Výroba droždí doma
Výroba droždí doma je záležitost opravdu velmi jednoduchá. K tomuto receptu postačí suroviny, které určitě máte běžně dom...
Výroba droždí doma
V době koronaviru vzrostla popularita pečení domácího pečiva. Je finančně dostupnější a hlavně každý ví, co si do něj dal...
Výroba domácího vanilkového cukru je snadná a ušetří finance
Aroma vanilky zahřeje u srdce, povznese na duchu a krásně ovoní sladké pečivo, pudinky, krémy, čokoládu i nápoje. Toto lu...
Výroba domácích nanuků: vyzkoušejte krémové i vodové varianty
Léto bez zmrzliny by prostě nebylo ono. Nanuky, zmrzliny v kornoutu i ty ve vaničce jsou hitem horkých letních dnů, který...
Klobásy v listovém těstíčku
Čekáte návštěvu, připravujete pohoštění? Nechte se inspirovat a upečte si klobásky v listovém těstíčku. Servírovat je můž...
Klobása s bramborovou kaší
Klobása s bramborovou kaší je syté jídlo, které snadno připravíte. Chuť a vůně tohoto zdánlivě všedního jídla je díky pou...
Zapečené zelí s klobásou
Zapečené zelí s klobásou je celé jídlo, připravené v jednom pekáči. Zdravé a do sychravého zimního počasí jako dělané....
Třešně v hlavní roli: zavařování, pečení i výroba likérů
Letní měsíce jsou bohaté na sklizeň nejrůznějších druhů ovoce. Velké popularitě se těší například peckoviny, konkrétně t...
Top 5 nejlepší sezónní recepty měsíce srpna 2021…
Připravili jsme pro vás výběr top pěti delikátních sezónních receptů měsíce srpna, které vaše chuťové pohárky budou zbožň...
Vepřové klobásky na zelenině
Vepřové klobásky na zelenině, ke kterým přidáte nějakou dobrou hořčici či dip, jsou velkou pochoutkou. Kdo chce přílohu, ...
Fazole z konzervy
Fazole z konzervy stačí v podstatě jen prohřát, přidat oblíbené koření, nebo tak jako v tomto receptu, kvalitní klobásku....
Meruňkový koláč
Meruňkový koláč je prostě klasika, která nikdy nezklame. Hodí se jako zákusek ke kávě po obědě i jako sladká snídaně. A j...
Jogurt – jedna z nejzdravějších složek potravy a jeho domácí varianty
Jogurt je považován díky svým charakteristikám za jednu z nejzdravějších potravin. Obsahuje hodně vápníku, který je perfe...
Co si dopřát v létě zdravého?
Je tady léto a s ním i horké slunečné počasí. Čas výletů, koupání a dovolených. V tomto období dost často začínáme měnit ...
Marcipán
Jak se připravuje nepravý marcipán? Je to jednoduché, rychlé a má mnoho možnosti využití. Na ozdobu a překrytí dortů, neb...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Paštika z lískových ořechů
Využijte zbytky lískových oříšků po vánocích a vyrobte si doma lahodnou paštiku. Překvapí vás výborná chuť této vegetariá...
Prostíráme stůl ke štědrovečerní večeři
Štědrý den je ve většině českých domácností dnem naprosto výjimečným. V naklizených domácnostech zazáří svíčky a v kuchyn...
Podzim je tady! A nesmí chybět ani uzené
S příchodem podzimních měsíců se začínají rozpalovat také udírny. Ojedinělá vůně uzeného masa k chladným dnům jednoznačně...
Ghee - zdravé přepuštěné máslo
Už naše babičky věděli proč je konzumace přepuštěného másla zdravá. Ghee neboli také přepuštěné máslo má mnoho kladných v...
Jednoduché máslové sušenky z lisu na těsto
Jednoduché máslové sušenky připravíte hravě, pokud máte lis na těsto. Tímto způsobem je jejich výroba opravdu jednoduchá....
Cold Brew
Staňte se domácím baristou. Cold brew není to samé jako ledová káva. Namísto použití horké vody se vyrabí macerováním mle...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
V minulosti měla spousta lidí na zahradě vlastní udírnu pro výrobu domácích uzenin, ovšem takové doby jsou, bohužel, dávn...
Dobré jídlo, přátelé, a hlavně žádný spěch. Tak stolují Francouzi.
Není to jen o francouzské kuchyni, která je samozřejmě světově proslulá a Francouzi ji mají za“nedotknutelné kulturní děd...
Muffiny se šunkou a vejcem
Super jednoduchý tip na snídani. Přinášíme něco, co bude milovat celá rodina, což není vždy snadné. Jejich výroba je tak ...
Malinový sorbet
Letní prázdniny patří nejen dětem, ale také sezónnímu ovoci, mezi které patří i maliny. Z těchto sladkých bobulek lze při...
Mumie z párečků a listového těsta
Tahle vtipná chuťovka se hodí zejména ke svátku Halloween, ale nejen k němu. Párečky zabalené do šatů z listového těsta s...
Domácí žervé
Ceny potravin letí stále nahoru a řeší se také jejich složení. Výroba domácích potravin je proto stále oblíbenější, proto...
Odpalované těsto
Výroba odpalovaného těsta není úplně snadná, ale dezerty z něj vyrobené jsou nebesky dobré. Odpalované těsto se hodí k př...
Domácí jogurt
Jíst zdravě je trend, který se vyplatí následovat. Potraviny, které neobsahují zbytečné konzervanty, barviva a další, zdr...
Citronová limonáda
Nic neosvěží tak, jako limonáda s čerstvou citronovou šťávou a kostkami ledu. Tato citronová limonáda je velmi populární ...
Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Perníčky
Perníčky a jejich vůně neodmyslitelně patří k Vánocům. Upéct je však musíte s předstihem, aby do Vánoc stihly změknout. I...
Kuřecí bábovka
Kuřecí bábovka je neobvyklý recept na přípravu kuřecího masa. Hodí se k zeleninovým salátům a do studených mís. Podávat m...
Lasagně
Lasagne jsou nejstarším druhem těstovin, které mají široký a plochý tvar. Toto je italská specialita, kde se mezi lasagne...
Španělské kuře s chorizem nebo klobásou a rýží
Skvělé kuřecí jídlo, které bude chutnat célé rodině. Dobrý oběd i večeře. Vyzkoušejte Španělskou delikatesu. Rozpálíme...
Jednoduchá paella s mořskými plody
Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. Přestož...
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky jsou velmi chutné a lehké jídlo. Jako letní oběd nebo večeře jsou ideální. Ve v...
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou je sytá výborná polévka, která je nejlepší druhý den. Takže ji můžeme uvařit hodně a uložit do ledni...
Zelňačka
Zelňačka je oblíbená, hustá a příjemně nakyslá polévka. Pochutnáme si na ní vždy, ale nejvíce ji asi oceníme po veselém ...
Lečo s klobásou
Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Květák zapečený se sýrem a klobásou
Květák zapečený se sýrem a klobásou podáváme se zeleninovými saláty nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a chutné jíd...
Slovenská fašírka
Slovenská fašírka je hodně podobná naší sekané. Možná je o něco pikantnější....
Zapečené brambory se sýrem
Zapečené brambory se sýrem chutnají asi všem. Záleží hodně na tom, jaké použijete maso nebo uzeninu. Kvalita se, jako ost...
Plněné brambory zapečené v troubě
Plněné brambory zapečené v troubě budou chutnat všem, kdo si potrpí na jednoduchá a pikantní jídla. Báječně voní sýrem a ...
Houbová omeleta
Houbová omeleta pečená v troubě voní kořením a především čerstvými houbami. Nejlepší bude z houbové směsi různých hub....
Drůbeží játra na špejli
Drůbeží játra na špejli připravíme velmi rychle v troubě. Jako přílohu můžeme zvolit brambory, pečené nebo vařené, a čers...
Chlebová polévka s klobásou
Chlebová polévka může být i ve vegetariánské verzi. Tento recept lze považovat za velmi snadný na přípravu, a tak se výbo...
Bramborový guláš
Velmi rychlý a jednoduchý pokrm, který se hodí pro zimní i letní období. Může být snadnou alternativou klasického guláše,...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Grilovacie klobasy vyroba recepty