Falešný chalupářský hamburger
I když se to zdá neuvěřitelné, tak hamburgery nejsou všeobecně přijímanou pochoutkou. Pro někoho mohou být svojí velikost...
Španělský ptáček
Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k ...
Rozhovor nejen o jídle s Filipem Sajlerem z pořadu Kluci v akci
Dnes přinášíme rozhovor s Filipem Sajlerem, kterého pravděpodobně znáte z kulinářského pořadu Kluci v akci. Filip je neje...
Rozhovor s šéfkuchařem z Jam&co. Adamem Šínem
Dnes vám přinášíme rozhovor s šéfkuchařem Adamem Šínem z restaurace Jam & co. Za 6 let pobytu v Praze již měl možnost vař...
Klobásky v bramborovém těstě
Klobásky v bramborovém těstě jsou českou variantou původního švýcarského jídla. Pokud k nim budete podávat dušené pikantn...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě jsou rychle připravenou svačinou nebo lehkou večeří. Můžeme k nim podávat různé omáčky, nebo zelen...
Rozhovor s hercem Josefem Vaverkou
Tentokrát přinášíme rozhovor s hercem a djem Josefem Vaverkou, kterého můžete znát ze seriálu Ulice, z divadel Disk a Pal...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
Napohled jsou úplně obyčejné, ale naši kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Neje...
Španělské ptáčky s uzeným masem
V klasické kuchyni nesmí chybět španělský ptáček. S jasmínovou rýží tvoří ideální dvojici k nedělnímu obědu. U nás patř...
Křupavé marcipánové rohlíčky
Křupavé marcipánové rohlíčky v jemném lahodném krému z mascarpone je skvělé sladké pochutnání. Broskve povařené ve víně a...
Hrnková bábovka
Hrnková bábovka je jednoduchý moučník, který zvládne upéct úplně každý. Tento recept je na mramorovou bábovku, ale klidně...
Zázrak jménem Ghí: Proč tak zdravé přepuštěné máslo?
Připravuje se v Indii již po staletí, ale stále větší oblibě se těší už i v Evropě. Takzvané přepuštěné máslo má mnoho po...
Návod, jak vyrobit domácí droždí z brambor, piva i datlí
Surovina, bez níž se pekaři a pekařky jen stěží obejdou, to je droždí. Pečení domácích rohlíků, housek i chleba si našlo ...
Rajčatový galette
Rajčatový galette Oslavte léto tímto lahodným jídlem plným italských chutí. ...
Sýrový quiche
Sýrový quiche v bramborovém těstě je jeden z mnoha oblíbených slaných koláčů. Když k němu přidáte salát z čerstvé sezónní...
Skvělé borůvkové muffiny
Jakmile se borůvky objeví na pultech obchodů, je skoro svatokrádež nechat je utopit v těstu a upéct je – stejně jako s ma...
Top houbové recepty: vyzkoušejte řeckou musaku s houbami
Na růst hub má vliv především počasí. Když prší a teploty jsou příznivé, bývají úlovky z lesa bohaté. V posledních dnech ...
Rozhovor s DJ Mike Trafikem o jeho výborné restauraci Jam and Co. a samozřejmě o jídle i muzice
DJ Mike Trafik, jeden z architektů zdejší hip-hopové kultury, člen legendárních pražských muzikantů PSH a vyhledávaný hud...
Jablečný závin z listového těsta
Kombinace jablek, skořice a ořechů je pro zimní období jako stvořená. Kdo má více času, může si připravit vlastní, domácí...
Cuketová bábovka podle Kluci v akci
Mezi oblíbenou letní zeleninu patří bezesporu cukety. Přidat se dají i do moučníků, které jsou díky nim krásně vláčné. Bá...
Jednoduchá buchta ze salka recept
Ti z vás, kteří doma máte mlsouny, mají velkou výhodu. K snídani či ke svačině jim můžete upéct třeba buchtu. Může to být...
Vánoční pečení: začněte s perníčky a zázvorkami, které potřebují čas
Nejpopulárnější svátky roku se blíží mílovými kroky. Úklid, nakupování dárků a hlavně pečení cukroví, to jsou témata, kte...
Linecký koláč
Voňavé linecké těsto patří k mým nejoblíbenějším a je jedno, jestli jde o vánoční slepované cukroví nebo koláč pomazaný r...
Dýňové noky s bylinkovým máslem
Noky jsou u nás doma docela často na talíři a nikdy by mě nenapadlo, zkusit si je vyrobit doma. Vždyť ty z pytlíku z obch...
Pracny
Pracny patří ke stálicím vánočního období a na sváteční tabuli tak neodmyslitelně náleží ve většině domácností. Už máte s...
Belgické vafle
Když jsem jako dítě ochutnala belgické vafle, na které mě vzala máma, věděla jsem, že takovou dobrotu nejím naposledy. Pr...
Borůvkový koláč s podmáslím
Borůvkový koláč s podmáslím je křehký a lahodný dezert. Kromě borůvek můžeme použít i jiné drobné ovoce. Ve velké míse...
Hovězí Wellington
Hovězí Wellington je pečené v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambor...
Nejjednodušší jahodový koláč
Nejjednodušší jahodový koláč bude chutnat báječně s dobrou kávou nebo čajem. Jahody přece v létě všichni milujeme. Ve ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Falesny ptacek v listovim teste recepty