Francouzský toust se sýrem
Francouzský toust je známá pochoutka většinou servírovaná k snídani. Pokud nám nestačí sám o sobě, můžeme ho obložit plá...
Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč si určitě zamilujete. Může být hlavním jídlem, může být třeba pohoštěním k vínu. Rozhodně ho z...
Dobré jídlo, přátelé, a hlavně žádný spěch. Tak stolují Francouzi.
Není to jen o francouzské kuchyni, která je samozřejmě světově proslulá a Francouzi ji mají za“nedotknutelné kulturní děd...
Letošní hvězdy Michelin a ostatní ocenění pro restaurace v Česku
Francouzský výrobce pneumatik André Michelin vydal v roce 1990 průvodce pro pomoc motoristů v případě porouchaného vozu. ...
Telecí ledvinky na francouzský způsob
Telecí ledvinky na francouzský způsob jsou delikatesou, ke které se určitě budete často vracet. Stačí k nim podávat pravo...
Francouzský dezert s jablky
Francouzský dezert s jablky podáváme hned jak ho vyndáme z trouby. Použijeme-li lehce nakyslá jablka, uděláme jen dobře....
Francouzský nicoise salát s tuňákem
Tento skvělý jarní francouzský salát je elegantní kombinace tuňáku, brambor, vařeného vejce, oliv a zelených fazolek. Sar...
11 mýtů o sektech
Myslíte si, že se do sektů přidává CO2 jako u sodovek kvůli bublinkám? Nebo že pokud se do hrdla láhve vloží lžička, sekt...
Nevíte, co nabídnout hostům během svátečních návštěv? Existuje spousta možností!
Od Vánoc nás dělí už jen necelý měsíc, což znamená, že nastává období velkého pečení, úklidu a nákupů dárků pro naše blíz...
Francouzský toast se skořicí
Francouzský toast se skořicí můžete doplnit třeba čerstvým ovocem. Ale i samotný je lahůdkou. Dopřejte si nezapomenutelno...
Francouzský zapečený chřest s parmezánem
Francouzský zapečený chřest s parmezánem je rychle připravená lahůdka. Připravujte ji z čerstvého zeleného chřestu....
Francouzský koláč Tarte Tatin s jablky a hruškami
Francouzský koláč Tarte Tatin s jablky a hruškami je známý a oblíbený "obrácený" koláč. Je to sváteční moučník, kterým ro...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
Nahlédněte s námi pod pokličku kuchařského slovníku…
Vaření není žádná věda, ale občas narazíte na pojem, kterému vůbec nerozumíte. Seznamte se s námi s kulinářskými pojmy, d...
Francouzský recept na zapečený sýr
Původní francouzská receptura pracovala s originálním francouzským sýrem s bílou plísní na povrchu o hmotnosti 450 g. Sýr...
Těstovinový salát se zeleninou a dresinkem
Těstovinový salát se zeleninou a dresinkem je vhodný lehký oběd, nebo studená večeře. Místo bazalky můžeme použít také ze...
Francouzská cibulačka
Skvělá Cibulačka na francouzský způsub. Tento recept je na 2 porce. Nejdříve si připravíme chlebové krutony. Nakrájíme...
Jablka – skladování, tepelná úprava a jejich druhy
Jablka jsou od pradávna vnímána jako mytické ovoce. Už od chvíle, kdy Adam okusil jablko ze zahrady poznání, se stala jab...
Znáte typicky českou kuchyni? Možná si to jen myslíte.
Svíčková na smetaně, řízek, knedlo vepřo zelo, smažený sýr, bramborák, guláš, žemlovka. To jsou jen některá z jídel, k...
Tomatová bruschetta (brusketa)
Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm. Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trou...
Hruškový Tarte Tatin
Vyzkoušejte zajímavou variaci na obrácený francouzský koláč s jablky. Místo jablíček můžete použít hrušky. Koláč tak bude...
Croquembouche
Tradiční francouzský křupavý dezert, jeden z představitelů haute kuchyně z počátku 19. Století. Tradičně crocambushi slou...
Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
Patří mezi nejoblíbenější druhy letního ovoce a červeným sladkým jahodám dokáže odolat jen málokdo. Plané jahody se sbíra...
Hořčice, jedno z nejoblíbenějších dochucovadel na světě. Jak ji vyrobit doma?
Jemná, pikantní, nasládlá... Druhů hořčice je mnoho a dochucují se s ní teplé i studené pokrmy. Pro vylepšení chuti se po...
Slaný koláč s kozím sýrem a rajčaty
Quiche nebo také kiš je francouzský slaný koláč, který se dá připravit v mnoha variantách. V klidu může dostát i požadavk...
Tarte tatin podle Josefa Maršálka
Francouzský obrácený koláč z křehkého těsta je plný zkaramelizovaných jablek, a tomu prostě nejde odolat. A když s recept...
Kokosky
Neodmyslitelnou součástí tradičního výběru vánočního cukroví v mnoha rodinách jsou i kokosky. Někteří mají klasický recep...
Bajane s cizrnou
Bajane s cizrnou je provensálský pokrm (odtud francouzský název bajane), který vznikl v jednom hrnci smícháním několika o...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Francouzsky quis recepty