Hvězdy dvou barev
Pečení cukroví je radost. Hvězdy dvou barev jsou chutné, jemné a na první pohled zaujmou. Z tohoto množství se upeče zhru...
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové jídlo, které připravíme v jednom pekáči pro spoustu l...
První máj je lásky čas: Přinášíme tipy na romantický piknik ve dvou…
Byl pozdní večer první máj, večerní máj byl lásky čas. Hrdličky si již na rozkvetlých třešních špitají kdo si letos udělá...
Čaje na snížení vysokého krevního tlaku
Diagnóza – HypertenzeVysoký krevní tlak je v posledních letech diagnostikován každému třetímu člověku, avšak dvakrát čast...
Kokteil z bílého rumu a grapefruitové šťávy
Kokteil z bílého rumu a grapefruitové šťávy je osvěžující alkoholický nápoj. Hodí se skvěle k posezení s přáteli, bude ...
Muffiny s kousky čokolády
Muffiny s kousky čokolády jsou lahodným malým zákuskem ke kávě. Muffinů je spousta druhů, ty s čokoládou ale patří k nejo...
Domácí mojito
Mojito je tradiční kubánský koktejl. Domácí mojito si můžeme snadno namíchat doma a v horkém létě ho podávávat ve vysokýc...
Znáte rozdíl mezi nejznámějšími druhy kávy Arabicou a Robustou?
Bez šálku dobré kávy si mnoho z nás neumí den vůbec představit. Víte však jaký druh kávy pijete? Kávovníků je celá řada. ...
Proč ještě nebyl vynalezen lék na kocovinu?!
Silvestrovské oslavy se kvapem blíží, a tak ti zodpovědnější z nás začínají tušit. Nový rok nebude nic příjemného, pokud ...
Avokádová majonéza
Avokádová majonéza se výborně hodí ke gilovaným masům. Pokud ale grilujeme jakoukoliv zeleninu, můžeme ji vždy doplnit to...
Plněné sladké velikonoční košíčky
Plněné sladké velikonoční košíčky, to je jeden z mnoha druhů velikonočních pamlsků, bez kterých si velikonoční svátky ani...
Citronová jogurtová zmrzlina
Citronová jogurtová zmrzlina vyrobená doma je zdravý dezert se svěží citronovou chutí, který můžeme mít v létě v ledničce...
5 tipů jak zpracovat velikonoční vajíčka
Velikonoční svátky jsou u konce a v ošatce zbyla kopa vajec? Vyhodit je by byla škoda a mrhání peněz, protože vejce jsou ...
Bezinková sezóna vrcholí: tipy jak zužitkovat plody bezu černého
Smradinky, kobzinky či bzinky, i tak se lidově přezdívalo bezu černému, který je jednou z nejoblíbenějších léčivých rostl...
Mazanec
Mazanec, neboli velikonoční bochánek se připravuje většinou o jarních svátcích ze sladkého kynutého těsta. Je to klasické...
Řecký slaný koláč
Řecký slaný koláč je pochoutka ze dvou druhů sýra. Pro milovníky slaných koláčů je to gurmánský zážitek. Nejdříve si p...
Domácí kečup
Komu by neudělal radost domácí kečup z vlastních rajčat? Do hrnce si vložíme koření (kromě papriky) a ocet. Pár minut va...
Těsto na pizzu v klasické i celozrnné variantě. Vyzkoušejte obě!
Bohatě obložená placka z kynutého těsta si našla miliony fanoušků po celém světě. Tento slaný koláč máme spojený předevší...
Tipy na osvěžující letní polévky z ovoce
Na první pohled se může zdát, že o polévky není v teplých letních dnech příliš velký zájem, ale pokrm, který často předch...
Ochucený ocet
V teplých měsících dozrávájí na zahradě poklady. Můžeme si udělat ochucený ocet na salát....
Muffiny s čokoládou
Milujete muffiny? Zajímavý moučník, který se hodí jak na oslavu, tak na svačinu do školy. ...
Bílé kokosové myšky
Bílé kokosové myšky jsou nepečené vánoční cukroví vhodné i pro ty, co musí držet bezlepkovou dietu. Jsou jednoduché a bud...
Kluci v akci
Kdo by nevěděl, o čem je pořad s tímto názvem, ať si zkusí zapnout ČT1 v sobotu v podvečer. Ale nejspíš to víme už dávno ...
Rozhovor nejen o jídle s Filipem Sajlerem z pořadu Kluci v akci
Dnes přinášíme rozhovor s Filipem Sajlerem, kterého pravděpodobně znáte z kulinářského pořadu Kluci v akci. Filip je neje...
Hrnkové knedlíky s burisony
Hrnkové knedlíky s burisony jsou nadýchané a lehoučké. Hodí se jako příloha všude tam, kde byste použili klasické houskov...
Pohár s čokoládovou pěnou
Pohár s čokoládovou pěnou je dezert, který zbožňují asi všichni milovníci čokolády. V každém případě si dejte záležet na ...
Smažený květák po francouzsku
Smažený květák po francouzsku je trochu jiný než ten, co všichni známe. Zkuste ho a uvidíte, že je to velmi chutná změ...
Karbanátky s jablkem pečené v troubě
Karbanátky s jablkem pečené v troubě jsou vláčné a jemné. Podáváme je třeba s bramborovými hranolky pečenými nasucho v tr...
Lehký meruňkový koláč
Lehký meruňkový koláč je křehký letní moučník. K odpolední kávě nebo čaji s přáteli jako stvořený....
Houby zapečené se smetanou a sýrem
Houby zapečené se smetanou a sýrem jsou nejlepší z čerstvě nasbíraných hub. Jako příloha postačí čerstvé pečivo nebo topi...
Zeleninový nákyp
Zeleninový nákyp je skvělé zeleninové jídlo. Nejlepší bude, když použijeme čerstvou sezónní zeleninu....
Kapr podle Petra Voka z Rožmberka
Kapr podle Petra Voka z Rožmberka je velmi jednoduchý recept na přípravu naší oblíbené sladkovodní ryby. Stačí vám jen pá...
Jednoduchá kuřecí polévka
Jednoduše a chutně, tak lze udělat polévku ze dvou kuřecích stehen....
Císařský trhanec
Některé prameny uvádějí, že tento rakouský vynález původního názvu Kaiserschmarrn z lívancového těsta s rozinkami naložen...
Kuře v Setonově hrnci
Pojďte si při vaření užít trochu dobrodružství a připravte si takzvané kuře v jámě. Lepší delikatesu si v sezóně letního ...
Hrnkové knedlíky
Hrnkové knedlíky uvaříme jako přílohu pro různé omáčky. Jsou lehké a krásně nadýchané....
Rebarborový koláč s malinami
Rebarborový koláč s malinami je svěží, vláčný a báječně voní malinami. Kombinace sladkých malin a lehce navinulé rebarbor...
Pulled pork – trhané vepřové maso
Jemné, šťavnaté masíčko, které vám utkví v paměti. Pulled pork je navíc skvělý v tom, že využití má opravdu široké. Po up...
Domácí koprová majonéza
Domácí koprová majonéza se hodí ke všem pečeným, grilovaným nebo uzeným masům. Nebo ji můžete přidat do zeleninového či b...
Kuřecí polévka s pórkem a rýží
Snad nikdo z vás není nemocný, snad se doma „jenom“ nudíte kvůli karanténě nebo kvůli nějakému směšnému fitness videu. Mo...
Aperol spritz
Koktejl, který chutná jako léto v Itálii, se nemusí pít jen tehdy, když je venku horko. Základem drinku, který se v Evrop...
Škvarkové placky
Křupavé a voňavé placky se škvarky jsou poklad staročeské kuchyně, který se naštěstí dochoval až do dnešních dob. Báječné...
Čokoládový lávový koláč
Tento čokoládový koláč zažil po svém debutu v devadesátých letech velký rozmach. V dezertních nabídkách jej najdete v res...
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Kachní medailonky
Pokud je tento typ drůbežího masa připravován v celku, žádá si pomalou přípravu v troubě. Sice je to časově náročnější, a...
Vepřová krkovice
Vepřová krkovice pečená s medovou krustou je šťavnatá a voní bylinkami. Podávejte ji třeba s bramborovou kaší....
Hovězí roštěná
Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se...
Tvarohové muffiny
Tento dezert se u nás doma obzvlášť osvědčil, protože je rychlý a velmi chutný. Hotový je do půl hodiny a do těsta lze př...
Focaccia sendviče na piknik
Velmi důležitým a možná tím nejdůležitějším elementem v tomto receptu je těsto na focacciu. Postup na výrobu chlebového t...
Kuře na paprice s noky podle Kluci v akci
Oblíbené jídlo podávané trochu netradičně s noky. Ty lze koupit hotové nebo je připravit podle jednoduchého receptu, kter...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Dvou… recepty