Hovězí líčka na víně
...oleji opečeme osolená a opepřená hovězí líčka ze všech stran. Pak je dáme stranou na talíř. ... asi půl hodiny. Pak do hrnce přidáme opečená líčka a hovězí vývar, přiklopíme pokličkou a zvolna ... na 130 stupňů asi tak 2 hodiny, až jsou líčka měkká. Nyní maso vyndáme z hrnce, omáčku ... pepřem. Pak maso vrátíme do omáčky. Hovězí líčka na víně skvěle chutnají s bramborovou kaší....
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Tipy jak vařit pod širým nebem
Pobyt na čerstvém vzduchu stimuluje imunitu a má pozitivní vliv na naše zdraví, ať už fyzické či duševní. V letních měsíc...
Pomelo - Pod pevnou slupkou lahůdka plná vitamínů i imunity
V obchodě více než ovoce připomíná míč. Dostat se pak k lahodné chuti citrusových plodů, kterou v sobě toto exotické ovoc...
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Hovězí líčka podle Pohlreicha
Hovězí líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné, dlouho pečené maso chutná skvěle. Přílohou bývá bramborová...
Vepřová líčka
Vepřová líčka na víně jsou šťavnatá a jemná. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší nebo s bramborovými hranolky a dušen...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Nahlédněte s námi pod pokličku kuchařského slovníku…
Vaření není žádná věda, ale občas narazíte na pojem, kterému vůbec nerozumíte. Seznamte se s námi s kulinářskými pojmy, d...
Hrášek se žampiony
Hrášek se žampiony je netradiční příloha k jídlu. Můžeme ji použít třeba k pečené drůbeži nebo k vařenému uzenému masu....
Mleté řízky se zeleninou
Mleté řízky se zeleninou budou chutnat třeba s opečenými brambory. Rychlé a zdravé jídlo pro děti i dospělé. Mraženou zel...
Panna cotta
Oblíbený původem italský dezert zdomácněl také u nás. Na přípravu je velmi jednoduchý a v létě vás báječně osvěží. Jak na...
Pět tipů jak dostat vlčí hlad a přejídání pod kontrolu
Noční nájezdy na lednici nebo nekontrolovatelná konzumace sladkých či tučných pokrmů. To jsou hlavní příznaky takzvaného ...
Vitamín B vám dodá energiu a zbaví vás stresu
Vitamíny skupiny B predstavujú komplex vo vode rozpustných vitamínov B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 a B12. Tieto esenciálne l...
Pikantní papriky
Pikantní papriky jsou zdravou přílohou třeba ke grilovaným masům. Jednoduchý recept a času vám zabere jen velmi málo....
Zapečená cuketa se zeleninou a lilkem
Zapečená cuketa se zeleninou a lilkem je voňavé a zdravé jídlo. Přidejte k němu třeba opečené topinky potřené česnekem....
Bezový sirup pro nápoj Hugo
Jakmile v přírodě rozkvetou krémově zbarvené květy černého bezu, brzy se po nich zapráší. Z bezinkových květů se totiž př...
Vlašské ořechy - dar, který si zaslouží řádné uskladnění
Co je na tom tak „vědeckého“? Prostě ořechy posbírám, šoupnu do sklepa a mám hotovo! I tak je samozřejmě možné vlašské oř...
Top 10 jedlých hub
Všeobecně platí, že houby začnou růst několik dní po vydatnějším dešti, po kterém následují teplé dny. Tenhle zvláštní ko...
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky jsou známé pod nejrůznějšími podobami i názvy. Znát je můžete také pod názvem Škaredé rohlíčky nebo Lan...
Pečený kuřecí stehýnka s hranolkami
Opláchněte kuřecí nohy pod studenou tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Chcete-li připravit marinádu, promíchejte r...
Kuře na paprice
Kuře na paprice je gastronomická stálice oblíbená v našich domácnostech. Podáváme s houskovými nebo špekovými knedlíky. ...
Co vlastně víte o vejcích?
Není vejce, jako vejceVejce se v české kuchyni používají celkem často – většinou při zapékaní pokrmů, pečení moučníků či ...
Kaštany. Poznejte jejich sílu, kouzlo i moc!
S babím létem a přicházejícím podzimem se nejen děti mohou těšit z inspirujících plodů jírovce maďala. Ano, řeč je stále ...
Jedinečná mexická rýže
Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spoje...
Vepřové maso na houbách
Vepřové maso na houbách podáváme s bramborami nebo rýží . Nemáme-li čerstvé houby, můžeme použít sušené, nebo také žampio...
Kuře na víně
Snadno si doma připravíme kulinářskou lahůdku kuře na víně s houbami. Podáváme s křupavou bagetou, nebo pečenými brambory...
Pomalu pečené kuře s brambory
Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory n...
Brambory na kari s žampiony a lilkem
Toto chutné a pikantní vegetariánské jídlo připravíme v jednom hrnci. Můžeme podávat s chlebem nebo s rýží. Nejdříve v...
Karibský hovězí guláš
Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pa...
Řecké dušené hovězí
Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chu...
Indický hovězí guláš
Bohatá chuť a podmanivá vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. Nejprv...
Dušené maso s brambory po španělsku
Dušené maso s brambory po španělsku je chutné a syté jídlo, příprava je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno do...
Olivový chléb se sušenými rajčaty a chřestem
Olivový chléb se sušenými rajčaty a chřestem si upečeme doma a je to opravdu pochoutka. Jako příloha třeba k salátům, neb...
Klasický grilovaný steak
Klasický grilovaný steak je šťavnatý kousek masa, který podáváme se zeleninovými přílohami nebo saláty. Rychlá úprava kva...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Velikonoční vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka, respektive její recept nám pod ruku přijde zpravidla po Velikonocích, protože většinou zbude spousta na...
Kuře na paprice se smetanou
Kuře na paprice se smetanou je u nás už dávno zdomácnělé jídlo. S houskovými knedlíky ho máme rádi skoro všichni. V ka...
Vepřové na houbách
Vepřové na houbách je skvělé jídlo s báječnou omáčkou. Jako příloha se velmi hodí rýže, ale i s knedlíky to chutná výtečn...
Špenát
Špenát je velmi oblíbenou přílohou hlavně k pečeným masům. K její přípravě můžeme použít nejen ten mražený, ale i čerstvý...
Bezkonkurenční králík
Tento „bezkonkurenční králík“ je recept se kterým si poradí každý. Je velmi snadný a výsledná omáčka s masem odpadajícím ...
Mozzarella s rajčaty
...jménem Salát Caprese. Dobře omytá rajská jablíčka nakrájíme na plátky, stejně tak i mozzarellu....
Kachna na medu a víně s červeným zelím
Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můž...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Krémová zelená polévka
Tato zelená polévka vám dodá nejen vitamíny a minerály, ale i potřebnou energii. Můžete podávat s opečenými krutonky....
Kuřecí játra na cibulce
Kuřecí játra na cibulce jsou nejlepší s dušenou rýží nebo s vařenými brambory. Je to rychlé a snadné jídlo které může ch...
Květáková polévka jako od babičky
Květáková polévka uvařená jako od babičky. Výborná, voňavá a nezapomenutelná. ...
Velikonoční sladká roláda
Velikonoční roláda! Proč ne? Užijme si sladké pokušení i na Velikonoce, s jedinečnou zavinovací roládou, kterou můžete oz...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Hovädzie líčka podľa polrajcha recepty