Dušená mrkev
Dušená mrkev je skromné, ale velmi chutné jídlo. Jako přílohu je nejlepší podávat vařené brambory. Snadno a rychle si ta...
Dušená mrkev s bramborem
Dušená mrkev s bramborem je oblíbeným jídlem pro ty, co nemusí mít maso. Kdo se bez něj ale neobejde, může do hotové mr...
Podzim v našem jídelníčku
Podzim je pro některé lidi oblíbené roční období, pro jiné přímo nenáviděné. Přibývá deštivých dní, ochlazuje se a už se ...
Tipy na potraviny, které vás ochladí v horkých letních dnech…
...hodí maso skopové, husa, krůta, divoký králík a křepelka. Grilování patří k oblíbeným letním aktivitám, ve...
Kapusta dušená s bramborem
Kapusta dušená s bramborem je skvělá příloha k pečenému masu. Pro vegetariány je tu také varianta s vařenými vejci. Foto...
Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky
Máte chuť na lehké zeleninové jídlo? Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky budou chutnat dětem i d...
Dušená kuřecí prsa se zelím
Dušená kuřecí prsa se zelím podáváme jen s čerstvým pečivem jako lehkou, ale přitom sytou večeři. Výhodou tohoto receptu ...
Jak se jedlo za první republiky
...houbami* Chřestový krém s drůbežím masem* Plněná křepelka, zámecké brambory* Pudink Diplomat* Vína:...
Peče celá země se dočká druhé řady! Vysílat se bude příští rok
...Josef Kopta a Tereza Bebarová. Foto: Mikuláš Křepelka...
Kachna dušená s kořením
Kachna dušená s kořením chutná jako zvěřina i když je domácí. Podáváme ji třeba s vařenými brambory....
Dušená zelenina se sýrem Grana Padano
Dušená zelenina může chutnat. S neodolatelným sýrem tvoří skvělou kombinaci....
Dušená mrkev
Dušená mrkev s bramborem a plátkem vařeného hovězího masa je báječná pochoutka. A také zdravá a málo kalorická....
Fanoušci pečení zbystřete. Startuje druhá řada provoněné soutěže!
Kulinářská show Peče celá země se dočkala druhého pokračování a o titul nejlepšího amatérského pekaře letos zabojuje dvan...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Dušená cuketa po maďarském způsobu
K plátku vepřového masa nebo i jen samotná s přílohou - dušená cuketa připravená “po maďarsku” chutná velmi dobře a rozho...
Dušená rýže se zeleninou
Dušená rýže se zeleninou je lehké jídlo nejen pro vegetariány. Nemusí přece být každý den maso. Strouhaný sýr nemusí být...
Dušená mrkev s kuřecím masem
Dušená mrkev s kuřecím masem a s vařenými bramborami nebo s rýží. Jednoduché a rychlé jídlo, které vám bude chutnat....
Košťálová zelenina - přírodní zásobárna vitamínů, minerálů a vlákniny
Košťálová zelenina, je zelenina se silnou lodyhou, neboli košťálem. Patří sem především květák, kapusta, růžičková kapust...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami je nejlepší s vařenými bramborami nebo s bramborovými noky. Také může být přílohou k...
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kapusta se slaninou je báječná příloha k pečeným, vařeným nebo grilovaným masům, ale klidně i samostatné jídlo. ...
Dušená mrkev se slaninou a šunkou
Dušená mrkev se slaninou a šunkou je hotové celé jídlo, ale i skvělá příloha k masu. Jednoduché a rychlé....
Jak na dušenou zeleninu
Pro spousta kuchařek a kuchařů je dušení zeleniny samozřejmost a hračka. Tento článek je určen začátečníkům v kuchyni a t...
Indická kuchyně je prostě jedinečná
Indické pokrmy jsou čím dál tím oblíbenější a v dnešní době není problém si zajít na dobrý oběd nebo večeři do indické re...
Dušená cizrna s chorizo
Dušená cizrna s chorizo je výborný recept na přípravu této zdravé luštěniny. Chorizo je pikantní španělská či portugalská...
Dušená mrkev
Někomu se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom mů...
Pikantní vepřová panenka
Pikantní vepřová panenka ve slaninovém kabátku dušená na másle a oleji bude výborná s bramborovou kaší. Ale samozřejmě si...
Pečené vepřové kotlety
Pečené vepřové kotlety můžeme připravit na sto různých způsobů. Tento je jedním z nich a je skvělý. Trouba by měla být...
Rizoto s kuřecím masem
Rizoto s kuřecím masem je oblíbený český recept. Správně bychom ale měli raději říkat „dušená rýže s kuřecím masem“ prot...
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou je verze tradičního novozélandského jídla, upravená pro celiaky. Je to skvostná poch...
Marinované vepřové řízky pečené v troubě
Marinované vepřové řízky pečené v troubě jsou pikantní a podáváme je třeba jen se zeleninovými saláty. Smažené hranolky n...
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry můžeme ve finále posypat dobrým strouhaným sýrem. Uvidíte, že toto spojení chutí vá...
Kuře pečené se šlehačkou
Kuře pečené se šlehačkou servírujeme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Vhodnou přílohou může být i dušená zel...
Nadívaná vepřová žebírka
Nadívaná vepřová žebírka nám budou chutnat s brambory upečenými v troubě. Jako příloha může být i zelenina. Buď jako čer...
Smažené mrkvové krokety
Smažené mrkvové krokety a bramborová kaše politá máslem, to je opravdu pochoutka. Nicméně, přílohou mohou být třeba i vař...
Krůtí prsa na zelenině
Dušená krůtí prsa na zelenině podáváme s vařenými brambory. Je to jídlo jak pro diabetiky, tak i pro celiaky....
Vegetariánská Laksa
Láska na první pohled i ochutnání. Tato vydatný polévka z Malajsie je plná chutí připravuje se jak z rýžových, tak z vaj...
Kuřecí pochoutka
Kuřecí pochoutka je jednoduchý recept na pikantní kuřecí směs. Přílohou může být třeba dušená rýže....
Králík pečený na cibuli
Králík pečený na cibuli je šťavnatý a pikantní. Chutnat bude třeba s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vhodná je i dušen...
Mandala z ratatouille
Francouzsko-provensálská dušená zeleninová mísa pocházející z Nice a někdy označovaná jako ratatouille niçoise. ...
Řízek z hovězího roštěnce
Řízek z hovězího roštěnce je pikantní a podávat ho můžete s přílohami na které jste zvyklí. Brambory, kaše, hranolky, duš...
Hovězí zadní kýta
Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozpl...
Hovězí ořech
Hovězí ořech je velmi kvalitní maso z kýty. Připravuje se většinou pečením nebo dušením. Přílohou bývají vařené brambory ...
Těstoviny s vepřovým ragú
Těstoviny s vepřovým ragú mají svůj původ a základ ve vepřové pleci, která je dušená v kuřecím vývaru, celeru a tymiánu, ...
Hovězí váleček
Hovězí váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z mnoha způsobů ja...
Foagra
Foagra, neboli Foie Gras, jsou pochoutkou připravenou z jater vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Přílohou k této d...
Krůtí prsa
Krůtí prsa v tomto receptu smažíme na kvalitním oleji a díky použitému sýru budou mít trochu jinou chuť, než když je obal...
Pečený losos na pomerančích
Pečený losos na pomerančích je skvělá varianta receptu na tuhle oblíbenou rybu. Přílohou mohou být brambory nebo dušená ...
Dušený králík na víně
Dušený králík na víně je jemné masíčko v delikátní omáčce. Přílohou může být dušená zelenina nebo bramborové noky....
Králík pečený nadivoko
Králík pečený nadivoko je jemné ale i pikantní maso. Přílohou může být třeba dušená zelenina...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Dušena křepelka recepty