše 5 minut ... šunkou. Nyní přidáme kuřecí vývar, pokrájené zelí a zvolna dusíme asi 20 minut, až zelí změkne. Nakonec přidáme jablečný ocet a ještě 5 minut ... povaříme. Podle chuti hotové zelí ještě dokořeníme zelenými bylinkami...

Cuketové zelí
Uložit recept!
recepty
recepty

Cuketové zelí

...zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte,...

Polévka z kysaného zelí se slaninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Polévka z kysaného zelí se slaninou

...z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny...

Salát z čerstvého zelí
Uložit recept!
recepty
recepty

Salát z čerstvého zelí

...z čerstvého zelí je výtečná příloha ke všem pečeným masům. Kromě...

Bramborové knedlíky plněné houbovou směsí s česnekem a hlávkové zelí (SPLK)
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborové knedlíky plněné houbovou směsí s česnekem a hlávkové zelí (SPLK)

...Kořínkové. Tento se řadí do skupiny Kytky + zelenina. Pro použití tuku je to Volný graf....

Francouzské dušené hovězí  s houbami a pomerančem
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

...pomerančové šťávy a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba vaření je sice trochu delší, ... ale výsledek stojí za to. Hovězí maso nakrájené na kostky dáme do velkého hrnce spolu s ... koňakem, 1 lžící olivového oleje a 3 1/2 šálky červeného vína. Celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Směs pořádně promícháme. Celý pepř, ... list a hřebíček vložíme do sáčku z tenkého plátna, přidáme do hrnce a vše necháme marinovat v ... vše při pokojové teplotě. Z hrnce vyjmeme také nakrájenou zeleninu. Do zbylé tekutiny přilijeme ... protlak, promícháme a necháme stranou. Na pánev dáme máslo a olivový olej. Rozpálíme na ... do hrnce s masem. Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby. Hrnec s masem, zeleninou a ... marinádou dáme na plotnu, vložíme znovu sáček s kořením a necháme ... zvolna dusit při občasném promíchání asi tři a půl ... Pak zkontrolujeme, zda je maso měkké, přidáme podušené houby, pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a ... opepříme. Nakonec vyjmeme sáček s kořením a jídlo je hotové...

Dušené maso s brambory po španělsku
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené maso s brambory po španělsku

...je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno dostupné. Není omezeno ročním obdobím a hodí ... se pro každou příležitost. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Do velké mísy nalijeme ... Umyjeme, oloupáme brambory a lehce osušené je nakrájíme na větší kostky. Na velké pánvi ... rozehřejeme trochu oleje, brambory na něm krátce orestujeme a odstraníme z plotny. ... Do velkého hrnce vložíme naložené hovězí maso a prudce ho opečeme po všech ... do hrnce přidáme brambory a znovu vaříme 5 minut. Nakonec přidáme olivy, snížíme teplotu a pod...

Kentucké dušené  hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Kentucké dušené hovězí

...za to ho vyzkoušet. Omyjeme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Smícháme mouku se solí a ... v chladnu asi čtvrt hodiny. Do velkého hrnce nalijeme olej, zahřejeme a kostky masa v něm ... Pak přilijeme bourbon a vše důkladně a ode dna promícháme. Přidáme tymián, bobkový list, ... rozetřený česnek, rozmarýn, mleté nové koření a nasekanou čerstvou petrželku. Zalijeme hovězím ... Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna za občasného míchání dusíme přikryté pokličkou ... asi 2 hodiny. Nyní přidáme pokrájená rajčata, nakrájenou mrkev a nadrobno pokrájenou cibuli. ... Zároveň do hrnce dáme brambory nakrájené na větší kostky, rajčatový protlak, worcestrovou...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko kyselý ... recepty

Kde najít informace



×