Hovězí zadní plec na smetan . e recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Hovězí zadní plec na smetan . e . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Hovězí zadní plec na smetan . e, tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Hovězí zadní plec na smetan . e zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Hovězí zadní maso
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí zadní maso

...méně tučné než vepřové a hovězí je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. ... Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zadní, se hodí pro pečení, dušení, opékání a připravit ... z něj lze například chutné plátky, rolády nebo závitky. ... Vyzkoušejte recept na hovězí na divoko...

Hovězí zadní kýta
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí zadní kýta

...hodin je křehká a maso se vám bude rozplývat na jazyku. Třeba s bramborovými knedlíky a červeným ... zelím. Nebo raději s bramborovou kaší...

Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
Uložit recept!
článek
článek

Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.

...hovězí vývar asi tak často doma nevaříme. Není to proto, že by to bylo příliš složité, ale ... spíše proto, že na to potřebujeme poměrně hodně času. Sice nemusíme ... u plotny, ale určitá kontrola je rozhodně nutná. Důležitý je i výběr masa. Na hovězí vývar se ... hodí především krk, plec, hruď nebo i žebra s masem. Do správného vývaru ... ale patří i kosti, výborná je třeba oháňka. Maso a kosti vkládejte do studené vody. Kosti ... ještě před vařením naskládejte do pekáčku vymazaného olejem a pečte je ... alespoň čtvrt hodiny v troubě předehřáté na 200 stupňů. Když se zbarví dozlatova, vložte je ... do studené vody společně s masem. Přidejte bobkový list, nové koření a pár kuliček ... černého pepře. Vodu přiveďte k varu, pak snižte teplotu tak, aby ... prudký var vaše úsilí o kvalitní vývar zničí. Když se na povrchu vývaru začne tvořit pěna, což ... jsou vysrážené bílkoviny, naběračkou ji důsledně odstraňujte. Díky tomu bude ... polévka krásně čirá. Asi po půl hodině se pěna tvořit přestane. Kvalitní hovězí vývar se takto ... zvolna vaří (táhne) několik hodin. Ve druhé polovině vaření do polévky přidejte ... zeleninu. Co se týká kořenové zeleniny, tak ta tam ... rozhodně patří. Celer, petržel a mrkev, také menší cibule. U ... opatrní, dáte-li jí hodně, získá vývar příliš nasládlou chuť. Cibuli omyjte a vložte do vody i se ... slupkou, kvůli zlatavé barvě polévky. Dále pokračujte v pomalém vaření a až zelenina ... změkne, z vývaru ji odstraňte. Pokud se vám zdá, že se voda příliš vyvařila, ... klidně ji dolijte. Pozor, zase studenou. Zhruba po čtyřech hodinách od začátku vaření ... jemné síto, abyste získali zlatavou čirou tekutinu. Už ho nevařte, ochutnejte ho a podle chuti osolte ... a opepřete. Do hotového vývaru můžete přidat trochu nasekané ... uvařeného masa, zvlášť uvařené knedlíčky nebo nakrájenou zeleninu. Kvalitní vývar má na naše ... zdraví blahodárné účinky. Zahřeje, nasytí, zlepšuje náš spánek, pomáhá při nemocech, ... protože tělu dodává sílu a energii. Také má protizánětlivé účinky. Obsahuje spoustu ... vitamínů, minerálů, kolagen a jen málo kalorií. A pokud se povede, je hlavně velmi dobrý...

Silný hovězí vývar je všelék
Uložit recept!
článek
článek

Silný hovězí vývar je všelék

...celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posilování imunity a na to jak zůstat zdraví. ... Troufneme si však tvrdit, že bez hovězího vývaru se při této snaze prostě neobejdete. ... při sychravém podzimním počasí zahřeje a z beznadějné kocoviny vytáhne, ale obsahuje velké ... vitaminů, které prospívají všem věkovým kategoriím. Zde přinášíme pár rad a tipů, které možná neznáte.   Silný hovězí vývar Silný hovězí vývar není ... vzhledem k tomu, jak „slovutně“ toto sousloví zní. Jistě jste slyšeli o mnoha úspěšných pokusech o ... silný hovězí vývar, a možná máte obavy, abyste to zvládli také. S trochou péče se vám to jistě podaří.Vydatný, ... voňavý a co nejsilnější vývar uvaříme především z hovězího masa, které může být i tužší a méně ... protože dlouhým vařením spolehlivě změkne. Ideální se touto optikou jeví například tzv. péra ... hovězí žebra, hovězí hrudí nebo masa k kližky a krku. Jediné kritérium ... které vedle čerstvosti na maso klaďte, je skutečnost, že maso by nemělo být ... moc tučné. To aby tuk, který zčásti zůstane ve vývaru, ... nezapříčinil nepříjemnou chuť. Čirý hovězí vývar Krásně čistého a silného hovězího vývaru ... dosáhneme zejména pomalým vařením, či lépe a přesněji táhnutím. ... Tento způsob přípravy znamená, že voda pouze probublává, sem tam se na ... objeví bublinka a budoucí vývar se nepatrně chvěje. Pokud se nám vývar již zakalil, vyšleháme z ... zahřejeme, aby se bílek samozřejmě nesrazil. Vaječný bílek do sebe nasaje veškerou „nečistotu“ ... a vy tak budete mít pěkně čirý a proklatě silný hovězí vývar.Další varianta zakládá na tom vývar ... sebrat přebytečný tuk a dát vývar znovu ohřát. Přitom do něj zašlehat dva bílky a nechat přejít ... varem. I tímto způsobem lze získat výborný hovězí vývar.U hovězího i drůbežího docílíte zlatavé ... předsmažené cibulky, nebo když cibulku vložíte na chvíli do trouby, aby získala potřebnou barvu, ... kterou předá vašemu super vývaru. Pár netradičních rad nakonec Chcete-li chuť ... vašeho hovězího vývaru ještě více zvýraznit, přidejte do něj ... několik kapek citronové šťávy. Neotřelé, ale perfektně to funguje. Pokud jste se ... zaměřili na kuřecí vývar, který bývá obvykle slabší povahy a ... který se snadněji zakaluje, použijte spíše než kuřecí maso ... slepičí nebo krůtí. Když se v něm vyskytnou nějaké kosti, znamená to ... pro váš vývar plusové body. Kuřecí vývar potom bude krásně čirý, s bohatou ... vůní a plnou chutí.Menší bratříček hovězího vývaru je vývar určený na podlévání masa. Ten ... připravujte naprosto jednoduše ze zbytků zeleniny. Dřevnaté stonky, zelené listy a hlavně košťály ... umyjte a vyperte a udělejte z nich super vývar. V takto připraveném vývaru vařte rýži nebo ... brambory, nebo jím podlévejte maso.Zcela a úplně čistého vývaru dosáhneme ještě ... jednou skvělou vychytávkou. Ve vývaru povařte menší kousek jater nebo dvě ... malá rajčátka. Obě dvě suroviny totiž mají schopnost absorbovat ... různé nečistoty. U slepičího vývaru lze dosáhnout výraznější chuti ... přidáním jedné červené ostré feferonky. Na kocovinu ten nejlepší lék.Vývary z telecího masa ... i přes veškerou péči kalné a málo průzračné. Proto je raději používejte na polévky se zavářkou...

Hovězí zadní maso
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí zadní maso

...je opravdu lahůdka, která vám vydrží dlouho. Bude výborné například s rýží...

Vepřová plec v letní rajské omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová plec v letní rajské omáčce

...ještě neskončilo. Uvařte si plný hrnec letní rajské omáčky s masem....

Dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí

...hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními ... těstovinami...

Jíst či nejíst hovězí maso?
Uložit recept!
článek
článek

Jíst či nejíst hovězí maso?

...Mnoho odborníků a lékařů se rozchází v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se tvrdilo ... lety, se dnes vyvrací, a tak to je pořád dokola. Zde prostě a jednoduše platí zásada – nic se ... nesmí přehánět. No, a pokud se rozhodnete z jídelníčku maso jako ... takové vynechat, je důležité si nastudovat, které suroviny našemu organismu dodají ... potřebné látky k jeho správnému fungování. Jelikož nedostatek některých látek, vitamínu a ... minerálů muže mít na naše zdraví fatální následky. Přes vypadávání vlasů, únavu, vyšší nemocnost, ... špatnou funkci srdce, ale i mozku, aj. Proč hovězí maso vyřadit z našeho jídelníčku? Jednou z ... nevýhod hovězího masa je, že většinou kupujeme levnější, ... tučnější části. Tento živočišný tuk není pro naše tělo příliš zdravý. Snadno se totiž ukládá na ... tepen a tím může způsobit jejich neprůchodnost. Proto s sebou nese vyšší riziko srdečních ... onemocnění. Všeobecně je také známo, že živočišné tuky ... zvyšují hladinu cholesterolu v krvi. Další nevýhodou je, že hovězí maso může obsahovat ... zdraví nebezpečné bakterie. Dříve to byla nemoc šílených krav, v dnešní době ... jde spíše o salmonelu nebo bakterii E. coli. Proto oblíbený tatarák je pro naše zdraví opravdu ... rizikový. A poslední co můžeme zmínit je nezdravé tepelné ... zpracování masa. Hovězí maso nejčastěji pečeme, smažíme, restujeme nebo ... budoucnu mohou způsobovat rakovinu tlustého střeva. Proč si hovězí maso naopak dopřát? Hovězí maso ... bílkovin, bez kterých se náš organismus neobejde. Podílejí se na růstu, stavbě svalů, správném ... vývoji mozku, imunitního systému, apod. V tomto druhu masa najdeme také množství ... minerálních látek a vitamínu jako je na. vápník, hořčík, draslík, sodík, ale také vitamíny ... skupiny B a A. Nejlepší způsob přípravy je dušení, sou-vide, ... vaření nebo vaření v páře. Tím zachováme nejvíce živin...

Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
Uložit recept!
článek
článek

Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child

...po světě je bez pochyby Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento recept sice patří do vysoké ... ho stojí za to alespoň jednou za život vyzkoušet. A podzim a zima jsou ideálním obdobím, kdy se ... pustit do hovězího masa, které se pomalu vaří ve víně a vývaru. Ve ... která se stala jednou z ikon americké gastronomie.  Pomalý způsob vaření byl populární už dávno ve ... středověku. V té době šlo o praktickou metodu, jak zpracovat ... kusy masa a zároveň zužitkovat dostupné suroviny. Recepty se v průběhu staletí vylepšovaly a my si ... dnes můžeme pochutnat na lahůdce jako je Boef Bourguignon, která se ze ... selských usedlostí propracovala až na menu špičkových francouzských restaurací. ... Lahůdka z regionu vína Jak název pokrmu napovídá, za historií Boef Bourguignon se budeme ... muset vydat do Francie, konkrétně na východ země do regionu, kterému se historicky ... přezdívá Burgundsko. Oblast nese název podle germánských kmenů ... Burgundů, kteří ji na počátku pátého století osidlovali a dnes platí za ... mekku vinařství. Dnes je s turisticky oblíbeným regionem spojené ... především vinařství, protože zde nalezneme jedny z nejstarších vinic na světě i mnoho ... desítek kilometrů dlouhou vinnou stezku. Návštěvníci zde mohou ochutnat jedinečné druhy ... červených i bílých vín, navštívit lokální vinařství, kláštery, zámky, obdivovat místní ... a hlavně si užívat jedinečnou gastronomii. Protože je Burgundsko úzce spjato s vinařstvím, ... konkrétně červené, nechybí ani ve slavném receptu. A není ho tam zrovna málo! Kdo se rozhodne pustit ... do vaření hovězího po burgundsku, ten musí zapomenout na pokyny z ... tradičních českých receptů, kdy v návodu například stojí: "Pokrm lehce podlijte vínem". Tady ... podlévat, ale maso se ve víně pěkně vykoupe! Žena, která změnila přístup Američanů k vaření První ... zmínka o receptu na Boef Bourguignon, který dnes patří ke klenotům ... francouzské gastronomie, pochází z roku 1903. Předpis na delikátní pokrm sepsal ve své kuchařce ... popularizátor francouzské kuchyně August Escoffier. O světovou proslulost jídla se však postarala o ... desítek let později urostlá Američanka Julia Child. K francouzské kuchyni se Childová dostala během ... doprovázela svého manželka, amerického diplomata. Julie se v cizině dost nudila, až její zájem ... kuchyně a přístup místních obyvatel k jídlu. Rozhodla se proniknout do tajů francouzské ... téměř laik se zapsala do kurzů pro profesionály na věhlasné kuchařské škole Le Cordon Bleu. ... se tím o pořádný poprask, ale vyplatilo se. Julia nalezla lásku k vaření a o svou vášeň pro vaření ... pokrmů se později podělila v dnes již nadčasovém díle Umění francouzské kuchyně. Na ... a zpřístupnila francouzské recepty Američanům. Julia se ve své rodné zemi stala celebritou, ... televizní hvězdou a popularizátorkou vaření vůbec. Kdo tuto slavnou dámu ještě nezná, může se o ... v životopisném dramatu  Julie a Julia z roku 2009. Slavnou kuchařku si v něm zahrála Meryl Streep. ... a bloggerku Julii ztvárnila Amy Adams.    ...

Hovězí vývar
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí vývar

...velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry ... studené vody a přivedeme k varu. Nyní přidáme očištěnou a omytou kořenovou ... zeleninu, cibuli, česnek, libeček a všechno koření. Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni zvolna vaříme přibližně 3 hodiny. Pokud polévku ... dolít vodou, vždy přidáváme vodu vroucí. Během pomalého vaření sbíráme z povrchu polévky ... pěnu, aby vývar zůstal čistý. Po této době vývar scedíme přes hustý cedník ... a podle chuti dosolíme. Podáváme ho horký, buď samotný nebo s nakrájeným ... uvařeným hovězím masem, s vaječnými nudlemi či jinou zavářkou...

Hovězí na česneku
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí na česneku

...na česneku z výborného předního hovězího masa je jídlo, které nemůžete pokazit. Díky ... přednostem tohoto masa je šťavnaté a díky ostatním ingrediencím jedinečně pikantní...

Pečená vepřová plec s červenou řepou
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená vepřová plec s červenou řepou

...vepřová plec s červenou řepou je dobrý tip na oběd nebo večeři. Předehřejeme si troubu...

Druhy hovězího masa
Uložit recept!
článek
článek

Druhy hovězího masa

...a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů masa a mají ... absolutně jasno v tom, jak maso připraví. Avšak jsou mezi námi tací, kteří znají jen pár ... druhů masa a to připravují stále dokola. Proč ne? Ale nebylo by fajn trochu se v hovězím ... mase vyznat? Víte například, kde najdeme zadní kližku? Svíčková Ta má válcovitý tvar, který je ... na jedné straně širší a na druhé užší. Širší konec se nazývá palec a užší špička. ... Svíčková je potřeba důkladně odblanit. Připravují se z ní bifteky a rostbíf, nejlépe ze ... střední části. Dvojitý biftek se nazývá chateubriand. Ze špičky nakrájené na kousky ... se může připravit soté či minutkový guláš. Připravujeme z ní minutky nebo pečeme. Hovězí zadníHovězí zadní je vlastně kýta. Připravují se z ní ... ale také guláš - pro ty kteří nemají rádi tlusté. Může se péct, dusit nebo opékat. KližkaKližka je ... vhodná na dušení a vaření. Nejčastěji se používá na guláš, ale je prorostlá (tzv.tlustá). Také můžeme ... dusit na houbách, česneku či zelenině. Hovězí žebroBěžně se z něj vaří vývar, ale je chutné i ... vařené s omáčkou (jako na. houbovou, rajsou či koprovou, apod.) Také se může ... upéct  a podávat s křenem a hořčicí. RoštěnecVětšinou ho seženeme neodblaněný, z ... připravujeme rostbíf nebo můžeme dusit v celku (na smetaně, na hříbkách, na slanině, apod.) Po ... důkladném odblanění nakrájíme na plátky, ze kterých připravíme roštěnky. Péro ... nebo-li podplečíJe v hodné na vaření, dušení, ale i ke mletí. PlecPlec se také ... nazývá falešná svíčková. Nejčastěji se používá na pečení a vaření. Vhodné s omáčkou.HrudíHrudí je ... vhodné na polévku, vaření a také na přípravu hašé.BokTen se běžně používá na polévku a ke mletí....

Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
Uložit recept!
článek
článek

Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví

...na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A právem, protože právě svíčková na smetaně pro ... spoustu Čechů představuje hlavní chod na slavnostní tabuli při výjimečných příležitostech. ... Svíčková na smetaně rovná se výjimečný gastronomický zážitek, který ... maminkám, svým ženám, dědům, tátům a svým mužům. Vypadá to, že hovězí pečeně na smetaně nás bude ... provázet i do dalších generací. Zatím není na obzoru jiný vážnější vyzyvatel. Co tomu je ... vzala? A jak ji udělat co nejlepší? Odpovědi na tyto otázky bude hledat náš článek o svíčkové na smetaně. Kde se vzala, tu se vzala – svíčková na smetaně Svíčková je nejlepší kousek hovězího masa. V ... nepoužívá toto maso, ale nějaké cenově dostupnější. Svíčková totiž není určená na pomalé dušení. Ba ... právě naopak, teprve rychlou tepelnou úpravou získává ... pravá svíčková svoje originální přednosti. Na svíčkovou na smetaně se používá například falešná ... svíčková – hovězí zadní (kulatá plec, případně kýta), s nímž ale není záhodno v ... nás odměnilo tím krásným, co v něm odvždycky vězí. Někdy se také uvádí hovězí pečeně na smetaně, s ... tím ale na Čechy nechoďte, svíčková na smetaně je prostě jedna. Kde se ale vzal tento název? ... není stoprocentně jistá jeho pravdivost: 1. podobnost tenkého svalu masa se svíčkou,2. ... spousta loje, který se okolo masa nachází,3. zvyk řezníků pohostit jednou za rok tovaryše, což ... se dělo při svíčkách. Bohužel, pravdy se nikdy nedopátráme. To nám ... však vůbec nevadí, abychom si recept na svíčkovou na smetaně neužívali. Svíčková na smetaně, ... její recept určitě nevznikl tady v Čechách či na Moravě nebo ve Slezsku. Pokrm, tak jak ho známe, ... nevznikl ani v jiné zemi, přesto se během 19. století začíná velmi podobná omáčka objevovat na ... tehdejších jídelníčcích. Svíčková omáčka však byla zatím jenom v plenkách. ... Například prabába všech kuchařek a kuchařů M. D. Rettigová třeba do svíčkové vůbec nedávala ... kořenovou zeleninu. Posuďte sami. „Vezmi asi 4 libry tak nazvané svíčkové pečeně, ... ledvinou, okrájej s ni všecky kůžičky a lůj, a nasol ji; vezmi asi 2 žejdlíky vinného octa, ... trochu dymiánu, a nech to povařit Zatím prostrkej nasolené maso slaninou, vlož ho do hliněné nádoby, ... v tom láku ležet, ale musil ho každodenně obracet. Pak ho znenáhla peč jako zajíce, a polévej ... kyselou smetanou, až je hezky hnědě upečeno. Může se dát po polívce buď místo hovězího masa, ... může teplé nebo studené s octem a olejem požívat.“ RETTIGOVÁ, Magdalena Dobromila. Domácí kuchařka. ... Praha: Městská knihovna Praha, 2011. 485 s. Mnoho evropských zemí, zejména okolo naší ... republiky, považuje svíčkovou na smetaně za své národní jídlo. Například v Německu ... velmi podobnou omáčku, které říkají Lendenbraten. Objednat si také můžete Sauerbraten. V tomto ... případě jde o sladkokyselou omáčku s hovězím.Vždy jde o dušené hovězí maso s kořeněnou omáčkou ... s kořenovou zeleninou. Detaily mezi různými variantami se liší nejenom ... z druhého patra a Svobodovými z pátého patra. Velká rozšířenost a oblíbenost dala vzniknout ... nepřebernému množství variant tohoto receptu. Kdo by nechtěl národní poklad uvařit nejlépe, že? ... Je svíčková na smetaně zdravý, nebo nezdravý pokrm? Zdravá, ve smyslu ... superpotravin, určitě svíčková omáčka není. Ale nepatří ani na blacklist věcí, jako je ... ovarové koleno. Ve svíčkové omáčce najdete kombinaci mléčných výrobků a sádla – smetana, mléko, ... špek –, které z ní dělají poměrně tučný pokrm. Navíc se lety „vylepšování“ v režii domácích kutilů ... do receptů dostává například ta nejtučnější smetana 33–40%. Zbytečné množství tuku, na kterém se ... moc špeku, kterého stačí spíš menší množství na protečení jeho chuti masem, a zhůvěřilé používání ... vývaru z masoxu na podlévání pečeného masa. O recept na svíčkovou je potřeba se starat. ... Požadujete-li po svíčkové na smetaně zdraví nezávadné potěšení, můžete místo smetany ... a šlehačky použít rostlinnou smetanu (na. rýžovou) a kokosové mléko. Vyrobit knedlíky ... známá česká blogerka třeba tady https://www.kucharkaprodceru.cz/svickova-na-smetane-recept/. ... můžete s klidným svědomím vařit i těm nejmenším. Svíčková na smetaně – několik cest jak na to ... Možností je skutečně celá řada. Jak už bylo řečeno výše, národní poklad znamená ... každý má právo jej upravovat, tak jak se mu líbí. Někdo přidává do receptu na svíčkovou jablko, ... jiný zase zakysanou smetanu a známý český šéfkuchař Sapík do omáčky přilévá ... víno. Pokaždé se však jedná o recept svíčková na smetaně. Jiný poměrně zásadní rozdíl v postupu, a ... nikoliv ve výsledku, spočívá v tom, že zelenina s masem se nechává společně odležet přes noc v ... chladu. Nicméně většina receptů spoléhá na orestovanou zeleninu, která se přidává k ... orestovanému masu. Všechno společně se poté peče v troubě. Recept na svíčkovou na smetaně má i přes svoji variabilitu ... několik zásad. A ty je potřeba dodržet chca nechca. Maso na svíčkovou musíte nejprve prošpikovat. ... Špek je nutné předem vložit alespoň na hodinu na mrazák, aby ztuhl a abyste si při špikování ... pár sprostých slov směřovaných k nebohému masu. Nožem udělejte pro špek místo, mělo by se jednat ... o úzké tunýlky podél celého masa. Centimetr silné proužky špeku protáhněte masem ... stejným směrem, jak jdou jeho vlákna. Způsobíte něco, čemu se říká protýkání. Maso ... špekem pěkně nasákne, zvláční, zjemní a provoní se. Špek navíc plní i estetickou úlohu, takže si ... záležet, když už to dá takovou práci, což dá. Toto je první ze tří velmi důležitých věcí, bez ... kterých svíčková na smetaně nebude touž pochoutkou, kterou máte uloženou v ... paměti svých chuťových buněk. Druhým centrem vašeho zájmu o recept na ... omáčku by mělo být opečení masa a zeleniny. To znamená příprava na samotné pečení. Někdo peče rovnou ... masa dopřejete jeho šťávě, aby svoji práci vykonala uvnitř masa (a ne vně masa), a opečením ... zeleniny zase podpoříte její chuť a vůni. A to se hodí. Maso odblaňte a odřízněte tuk. ... Osolte, opepřete, a aby drželo tvar připomínající váleček, převažte provázkem. Zprudka ... orestujte na rozpáleném tuku. Prská to, pálí a všelijak se to rozčiluje a ... tak si to užijte, buďte trpěliví a opatrní. Poslední věcí je samotné dochucení. Tady si ... opravdu můžete recept na svíčkovou upravovat, jak chcete. Cukr a ocet ... přidáváte už nakonec restování zeleniny. Cukr zkaramelizuje, ocet se za nádherně ... nesnesitelného čpění vypaří. Koření dáváte do pekáče na pečení. Cukr, ocet a ... s ostatními ingrediencemi spolupracovat co nejdéle. Smetana zjemňuje, a tak se přidává až na úplný ... konec. Nebudeme se tady rozepisovat o všech možných ... kombinacích koření. Pohledejte na internetu a uvidíte, že toho najdete opravdu ... hodně, kde se lze inspirovat. Někdo tymián, někdo saturejku, recept na ... svíčkovou v tomhle opravdu spoléhá jen na vás. Abychom ilustrovali variabilitu, kterou z ... podstaty (národní poklad) recept na svíčkovou nese, uvedeme dva seznamy surovin. Ten ... první je z dílny Josefa Tojnara z restaurace Rybárna, který je, pravda, na 10 porcí. Druhý recept na ... Petry Sahajdákové z podniku Dock House, který je na jednu porci. Tato odlišnost však na počet ... použitých ingrediencí nemá vliv. 1 500 g masa – hovězí zadní150 g voňavého uzeného špeku3 lžíce sádla3 ... g cukru krupice100 ml octa100 g hořčice500 ml smetany (33%)sůl, pepř, citronová šťáva100 g másla na "naleštění"150 g máslové jíšky 500 g hovězího ... koření, pepř, citron30 g plnotučné hořčice1 l hovězího vývaru250 ml smetany Vidíte, že seznam ... případě o třetinu) liší i u špičkových šéfkuchařů. Svíčková na smetaně – jdeme do finále Upečené ... tak, že prostě kousek odříznete a ochutnáte. Pokud je ok, vyndejte jej a pověnujte se pořádně ... zelenině. Někdy zeleninu nestačí jenom propasírovat, ale ... ještě trochu zahustit. Na to použijte jíšku, recept zde https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/jiska/. Zeleninu ... můžete rozmixovat, svíčková omáčka bude potom dokonale hladká. Během tohoto procesu ochutnávejte a ... ochutnávejte. Dosolujte, doslaďujte, dokyselte ji, udělejte ... připadá chutné, svíčková omáčka vaše zásahy unese. Nakonec zjemněte smetanou. Recept na svíčkovou ... je na internetu zastoupen v mnoha provedeních. Na jidlo.cz naleznete například tyto https://www.jidlo.cz/recepty/svickova-omacka nebo tady https:/ ... /www.jidlo.cz/recepty/svickova-na-smetane-1– Opravdu stačí jenom vyhledat a vařit, a proto ... zde nebudeme uvádět žádný z nich. V tomto článku jste se měli v kostce dozvědět ... knedlíkem, výběr receptu a volba postupu je čistě na vás. Nezapomínejte však, že všechny recepty na...

Pomalu pečená jehněčí plec
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu pečená jehněčí plec

...pečená jehněčí plec je sice trochu náročnější na náš čas, ale jemné a měkké maso nám to bohatě vynahradí.Jako příloha se nejčastěji vaří bramborová ... kaše, ale to už je volba každého z nás. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Očištěnou plec osolíme a okořeníme pepřem a celou také potřeme ... olivovým olejem. Velký pekáč také vymažeme olejem, vyskládáme do ... něj pokrájenou cibuli a navrch položíme připravenou jehněčí plec. Pekáč ... do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.Po této době snížíme teplotu na 140 stupňů a ... vodou tak, aby vrstva vody byla asi 0,5 cm ode dna.Pekáč přikryjeme víkem a pečeme při snížené ... teplotě 4 hodiny. Občas zkontrolujeme hladinu vody v pekáči a v ... potřeby ji doplníme, aby se úplně neodpařila. Po čtyřech hodinách do pekáče kolem masa navrstvíme pokrájená naložená rajčata.Nanasypeme ... tymián, oloupaný česnek a to vše pokapeme octem.Pekáč vrátíme do trouby a pečeme ještě půl hodiny. Nyní se ujistíme, že je maso měkké a vyndáme ... ho z pekáče na talíř.Z pekáče z povrchu odstraníme přebytečný vypečený ... tuk a maso můžeme vrátit zpět. Přílohu si zvolíme, jak už jsme řekli na začátku, ... podle své chuti.Také bramborový knedlík a špenát by vůbec nebyl...

Vepřová plec se žampionovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová plec se žampionovou omáčkou

...velké starosti s vařením. Maso upečeme v troubě. A žampionová omáčka dodá vepřovému masu ten...

Plněná vepřová plec
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněná vepřová plec

...si upéct v troubě voňavé a šťavnaté maso? A jako přílohu vařené brambory....

Druhy skopového a jehněčího masa
Uložit recept!
článek
článek

Druhy skopového a jehněčího masa

...maso není v České republice příliš oblíbené. V posledních letech jeho spotřeba významně klesla. Avšak jsou země, kde ho běžně najdete na ... jídelníčku. Jedná se o Indii, Blízký a Střední východ, Balkán ... muslimské země, ale i Španělsko, Itálii a Francii. V některých oblastech je spotřeba podmíněna ... náboženstvím – na. muslimové nejedí vepřové maso, hinduisté hovězí, ... aj. Asi víte, jaký je rozdíl mezi skopovým a jehněčím ... masem, ale pro jistotu si to upřesníme. Jehněčí pochází z mladých ovcí, které jsou staré ... maximálně šest měsíců. Toto maso je velice zdravé a oproti skopovému ... jemnější. Skopové maso je ze starších ovcí či koz a je o ... poznání tužší  (,proto se musí upravovat déle). Také má výraznější svou typickou vůni. Někteří ... ji nesnesou, a proto tento druh masa nevyhledávají. Této specifické vůně se lze zbavit pomocí česneku ... koření a bylinek, které přidáváme do pečení. Nyní si představíme druhy tohoto masa. Druhy ... Krk Maso na krku je celkem prorostlé tukem, proto je vhodné ... ke mletí na karbanátky nebo k dušení. Šrůtka Najdeme ji přímo za krkem, na začátku hřbetu. Je ... také prorostlejší. Je vhodná k pečení či dušení. Hřbet Pokud se nám dostane do rukou hřbet v ... celku a zbavený kostí, je vhodný k pečení. Je dobrý jej nakořenit a péct na česneku. ... Obsahuje velkou část tuku. Pokud budeme mít hřbet s kostí, ořízneme tuk a ... můžeme připravit jako minutku. Plec Plec je vhodná k pečení či dušení. Ořezky z plece lze ... použít ke mletí na čevapčiči. Bok Ten se nejčastěji používá na dušení, na ... guláš, ale i ke mletí či na typický pilaf. Kýta Kýta je potřeba důkladně odblanit. V celku ... ji pečeme. Když se rozporcuje na plátky, můžeme z ní připravovat steaky a ... medailonky na pánvi nebo také na grilu...

Top 10 jídel z hovězího masa
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 jídel z hovězího masa

...s vepřovým nejpoužívanějším masem v české kuchyni. Upravovat ho můžeme buď tím, že ho pečeme a ... vaříme vcelku, nebo nakrájené na plátky či na kostky. Velmi často používáme v kuchyni toto maso ... i jako mleté. Další varianty úprav hovězího masa jsou závislé na jeho druhu. Známe hovězí plec, kližku, svíčkovou, hrudí, roštěnou, kýtu, bok a ... další druhy. Kdo by neznal šťavnahovězí steak, nebo klasickou svíčkovou na smetaně. A co ... roštěnky, karbanátky a jiné a jiné pochoutky z hovězího masa. Nabízíme tu malou ochutnávku z těch ... se tedy a připravte si doma skvělé jídlo z hovězího masa...

Vepřová plec
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová plec

...plec pečená současně se zeleninou má skvělou chuť. Recept je jednoduchý a zvládne ho určitě každý...

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě

...chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 ... hodiny, aby bylo křehké a velmi aromatické. Toto vydatné dušené hovězí maso z holandské ... trouby je delikátní zimní jídlo. Dušené hovězí maso pečené v troubě je vydatné, křehké a velmi ... chutné. Omáčka je dokonale hustá a zelenina je křehká a sytá. A dnes vám prozradíme všechna ... abyste si mohli připravit ten nejsytější klasický hovězí guláš vůbec. Tak se do toho pusťte! Chutě jsou ... hluboké a přitom na přípravu je to tak jednoduché. Vše začíná způsobem vaření (nápověda: opékání ... masa) a výběrem ingrediencí pro chuťový základ. Prozradíme vám několik tajemství. Maso opečte ... Zhnědnutí masa dodá masu hloubku a komplexnost. Hnědé kousky, které po něm zůstanou, jsou navíc ... plné chuti. Po odležení se hnědé kousky uvolní a pokrm se tak ... ještě více zvýrazní. Posilovače chuti: Kromě karamelizovaných ... masa je základem chuti tohoto vydatného dušeného hovězího masa worcesterská omáčka, rajčatový protlak, ... červené víno a mletý česnek. Přidejte bylinky: Například čerstvý tymián a ... sušené bobkové listy. Vařte v troubě: Tento snadný dušený hovězí pokrm dokončete v troubě při ... teplotě 325 °C po dobu 1 hodiny a 45 minut. To umožní propojení všech chutí a poskytne ... Existuje mnoho způsobů přípravy dušeného hovězího masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. ... Ze zkušenosti je nejlepší maso nejprve připravit na sporáku (v holandské troubě) a pak ho vařit v ... troubě asi 2 hodiny. Holandská trouba opravdu dobře udržuje teplo, ... skvělá nádoba pro vaření velkých jídel, jako je například dušené hovězí maso. Za prvé, použití ... holandské trouby vytváří nezaměnitelnou chuť. Příprava dušeného hovězího masa v holandské ... troubě je dokonalá - od zhnědnutí masa až po uvaření všech ... chuťových přísad v jednom hrnci. Stejné hloubky a komplexnosti chuti prostě ... nedosáhnete, když vše naházíte například do klasického neboli pomalého hrnce. Za ... po dobu asi 2 hodin opravdu pomáhá spojit chutě a hovězí maso je mimořádně křehké. Zde je několik ... skvělých tipů na přípravu: Maso opékejte po částech na prudkém ... ohni. Klíčem ke krásnému propečení je nechat maso v ... klidu, dokud se krásně nepropeče - snažte se ho příliš brzy neotáčet. Neuspěchejte ... přípravu na sporáku a nechte dejte si načas, aby se všechny chutě rozvinuly. Hlavními ... omáčka, rajčatový protlak, víno a mletý česnek. Bylinky (čerstvý tymián a bobkový list) také ... dodají masu spoustu skvělé chuti. Používejte čerstvý tymián. Sušený tymián není ... stejný. Používejte pevné brambory, například zlaté nebo červené. Vyhněte se ruským ... bramborám, protože se snadno rozmačkají....

Dušené hovězí s hříbky
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí s hříbky

...s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. ... Trochu náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré. Italskou omáčku marinara si připravíme zvlášť v míse, kde postupně ... sušená rajčata bez nálevu,která jsme rozmačkali na malé kousky, nadrobno nasekanou cibuli, utřený ... česnek, natrhané listy bazalky, olej, cukr, oregano, sůl a ... pepř. Sušené houby ponoříme do horké vody a necháme ... je v ní 6 minut, aby nasály vodu. Hovězí maso osolíme, opepříme a necháme odležet v ... pokojové teplotě 15 minut. Na pánev s rozpáleným řepkovým olejem položíme maso ... střední teplotě opékáme po každé straně 4 minuty. Pak maso odstraníme z pánve a místo něho na ni nasypeme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a česnek. ... osolíme a opepříme a přikryté dusíme asi 7 minut. Pak maso vrátíme zpátky, přidáme 2 hrnky omáčky ... marinara, rozmarýn, hovězí vývar a víno. Přidáme namočené hříbky i s částí vody. Vše uvedeme do varu ... a pak zvolna dusíme přikryté asi 3,5 hodiny. V polovině této doby maso obrátíme. Nyní ... přidáme naložené cibulky a ještě vaříme odkryté 10 minut, ... pak maso znovu obrátíme a vaříme dalších 10 minut. Nakonec maso vyndáme z pánve, nakrájíme na ... menší kousky a vrátíme zpět do omáčky. Polentu připravíme ve velkém hrnci. Nejprve ... svaříme mléko s 5 hrnky vody. Začne-li vařit nasypeme do ní instantní kukuřičnou polentu, osolíme ... a opepříme. Za občasného míchání vaříme 20 minut. Nakonec přidáme máslo a strouhaný sýr a mícháme ... dokud se oboje nerozpustí. Můžeme servírovat dušené hovězí v omáčce s...

Jste milovníci nebo zarytí odpůrci koprovky?
Uložit recept!
článek
článek

Jste milovníci nebo zarytí odpůrci koprovky?

...jiné koření snad tolik nerozděluje společnost na dvě poloviny jako kopr. Buď totiž kopr milujete, ... nebo ho nesnášíte. Nic mezi tím. Pokud patříte do druhé skupiny tak snad dál ani ... nečtěte. Protože tohle bude právě jen o kopru. Stejně jako mnohá jiná koření, pochází kopr z ... oblastí okolo Středozemního moře a ze západní Asie. První zmínky o něm nacházíme už ve ... staroegyptských nápisech, a Řekové i Římané už znali nejen jeho léčivý význam, ale uplatnili ho i v ... kuchyni. Kopr je, jak víme, velmi aromatická bylina, ... která pokrmům dodá nezaměnitelnou chuť a vůni. Samozřejmě si hned všichni vzpomeneme na koprovku ... nebo na kulajdu. Ale to není zdaleka všechno. Kopr najdeme i na dně sklenic s naloženými ... nebo houbami, často se používá do marinád, při nakládání zelí, při výrobě pomazánek a co teprve ... takový zelný salát, ten se bez něj také neobejde. Kulajda, jemná krajová polévka se smetanou, ... a houbami, se díky kopru teprve stane kulajdou. Nejen u nás, ale i ve světě znají kopr velmi ... dobře. Hodně se používá například v egyptské a libanonské kuchyni. Ve ... Skandinávii často při přípravě lososa. Neměli bychom zapomínat, že kopr nám nejen ... chutná, ale i pomáhá, třeba při nadýmání. Také zlepšuje trávení, tiší kašel, může nám ... pomoci při nespavosti. Působí protizánětlivě a dodává chuť k jídlu. Pro ... své močopudné účinky je také prospěšný našim ledvinám. Obsahuje vitamín A, vitamín C, ... hořčík, draslík, železo, zinek, kyselinu listovou. A k té koprovce. Je to vlastně velmi jednoduchá ... omáčka, u které nejvíce záleží na konečném dochucení. Tady je základní recept: ... tuk, přidáme hladkou mouku a uvaříme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme trochu ... mléka, důkladně promícháme a zvolna vaříme asi 25 minut. Nyní přidáme smetanu, opraný ... a nasekaný kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a ... necháme krátce přejít varem. Do hotové omáčky pak přidáme natvrdo vařená ... vejce, nebo vařené hovězí maso. Doporučuje se například loupaná hovězí plec, ale může to být i ... jakékoliv jiné hovězí maso, třeba krk, žebro, apod.   Pokud byste si chtěli kopr vypěstovat na své ... zahrádce nebo na balkoně v truhlíku, je to celkem snadné. Je to ... nenáročná bylina, stačí jí dostatek tepla a slunce, má ráda ... závětří a přiměřenou zálivku. Dorůstá až do výšky jednoho metru, často se ... jinou zeleninou, protože odpuzuje některé škůdce. Kopr se dá zamrazit, naložit, nebo nasušit, ... bylinku, můžete ji používat při vaření celý rok.  ...

Jak na zvěřinu?
Uložit recept!
článek
článek

Jak na zvěřinu?

...Připravit kuřecí a vepřové maso není složité, hovězí a skopové už je pro některé tak trochu výzva. Ale ... co pak zvěřina? Jak často jí doma připravujete? Pokud se na to ... chystáte, máme tady několik užitečných rad a tipů. Jen pro začátek do divočiny se počítá čtyřnohá ... zvěř a ptactvo volně žijící v přírodě. Nejdříve tu máme vysokou srstnatou nebo-li ... spárkatou zvěř – to je jelen, daněk a srnec. Dále pak nízkou srstnatou – to je zajíc a divoký ... králík. Černou srstnatou – divoké prase, červenou srstnatou – muflon, ... pernatou vodní – divoká husa, kachna, pernatou hrabavou – bažant. Opracování zvěřiny ... Samozřejmě první je zvěřinu stáhnout a vyvrhnout. To však zde nebudeme rozebírat. Předpokládejme, ... že se k vám na stůl dostala stažená zvěřina, rozdělená na jednotlivé části. Vždy je důležité ... svalnaté maso pečlivě odblanit ostrým, špičatým nožem. ... Nůž je dobré co nejvíce naostřit, poté ho jemně vpíchneme pod blánu a ... opatrně pomalu seřezáváme směrem dolů. Je to opravdu titěrná a pečlivá práce. Odležení ... ale zbytek zvěřiny je důležité nechat odležet. Zvěř, která byla odstřelena, se zavěsí za zadní ... nohy a nechá se 7-14dní na chladném místě o teplotě 4 stupně celsia. Maso je ... pak křehčí a lépe se zpracovává. Naporcované maso se může nechat odležet několik dnů ... ve vodě v lednici. Špikování Maso se může propichovat a plnit ... či obalovat plátky slaniny a převázat provázkem. Dají se použít i stroužky česneku. Jde o to, ... abychom zmírnili specifickou vůni a chuť zvěřiny. Úprava Další postup je jen na zvážení. Někteří ... máslem a nechají ještě dva dny odležet v chladu. Poté se maso vloží do pekáčku, podlije se vodou a ... peče. Máslo se rozteče a maso je pak jemnější. Pod maso je vhodná kořenová zelenina, cibule a ... bylinky jako je šalvěj, tymián nebo rozmarýn. Všeobecně platí, že čím je maso starší, tím déle ... se připravuje. Je dobré jej při odležením nasolit. Vhodné koření je například – tymián, šalvěj, yzop ... koření, bobkový list, ale i celý pepř a majoránka. Na doplnění jsou vhodné houby, sušené švestky, ... ořechy či brusinky a jeřabiny. Můžeme podlévat vínem či připravovat na smetaně...

Hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí guláš

...guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. ... a smažte tak dlouho, než dostane zlatohnědou barvu. Poté do kastrolu přidáme maso (na hovězí guláš ... je nejlepší kližka) nakrájené stejně velké kostky a orestujeme. ... koření, podlijeme vodou, aby se maso začalo dusit. Maso necháme vydusit a v případě potřeby ho ... podléváme, aby se nepřipálilo.hovězí maso změkne dolijeme hrnec větším množstvím vody, ... česnek, majoránku a vaříme než maso zcela změkne. Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem...

Thajský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Thajský hovězí guláš

...populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud možno ... thajskou jasmínovou. Nejprve osmahneme na oleji ve vysoké pánvi hovězí maso nakrájené na ... větší kostky. Jakmile zhnědne, vyndáme ho z pánve a dáme ... stranou. Do pánve dáme nastrouhaný zázvor, kari pastu a nakrájenou ... citronovou trávu. Vše restujeme, dokud se citronová tráva krásně ... nerozvoní. Pak přidáme kokosové mléko a cukr. Přivedeme k varu, vrátíme do pánve hovězí maso ... a přikryté pokličkou zvolna vaříme asi 2 hodiny. Udržujeme teplotu a občas směs zamícháme. Je-li ... třeba, podlijeme trochou vody. Těsně před koncem vaření do pokrmu přidáme...

Řecké dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Řecké dušené hovězí

...dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to ... jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chutí dušeného hovězího se vším tím ... kořením je vynikající a nenapodobitelné. Rozhodně to za ten čas stojí. Podáváme většinou s ... pečivem a třeba se sklenkou dobrého červeného vína. Nejprve nakrájené hovězí maso smícháme v míse ... se solí a černým mletým pepřem. V hrnci smícháme olivový a kokosový olej a ... zahřejeme na vysokou teplotu . Pak přidáme osolené a opepřené maso a postupně ... opékáme ze všech stran dohněda. Opečené kousky vyjmeme z hrnce. Do hrnce nyní ... přidáme pórek, cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájenou mrkev a celer. Opékáme asi 2 minuty. ... protlak, promícháme a přidáme červené víno a hovězí vývar. Vaříme za stálého míchání, dokud omáčka ... nezhoustne. Pak do hrnce vrátíme maso, přidáme pepř, 3 hrnky ... tymián, bobkový list, skořici, rozmarýn a šalvěj. Vše přivedeme k varu a snížíme teplotu. Dusíme ... pod pokličkou asi 90 minut. Pokud je potřeba, přidáváme trochu vody. Když hovězí maso změkne, mecháme omáčku vydusit do zhoustnutí. Odstraníme skořici a celé koření, přidáme nasekanou petrželku a pomerančovou kůru a už...

Hovězí líčka na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka na víně

...líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší ... kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhodně ... stojí. Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji opečeme osolená a opepřená hovězí líčka ze všech stran. Pak je dáme stranou na ... talíř. Očistíme celer, mrkev a petržel a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu nasypeme do ... hrnce a na oleji ji osmahneme dozlatova. Pak k ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ... česnek a dále za stálého míchání chvíli opékáme. Přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, nové ... promícháme, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Vaříme asi půl hodiny. Pak do hrnce přidáme ... opečená líčka a hovězí vývar, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme v ... troubě předehřáté na 130 stupňů asi tak 2 hodiny, až jsou líčka měkká. ... chuti okořeníme solí, cukrem nebo mletým pepřem. Pak maso vrátíme do omáčky. Hovězí líčka na ... víně skvěle chutnají s bramborovou kaší. Zdroj fotografie: Pinterest...

Hovězí krk
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí krk

...maso je patří do skupiny hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť ... kousku masa se připravuje slavné, pomalu dušené hovězí po burgundsku! Hovězí krk je kvalitní kus masa, ... který se hodí pro dušení, pomalé vaření, ale i na steaky. Vyzkoušejte recept na hovězí maso se ... zelím....

Hovězí falešná svíčková recept
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí falešná svíčková recept

...a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české ... kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně každý. Jedinou nevýhodou je v případě pravé svíčkové ... její cena. Proto ji spousta lidí nahrazuje svíčkovou falešnou. Není to na škodu. ... Recept a hovězí falečná svíčková má nejen podobný vzhled, ale i ... vlastnosti – je jemná, měkká a šťavna. V kuchyni najde falešná svíčková, která pochází z ... přední plece, široké využití. Falešná svíčková se může dusit, péct, vařit i ... grilovat. Nejčastěji se však využívá právě na tradiční českou svíčkovou. Knedlík, maso a jemná smetanová omáčka plná zeleniny potěší především jako ... ale můžete si ji samozřejmě dopřát i ve všední den. Na první pohled se její příprava může zdát ... složitější, ale uvidíte, že to nic není. Hovězí falešná svíčková a její recept je časově sice ... kuchyni se vám v tomto případě mnohonásobně vrátí. Na konci vašeho úsilí vás totiž čeká vynikající ... oběd, který si všichni strávníci budou pochvalovat. Recept a hovězí falešná svíčková je prostě skvělá...

Hovězí Stroganoff  se širokými nudlemi
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi

...širokými nudlemi je v podstatě jednoduché jídlo. Stačí mít pohromadě všechny ingredience a čas na ... vaření. Je to klasika a s máslovými nudlemi opravdu moc ... dobrá. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme k němu nakrájenou mrkev, bobkový list, 3 snítky tymiánu, ... promícháme a necháme půl hodiny odležet. V kastrole rozpálíme olej, maso do něj ... vhodíme a důkladně ho opečeme ze všech stran. Pak přidáme pokrájenou cibuli a opékáme, až ... cibule zesklovatí. Nyní přidáme koňak a vaříme, dokud se alkohol ... neodpaří. V dalším kroku odstraníme z pokrmu snítky ... bobkový list a mrkev a zalijeme ho vývarem. Vše přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a zvolna maso vaříme, částečně přikryté, jednu až dvě ... hodiny, dokud nezměkne. Mezitím na pánvi rozpustíme polovinu másla v olivovém oleji, ... přidáme nakrájené houby, česnek, zbývající tymián a dusíme, ... dokud nebudou houby opečené a propečené. Pak odložíme pánev stranou. Když je maso měkké ... plotny a přidáme k němu podušené houby, zakysanou smetanu, hořčici a petržel. Zamícháme a podle chuti ... ještě osolíme a opepříme. Nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě, ... scedíme a vmícháme do nich zbylé máslo. Podle chuti je také přisolíme nebo opepříme. Hovězí Stroganoff podáváme s máslovými nudlemi a zdobíme...

Grilovaná hovězí pečínka
Uložit recept!
recepty
recepty

Grilovaná hovězí pečínka

...opečenými v troubě nebo s bramborovou kaší. Volba přílohy už je na vás. Zelenou cibulku, ... sůl, pepř, hořčici, koriandr, šalvěj, jemně nakrájenou cibuli, vinný ocet a jablečný džus ... rozmixujeme v mixéru na hrubší směs. Postupně k ní přidáme i olej. 1 1/2 hrnku této ... marinády nalijeme do velkého uzavíratelného plastového sáčku, ... přidáme hovězí maso, sáček uzavřeme a maso v marinádě důkladně ... obalíme.Sáček s masem a také zbylou marinádu v misce ... necháme přes noc v ledničce. Papriku rozkrojenou na polovinu a zbavenou ... semen a červenou cibuli nakrájenou na plátky grilujeme 4 až 6 minut po každé straně v ... grilu předehřátém na střední teplotu. Marinované hovězí maso položíme na grilovací ... 4 až 6 minut po každé straně při střední teplotě. Během posledních minut maso znovu potřeme ... zbývající marinádou. Hotové maso nakrájíme přes vlákno na tenčí plátky a podáváme s...

Silná hovězí polévka
Uložit recept!
recepty
recepty

Silná hovězí polévka

...vařením se vším kořením, vám provoní celou kuchyni. Dobrý a silný hovězí vývar je chlouba každého ... kuchaře. Kromě uvařeného masa můžeme do polévky zavařit ... třeba játrové knedlíčky. Do velkého hrnce vložíme omyté maso, polévkové ... všechno koření, sůl a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna ... vaříme asi dvě a půl hodiny. Pak odstavíme, necháme stát asi 15 minut a ... vyndáme zeleninu a maso. Oboje nakrájíme na kousky. Vývar scedíme, přidáme zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu a maso. Nakonec pokrájíme...

Francouzské dušené hovězí  s houbami a pomerančem
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

...dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou ... masa a přidáním pomerančové šťávy a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba ... je sice trochu delší, ale výsledek stojí za to. Hovězí maso nakrájené na kostky dáme do ... 1 lžící olivového oleje a 3 1/2 šálky červeného vína. Celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na ... kousky. Směs pořádně promícháme. Celý pepř, bobkový list a hřebíček vložíme do ... sáčku z tenkého plátna, přidáme do hrnce a vše necháme marinovat v ... lednici 24 hodin. Během této doby dvakrát promícháme. Druhý den ... hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. Necháme vše při pokojové teplotě. Z hrnce ... vyjmeme také nakrájenou zeleninu. Do zbylé tekutiny přilijeme víno a přivedeme k ... varu. Povaříme asi 5 minut a sundáme z plotny. Přidáme rajčatový protlak, promícháme a necháme ... stranou. Na pánev dáme máslo a olivový olej. Rozpálíme na vysokou teplotu a přidáváme postupně ... hovězí maso. Asi 5 minut maso po všech stranách prudce opékáme. Pak maso vložíme do hrnce s protlakem. Do ... dáme zbývající máslo, olivový olej a zeleninu. Osmahneme do znědnutí zeleniny (asi 5 minut). Pak ... přidáme zeleninu do hrnce s masem. Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby. ... Hrnec s masem, zeleninou a marinádou dáme na plotnu, vložíme znovu sáček s kořením a necháme ... zvolna dusit při občasném promíchání asi tři a půl ... hodiny. Pak zkontrolujeme, zda je maso měkké, přidáme ... pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Nakonec vyjmeme sáček s kořením a jídlo je hotové...

Italské dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Italské dušené hovězí

...dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se ... hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým vařením, při kterém se rozvinou ... všechny chutě čerstvých bylin a koření. Podáváme ho s rýží, s knedlíky nebo jen s pečivem. Ve velkém hrnci usmažíme na oleji pokrájenou ... cibulku, přidáme nakrájený celer a mrkev. Restujeme asi 5 minut. Pak přidáme utřený česnek ... a po půl minutě hrnec odstavíme z plotny. Do igelitového sáčku nasypeme mouku, sůl a ... pepř a promícháme. Nakrájené hovězí maso vložíme do sáčku a protřepeme tak, aby se ... kostky masa v mouce důkladně obalily. Do hrnce přilijeme zbylý olivový olej, vrátíme ... na plotnu a ohřejeme na vysokou teplotu. Pak přihodíme maso a za občasného míchání ho ... opečeme dohněda. Nyní přilijeme šálek hovězího vývaru a červené víno. Povaříme za stálého ... míchání, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme rozdrcený tymián, 3 hrnky hovězího vývaru ... rozmarýn, bobkový list, majoránku, na kousky nakrájená oloupaná rajčata z plechovky, oregano, nakrájené brambory a houby. Směs dochutíme pepřem a ... solí. Důkladně zamícháme a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou, snížíme teplotu a zvolna ... dusíme 3 až 4 hodiny. Občas nezapomeneme promíchat. Když je hovězí maso měkké, vmícháme čerstvou ... bazalku a petrželku. Na talíři posypeme parmazánem, nebo jiným italským...

Tuniský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Tuniský hovězí guláš

...hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, ... a jeho exotickou chuť si rozhodně oblíbíte. Cizrnu (neboli římský hrách) je dobré namočit ... přes noc do studené vody. Druhý den ji propláchneme v čisté vodě a s ... cibulí nakrájenou nadrobno dáme ve velkém hrnci vařit v 1 litru vody. ... Vaříme zvolna asi 15 minut. Do pánve s rozpáleným olejem vložíme hovězí ... maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a opečeme zvolna po ... všech stranách dohněda. Pak přidáme nasekaný špenát, utřený česnek a zelenou petržel. ... Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, nakrájený celer, artyčoky a mrkev. Všechno důkladně ... promícháme a dusíme 5 minut. Podušenou směs přidáme do hrnce s cizrnou a ... vše přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a při snížené teplotě ... zvolna dusíme asi hodinu. Nyní přidáme čili papričky nasekané nadrobno, ... důkladně promícháme a dusíme dalších 30 minut. Do guláše teď přidáme hrášek a koriandr a vše ... ještě 5 až 10 minut podusíme. Nyní by mělo být maso měkké a jídlo hotové...

Indický hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Indický hovězí guláš

...vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. ... Nejprve hovězí maso nakrájené na kostky prudce orestujeme v rozpáleném oleji po ... všech stranách. Pak maso z pánve vyjmeme děrovanou lžící, aby ... olej okapal. Nyní do oleje přidáme máslo a necháme ho ... rozpustit. Přisypeme pálivou papriku, nakrájenou cibuli, utřený česnek a nastrouhaný ... zázvor. Vše za stálého míchání trochu podusíme. Pak přidáme kurkumu, mletý pepř, koriandr, kmín a ... sůl. Znovu 2 minuty podusíme a ke směsi dáme hovězí maso a nahrubo nakrájené rajče. Zalijeme dvěma ... hrnky vody a přivedeme k varu. Vše dusíme asi hodinu a půl. Mezitím ve velkém ... hrnci přivedeme k varu asi litr a půl osolené vody. Nasypeme květákové růžičky a vaříme asi 6 minut. ... vyjmeme a ve slané vodě povaříme pokrájenou mrkev. Když změkne, přidáme ji k vařenému květáku a ve ... slané vodě uvaříme brambor. Nakrájíme ho na kostky a s květákem, mrkví a mraženým hráškem ho ... přidáme k masu. Vše pod pokličkou dusíme ještě 10 minut a jídlo...

Kentucké dušené  hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Kentucké dušené hovězí

...dušené hovězí má podmanivou chuť a osloví každého, kdo má rád ... hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně stojí za to ho ... vyzkoušet. Omyjeme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Smícháme mouku se solí a ... mletým pepřem a kostky masa ve směsi obalíme. Necháme v chladnu asi čtvrt hodiny. Do velkého ... hrnce nalijeme olej, zahřejeme a kostky masa v něm ... postupně opečeme po všech stranách dohněda. Pak přilijeme bourbon a vše důkladně a ode dna ... promícháme. Přidáme tymián, bobkový list, rozetřený česnek, ... rozmarýn, mleté nové koření a nasekanou čerstvou petrželku. Zalijeme hovězím ... vývarem a znovu všechno důkladně promícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna za ... míchání dusíme přikryté pokličkou asi 2 hodiny. Nyní přidáme pokrájená rajčata, nakrájenou ... mrkev a nadrobno pokrájenou cibuli. Zároveň do hrnce dáme brambory nakrájené na větší ... omáčku, pokrájené celerové stonky a promícháme. Vaříme ještě asi 45 minut a jídlo je hotové...

Hovězí mleté maso se zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí mleté maso se zeleninou

...se na teplou večeři? Vyzkoušejte hovězí maso se zeleninou...

Plněná hovězí roláda
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněná hovězí roláda

...hovězí roláda má mnoho společného se sekanou. I proto k ní bude nejlepší bramborová kaše...

Hovězí polévka s fazolkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí polévka s fazolkami

...je voňavá kořením a vhodná i při cukrovkové dietě. Můžete k ní přidat krutony z opečeného...

Masová hovězí roláda s vejci
Uložit recept!
recepty
recepty

Masová hovězí roláda s vejci

...s vejci je nejlepší s jakkoliv upravenými brambory. Můžete přidat i čerstvý zeleninový salát...

Vařené hovězí žebro s křenem
Uložit recept!
recepty
recepty

Vařené hovězí žebro s křenem

...žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a...

Hovězí váleček
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí váleček

...váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z ... mnoha způsobů jak hovězí váleček použít...

Bujón čili hovězí vývar
Uložit recept!
recepty
recepty

Bujón čili hovězí vývar

...čili hovězí vývar je prostě grunt.naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jednu za variant, tu snadnou, ... na hovězí vývar...

Polévka z hovězí oháňky
Uložit recept!
recepty
recepty

Polévka z hovězí oháňky

...polévka z hovězí oháňky je starý recept, který dříve dělaly ... babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řezníka...

Hovězí Wellington
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Wellington

...to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambory, dušenou zeleninou nebo s ... jemnou bramborovou kaší to bude skvělý oběd. Hovězí maso omyjeme, osušíme a po celém povrchu opepříme ... a osolíme. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Potom ho ... přendáme na talíř. Pokrájenou cibuli a houby rozmixujeme v ... kuchyňském robotu najemno. Do již použité pánve přidáme lžíci oleje a ... houbovou směs s cibulí na něm dusíme asi 5 minut.Když se veškerá tekutina odpaří přidáme víno a ... povaříme další 3 minuty. Nyní k houbám přidáme tymián, špetku pepře ... dijonskou hořčici a 2 až 3 minuty ještě prohřejeme. Pak pánev odstavíme z plotny a její obsah necháme ... trochu zchladnout. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto do ... většího obdélníku. Na rozválené těsto rovnoměrně rozprostřeme houbovou ... opečeného masa a vše pevně zabalíme do rolády. Přebytečné těsto odřízneme. Roládu potřeme ... rozšlehaným vejcem a položíme ji na pekáč vyložený pečícím papírem který jsme lehce ... posypali moukou. Do těsta shora propíchneme několik otvorů pro ... a v předehřáté troubě roládu pečeme 35 až 50 minut. Máme-li teploměr, teplota masa uprostřed by měla ... dosáhnout šedesáti stupňů . Jinak se řídíme barvou těsta, které by mělo mít ... středně hnědou barvu.Upečené maso necháme před nakrájením na jednotlivé plátky na prkénku 10 minut...

Libanonský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Libanonský hovězí guláš

...známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených ... ale velmi jednoduše si ho můžeme připravit i doma. Do vysoké pánve nalijeme olivový olej, když se ... zahřeje, přidáme nakrájené hovězí maso a po všech stranách ho opečeme. Pak přidáme ... utřený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Opékáme na oleji tak dlouho, dokud cibule ... nezesklovatí. Nyní přidáme rozdrcené rajče a všechno koření. ... promícháme, aby se všechny přísady pěkně spojily. Přidáme kostky hovězího vývaru, mražené fazolky a ... zalijeme vodou. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna dusíme ... asi 2 hodiny, až maso změkne. Podáváme podle chuti s rýží, s knedlíky nebo s...

Irské dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Irské dušené hovězí

...dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného ...na získá neopakovatelnou chuť. Jeho příprava je sice delší, ale není složitá a ... syté a velmi chutné jídlo si určitě zamilujete. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, ... opepříme a ve vyšší pánvi do oleji opečeme dohněda. Přidáme utřený česnek a jen krátce osmahneme, aby ... se nespálil. Brambory, mrkev, cibuli a celer nakrájíme na střední kousky a vše společně s ... opečeným masem vložíme do většího hrnce. Na pánev kde jsme opekli maso dáme rozpustit máslo a ... přidáme tymián a cukr. Za stálého míchání přidáme rajčatový protlak a ... sojovou omáčku. Přilijeme červené víno, a zvolna vaříme asi 3 minuty. Důkladně směs ode dna ... promícháme dřevěnou vařečkou. Přidáme kukuřičný škrob, zalijeme hovězím ... vývarem a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a dusíme asi 10 minut. ... a pepříme, je-li třeba a můžeme dolít vodou. Nyní hotovou omáčku nalijeme na směs masa a ... zeleniny, přidáme pivo a bobkový list. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a zvolna a ... dusíme, dokud maso nezměkne, alespoň 4 hodiny. Podáváme horké, jako sytá večeře v chladných ... zimních dnech je irské dušené hovězí rozhodně to pravé...

Havajský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Havajský hovězí guláš

...můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu s ... brambory a mrkví je nezapomenutelně exotická. Hovězí maso nakrájíme na kostky a odkrojíme všechen tuk. ... a solí tak, aby kousky masa byly důkladně obalené. V hrnci rozdrtíme pečená rajčata na malé ... a přidáme vodu, cukr, česnek, hřebíček a sůl. Mletý pepř a rajský protlak také přidáme do hrnce ... a vše důkladně promícháme. V pánvi rozpálíme olej a maso obalené v mouce ... a soli důkladně opečeme dohněda po všech stranách. Pak ho přemístíme do hrnce s rajčaty. Na ... kde jsme opekli maso, nyní zpěníme cibuli a celer. Jakmile změknou, přidáme je do hrnce k masu. ... doplníme vodou, je-li třeba, a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna dusíme asi 1 hodinu. ... brambory a dusíme dalších asi 15 minut než změknou. Můžeme podávat, třeba jen s čerstvým pečivem...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Hovězí zadní plec na smetan . e recepty

Kde najít informace



×