Hovězí maso na celeru a paprice podle vieta zahraniční ... recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Hovězí maso na celeru a paprice podle vieta zahraniční ... . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Hovězí maso na celeru a paprice podle vieta zahraniční ..., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Hovězí maso na celeru a paprice podle vieta zahraniční ... zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Hovězí maso ve smetanové omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí maso ve smetanové omáčce

...smetanové omáčce je jemné a lahodné jídlo. Záleží na výběru vhodného hovězího masa. Je-li z mladého...

Vepřové na paprice
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové na paprice

...na paprice chutná výborně s rýží. Ale pokud jste milovníky ... k nim přesně to pravé. V kastrole osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. ... Pak k ní přidáme vepřové maso nakrájené na kostky a osmahneme ho prudce po všech stranách. ... vývaru. Okořeníme mletým pepřem a přikryté dusíme maso v omáčce do měkka. Podle potřeby občas zamícháme ... a podléváme vývarem. Když je maso měkké, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v ... trošce vody a ještě krátce povaříme. Nakonec do už hotové omáčky přidáme smetanu, ... promícháme a podle potřeby osolíme a opepříme. Fotografie:...

Jíst či nejíst hovězí maso?
Uložit recept!
článek
článek

Jíst či nejíst hovězí maso?

...Mnoho odborníků a lékařů se rozchází v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se tvrdilo ... přehánět. No, a pokud se rozhodnete z jídelníčku maso jako takové vynechat, je důležité si nastudovat, ... které suroviny našemu organismu dodají potřebné látky k jeho ... některých látek, vitamínu a minerálů muže mít na naše zdraví fatální následky. Přes vypadávání vlasů, ... únavu, vyšší nemocnost, špatnou funkci srdce, ale i ... mozku, aj. Proč hovězí maso vyřadit z našeho jídelníčku? Jednou z nevýhod hovězího masa je ... tučnější části. Tento živočišný tuk není pro naše tělo příliš zdravý. Snadno se totiž ukládá na ... cholesterolu v krvi. Další nevýhodou je, že hovězí maso může obsahovat zdraví nebezpečné bakterie. ... bakterii E. coli. Proto oblíbený tatarák je pro naše zdraví opravdu rizikový. A poslední co můžeme ... zmínit je nezdravé tepelné zpracování masa. Hovězí maso nejčastěji pečeme, smažíme, restujeme nebo ... způsobovat rakovinu tlustého střeva. Proč si hovězí maso naopak dopřát? Hovězí maso je zdrojem ... kterých se náš organismus neobejde. Podílejí se na růstu, stavbě svalů, správném vývoji mozku, ... imunitního systému, apod. V tomto druhu masa najdeme také množství minerálních látek a vitamínu ... jako je např. vápník, hořčík, draslík, sodík, ale také...

Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu
Uložit recept!
článek
článek

Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu

...jsou v místě obvyklého výskytu velmi populární. Hovězí, vepřové nebo kuřecí maso dávno na našich stolech ... nicméně dnes i díky globalizaci můžeme ochutnat tato exotická, ale zcela výjimečnou chutí ... obdařená masa zkusit. Zásluhu na tom má moderní zemědělství, způsoby chovu, ... dále upravovat. Oproti tomu živočichové, jejichž maso vám představíme, nejsou pro tuzemce nijak ... atraktivní a v žádném případě nevyvolává nadšení, že budete jíst například krokodýla. Avšak ... odhodíte-li předsudky stranou, může se jednat o skvělý kulinářský zážitek, protože neobvyklá ... masa jsou často jemná a libová. Aligátoří maso Aligátoří maso se konzumuje v jižních státech ... USA, zejména pak v Louisianě. Centrem jejich výskytu lze označit deltu řeky Mississippi, ale na stolech ho ... můžete najít od Texasu po Jižní Karolínu. V obavě o ... volně žijících zvířat byl zaveden jejich chov na farmách. K jídlu se využívá maso mladých ... aligátorů, které se vyznačuje bílou barvou a jemně šupinkovou strukturou, ... ovšem strukturou připomíná spíše vepřové maso. Specifickou, velmi jemnou chuť lze zařadit někam ... mezi rybí a kuřecí maso. Frankofonní Američané nejraději aligátoří maso ... v pikantní omáčce z rajčat a chilli. Krokodýlí maso Krokodýli jsou celosvětově rozšířenější, a tak ... se jejich maso jí v Americe, Africe, Asii a v Austrálii. V ... oblastech severní Austrálie se na farmách chovají jak sladkovodní, tak mořští ... krokodýli. Jejich maso je velice podobné tomu aligátořímu, takže má ... jemnou chuť, je libové a připomíná kuřecí maso. Koupit jej můžete v podobě steaků. Ideální pro ... krokodýlí maso je smažení na pánvi, grilování nebo dušení. Pštrosí maso... v Africe coby skvělé a výživné jídlo. Pštrosí maso je v současné době populární i v Severní Americe ... a pštrosi se chovají i v západní Evropě. Jejich maso má tmavější barvu než hovězí maso, ale jeho chuť ... Ne však o tolik jako je tomu u zvěřiny. Pštrosí maso se prodává naporcované na plátky, ale koupit lze ... i mleté pštrosí. Klokaní maso Klokaní maso může pocházet z mnoha druhů klokanů a už dlouho ... figuruje na jídelníčku původních obyvatel Austrálie, nicméně ... koupit jej dnes lze v mnoha zemích světa. Vyznačuje se tmavou barvou, jemnou strukturou a výrazně ... chutí. Klokaní maso je občas přirovnáváno k masu zaječímu. Záleží na ... způsobu přípravy. Nejvíce se prodává naporcované na plátky jako steaky, v obchodech je ale můžete najít také vyuzené. Při přípravě klokana postupujeme ... velmi podobně jako při přípravě hovězího masa. To znamená, že lepší kousky můžete použít ... na grilování nebo na pánev. Ostatní maso lze dusit. Ale pozor, klokaní maso se snadno ... krvavé až středně propečené v případě steaků. Maso z emu Pták emu a jeho maso se získává ze zvířat ... žijících ve volné přírodě i na farmách. V zásadě jde o první zvěřinu chovanou v ... zajetí. Chování emu na maso se provozuje hlavně ve Francii. Maso emu má tmavě ... a je mimořádně libové. Pro lidi, kteří dbají na zdravou výživu jde o ideální maso, protože je ... bohaté na železo a chudé na cholesterol. I když nemá tak výraznou chuť, ... ale postupy při přípravě volíme jako u jemného hovězího masa. Buvolí maso Buvolí, v Severní Americe ... bizoní maso, je rovněž docela tmavé, ale není tak jemné jako hovězí maso, a proto je dobré jej marinovat. Nicméně z ... pokrmy, jako jsou třeba steaky. Buvoli se chovají na farmách i České republice, a tak se jejich maso ... pro zajímavost má o 776 % více vitaminu B12 než maso kuřecí. Lamí maso Lamí maso se odpradávna ... slouží především jako dopravní prostředek, takže na maso se používají hlavně mladší kusy. Jde o ... opravdu exotický druh masa, ale když na něj náhodu narazíte, můžete ho ogrilovat a udělat...

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě

...chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 ... křehké a velmi aromatické. Toto vydatné dušené hovězí maso z holandské trouby je delikátní zimní jídlo. ... Dušené hovězí maso pečené v troubě je vydatné, křehké a velmi chutné ... Omáčka je dokonale hustá a zelenina je křehká a sytá. A dnes vám prozradíme všechna ... abyste si mohli připravit ten nejsytější klasický hovězí guláš vůbec. Tak se do toho pusťte! Chutě jsou ... hluboké a přitom na přípravu je to tak jednoduché. Vše začíná ... základ. Prozradíme vám několik tajemství. Maso opečte: To je nutnost! Zhnědnutí masa dodá masu ... Hnědé kousky, které po něm zůstanou, jsou navíc plné chuti. Po odležení se hnědé kousky uvolní ... masa je základem chuti tohoto vydatného dušeného hovězího masa worcesterská omáčka, rajčatový protlak, ... červené víno a mletý česnek. Přidejte bylinky: Například čerstvý tymián a sušené bobkové listy. ... Vařte v troubě: Tento snadný dušený hovězí pokrm dokončete v troubě při teplotě 325 °C po ... všech chutí a poskytne dostatek času, aby maso bylo křehké a chutné! Existuje mnoho způsobů ... přípravy dušeného hovězího masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. ... Ze zkušenosti je nejlepší maso nejprve připravit na sporáku (v holandské troubě ... skvělá nádoba pro vaření velkých jídel, jako je například dušené hovězí maso. Za prvé, použití ... vytváří nezaměnitelnou chuť. Příprava dušeného hovězího masa v holandské troubě je dokonalá - od ... a komplexnosti chuti prostě nedosáhnete, když vše naházíte například do klasického neboli pomalého ... po dobu asi 2 hodin opravdu pomáhá spojit chutě a hovězí maso je mimořádně křehké. Zde je několik ... skvělých tipů na přípravu: Maso opékejte po částech na prudkém ohni. Klíčem ke ... krásnému propečení je nechat maso v klidu, dokud se krásně nepropeče - snažte se ho ... příliš brzy neotáčet. Neuspěchejte přípravu na sporáku a nechte dejte si načas, aby se všechny ... tymián není stejný. Používejte pevné brambory, například zlaté nebo červené. Vyhněte se ruským ... bramborám, protože se snadno rozmačkají....

Hovězí vývar
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí vývar

...velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry ... a všechno koření. Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni zvolna vaříme přibližně 3 hodiny. ... Po této době vývar scedíme přes hustý cedník a podle chuti dosolíme. Podáváme ho horký, buď samotný ... nebo s nakrájeným uvařeným hovězím masem, s vaječnými nudlemi či jinou zavářkou...

Hovězí Stroganoff  se širokými nudlemi
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi

...Stačí mít pohromadě všechny ingredience a čas na vaření. Je to klasika a s máslovými nudlemi ... opravdu moc dobrá. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme k němu nakrájenou mrkev, bobkový list, 3 snítky tymiánu, ... půl hodiny odležet. V kastrole rozpálíme olej, maso do něj postupně vhodíme a důkladně ho opečeme ze ... Vše přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a zvolna maso vaříme, částečně přikryté, jednu až dvě ... hodiny, dokud nezměkne. Mezitím na pánvi rozpustíme polovinu másla v olivovém oleji, ... přidáme nakrájené houby, česnek, zbývající tymián a dusíme, ... propečené. Pak odložíme pánev stranou. Když je maso měkké, sundáme je z plotny a přidáme k němu ... zakysanou smetanu, hořčici a petržel. Zamícháme a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do ... nich zbylé máslo. Podle chuti je také přisolíme nebo opepříme. Hovězí...

Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…
Uložit recept!
článek
článek

Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…

...můžete udělat pořádný kulinářský zážitek. Udržet maso během grilování šťavnaté je kumšt. Aby vše ... dopadlo na výbornou, je potřeba znát pár fíglů. A my vám je ... prozradíme! Pozvolné rozmražení Maso vždy nechte přirozeně rozmrznout nejlépe přes noc ... se použití mikrovlnky či jiných urychlovačů, maso by úplně změnilo chuť. Marinujte Bez marinády ... chuť masa a přitom ji nepřebila. Nechejte maso odpočinout Maso marinujte ideálně 24 hodin, aby ... do sebe natáhlo vůni a chuťčerstvých bylin. Pokud grilujete ... neplánovaně, nechte maso marinovat alespoň tři hodiny. Otřete marinádu ... Solte vždy až při servírování. Posolené syrové maso bývá často tuhé, jelikož sůl vytahuje z masa vodu ... si připravit marinádu vlastní. Volte prorostlé maso Vepřová krkovička je ideální na grilování. Maso ... totiž nebude vysušené, ale pěkně šťavnaté. Tloušťka masa je ideální kolem 1,5 cm. Pokud ... grilujete hovězí, steak by měl mít 2-3 cm. Pozor, na teplotní šok ... Maso vyndejte z ledničky zhruba dvě až tři hodiny před ... grilováním. Nedávejte ho na rošt studené, aby nedostalo teplotní šok. Když ... bude mít pokojovou teplotu, lépe se propeče a navíc se v něm stihnou rozvonět všechny složky ... ryby, které by se rozpadly. Ne oheň, ale uhlíky Maso grilujte nikoliv na přímém ohni, ale na teplu, ... Ty proto nechte rozžhavit dopředu tak, aby na nich byla bílá vrstva. Vepřové a hovězí maso ... minuty více a nejdéle se připravují kuřecí stehna s kostí. Ty potřebují až 35 minut...

Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni

...Sekaná, karbanátky čevabčiči, plněné papriky, masové kuličky, nákypy, paštiky, knedlíčky do polévek, ... pomazánky na topinky, mleté řízky nebo chilli con carne. ... Jídel, ve kterých používáme mleté maso je opravdu nespočet. A recepty na ně jsou ... Také je mnohem lépe stravitelné. Nevýhodou je snad jen to, že rychleji podléhá zkáze. Mleté maso ... zpracovat ho co nejdříve. Při koupi dávejte pozor na barvu masa. Vepřové maso by mělo být sytě růžové, ... hovězí načervenalé. Mělo by mít viditelné znaky po mletí, mělo by mít příjemnou vůni. Pokud je maso příliš tmavé nebo našedlé, je nejspíš starší a ... být také jiné přísady, nebo třeba méně kvalitní maso než chceme. Je určitě lepší si v dobrém řeznictví ... nechat umlít maso, které si sami vybereme. Úplně nejlepší je umlít ... si maso na masovém mlýnku doma. Nejlépe až těsně před vařením. ... u některých receptů zvlášť důležité. Mlít můžeme maso hovězí, vepřové, drůbeží, králičí, zvěřinu, ryby ... a také vnitřnosti. Záleží jen na chuti a právě na tom receptu. Ideální poměr masa, a to nejen na ... sekanou, je podle mnoha zkušených kuchařů asi tento : 35% hovězího masa, kousek slaniny a zbytek doplní vepřové. ... Dobrá volba je i 50% hovězího a 50% prorostlého vepřového. Tuku v mletém mase ... se úplně nevyhýbejte, mělo by ho mít asi 30%, maso je pak šťavnatější a chutnější. Záleží ale zase na receptu, některá jídla vyžadují mleté maso ... tučnější, jiné naopak. Pokud chceme umleté maso zahustit, můžeme použít strouhanku. Naopak na ... zjemnění přidáme pečivo namočené v mléce. Také často používáme vhodné koření ... a zelené bylinky na zvýraznění chuti. Mleté maso při tepelné úpravě smažíme nebo pečeme zvolna, ... vodou nebo vývarem, aby nepraskla a byla šťavnatější. Mleté maso můžeme vařit (polévkové ... . Můžeme z něho připravit spoustu dobrých jídel. Maso může být pokaždé jiné, můžeme ho různě kořenit a ... i kuchař začátečník si s ním podle dobrých receptů snadno poradí....

Dušené hovězí s hříbky
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí s hříbky

...s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu ... náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré. ... Italskou omáčku marinara si připravíme zvlášť v míse, kde postupně ... sušená rajčata bez nálevu,která jsme rozmačkali na malé kousky, nadrobno nasekanou cibuli, utřený ... česnek, natrhané listy bazalky, olej, cukr, oregano, sůl a ... do horké vody a necháme je v ní 6 minut, aby nasály vodu. Hovězí maso osolíme, opepříme a necháme ... odležet v pokojové teplotě 15 minut. Na pánev s rozpáleným řepkovým olejem položíme maso ... teplotě opékáme po každé straně 4 minuty. Pak maso odstraníme z pánve a místo něho na ni nasypeme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a česnek. Vše ... a opepříme a přikryté dusíme asi 7 minut. Pak maso vrátíme zpátky, přidáme 2 hrnky omáčky marinara, ... rozmarýn, hovězí vývar a víno. Přidáme namočené hříbky i s částí vody. Vše uvedeme do varu ... a pak zvolna dusíme přikryté asi 3,5 hodiny. V polovině této ... doby maso obrátíme. Nyní přidáme naložené cibulky a ještě vaříme odkryté 10 minut, ... pak maso znovu obrátíme a vaříme dalších 10 minut. Nakonec maso vyndáme z pánve, nakrájíme na menší ... svaříme mléko s 5 hrnky vody. Začne-li vařit nasypeme do ní instantní kukuřičnou polentu, osolíme ... opepříme. Za občasného míchání vaříme 20 minut. Nakonec přidáme máslo a strouhaný sýr a mícháme ... se oboje nerozpustí. Můžeme servírovat dušené hovězí v omáčce s hříbky a s polentou...

Kluci v akci hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Kluci v akci hovězí guláš

...recept na guláš je sice rychlý, ale to neznamená, že je chuťově chudý. Přímo naopak! Už jen po ... které do této verze guláše patří, se začínají sbíhat sliny. K jeho přípravě se trochu ... netradičně nepoužije maso čerstvé, ale zavařené....

Hovězí přední
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí přední

...se dá připravit mnoha různými způsoby. Také podle tohoto receptu...

Silný hovězí vývar je všelék
Uložit recept!
článek
článek

Silný hovězí vývar je všelék

...celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posilování imunity a na to jak zůstat zdraví. ... Troufneme si však tvrdit, že bez hovězího vývaru se při této snaze prostě neobejdete. ... při sychravém podzimním počasí zahřeje a z beznadějné kocoviny vytáhne, ale obsahuje velké ... pár rad a tipů, které možná neznáte.   Silný hovězí vývar Silný hovězí vývar není nic tak složitého ... jste slyšeli o mnoha úspěšných pokusech o silný hovězí vývar, a možná máte obavy, abyste to zvládli také ... voňavý a co nejsilnější vývar uvaříme především z hovězího masa, které může být i tužší a méně ... spolehlivě změkne. Ideální se touto optikou jeví například tzv. péra, hovězí žebra, hovězí hrudí nebo ... a krku. Jediné kritérium, které vedle čerstvosti na maso klaďte, je skutečnost, že maso by nemělo být ... ve vývaru, nezapříčinil nepříjemnou chuť. Čirý hovězí vývar Krásně čistého a silného hovězího vývaru ... dosáhneme zejména pomalým vařením, či lépe a přesněji táhnutím. ... Tento způsob přípravy znamená, že voda pouze probublává, sem tam se na ... bílek samozřejmě nesrazil. Vaječný bílek do sebe nasaje veškerou „nečistotu“ z vývaru a vy tak budete ... mít pěkně čirý a proklatě silný hovězí vývar.Další varianta zakládá na tom vývar ... přejít varem. I tímto způsobem lze získat výborný hovězí vývar.U hovězího i drůbežího docílíte zlatavé ... předsmažené cibulky, nebo když cibulku vložíte na chvíli do trouby, aby získala potřebnou barvu, ... předá vašemu super vývaru. Pár netradičních rad nakonec Chcete-li chuť vašeho hovězího vývaru ještě ... ale perfektně to funguje. Pokud jste se zaměřili na kuřecí vývar, který bývá obvykle slabší povahy a ... který se snadněji zakaluje, použijte spíše než kuřecí maso ... krůtí. Když se v něm vyskytnou nějaké kosti, znamená to pro váš vývar plusové body. Kuřecí vývar ... s bohatou vůní a plnou chutí.Menší bratříček hovězího vývaru je vývar určený na podlévání masa. Ten ... připravujte naprosto jednoduše ze zbytků zeleniny. Dřevna... vařte rýži nebo brambory, nebo jím podlévejte maso.Zcela a úplně čistého vývaru dosáhneme ještě ... chuti přidáním jedné červené ostré feferonky. Na kocovinu ten nejlepší lék.Vývary z telecího masa ... a málo průzračné. Proto je raději používejte na polévky se zavářkou...

Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
Uložit recept!
článek
článek

Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě

...a není třeba se za to stydět. Je to přece odedávna jedna z našich základních potravin. Před nějakou ... dobou si maso mohli dovolit jen ti bohatší, dnes už se ale ... pravidelně objevuje téměř na každém stole. Přesto bychom si měli trochu dávat ... pozor na to, jaký druh masa, jaké množství a jak upravené ... je jíme. Rozhodně maso konzumujeme až po tepelné úpravě. Výjimku tvoří snad jen některé ryby a tatrský biftek. A v těchto ... bychom rozhodně měli mít jistotu, že jde o maso nezávadné a kvalitní. Přesto se doporučuje syrové ... maso konzumovat spíš jen velmi výjimečně. Maso je především významným zdrojem bílkovin. Obsahuje ... pro růst vlasů, nehtů, pro stavbu kostí a svalů v našem těle. Také jsou velmi důležité pro naše ... krvinky. Protože všechny potřebné bílkoviny si naše tělo nedokáže samo vyrobit, je nezbytné ... přijímat je i v potravě. Podle nutričních poradců bychom měli přijmout nejméně 0 ... 8 až 1 g bílkovin na každý kilogram naší tělesné hmotnosti. A alespoň polovina bílkovin ... měla být živočišného původu. A i proto je pro nás maso důležitou součástí jídelníčku. Za nejlepší ... bílkovin jsou považovány ryby, krůtí a kuřecí maso bez kůže, králičí maso. Obsahují méně tuku než například maso vepřové, hovězí a jehněčí. Nesmíme ... ale zapomínat také na to, že velmi záleží na kvalitě jednotlivého druhu masa, na jeho množství ... v naší stravě. A samozřejmě je třeba brát také v úvahu ... konzumenta. Velmi tučná masa, jako je husa, kachna, prejt, jitrnice, ovary, paštiky, tlačenky apod., ... bychom měli podle odborníků konzumovat spíše jen při vyjímečných ... A uzeniny bychom si měli vybírat také spíše podle kvality než podle ceny, a rozhodně nejsou to, co ... bychom měli mít na stole každodenně. Při nákupu masa dbejme na to, ... zda je maso čerstvé, z prověřeného chovu a správně ošetřené. Na baleném mase na etiketách najdeme nejen dobu ... je ta přírodní. A rozhodně bychom neměli jíst maso připečené nebo spálené. Dejme na to pozor hlavně ... správné trávení je vhodné mít společně s masem na talíři i dostatečné množství vlákniny. Proto ... konzumujme maso například se zeleninou. Rozhodně našemu organizmu prospěje, když si třeba dvakrát do ... Mořské či sladkovodní, i tady se ale musíme snažit vyhnout rybám ze znečištěných řek a moří. ... Takže je jasné, že ačkoliv je maso v naší stravě důležité, platí stejně jako u jiných ... potravin to, že záleží především na kvalitě, a že bychom i u masa měli dbát pravidla...

Hovězí quesadilla se sýrem a guacamole
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí quesadilla se sýrem a guacamole

...mletého hovězího masa a sýra potěší hlavně vaše děti. Jednoduché ... jídlo na přípravu po kterém se jen zapráší. Místo mletého hovězího masa můžete použít také nadrobno nakrájenou ... pro doplnění vitamínů. Inspirujte se z některých našich receptů na saláty. Recept na Guacamole najdete také v našich receptech. Použijte jakýkoliv...

Hovězí váleček
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí váleček

...váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z ... mnoha způsobů jak hovězí váleček použít...

Hovězí roštěná podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí roštěná podle Pohlreicha

...hovězí maso je výborné, ale s některými druhy, které jsou ... v tzv. papiňáku. Recept známého šéfkuchaře na hovězí roštěnky je inspirovaný švédskou kuchyní, a díky ... některým ingrediencím jako jsou například kapary nebo sardelová pasta, má velmi...

Dieta a stravování podle krevních skupin – zatracovaná alternativa?
Uložit recept!
článek
článek

Dieta a stravování podle krevních skupin – zatracovaná alternativa?

...máte krevní skupinu? Ne? V tom případě zajděte na nejbližší transfuzní stanici nebo požádejte o ... letech americký lékař Dr. Peter D’Adamo, který navázal na práci svého otce Jamese. Dr. James D ... Adamo byl lázeňský lékař, který při své praxi narazil na to, že přísná vegetariánská strava ... se jejich stav zhoršuje. Proto se doktor D’Adamo snažil pátrat dál a dopátral se k příčině v podobě ... vytváří protilátky (antigeny), z nichž většina ke své tvorbě potřebuje stimulaci v podobě ... infekce, případně očkování, a podobně. Naproti tomu protilátky proti krevním skupinám jsou ... že tuto stimulaci nepotřebují. Tvoří se v těle od narození a liší se v závislosti na krevní skupině. V ... momentě vstupu cizího antigenu do organismu ho na sebe naváží krevní antigeny a tím ho zničí. Této ... reakci se říká aglutinace neboli shlukování. Stravování podle krevních ... skupin je založeno na jednoduchém předpokladu, že některé potraviny ... být škodlivé pro krvinky jedné krevní skupiny, naopak krvinkám jiné skupiny prospívají. Zdroj: P.J. ... vhodné pro jednotlivé krevní skupiny Krevní skupina 0: -pravděpodobně nejstarší krevní skupina na ... světě, vznikla v Africe,-její označení je „lovec“,-organismus s nulkou zvládá ... skupin,-může si v neomezeném množství dopřát maso,-je pro ni vhodné intenzivní cvičení,-má ... přibírat. Vhodné potraviny: -veškeré červené maso: hovězí, telecí, skopové, jehněčí, zvěřina, ale i ... -vnitřnosti: játra, srdce, plíce,-listová zelenina a rajčata,-mléko a sýry pouze kozí,-rýže a ... výrobky,-obiloviny,-vejce,-ořechy. Krevní skupina A: -druhá nejstarší krevní skupina na světě, ... vznikla v Asii a na Středním Východě,-její označení je „pěstitel“,-její organismus přetěžují ... potraviny živočišného původu,-naopak trávení je přizpůsobeno potravinám původu ... cvičení jako jóga.   Vhodné potraviny: -drůbeží maso a ryby kromě mořských plodů,-kysané mléčné ... výrobky,-zelenina a ovoce v hojné míře,-luštěniny, sója, tofu, ... víno a káva. Nevhodné potraviny: -červené maso a uzeniny,-klasické mléčné výrobky,-obiloviny ... (pšenice). Krevní skupina B: -krevní skupina původem z himálajských velehor,-její označení je ... -potřebují mírnou aktivitu, vhodná je jízda na kole, chůze, a podobně.-Jejich organismus špatně ... tráví lepek. Vhodné potraviny: -maso a masné výrobky, skopové, jehněčí, drůbeží, ryby, ... zvěřina,-mléko a mléčné výrobky, vejce,-obiloviny: oves, ... zelí, houby, křen, zázvor,-ovoce a listová zelenina. Nevhodné potraviny: -mořské plody,-sója, ... -pšenice, obecně obiloviny s lepkem,-kuřecí maso. Krevní skupina AB: -nejmladší krevní skupina, ... vznikla promícháním skupin A a B,-její označení je „vzácná“,-má vysoce odolný imunitní systém ... a B,-citlivý trávicí trakt. Vhodné potraviny: -maso: skopové, jehněčí, králičí, drůbeží,-tofu, mořské ... a mléčné výrobky, nejlépe zakysané,-listová zelenina, ovoce, ananas,-luštěniny, oves, proso, sója, ... rýže,-káva, čaj. Nevhodné potraviny: -červené maso,-pohanka, kukuřice,-kyselé potraviny. Stravování ... jak zhubnout a udržet si stálé zdraví. Je to jedna z alternativ, která se nabízí a rozhodně je dobré ... brát ji s nadhledem a dogmaticky se nevyhýbat potravinám, ... Rozhodnutí zda této teorii uvěřit či ne, nechám na vás. Každopádně za vyzkoušení to stojí, co říkáte...

Dieta podle krevních skupin
Uložit recept!
článek
článek

Dieta podle krevních skupin

...J. D'Adamo s teorií, že je dobré stravovat se podle své krevní skupiny. Od té doby tuto dietu podle ... krevních skupin předávají a doporučují, nebo naopak bagatelizují a zatracují, mnozí odborníci na ... a správné stravování. Přestože moderní medicína tuto dietu odmítá, dieta má i spoustu zastánců, ... Dr. D´ Adamo vychází z toho, že každá krevní skupina obsahuje genetické stopy našich dávných předků, a ... různým krevním skupinám buď prospěšná, nebo jim naopak nevyhovuje. Každá krevní skupina obsahuje ... odlišný antigen, který odlišně reaguje na cizorodé látky. Potrava, která jedné krevní ... skupinu nevhodná. Proto je tato dieta založena na tom, že pro každou krevní skupinu existují ... potraviny vhodné a naopak  potraviny nevhodné. Pokud se dietou těmto ... zdravotních problémů. Doporučený jídelníček podle krevních skupin: Krevní skupina 0 - lovci: Lidé ... skupinou 0 ze všech krevních skupin nejlépe tráví maso. Proto jsou jim téměř všechny druhy masa, jako např. kuřecí, krůtí, hovězí, jehněčí, skopové, ... telecí a zvěřina, doporučovány. Stejně tak jsou pro ně vhodné ryby ... kozí mléko, kozí sýry a rýže. Nevhodné jsou například mléčné výrobky, mléko, ořechy a obiloviny. ... ze všech krevních skupin, a tudíž tendenci snadno přibírat na váze. Krevní skupina A - ... vypěstovat, tedy potraviny rostlinného původu. Naopak by se měli zdaleka vyhnout červeným masům a ... uzeninám. Vhodné je pro ně drůbeží maso, obiloviny, sója a výrobky z ní, luštěniny, ... ořechy, bylinky, zelenina a ovoce. Dále kozí sýr, jogurt s ovocem, ... římský salát, mangold. Velmi se doporučuje ananas. Lidé s krevní skupinou A by se měli věnovat ... klidným relaxačním cvičebným technikám, například je pro ně velmi vhodná jóga. Krevní skupina B - kočovníci: Kočovníkům nejméně ze všeho ... mořské plody. Jejich stravu by mělo tvořit hlavně maso skopové, jehněčí, králičí, krůtí, bažantí, losos, ... zelí, ovoce, houby, vejce, játra, zelená zelenina. Lidé s krevní skupinou B by měli aktivně ... sportovat. Vhodná je pro ně jízda na kole, tenis, plavání. Krevní skupina AB - vzácná ... a nepříliš častá krevní skupina (2 až 5% obyvatelstva): Zdálo by se, že pro ty, ... pro všechny druhy potravin. Velmi nevhodné jsou například nakládané potraviny, červené maso, pohanka ... tofu, mořské plody, mořské řasy, mléčné výrobky, ananas, tuňák, makrela, mořská štika, hejk, sardinky, ... aktivity pro krevní skupinu AB jsou jóga, jízda na kole, tenis. Pokud uvěříme teorii, že každá ... krevní skupina tráví potravu jinak, a pokud vyzkoušíme tuto dietu podle krevních ... skupin s úspěchem, klidně v ní můžeme pokračovat. Podle některých odborníků prospěšnost této diety vůbec ... nesouvisí s krevními skupinami a hubneme-li, je to jen výsledek toho, že tělo...

Hovězí Stroganoff
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Stroganoff

...svíčkovou nebo panenku, můžete zkusit mleté hovězí maso. Podle wikipedie, se stroganoff poprvé ... 19 století. Dost pravděpodobně jej pojmenovali podle nějakého význačného člena rodiny Stroganoff. Na velké pánvi na střední teplotu, rozehřejeme 3 ... lžíce másla. Přihodíme kousky hovězího a zároveň přidáme na teplotě. Osolíme, opepříme ... a jakmile nám maso na všech stranách zhnědne, tak maso vyjmeme a dáváme stranou. Ve stejné pánvičce, s ... opět staženou teplotou, dáme smažit nasekanou šalotku. Děláme asi 2 minutky tak, aby se ... nám obalila ve výpeku z hovězího. Poté dáváme také stranou. A opět v té samé ... další 2 lžíce másla, kdy znovu přidáme na teplotě, tentokrát na středně vyšší. Přidáme ... estragon a muškátový oříšek. Stáhneme teplotu na minimum a přidáme zakysanou smetanu. Opatrně ... promícháme. Přidejte připravené maso a šalotku. Dochuťte solí a pepřem. Necháváme ... kaši. Já si pamatuji, že můj táta tím zaléval na půl uvařené brambory, nakrájené na kolečka v...

Hovězí s houbovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí s houbovou omáčkou

.... Jako přílohu volíme rýži. Nemáme-li zrovna po ruce čerstvé houby, klidně použijeme sušené...

Hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí guláš

...guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. ... zlatohnědou barvu. Poté do kastrolu přidáme maso (na hovězí guláš je nejlepší kližka) nakrájené ... přisypeme všechno koření, podlijeme vodou, aby se maso začalo dusit. Maso necháme vydusit a v případě ... potřeby ho podléváme, aby se nepřipálilo. Až hovězí maso změkne dolijeme hrnec větším množstvím vody, ... prolisovaný česnek, majoránku a vaříme než maso zcela změkne. Hovězí guláš podáváme s...

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?
Uložit recept!
článek
článek

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?

...přehled výsledků posledních vědeckých studií na téma vliv červeného masa a masných výrobků na ... lidské zdraví. Účinek červeného masa na lidské zdraví se jeví stále nejasný. Vliv na ... kardiovaskulárních srdečních chorob nelze jednoznačně určit. Nicméně delší čas při přípravě masa za ... vysokých teplot podle těchto studií může vést ke vzniku souborů ... karcinogenních látek. Stále však červené maso zůstává cenným zdrojem hlavně bílkovin, železa, ... masa pramení rovněž z faktu, že valná část naší populace považuje maso za jednu ze základních ... a hodnověrných“ rad a tipů k červenému masu. Většina z nich by dala kvalifikovat jako poplašná zpráva. ... Na celém světě v současnosti probíhá mnoho výzkumů a ... analýz, kterých účastní deseti tisíce až sta tisíce ... respondentů. Pojďme se tedy podívat na výsledky těchto výzkumů. V textu se budou ... používat termíny červené maso, čímž se míní maso hovězí, vepřové, telecí, skopové a jehněčí. Nepatří sem maso rybí a drůbeží. A masné výrobky, čímž se myslí ... výrobky, jejímž základem je červené maso. Červené maso a rakovina tlustého střeva a ... I když se už několik desítek let dává až třetina úmrtí na rakovinu do souvislosti s výživou, sílí ... omezit přísun červeného masa a výrobků z něj na 71 gramů denně, to znamená přibližně 500 g týdně ... masa, kterého zkonzumujeme ke 30 kilům za rok, na úkor červeného, kterého se dříve jedlo také ... zmiňované studii se zvedlo pár připomínek. Rakovina tlustého střeva a konečníku jsou dvě odlišné ... příliš hodnověrné údaje od respondentů o tom, jak maso tepelně připravovali, a o dalších úpravách, což ...na vznik karcinogenních látek zásadní vliv. Spíše se ... návyků než samotného červeného masa. Jedním z významných faktorů, které ovlivňují vznik karciomu, je ... obsah tuku obsažený v mase. Před vařením by tedy maso mělo být zbaveno všeho zjevného tuku.Nedokonalým ... karcinogenních sloučenin, které vznikají z jinak prospěšných aminokyselin uvolňujících se z masa ... při vysokých teplotách nad 200 stupňů. Jde zejména o smažení, pečení a grilování. Dalším typickým ... a vyloučit, tak v domácích udírnách přichází maso do přímého styku s těmito látkami. Červené maso ... mozkové mrtvice a srdečně cévní onemocnění. Podle mnoha celosvětových studií je velmi problematické ... tělesná aktivita, kouření a konzumace alkoholu. Na vznik problémů s oběhovým systémem má tedy vliv ... nejrůznější tvrzení a zaručené pravdy, kterých na internetu najdete spousty, nelze toto jednoznačně...

Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
Uložit recept!
článek
článek

Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.

...že by to bylo příliš složité, ale spíše proto, že na to potřebujeme poměrně hodně času. Sice nemusíme ... je rozhodně nutná. Důležitý je i výběr masa. Na hovězí vývar se hodí především krk, plec, hruď nebo i ... ale patří i kosti, výborná je třeba oháňka. Maso a kosti vkládejte do studené vody. Kosti ještě ... před vařením naskládejte do pekáčku vymazaného olejem a pečte je ... alespoň čtvrt hodiny v troubě předehřáté na 200 stupňů. Když se zbarví dozlatova, vložte je ... var vaše úsilí o kvalitní vývar zničí. Když se na povrchu vývaru začne tvořit pěna, což jsou ... vysrážené bílkoviny, naběračkou ji důsledně odstraňujte. Díky tomu bude ... polévka krásně čirá. Asi po půl hodině se pěna tvořit přestane. Kvalitní hovězí vývar se takto ... zvolna vaří (táhne) několik hodin. Ve druhé polovině ... opatrní, dáte-li jí hodně, získá vývar příliš nasládlou chuť. Cibuli omyjte a vložte do vody i se ... Dále pokračujte v pomalém vaření a až zelenina změkne, z vývaru ji odstraňte. Pokud se vám zdá, ... čirou tekutinu. Už ho nevařte, ochutnejte ho a podle chuti osolte a opepřete. Do hotového vývaru ... můžete přidat trochu nasekané zelené petrželky, kousky uvařeného masa, ... zvlášť uvařené knedlíčky nebo nakrájenou zeleninu. Kvalitní vývar má na naše ... zdraví blahodárné účinky. Zahřeje, nasytí, zlepšuje náš spánek, pomáhá při nemocech,...

Grilovaná hovězí pečínka
Uložit recept!
recepty
recepty

Grilovaná hovězí pečínka

...nebo s bramborovou kaší. Volba přílohy už je na vás. Zelenou cibulku, sůl, pepř, hořčici, ... koriandr, šalvěj, jemně nakrájenou cibuli, vinný ocet a jablečný džus ... rozmixujeme v mixéru na hrubší směs. Postupně k ní přidáme i olej. 1 1 ... 2 hrnku této marinády nalijeme do velkého uzavíratelného plastového sáčku, ... přidáme hovězí maso, sáček uzavřeme a maso v marinádě důkladně obalíme.Sáček s masem a také ... přes noc v ledničce. Papriku rozkrojenou na polovinu a zbavenou semen a červenou cibuli nakrájenou na plátky grilujeme 4 až 6 minut po každé ... straně v grilu předehřátém na střední teplotu. Marinované hovězí maso ... položíme na grilovací rošt, odstraníme přebytečnou marinádu a ... při střední teplotě. Během posledních minut maso znovu potřeme zbývající marinádou. Hotové maso ... nakrájíme přes vlákno na tenčí plátky a podáváme s grilovanou zeleninou...

Řecké dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Řecké dušené hovězí

...dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to ... dušených jídel vůbec. Spojení chutí dušeného hovězího se vším tím kořením je vynikající a nenapodobitelné. Rozhodně to za ten čas stojí. ... s pečivem a třeba se sklenkou dobrého červeného vína. Nejprve nakrájené hovězí maso smícháme v míse ... smícháme olivový a kokosový olej a zahřejeme na vysokou teplotu . Pak přidáme osolené a opepřené ... z hrnce. Do hrnce nyní přidáme pórek, cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájenou mrkev a celer. ... protlak, promícháme a přidáme červené víno a hovězí vývar. Vaříme za stálého míchání, dokud omáčka ... nezhoustne. Pak do hrnce vrátíme maso, přidáme pepř, 3 hrnky vody, sůl, tymián, bobkový ... Pokud je potřeba, přidáváme trochu vody. Když hovězí maso změkne, mecháme omáčku vydusit do zhoustnutí ... Odstraníme skořici a celé koření, přidáme nasekanou petrželku a pomerančovou kůru a už...

Hovězí krk
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí krk

...maso je patří do skupiny hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť ... kousku masa se připravuje slavné, pomalu dušené hovězí po burgundsku! Hovězí krk je kvalitní kus masa, ... který se hodí pro dušení, pomalé vaření, ale i na steaky. Vyzkoušejte recept na hovězí maso se...

Libanonský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Libanonský hovězí guláš

...libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních ... si ho můžeme připravit i doma. Do vysoké pánve nalijeme olivový olej, když se zahřeje, přidáme nakrájené hovězí maso a po všech stranách ho opečeme ... Pak přidáme utřený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Opékáme na oleji tak dlouho, ... se všechny přísady pěkně spojily. Přidáme kostky hovězího vývaru, mražené fazolky a zalijeme vodou. ... Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna dusíme asi 2 hodiny, až maso změkne. Podáváme podle chuti s rýží, s knedlíky nebo s pečivem...

Hovězí na žampionech
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí na žampionech

Hovězí na žampionech podávejte třeba s houskovými knedlíky. Ale ani vařené brambory nebo dobrý čerstvý chléb není špatná ...

Pomalu dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu dušené hovězí

...dušené hovězí je pokrm vynikající chuti. Doba vaření je sice ... Do velkého hrnce vymazaného olejem vložíme na kostky nakrájené hovězí maso a oloupané a nakrájené brambory. Na to nasypeme nakrájenou ... omáčku, zbytek olivového oleje, trochu nasekané zelené petržele, sušený česnek a oregano. ... Opatrně obsah hrnce promícháme a dusíme velmi zvolna 4 až 5 hodin, až maso úplně změkne. Podle chuti ... zelenou petrželkou a můžeme podávat třeba ještě s natvrdo vařenými vejci...

Francouzské dušené hovězí  s houbami a pomerančem
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

...dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou ... pomerančové šťávy a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba vaření je sice trochu delší, ... ale výsledek stojí za to. Hovězí maso nakrájené na kostky dáme do velkého hrnce spolu s ... 1 lžící olivového oleje a 3 1/2 šálky červeného vína. Celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na ... list a hřebíček vložíme do sáčku z tenkého plátna, přidáme do hrnce a vše necháme marinovat v ... hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. Necháme vše při pokojové teplotě. Z hrnce ... vyjmeme také nakrájenou zeleninu. Do zbylé tekutiny přilijeme ... protlak, promícháme a necháme stranou. Na pánev dáme máslo a olivový olej. Rozpálíme na ... vysokou teplotu a přidáváme postupně hovězí maso. Asi 5 minut maso po všech stranách prudce ... opékáme. Pak maso vložíme do hrnce s protlakem. Do pánve dáme ... do hrnce s masem. Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby. Hrnec s masem, zeleninou a ... marinádou dáme na plotnu, vložíme znovu sáček s kořením a necháme ... zvolna dusit při občasném promíchání asi tři a půl ... hodiny. Pak zkontrolujeme, zda je maso měkké, přidáme podušené houby, pomerančovou kůru ... a šťávu, osolíme a opepříme. Nakonec vyjmeme sáček s kořením a jídlo je hotové...

Hovězí mleté maso se zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí mleté maso se zeleninou

...se na teplou večeři? Vyzkoušejte hovězí maso se zeleninou...

Italské dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Italské dušené hovězí

...dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se ... hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým vařením, při kterém se rozvinou ... nebo jen s pečivem. Ve velkém hrnci usmažíme na oleji pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený celer ... hrnec odstavíme z plotny. Do igelitového sáčku nasypeme mouku, sůl a pepř a promícháme. Nakrájené hovězí maso vložíme do sáčku a protřepeme tak, aby se ... Do hrnce přilijeme zbylý olivový olej, vrátíme na plotnu a ohřejeme na vysokou teplotu. Pak ... přihodíme maso a za občasného míchání ho opečeme dohněda. Nyní ... přilijeme šálek hovězího vývaru a červené víno. Povaříme za stálého ... nezhoustne. Přidáme rozdrcený tymián, 3 hrnky hovězího vývaru, rozmarýn, bobkový list, majoránku, na ... kousky nakrájená oloupaná rajčata z plechovky, oregano, nakrájené brambory a houby. Směs dochutíme pepřem a ... varu. Přikryjeme pokličkou, snížíme teplotu a zvolna dusíme 3 až 4 hodiny. Občas nezapomeneme ... promíchat. Když je hovězí maso měkké, vmícháme čerstvou bazalku a petrželku. Na talíři posypeme parmazánem, nebo jiným italským...

Tuniský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Tuniský hovězí guláš

...hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, ... Cizrnu (neboli římský hrách) je dobré namočit přes noc do studené vody. Druhý den ji ... propláchneme v čisté vodě a s cibulí nakrájenou nadrobno dáme ve velkém hrnci vařit v 1 litru vody. ... Vaříme zvolna asi 15 minut. Do pánve s rozpáleným olejem ... vložíme hovězí maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a opečeme zvolna po ... všech stranách dohněda. Pak přidáme nasekaný špenát, utřený česnek a zelenou petržel. ... Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, nakrájený celer, artyčoky a mrkev. Všechno důkladně ... přikryjeme pokličkou a při snížené teplotě zvolna dusíme asi hodinu. Nyní přidáme čili papričky nasekané nadrobno, důkladně promícháme a dusíme ... ještě 5 až 10 minut podusíme. Nyní by mělo být maso měkké a jídlo hotové...

Indický hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Indický hovězí guláš

...jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. Nejprve hovězí maso nakrájené na kostky prudce orestujeme v rozpáleném ... oleji po všech stranách. Pak maso z pánve vyjmeme děrovanou lžící, aby olej okapal. ... necháme ho rozpustit. Přisypeme pálivou papriku, nakrájenou cibuli, utřený česnek a nastrouhaný ... a sůl. Znovu 2 minuty podusíme a ke směsi dáme hovězí maso a nahrubo nakrájené rajče. Zalijeme dvěma ... přivedeme k varu asi litr a půl osolené vody. Nasypeme květákové růžičky a vaříme asi 6 minut. Pak ... vařenému květáku a ve slané vodě uvaříme brambor. Nakrájíme ho na kostky a s květákem, mrkví a...

Hovězí polévka s fazolkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí polévka s fazolkami

Hovězí polévka s fazolkami je voňavá kořením a vhodná i při cukrovkové dietě. Můžete k ní přidat krutony z opečeného celo...

Hovězí Wellington
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Wellington

...s jemnou bramborovou kaší to bude skvělý oběd. Hovězí maso omyjeme, osušíme a po celém povrchu opepříme ... a osolíme. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Potom ho ... přendáme na talíř. Pokrájenou cibuli a houby rozmixujeme v ... kuchyňském robotu najemno. Do již použité pánve přidáme lžíci oleje a ... houbovou směs s cibulí na něm dusíme asi 5 minut.Když se veškerá tekutina ... plotny a její obsah necháme trochu zchladnout. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto do ... většího obdélníku. Na rozválené těsto rovnoměrně rozprostřeme houbovou ... Roládu potřeme rozšlehaným vejcem a položíme ji na pekáč vyložený pečícím papírem který jsme lehce ... by měla dosáhnout šedesáti stupňů . Jinak se řídíme barvou těsta, které by mělo mít ... středně hnědou barvu.Upečené maso necháme před nakrájením na jednotlivé plátky na prkénku 10 minut...

Thajský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Thajský hovězí guláš

...možno thajskou jasmínovou. Nejprve osmahneme na oleji ve vysoké pánvi hovězí maso nakrájené na ... ho z pánve a dáme stranou. Do pánve dáme nastrouhaný zázvor, kari pastu a nakrájenou ... a cukr. Přivedeme k varu, vrátíme do pánve hovězí maso a přikryté pokličkou zvolna vaříme asi 2...

Havajský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Havajský hovězí guláš

...můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu s ... brambory a mrkví je nezapomenutelně exotická. Hovězí maso nakrájíme na kostky a odkrojíme všechen tuk. ... obalené. V hrnci rozdrtíme pečená rajčata na malé kousky a přidáme vodu, cukr, česnek, ... důkladně promícháme. V pánvi rozpálíme olej a maso obalené v mouce a soli důkladně opečeme dohněda ... Pak ho přemístíme do hrnce s rajčaty. Na pánvi, kde jsme opekli maso, nyní zpěníme cibuli ... třeba, a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna dusíme asi 1 hodinu. Potom přidáme mrkev a...

Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí kýta s brokolicí a pórkem

...kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s...

Dušené maso s brambory po španělsku
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené maso s brambory po španělsku

...je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno dostupné. Není omezeno ročním obdobím a hodí ... se pro každou příležitost. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Do velké mísy nalijeme ... Umyjeme, oloupáme brambory a lehce osušené je nakrájíme na větší kostky. Na velké pánvi ... rozehřejeme trochu oleje, brambory na něm krátce orestujeme a odstraníme z plotny. ... Do velkého hrnce vložíme naložené hovězí maso a prudce ho opečeme po všech stranách. Když ... rajčatový kečup a trochu vody, jen tak, aby bylo maso zakryté. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Pak ... do hrnce přidáme brambory a znovu vaříme 5 minut. Nakonec přidáme olivy, snížíme teplotu a pod ... pokličkou pokrm dusíme, dokud maso nezměkne. Hotové jídlo posypeme sekanou...

Hovězí po burgundsku
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí po burgundsku

...by měl umět každý kuchař. Kupte si dvě láhve vína, jednu na vaření, druhou k jídlu, a pusťte se do ... toho. Hovězí maso nakrájené na kostky obalíme v mouce, ve které jsme rozmíchali ... špetku pepře. Ve velkém kastrole osmažíme nakrájenou slaninu s mrkví nakrájenou na kolečka, ... celerem nakrájeným na větší kousky a jednou nakrájenou cibulí. Je-li potřeba, přidáme trochu ... oleje. Když je zelenina již téměř měkká, přidáme k ní utřený česnek, ... a pak všechno děrovanou lžící přendáme z kastrolu na talíř. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. ... kde jsme opékali zeleninu, přidáme olej a maso obalené v mouce na něm opečeme ze všech stran. ... tymián, petržel a bobkový list a osolíme. Na mírném plameni pak vše vaříme nejméně 2 hodiny. ... Dle potřeby doléváme hovězím vývarem. Ke dvěma malým cibulkám přidáme celé ... očištěné žampiony, vše pokapeme olivovým olejem a na plechu v předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny....

Bujón čili hovězí vývar
Uložit recept!
recepty
recepty

Bujón čili hovězí vývar

...čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra ... Zde vám předkládáme jednu za variant, tu snadnou, na hovězí vývar...

Hovězí falešná svíčková recept
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí falešná svíčková recept

...a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české ... kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně každý. Jedinou nevýhodou je v případě ... pravé svíčkové její cena. Proto ji spousta lidí nahrazuje svíčkovou falešnou. Není to na škodu. ... Recept a hovězí falečná svíčková má nejen podobný vzhled, ale i ... vlastnosti – je jemná, měkká a šťavnatá. V kuchyni najde falešná svíčková, která ... i grilovat. Nejčastěji se však využívá právě na tradiční českou svíčkovou. Knedlík, maso a jemná ... můžete si ji samozřejmě dopřát i ve všední den. Na první pohled se její příprava může zdát ... složitější, ale uvidíte, že to nic není. Hovězí falešná svíčková a její recept je časově sice ... pokrm náročnější, protože maso se musí dlouho péct, aby změklo, ale čas strávený ... se vám v tomto případě mnohonásobně vrátí. Na konci vašeho úsilí vás totiž čeká vynikající oběd ... si všichni strávníci budou pochvalovat. Recept a hovězí falešná svíčková je prostě skvělá...

Silná hovězí polévka
Uložit recept!
recepty
recepty

Silná hovězí polévka

...kořením, vám provoní celou kuchyni. Dobrý a silný hovězí vývar je chlouba každého kuchaře. Kromě uvařeného ... knedlíčky. Do velkého hrnce vložíme omyté maso, polévkové kosti, očištěnou kořenovou zeleninu, ... cibuli, česnek,stonky celeru a libečku, všechno koření, sůl a zalijeme ... vodou. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi dvě a půl hodiny. Pak odstavíme, ... necháme stát asi 15 minut a vyndáme zeleninu a maso. Oboje nakrájíme na kousky. Vývar scedíme, ... přidáme zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu a maso. Nakonec pokrájíme...

Kuře na paprice s noky podle Kluci v akci
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuře na paprice s noky podle Kluci v akci

...s noky. Ty lze koupit hotové nebo je připravit podle jednoduchého receptu, který společně s kuřetem na...

Hovězí krk
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí krk

Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volb...

Hovězí zadní kýta
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí zadní kýta

...při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozplývat na jazyku. Třeba s...

Králík na paprice
Uložit recept!
recepty
recepty

Králík na paprice

...na paprice podáváme s houskovými knedlíky. Králičí maso má...

Hovězí líčka podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka podle Pohlreicha

...líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné, ... dlouho pečené maso chutná skvěle. Přílohou bývá bramborová kaše nebo...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Hovězí maso na celeru a paprice podle vieta zahraniční ... recepty

Kde najít informace



×