Dušené vepřové na provensálském koření vepřové maso ... recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Dušené vepřové na provensálském koření vepřové maso ... . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Dušené vepřové na provensálském koření vepřové maso ..., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Dušené vepřové na provensálském koření vepřové maso ... zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Dušené sladké vepřové maso
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené sladké vepřové maso

...ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo ... jako od babičky, nebo to může být pečeně, kterou na Vánoce připravuje vaše sestra. Když nad tím tak ... přemýšlíte, tak je to vlastně sbírka nadčasových a flexibilních receptů, které jsou po ... vždycky, když potřebujete. Existují recepty na parmazánové kuřecí kotlety, masové kuličky, ... kuřecí polévku nebo na kukuřičné lívance. Existuje však recept, který ... podle našeho názoru také patří do této skupiny. Sladké, ... lehce pálivé dušené vepřové rovněž patří do základu každé kuchyně, protože se ... ve své hlavě máte kolem tisícovky, tak to znamená, že svoji základní kostru receptů mít ... nebudete, na to už je pozdě. Zároveň to však znamená, že i když si nemůžete vybrat na vaření jenom ... práce. Tento recept je tak trochu variací na oblíbenou asijskou kombinaci chilli, zázvoru, ... sladší, ale je stále krásně lesklá a tmavá. Seznam ingrediencí je krátký co do počtu položek, ale ... složitý a bohatý co se týká chutí. Recept na toto sladké vepřové maso se připravuje rychleji ... než vepřové ramínko. A čas, po který se sladké vepřové dusí, můžete využít k přípravě rýže nebo zeleniny ... Zbytky z tohoto receptu, které můžete sníst na druhý den, jsou vlastně jeho nejlepší částí a to ... znamená, že jídlo je přátelské ke skutečnému životu. ... A nakonec: nenechte se zastrašit slovem karamel...

Dušené vepřové s kapustou
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené vepřové s kapustou

Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík neb...

Top marinády pro grilované vepřové maso
Uložit recept!
článek
článek

Top marinády pro grilované vepřové maso

...masa na grilu je v létě jednoduchý způsob, jak připravit ... večeři nebo pohostit společnost. Ugrilovat dokonalý plátek masa chce trochu umu a podmínkou úspěchu ... je správná marináda. Marinované maso lze koupit zavakuované v obchodě, snadno se však ...naložit i doma. Ve směsi oleje a koření by si maso mělo poležet ideálně přes noc, aby do sebe natáhlo vůně a chutě, které marináda nabízí. Kterou ... se do chuti strávníků? Přinášíme vám několik tipů na kořeněné zálivky pro naložení vepřového masa. ... očistit. Dobré je sáhnout po kousku čerstvého vepřové krkovice či panenky přímo u řezníka. Ostrým nožem ... aby se dal pokrm po tepelné úpravě dobře a snadno kousat. Dáváme přitom pozor, abychom maso ... blan a tučných částí co nejméně poškodili. Pak ho nakrájíme na požadované tvary – ideálně plátky. ... Pokud jsou příliš vysoké, lze je lehce naklepat za pomoci kloubů na ruce nebo přes ... potravinovou fólii paličkou na maso. Pozor! Netlučeme příliš silně, stačí to jen ... zlehka. Co je třeba k nakládání Příprava je snadná. Stačí si nachystat uzavíratelnou plastovou ... dózu, v níž marinádu smícháme a později do ní maso naložíme. Potravinu je během doby nakládání ... udržovat v chladu ledničky, aby nedošlo ke kontaminaci masa bakteriemi. Místo dózy lze použít také ... "zipovací" sáček vhodný do mrazničky. Nakrájené maso naložíme do marinády, uložíme do dózy, kterou ... minimálně 12 hodin v ledničce. Během doby nakládání je dobré maso ve směsi alespoň jednou ... šoku. Kterou marinádu vybrat? Záleží jen na vaší chuti, jako zálivku zvolíte. Klasické ... varianty jsou tvořeny ze směsi oleje, koření a česneku. Dají se připravit ale i v jiných než ... olejových variantách, kdy je tuk nahrazený například jogurtem, podmáslím, tahini pastou či ... octem nebo citronovou šťávou. Maso díky tomu získá mírně nakyslou chuť a krásně ... zkřehne. Zejména v asijských zemích jsou populární marinády s nasládlou chutí, i u nás jsou v oblibě, proto se do ... nich přidává například med nebo javorový sirup. Plátky masa či ... marinády nesolíme, protože by zbytečně ztrácely na šťavnatosti. Sůl si ale připravíme na stůl, ... abychom na ni nezapomněli. Tipy na marinády slané, sladké i pikantní Zálivka s ... omáčky a šťávou z limetky. Hodí se pro špízy i vepřové plátky. Nasladko Mlsné jazýčky ocení nasládlou ... budete lžíci čerstvé pomerančové šťávy se dvěma najemno nakrájenými stroužky česneku, dvě lžíce ... Kdo to rád pálivé, ten ocení následující recept na kořeněnou zálivku. Je třeba 80 g najemno nakrájené cibule, dále 4 prolisované stroužky ... česneku, 2 nakrájené chilli papričky (lze použít i sušené koření), 1 lžičku mletého černého pepře, 75 ml chilli ... chilli pasty a lžící uzené papriky. Vše smíchat a maso naložit...

Grilovací sezóna je za dveřmi. Jaké koření budete určitě potřebovat?
Uložit recept!
článek
článek

Grilovací sezóna je za dveřmi. Jaké koření budete určitě potřebovat?

...už to tu bude zase, kdo by se netěšil na grilování venku, na zahradě, na terase, nebo ... někde uprostřed přírody. To nás baví. Navíc pokud grilujeme s příjemnou společností, ... si i spoustu zábavy. Je to sice vaření, ale jednak trochu rychlejší a jiné, a pro mnohé z nás je ... Praxe z nás udělala mistry, víme jak se griluje maso a které je na gril nejlepší, jak se griluje ... zelenina, jak připravit marinádu a jak ji použít ... už objevit nežádoucí bakterie), jaké potřebujeme koření, který olej je na gril nejlepší. Naučili jsme se ... umíme použít. Teď už stačí pěkné počasí a náš čas nastal. A jaké koření bychom tedy měli mít po ruce ... Klasické druhy koření, které jistě máme v kuchyni a použijeme je k ... jako je mletý pepř, sůl, mletá paprika, chilli koření, hořčice, bobkový list, bazalka, oregano, sojová ... druhy, včetně zelených bylinek. Existují i druhy koření speciálně používané hlavně při grilování. Snadno ... koupíte už připravené grilovací směsi, jiné na ryby, jiné na vepřové maso, jiné do mletých mas ... apod. Z těch jednodruhových přísad je to například tekutý kouř, který dodá pokrmu ... chuť. Stačí ho přidat do marinád, jen pozor na množství, když to přeženeme, může způsobit ... hořkost. Stačí dbát pokynů na balení. Stejně tak funguje kouřová mořská sůl, ... ke grilování patří a neměli bychom je vynechat. Maso do nich nakládáme na několik hodin, nejlépe den ... předem, záleží na druhu masa, některým druhům jako jsou například ... stačí kratší čas. Nejdelší dobu vyžaduje zvěřina, až 48 hodin. Pak následuje hovězí maso, vepřové maso a rybám opravdu stačí hodina. Nejlépe uděláme, ... když si marinády připravíme sami doma. Receptů nanajdete spoustu. Nejoblíbenější jsou marinády ... osušit, aby zbytek marinády nekapal do ohniště. Na grilování se používají oleje, které mají vysoký ... kouřový bod. Je to například olej rýžový, řepkový a jiné rostlinné ... oleje. Olivový olej, zvlášť panenský, se na grilování nehodí. Ten použijeme už jen na ... dochucení hotových mas a salátů. Ať už máte gril na dřevěné uhlí, plynový, elektrický nebo keramický,...

Vepřové maso na hruškách
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso na hruškách

...vepřové maso na hruškách je má jemně nasládlou chuť a podává se ideálně s vařeným ... trochu sušší, ale ovoce jí dodá potřebnou šťavnatost....

Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq
Uložit recept!
recepty
recepty

Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq

...sezona se kvapem blíží a mnozí na ni již netrpělivě čekají. Nad ohněm připravené ... stojí i další recepty, třeba ten z Ameriky na trhané maso s vlastním barbecue omáčkou. Je tak ... skvělý, že si určitě zaslouží místo na vašem grilovacího repertoáru....

Vepřové maso s těstovinami
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso s těstovinami

...maso s těstovinami můžeme doplnit čerstvým zeleninovým salátem. ... Nebo miskou nakládané zeleniny...

Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni

...Sekaná, karbanátky čevabčiči, plněné papriky, masové kuličky, nákypy, paštiky, knedlíčky do polévek, ... pomazánky na topinky, mleté řízky nebo chilli con carne. ... Jídel, ve kterých používáme mleté maso je opravdu nespočet. A recepty na ně jsou ... Také je mnohem lépe stravitelné. Nevýhodou je snad jen to, že rychleji podléhá zkáze. Mleté maso ... zpracovat ho co nejdříve. Při koupi dávejte pozor na barvu masa. Vepřové maso by mělo být sytě růžové, ... hovězí načervenalé. Mělo by mít viditelné znaky po mletí, mělo by mít příjemnou vůni. Pokud je maso příliš tmavé nebo našedlé, je nejspíš starší a ... být také jiné přísady, nebo třeba méně kvalitní maso než chceme. Je určitě lepší si v dobrém řeznictví ... nechat umlít maso, které si sami vybereme. Úplně nejlepší je umlít ... si maso na masovém mlýnku doma. Nejlépe až těsně před vařením. ... u některých receptů zvlášť důležité. Mlít můžeme maso hovězí, vepřové, drůbeží, králičí, zvěřinu, ryby ... a také vnitřnosti. Záleží jen na chuti a právě na tom receptu. Ideální poměr masa, a to nejen na ... hovězího masa, kousek slaniny a zbytek doplní vepřové. Dobrá volba je i 50% hovězího a 50% prorostlého vepřového. Tuku v mletém mase se úplně nevyhýbejte, mělo ... by ho mít asi 30%, maso je pak šťavnatější a chutnější. Záleží ale zase na receptu, ... některá jídla vyžadují mleté maso tučnější, jiné naopak. Pokud chceme umleté maso zahustit, můžeme ... použít strouhanku. Naopak na zjemnění přidáme pečivo namočené v mléce. Také ... často používáme vhodné koření a zelené bylinky na zvýraznění chuti. Mleté maso při tepelné úpravě ... smažíme nebo pečeme zvolna, při nižších teplotách, aby se důkladně propeklo. ... vodou nebo vývarem, aby nepraskla a byla šťavnatější. Mleté maso můžeme vařit (polévkové ... . Můžeme z něho připravit spoustu dobrých jídel. Maso může být pokaždé jiné, můžeme ho různě kořenit a ... kuchař začátečník si s ním podle dobrých receptů snadno poradí....

Koření a jeho použití v kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Koření a jeho použití v kuchyni

...něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v ... kuchyni a k přípravě cukrářských výrobků. Jako koření se používají různé části rostlin jako je květ, ... kořen, list, semena, kůra nebo plody. U nás se nejčastěji používá koření sušené z dovozu, i když v poslední době se dává ... přednost také čerstvému koření. Oblíbené jsou i různé směsi koření a dochucovací ... prostředky. Jak by se mělo koření uchovávat? Koření by se mělo uchovávat v dobře uzavřených nádobách, ... odděleně od ostatních potravin. Mělo by být na suchém a dobře větratelném místě tak, aby ostatní ... potraviny nenabraly nežádoucí vůni a chuť. Jak koření používat? Kořeníme velmi opatrně. S velkou ... pečlivostí by se měly odměřovat dávky koření, neboť dokáže zvýraznit chuť některých jídel i po ... dochutit těsně před výdejem. Při mírném používání koření dosahujeme výborné a rozmanité chuti. Dietní ... pokrmy (zdravotní) samozřejmě kořeníme jen velmi střídmě. Seznam nejznámějšího koření a jeho použití Anýz – Používáme ho hlavně při nakládání červené řepy, do perníků, cukrovinek, ... a bylinných likérů. Bazalka – Dává se zejména do polévek, marinád, paštik, na ryby, do těžkých ... používala do pokrmů z úhořů, štik, kachen, hus i vepřového masa. Bobkový list – Použití je velmi ... rozmanité, do marinád, omáček, rosolů, vývarů, nakládané zeleniny, hub apod. Estragon – Přidává se ... a bílého vinného octa. Fenykl – Používá se při nakládání zeleniny, do sýrů a do chleba. Stonky se ... pečených ryb. Fenykl má dobré účinky na zažívání. Hřebíček – Používá se nejvíce k dušení ... pečiva. Chilli – Používají se velmi obezřetně na ochucení masa, zeleniny, salátů, ryb a drůbeže. V ... ke skopovému masu a drůbeži, do likérům uzenin a nakládané zeleniny. Kari – Používá se na dochucení ... do omáček, marinád a salátů. Kmín – Je vhodný na chléb, maso, při přípravě polévek a alkoholických ... nápojů. Kopr – Je oblíbený při nakládání okurek a zeleniny. Také se používá do ... a cukrářských výrobků, kompotů i paštikového koření. Kurkuma – Nejčastěji se používá na přibarvení ... výrobků. Libeček – Velmi dobře dochutí slabší masové vývary a polévky. Používá se též do zelených ... salátů, na červenou řepu a do bylinkového másla. Majoránka ... – Používá se do polévek, př zabijačce, na skopové, hovězí i sekané maso. Dělá se i čaj z ... který je dobrý při onemocnění průdušek a nachlazení. Máta peprná – Používá se na jehněčí, ... uzenin, krémových polévek a do paštikového koření. Muškátový oříšek – Používá se obdobně jako květ ... dále pak na dochucení zeleniny, drobů a rýže. Nové koření- ... se nejčastěji v celku do vývarů z masa i ryb, na dochucení omáček, marinád a při nakládání okurek ... k ochucení rajčatových omáček a jiných omáček na těstoviny. Paprika sladká – Dává se do pokrmů z ... masa, omáček, polévek a na rýži. Paprika pálivá – Dává se do pokrmů z mas, ... Existuje bílý pepř, černý pepř, zelený pepř nebo například růžový pepř. Nejčastěji se používá na ... dochucení polévek a omáček, na zeleninu, do salátů a na různé druhy mas. ... Petrželová nať – Sekaná se používá na posypání brambor, rýže, do polévek, na různé ... tvarohové pomazánky, Kadeřavá petržel se používá na ozdobu studených i teplých mís. Rozmarýn – ... Přidává se na drůbež, ryby, skopové, vejce i saláty. Saturejka ... zabijačkách. Skořice – Používá se do svařeného vína, pečiva, do různých kaší a moučných jídel, na ... i do mléčných koktejlů. Šafrán – Velmi vzácné koření, které dáváme do polévek, rýže a vaječných jídel. ... těžce stravitelných pokrmů z ryb, skopového a vepřového masa. Je vhodné do paštikového koření a výborný ... je čaj proti nachlazení. Tymián – Je součástí divokého koření na ... zvěřinu, do nálevů k nakládání, marinád, omáček, polévek i do uzenin. Koření se jím i ryby, dušená masa a italská jídla. ... Ysop – Aromatizuje saláty, polévky, hovězí i vepřové maso. Pomáhá při žaludečních problémech a chutí ... skopového grilovaného masa. Rady a typy na závěr - chuť koření zvýrazníme opražením před ... rozdrcením - koření vždy kupujeme v takovém množství, které ... spotřebujeme, protože po čase ztrácí aroma - koření neukládáme do papírových sáčků, neboť pak načichnou jinými druhy a znehodnotí se - lepší je ... kupovat celé koření a mlít a drtit ho doma těsně před použitím - koření skladujeme v tmavých nádobkách, nemá rádo světlo ... a teplo - kořenky nikdy nedržíme těsně nad pářícím hrncem, koření navlhne a změní své aroma ... - nejlepší je jednou za rok koření přebrat a vyčichlé vyhodit - lepší je kořenit...

Vepřové maso ve smetanové omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso ve smetanové omáčce

Vepřové maso ve smetanové omáčce podáváme s houskovým knedlíkem. Můžeme ale jako přílohu připravit i dušenou rýži....

Trhané vepřové maso z pomalého hrnce
Uložit recept!
recepty
recepty

Trhané vepřové maso z pomalého hrnce

...i své praktické stránky. Do pomalého hrnce stačí naskládat jednotlivé ingredience, přístroj zapnout a ... pár hodinách se vrátit k hotovému pokrmu. Trhané vepřové maso se \"pomalí\" velmi snadno a naplnit ho lze například do hamburgerových bulek nebo ho zarolovat...

Vepřové maso na houbách
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso na houbách

...maso na houbách podáváme s bramborami nebo rýží . Nemáme ... můžeme použít sušené, nebo také žampiony. Nakrájíme vepřové maso na jednotlivé porce, osolíme, ... asi půl hodiny. Ve vysoké pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli na oleji, přidáme maso a ... li sušené je dobré je nechat předem chvíli namočené ve vodě. Posypeme kmínem a zalijeme ... trochou vody. Pod pokličkou pak dusíme dokud maso nezměkne. Nakonec podle chuti dosolíme, přisypeme...

Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu
Uložit recept!
článek
článek

Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu

...místě obvyklého výskytu velmi populární. Hovězí, vepřové nebo kuřecí maso dávno na našich stolech ... nicméně dnes i díky globalizaci můžeme ochutnat tato exotická, ale zcela výjimečnou chutí ... obdařená masa zkusit. Zásluhu na tom má moderní zemědělství, způsoby chovu, ... dále upravovat. Oproti tomu živočichové, jejichž maso vám představíme, nejsou pro tuzemce nijak ... atraktivní a v žádném případě nevyvolává nadšení, že budete jíst například krokodýla. Avšak ... odhodíte-li předsudky stranou, může se jednat o skvělý kulinářský zážitek, protože neobvyklá ... masa jsou často jemná a libová. Aligátoří maso Aligátoří maso se konzumuje v jižních státech ... USA, zejména pak v Louisianě. Centrem jejich výskytu lze označit deltu řeky Mississippi, ale na stolech ho ... můžete najít od Texasu po Jižní Karolínu. V obavě o ... volně žijících zvířat byl zaveden jejich chov na farmách. K jídlu se využívá maso mladých ... aligátorů, které se vyznačuje bílou barvou a jemně šupinkovou strukturou, ... ovšem strukturou připomíná spíše vepřové maso. Specifickou, velmi jemnou chuť lze zařadit někam ... mezi rybí a kuřecí maso. Frankofonní Američané nejraději aligátoří maso ... v pikantní omáčce z rajčat a chilli. Krokodýlí maso Krokodýli jsou celosvětově rozšířenější, a tak ... se jejich maso jí v Americe, Africe, Asii a v Austrálii. V ... oblastech severní Austrálie se na farmách chovají jak sladkovodní, tak mořští ... krokodýli. Jejich maso je velice podobné tomu aligátořímu, takže má ... jemnou chuť, je libové a připomíná kuřecí maso. Koupit jej můžete v podobě steaků. Ideální pro ... krokodýlí maso je smažení na pánvi, grilování nebo dušení. Pštrosí maso... v Africe coby skvělé a výživné jídlo. Pštrosí maso je v současné době populární i v Severní Americe ... a pštrosi se chovají i v západní Evropě. Jejich maso má tmavější barvu než hovězí maso, ale jeho chuť ... Ne však o tolik jako je tomu u zvěřiny. Pštrosí maso se prodává naporcované na plátky, ale koupit lze ... i mleté pštrosí. Klokaní maso Klokaní maso může pocházet z mnoha druhů klokanů a už dlouho ... figuruje na jídelníčku původních obyvatel Austrálie, nicméně ... koupit jej dnes lze v mnoha zemích světa. Vyznačuje se tmavou barvou, jemnou strukturou a výrazně ... chutí. Klokaní maso je občas přirovnáváno k masu zaječímu. Záleží na ... způsobu přípravy. Nejvíce se prodává naporcované na plátky jako steaky, v obchodech je ale můžete najít také vyuzené. Při přípravě klokana postupujeme ... podobně jako při přípravě hovězího masa. To znamená, že lepší kousky můžete použít na grilování ... nebo na pánev. Ostatní maso lze dusit. Ale pozor, klokaní maso se snadno ... krvavé až středně propečené v případě steaků. Maso z emu Pták emu a jeho maso se získává ze zvířat ... žijících ve volné přírodě i na farmách. V zásadě jde o první zvěřinu chovanou v ... zajetí. Chování emu na maso se provozuje hlavně ve Francii. Maso emu má tmavě ... a je mimořádně libové. Pro lidi, kteří dbají na zdravou výživu jde o ideální maso, protože je ... bohaté na železo a chudé na cholesterol. I když nemá tak výraznou chuť, ... volíme jako u jemného hovězího masa. Buvolí maso Buvolí, v Severní Americe bizoní maso, je rovněž ... docela tmavé, ale není tak jemné jako hovězí maso, a proto je dobré jej marinovat. Nicméně z ... pokrmy, jako jsou třeba steaky. Buvoli se chovají na farmách i České republice, a tak se jejich maso ... pro zajímavost má o 776 % více vitaminu B12 než maso kuřecí. Lamí maso Lamí maso se odpradávna ... slouží především jako dopravní prostředek, takže na maso se používají hlavně mladší kusy. Jde o ... opravdu exotický druh masa, ale když na něj náhodu narazíte, můžete ho ogrilovat a udělat...

Jak smažíme maso
Uložit recept!
článek
článek

Jak smažíme maso

...si řeknete, že na smažení masa vůbec nic není, ale je dobré ... recept – řízky v trojobalu Čtyři rovnoměrně naklepané plátky vepřové nebo telecí kýty posolíme ... (při naklepávání můžeme naříznout po okrajích), obalíme nejdříve v hladké ... mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme ... rostlinný olej a smažíme pozvolna dozlatova. Po vyjmutí necháme okapat nebo ... položíme na chvíli na papírový ubrousek, čímž se též zbavíme ... ještě dle chuti pokapat citronem. Rady a tipy Maso nejčastěji obalujeme v klasickém trojobalu, což znamená hladká mouka, rozšlehané vejce a strouhanka. ... přidat drcený pepř, sladkou papriku nebo čerstvé nasekané bylinky aj. Mnoho lidí přidává do ... mouku a třeba sýr důkladně rozmícháme a poté maso obalujeme. Do těstíčka můžeme použít různé koření ... čerstvé bylinky, nakrájenou šunku, sojovou omáčku, apod. Dobrá rada ... zní, maso obalujeme až těsně před smažením, jinak nám trojobal navlhne. Smažíme na rostlinném ... oleji, který si předehřejeme na cca 180°C. Pokud se z oleje kouří, je moc ... rozpálený. Smažíme zvolna, při prudkém smažení se spálí obal a uvnitř je maso syrové. Během smažení do masa nepícháme, jinak ... stará, pohlcuje mnoho tuku. A poslední tip, maso na plátky krájíme přes vlákna a odkrojíme přebytečný...

Vepřové maso na pivu se zelím
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso na pivu se zelím

...maso na pivu společně pečené se zelím je šťavnaté a voňavé kořením. K němu třeba bramborový...

Vepřové maso se zeleninovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso se zeleninovou omáčkou

...maso se zeleninovou omáčkou je lehké jídlo, například na sobotní oběd....

Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha

...vepřové maso podle Z. Pohlreicha je jemné lahodné maso, kterým můžeme naplnit třeba ciabattu. Nebo si ... vybereme nějakou přílohu podle naší chuti....

Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
Uložit recept!
článek
článek

Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě

...a není třeba se za to stydět. Je to přece odedávna jedna z našich základních potravin. Před nějakou ... dobou si maso mohli dovolit jen ti bohatší, dnes už se ale ... pravidelně objevuje téměř na každém stole. Přesto bychom si měli trochu dávat ... pozor na to, jaký druh masa, jaké množství a jak upravené ... je jíme. Rozhodně maso konzumujeme až po tepelné úpravě. Výjimku tvoří snad jen některé ryby a tatrský biftek. A v těchto ... bychom rozhodně měli mít jistotu, že jde o maso nezávadné a kvalitní. Přesto se doporučuje syrové ... maso konzumovat spíš jen velmi výjimečně. Maso je především významným zdrojem bílkovin. Obsahuje ... pro růst vlasů, nehtů, pro stavbu kostí a svalů v našem těle. Také jsou velmi důležité pro naše ... krvinky. Protože všechny potřebné bílkoviny si naše tělo nedokáže samo vyrobit, je nezbytné ... bychom měli přijmout nejméně 0,8 až 1 g bílkovin na každý kilogram naší tělesné hmotnosti. A alespoň ... polovina bílkovin přijímaných v potravě by měla být ... živočišného původu. A i proto je pro nás maso důležitou součástí jídelníčku. Za nejlepší ... bílkovin jsou považovány ryby, krůtí a kuřecí maso bez kůže, králičí maso. Obsahují méně tuku než například maso vepřové, hovězí a jehněčí. Nesmíme ... ale zapomínat také na to, že velmi záleží na kvalitě jednotlivého druhu masa, na jeho množství ... v naší stravě. A samozřejmě je třeba brát také v úvahu ... konzumenta. Velmi tučná masa, jako je husa, kachna, prejt, jitrnice, ovary, paštiky, tlačenky apod., ... ceny, a rozhodně nejsou to, co bychom měli mít na stole každodenně. Při nákupu masa dbejme na to, ... zda je maso čerstvé, z prověřeného chovu a správně ošetřené. Na baleném mase na etiketách najdeme nejen dobu ... je ta přírodní. A rozhodně bychom neměli jíst maso připečené nebo spálené. Dejme na to pozor hlavně ... správné trávení je vhodné mít společně s masem na talíři i dostatečné množství vlákniny. Proto ... konzumujme maso například se zeleninou. Rozhodně našemu organizmu prospěje, když si třeba dvakrát do ... Mořské či sladkovodní, i tady se ale musíme snažit vyhnout rybám ze znečištěných řek a moří. ... Takže je jasné, že ačkoliv je maso v naší stravě důležité, platí stejně jako u jiných ... potravin to, že záleží především na kvalitě, a že bychom i u masa měli dbát pravidla...

Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…
Uložit recept!
článek
článek

Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…

...můžete udělat pořádný kulinářský zážitek. Udržet maso během grilování šťavnaté je kumšt. Aby vše ... dopadlo na výbornou, je potřeba znát pár fíglů. A my vám je ... prozradíme! Pozvolné rozmražení Maso vždy nechte přirozeně rozmrznout nejlépe přes noc ... se použití mikrovlnky či jiných urychlovačů, maso by úplně změnilo chuť. Marinujte Bez marinády ... chuť masa a přitom ji nepřebila. Nechejte maso odpočinout Maso marinujte ideálně 24 hodin, aby ... do sebe natáhlo vůni a chuťčerstvých bylin. Pokud grilujete ... neplánovaně, nechte maso marinovat alespoň tři hodiny. Otřete marinádu ... Solte vždy až při servírování. Posolené syrové maso bývá často tuhé, jelikož sůl vytahuje z masa vodu ... si připravit marinádu vlastní. Volte prorostlé maso Vepřová krkovička je ideální na grilování. Maso ... totiž nebude vysušené, ale pěkně šťavnaté. Tloušťka masa je ideální kolem 1,5 cm. Pokud ... hovězí, steak by měl mít 2-3 cm. Pozor, na teplotní šok Maso vyndejte z ledničky zhruba dvě ... až tři hodiny před grilováním. Nedávejte ho na rošt studené, aby nedostalo teplotní šok. Když ... bude mít pokojovou teplotu, lépe se propeče a navíc se v něm stihnou rozvonět všechny složky ... ryby, které by se rozpadly. Ne oheň, ale uhlíky Maso grilujte nikoliv na přímém ohni, ale na teplu, ... Ty proto nechte rozžhavit dopředu tak, aby na nich byla bílá vrstva. Vepřové a hovězí maso ... minuty více a nejdéle se připravují kuřecí stehna s kostí. Ty potřebují až 35 minut...

Vepřové maso v hořčičné omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso v hořčičné omáčce

Vepřové maso v hořčičné omáčce podáváme s knedlíkem, s rýží nebo s bramborovými noky....

Vepřové maso v žampionech
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso v žampionech

Vepřové maso v žampionech můžeme podávat s dušenou rýží. Stejně dobrou přílohou však budou vařené brambory nebo bílá fra...

Vepřové maso na pivě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso na pivě

...maso na pivě podávejte s dušeným zelím a houskovým...

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?
Uložit recept!
článek
článek

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?

...přehled výsledků posledních vědeckých studií na téma vliv červeného masa a masných výrobků na ... lidské zdraví. Účinek červeného masa na lidské zdraví se jeví stále nejasný. Vliv na ... kardiovaskulárních srdečních chorob nelze jednoznačně určit. Nicméně delší čas při přípravě masa za ... souborů karcinogenních látek. Stále však červené maso zůstává cenným zdrojem hlavně bílkovin, železa, ... masa pramení rovněž z faktu, že valná část naší populace považuje maso za jednu ze základních ... a hodnověrných“ rad a tipů k červenému masu. Většina z nich by dala kvalifikovat jako poplašná zpráva. ... Na celém světě v současnosti probíhá mnoho výzkumů a ... analýz, kterých účastní deseti tisíce až sta tisíce ... respondentů. Pojďme se tedy podívat na výsledky těchto výzkumů. V textu se budou ... používat termíny červené maso, čímž se míní maso hovězí, vepřové, telecí, skopové a jehněčí. ... Nepatří sem maso rybí a drůbeží. A masné výrobky, čímž se myslí ... výrobky, jejímž základem je červené maso. Červené maso a rakovina tlustého střeva a ... I když se už několik desítek let dává až třetina úmrtí na rakovinu do souvislosti s výživou, sílí ... omezit přísun červeného masa a výrobků z něj na 71 gramů denně, to znamená přibližně 500 g týdně ... masa, kterého zkonzumujeme ke 30 kilům za rok, na úkor červeného, kterého se dříve jedlo také ... zmiňované studii se zvedlo pár připomínek. Rakovina tlustého střeva a konečníku jsou dvě odlišné ... příliš hodnověrné údaje od respondentů o tom, jak maso tepelně připravovali, a o dalších úpravách, což ...na vznik karcinogenních látek zásadní vliv. Spíše se ... návyků než samotného červeného masa. Jedním z významných faktorů, které ovlivňují vznik karciomu, je ... obsah tuku obsažený v mase. Před vařením by tedy maso mělo být zbaveno všeho zjevného tuku.Nedokonalým ... karcinogenních sloučenin, které vznikají z jinak prospěšných aminokyselin uvolňujících se z masa ... při vysokých teplotách nad 200 stupňů. Jde zejména o smažení, pečení a grilování. Dalším typickým ... a vyloučit, tak v domácích udírnách přichází maso do přímého styku s těmito látkami. Červené maso ... tělesná aktivita, kouření a konzumace alkoholu. Na vznik problémů s oběhovým systémem má tedy vliv ... nejrůznější tvrzení a zaručené pravdy, kterých na internetu najdete spousty, nelze toto jednoznačně...

Grilujete jen maso? Zkuste výtečnou grilovanou zeleninu!
Uložit recept!
článek
článek

Grilujete jen maso? Zkuste výtečnou grilovanou zeleninu!

...to, co nás v souvislosti s grilováním jako první napadne, je maso. Ale ti, kteří už ochutnali ... grilovanou zeleninu ví, že dokáže nahradit samostatné jídlo. A že to může být výtečná ... brambory, grilovat můžeme většinu druhů zeleniny. Například mrkev, celer, papriku, lilek, rajčata, ... nebo omyjeme a osušíme. Větší kusy překrájíme na drobnější, výjimkou je kukuřice, tu grilujeme ... vcelku. Rajčata většinou překrojíme na polovinu, papriky zbavíme semen a rozdělíme na ... vydlabat. Cukety, lilky, celer, cibuli apod nakrájíme na silnější plátky. Po nakrájení necháme ... Jednotlivé připravené kousky osolíme a opepříme a naskládáme je na předehřátý rošt nebo grilovací ... potřebuje jiný čas, rajčata jen několik minut, a naopak brambory budeme grilovat třeba i 45 minut. ... Můžeme si je ale předvařit, tím si čas na samotné grilování zkrátíme. Čas grilování u ... 5 až 7 minut po každé straně. Je nutné zeleninu na grilu prostě hlídat. Budeme potřebovat kvalitní ... řepkový nebo třeba sezamový. Koupené grilovací koření nemusí každému vyhovovat, klidně si připravme ... se tedy experimentovat a zkoušet nové kombinace koření, určitě objevíme ty, které budou vyhovovat právě ... nám. Každý z nás má své oblíbené koření nebo bylinky, které při grilování může použít. ... jsou čerstvé zelené bylinky. Ale pokud zrovna teď nemáte chuť nebo čas zkoušet nové kombinace koření, sáhněte po vyzkoušených a prověřených receptech, ... je jich spousta. Správně grilovaná zelenina má být křupavá a pikantní. Samozřejmě že hodně ... záleží na tom, jak a čím po grilování zeleninu okořeníme, jaké bylinky použijeme. Grilovanou zeleninu ... připravili smícháním kvalitního oleje s vybraným kořením, a můžeme ji hned podávat. Ideálně teplou. Nikdy ... svůj vlastní. Není to vůbec nic složitého. Na ten úplně jednoduchý stačí zakysaná smetana nebo ... bylinkami nebo hořčicí, máte zase úplně jiný. I na tyto omáčky k masu a zelenině tu najdete spoustu...

Vepřové maso na paprice
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso na paprice

...maso na paprice podávejte s knedlíkem nebo s dušenou rýží...

Vepřové maso v omáčce s petrželkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso v omáčce s petrželkou

...přílohu k vepřovému masu s omáčkou podáváme např. tagliatelle, nebo krajíce čerstvého žitného...

Pulled pork – trhané vepřové maso
Uložit recept!
recepty
recepty

Pulled pork – trhané vepřové maso

...šťavnaté masíčko, které vám utkví v paměti. Pulled pork ... je navíc skvělý v tom, že využití má opravdu široké. Po ... upečení ho můžete podávat například jako hamburger nebo s jakoukoliv kaší, ... kusu masa tak můžete připravit i několik jídel najednou...

Koření na maso a brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Koření na maso a brambory

...chuť na dobře upečené maso? Důležité je i správné koření. Pojďme si ho doma připravit...

Vepřové maso s těstovinami
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso s těstovinami

...miluji na všechny možné způsoby - ať už jde o zeleninové ... nebo masové varianty. Tento recept je velmi snadný, zvládnou ho i teenageři při online výuce nebo ... protože tohle jídlo nejen skvěle chutná, ale navíc zasytí....

Pomalu dušené hovězí na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu dušené hovězí na víně

...dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné ... či s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné jemné maso a ten čas na ... se rozhodně vyplatí. Dobře omyté a osušené maso opepříme a osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Ve ... rozpálíme trochu oleje, rozpustíme v něm máslo a maso na něm krátce ze všech stran opečeme. Nyní maso zalijeme vínem, vývarem, přidáme bobkový list, ... nové koření, worcestrovou omáčku, rajčatový protlak a cukr a ... k varu, snížíme teplotu a přikryté pokličkou maso zvolna dusíme hodinu až půldruhé hodiny. Pak do ... hrnce přidáme mrkev a brambor, vše nakrájené na menší kusy a dusíme do změknutí masa a zeleniny. ... Z omáčky odstraníme nové koření a bobkový list a maso nakrájíme na porce...

Vepřové plátky s paprikovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové plátky s paprikovou omáčkou

Vepřové plátky s paprikovou omáčkou doplníme třeba dušenou rýží. Ale ani těstoviny nejsou špatnou volbou....

Vepřové chilli
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové chilli

...Cibulovým práškem, solí, cukrem a pepřem okořeníme vepřové maso. Vložíme ho do velké nádoby a ... zalijeme pivem. V ní při nízké teplotě zvolna maso vaříme 8 až 10 hodin. Jakmile je maso měkké, ... oddělíme ho od kostí a natrháme vidličkami nadrobno. Přidáme k němu rajčatový protlak, fazole, ... rozmačkaná rajčata, papriku, nadrobno nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, utřený česnek ... a všechno zbývající koření. Směs důkladně promícháme, hrnec přikryjeme ... pokličkou a zvolna znovu vaříme nejméně 4 hodiny (můžeme ho vařit až ... ochutnáme a podle své chuti případně ještě okořeníme. Hotové jídlo přizdobíme třeba kysanou ... smetanou, cibulkou nebo nastrouhaným sýrem...

Rizoto z vepřové kýty se žampiony
Uložit recept!
recepty
recepty

Rizoto z vepřové kýty se žampiony

...z vepřové kýty se žampiony je syté a velmi jednoduché jídlo ... Pokud jste milovníci rýže, je to jedna z nespočetných variant rýžových jídel....

Vepřové ražniči
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové ražniči

...je jedno z jídel, které můžeme připravovat v létě na zahradě na grilu. Jako přílohu doporučujeme...

Vepřové nudličky se žampiony
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové nudličky se žampiony

Vepřové nudličky se žampiony můžeme podávat s rýží. Hodí se k nim ale i hranolky nebo čerstvý zeleninový salát....

Guláš z vepřové krkovice
Uložit recept!
recepty
recepty

Guláš z vepřové krkovice

...vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z ... ale při přípravě dušením se nevypeče a “tlusté” maso nechutná hlavně dětem. Tento recept je navíc ... o luštěniny, a proto se od klasického předpisu na guláš trochu liší. Třeba vám zachutná tak jako...

Vepřové ražniči
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové ražniči

...troubě a s tatarskou omáčkou. Někomu ale může chutnat i s bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem...

Vepřové nudličky v křenové omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové nudličky v křenové omáčce

Vepřové nudličky v křenové omáčce můžeme podávat s houskovým knedlíkem, nebo s vařenými bramborami. Výborné jsou s brambo...

Vepřové na paprice
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové na paprice

...k nim přesně to pravé. V kastrole osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. ... Pak k ní přidáme vepřové maso nakrájené na kostky a osmahneme ho prudce po všech stranách. ... krátce zpěníme a vše zalijeme trochou vývaru. Okořeníme mletým pepřem a přikryté dusíme maso v omáčce ... občas zamícháme a podléváme vývarem. Když je maso měkké, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v ... trošce vody a ještě krátce povaříme. Nakonec do už hotové omáčky přidáme smetanu,...

Pikantní maso s česnekem
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní maso s česnekem

...připravené během chvíle. Jen si dopřejte čas na marinování. Podáváme ho s rýží nebo hranolky...

Vepřové se švestkami dušené na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové se švestkami dušené na víně

...těstoviny. Komu se to zdá příliš neobvyklé, může dušené maso doplnit šťouchaným bramborem nebo rýží....

Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Uložit recept!
recepty
recepty

Rychlý oběd z vepřové kýty recept

...k nejoblíbenějším v české kuchyni, lze zpracovat na mnoho způsobů. Obsahuje mnoho bílkovin a vitamíny ... řízků a asijských minutek z ní lze připravit například grilované ražniči. Jde o kvalitní libové maso, které se úpravou nevysušuje, proto patří v ... v mnoha úpravách. Pečená kýta je velmi chutná a snadno se připravuje, nicméně pečení samotné zabere ... mnoho času. Recept na nudličky z vepřové kýty patří k nejrychlejším a zároveň se snadno ... a zároveň vhodnou přílohu, můžete mít do hodiny na stole chutný oběd pro celou rodinu. Máte dvě ... zachrání večeři nebo oběd ve všední den, nebo si maso naložit do marinády den předem a následně si užít ... vám zabere jen pár minut. Tento recept na rychlý oběd z vepřové kýty nám zabere maximálně ... hodinu včetně přípravy. Pokud hledáte snadné, rychlé jídlo nebo top recept, jsou rozhodně ... nudličky z vepřové kýty správnou volbou. Lze je různě ozvláštnit, ... přidat do nich například pečenou zeleninu, skvěle chutnají s ... paprikou. Navíc i díky koření je můžete připravit pokaždé trochu jinak. Recept na rychlý oběd z vepřové kýty má navíc výhodu, že ... lze připravit i bezlepkově – na trhu je Solamyl bez lepku i bezlepková sójová ... která se ze zdravotních důvodů vyhýbá obilovinám. Na rozdíl od klasického pokrmu typu knedlo, vepřo, ... zelo se s nudličkami z vepřové kýty dá opravdu kouzlit. Pokud vaříte pro děti, ... pikantní ingredience. Vyzkoušejte recept na rychlý oběd z vepřové kýty a variabilní recept a...

Řecké dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Řecké dušené hovězí

...dušených jídel vůbec. Spojení chutí dušeného hovězího se vším tím kořením je vynikající a nenapodobitelné. Rozhodně to za ten čas stojí. ... s pečivem a třeba se sklenkou dobrého červeného vína. Nejprve nakrájené hovězí maso smícháme v míse ... smícháme olivový a kokosový olej a zahřejeme na vysokou teplotu . Pak přidáme osolené a opepřené ... z hrnce. Do hrnce nyní přidáme pórek, cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájenou mrkev a celer. ... dokud omáčka nezhoustne. Pak do hrnce vrátíme maso, přidáme pepř, 3 hrnky vody, sůl, tymián, bobkový ... je potřeba, přidáváme trochu vody. Když hovězí maso změkne, mecháme omáčku vydusit do zhoustnutí. ... Odstraníme skořici a celé koření, přidáme nasekanou petrželku a pomerančovou kůru a už...

Dušené kuřecí nudličky
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené kuřecí nudličky

Dušené kuřecí nudličky ve smetanové omáčce budou hotové raz dva. A k nim třeba dušenou rýži....

Italské dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Italské dušené hovězí

...český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým vařením, při kterém se rozvinou ... všechny chutě čerstvých bylin a koření. Podáváme ho s rýží, s knedlíky nebo jen s ... pečivem. Ve velkém hrnci usmažíme na oleji pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený celer ... hrnec odstavíme z plotny. Do igelitového sáčku nasypeme mouku, sůl a pepř a promícháme. Nakrájené ... hovězí maso vložíme do sáčku a protřepeme tak, aby se kostky ... Do hrnce přilijeme zbylý olivový olej, vrátíme na plotnu a ohřejeme na vysokou teplotu. Pak ... přihodíme maso a za občasného míchání ho opečeme dohněda. Nyní ... vývaru, rozmarýn, bobkový list, majoránku, na kousky nakrájená oloupaná rajčata z plechovky, ... oregano, nakrájené brambory a houby. Směs dochutíme pepřem a ... varu. Přikryjeme pokličkou, snížíme teplotu a zvolna dusíme 3 až 4 hodiny. Občas nezapomeneme ... promíchat. Když je hovězí maso měkké, vmícháme čerstvou bazalku a petrželku. Na talíři posypeme parmazánem, nebo jiným italským...

Kentucké dušené  hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Kentucké dušené hovězí

...stojí za to ho vyzkoušet. Omyjeme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Smícháme mouku se solí ... v chladnu asi čtvrt hodiny. Do velkého hrnce nalijeme olej, zahřejeme a kostky masa v něm ... Pak přilijeme bourbon a vše důkladně a ode dna promícháme. Přidáme tymián, bobkový list, ... rozetřený česnek, rozmarýn, mleté nové koření a nasekanou čerstvou petrželku. Zalijeme hovězím ... Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna za občasného míchání dusíme přikryté pokličkou ... asi 2 hodiny. Nyní přidáme pokrájená rajčata, nakrájenou mrkev a nadrobno pokrájenou cibuli. ... Zároveň do hrnce dáme brambory nakrájené na větší kostky, rajčatový protlak, worcestrovou...

Kuřecí kostky dušené se zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí kostky dušené se zeleninou

...kostky dušené se zeleninou v jemné smetanové omáčce , to je ... jídlo na kterém si určitě pochutnáte. Přílohou mohou být ... noky, dušená rýže nebo těstoviny. To už záleží na vás...

Vepřové kotlety dušené
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové kotlety dušené

...jsou velmi oblíbeným kouskem vepřového masa. Kromě tuku, který zdobí jejich okraje, se ... jedná o libové a chutné maso, které lze připravit v troubě, na grilu i na ... dají koupit s kostí i bez ní a velmi dobré jsou například v kombinaci s dušenou zeleninou jako jsou ... papriky, rajčata, ale také kysané zelí. Recept na základní předpis naleznete níže....

Dušené hovězí s hříbky
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí s hříbky

...receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré. ... Italskou omáčku marinara si připravíme zvlášť v míse, kde postupně ... sušená rajčata bez nálevu,která jsme rozmačkali na malé kousky, nadrobno nasekanou cibuli, utřený ... česnek, natrhané listy bazalky, olej, cukr, oregano, sůl a ... do horké vody a necháme je v ní 6 minut, aby nasály vodu. Hovězí maso osolíme, opepříme a necháme ... odležet v pokojové teplotě 15 minut. Na pánev s rozpáleným řepkovým olejem položíme maso ... teplotě opékáme po každé straně 4 minuty. Pak maso odstraníme z pánve a místo něho na ni nasypeme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a česnek. Vše ... a opepříme a přikryté dusíme asi 7 minut. Pak maso vrátíme zpátky, přidáme 2 hrnky omáčky marinara, ... rozmarýn, hovězí vývar a víno. Přidáme namočené hříbky i s částí vody. Vše uvedeme do varu ... a pak zvolna dusíme přikryté asi 3,5 hodiny. V polovině této ... doby maso obrátíme. Nyní přidáme naložené cibulky a ještě vaříme odkryté 10 minut, ... pak maso znovu obrátíme a vaříme dalších 10 minut. Nakonec maso vyndáme z pánve, nakrájíme na menší ... svaříme mléko s 5 hrnky vody. Začne-li vařit nasypeme do ní instantní kukuřičnou polentu, osolíme ... opepříme. Za občasného míchání vaříme 20 minut. Nakonec přidáme máslo a strouhaný sýr a mícháme ... dokud se oboje nerozpustí. Můžeme servírovat dušené hovězí v omáčce s hříbky a s polentou...

Dušené bílé zelí s mletým masem
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené bílé zelí s mletým masem

...letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné ... syrova, kvašené i uvařené. Tento recept je bohatý na energii a dodá sílu do podzimních plískanic....

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Dušené vepřové na provensálském koření vepřové maso ... recepty

Kde najít informace



×