Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
...způsobů přípravy dušeného hovězího masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. Ze zkušenosti je...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Silný hovězí vývar je všelék
Heslo dne zní: Posilte imunitu! Způsobů jak toho dosáhnout existuje celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posi...
Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
Pravý hovězí vývar asi tak často doma nevaříme. Není to proto, že by to bylo příliš složité, ale spíše proto, že na to po...
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Vařené hovězí žebro s křenem
Vařené hovězí žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a kyselou okurkou....
Vepřová žebra podle Pohlreicha
Křupavá žebírka jsou skvělý pokrm pro zimní období. A recept ovoněný badyánem, skořicí a zázvorem, inspirovaný předpisem ...
Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
Jedním z francouzských pokrmů proslavených po světě je bez pochyby Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento rec...
Jíst či nejíst hovězí maso?
To je otázka pro fundované Mnoho odborníků a lékařů se rozchází v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se t...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
...doby dvakrát promícháme. Druhý den vyjmeme hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. ... Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby. Hrnec s masem, zeleninou a marinádou dáme na plotnu,...
Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Hovězí kližka na česneku
Kližka je šťavnatá, jedná se o druh předního hovězího masa a hodí se k pomalému dušení a pečení. Výborný je z ní napříkla...
Nepostradatelné kuchyňské nádobí – hrnce, pánve, kastroly
...kastrolů a pánviček. Potřebovat můžete pomalý hrnec, multifunkční hrnec nebo tlakový hrnec, to je ... Zeptejte se svých rodičů nebo prarodičů, kvalitní hrnec vám bude sloužit klidně celý život. Nostalgicky...
Leden měsíc polévek. Která vás postaví na nohy?
...dokonalého vývaru? Nespěchat! Kdo má pomalý hrnec, ten bude téměř bez práce. Příprava vývaru je...
Hovězí guláš
...nepřipálilo. Až hovězí maso změkne dolijeme hrnec větším množstvím vody, zahustíme moukou, přidáme...
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Italské dušené hovězí
...minut. Pak přidáme utřený česnek a po půl minutě hrnec odstavíme z plotny. Do igelitového sáčku...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
...Pro přípravu sulcu se skvěle hodí pomalý hrnec. Kdo ho nemá, použije běžné nádobí. Když voda...
Grilovací hit: BBQ omáčka podle Jamieho Olivera
Její chuť je sladkokyselá, barva načervenalá a díky ní si maso uchová šťavnatost. Barbecue omáčka je klasika, kterou znám...
Tuniský hovězí guláš
...do hrnce s cizrnou a vše přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a při snížené teplotě zvolna...
Hovězí na hořčici
Hovězí na hořčici podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory. Použijeme například hovězí krk, nebo jiné maso v...
Dušené hovězí
Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky neb...
Nahlédněte s námi pod pokličku kuchařského slovníku…
...se jinak zničily. Nemusíte hned kupovat speciální hrnec na sous-vide, ale bez něj se vám bude špatně...
Jídlo jako lék: proč vařit na podzim a v zimě vývar?
...dost času, je dobré uvařit ho rovnou pořádný hrnec a nesnězenou polévku zamrazit nebo jinak...
Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka
Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka je šťavnaté maso s báječnou chutí. Tuhle výtečnou večeři doplníme třeba če...
Hovězí vývar
...cibuli, česnek, libeček a všechno koření. Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni zvolna...
Dušené hovězí s hříbky
Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročně...
Thajský hovězí guláš
Thajský hovězí guláš je populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud mož...
Řecké dušené hovězí
Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chu...
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Hovězí zadní maso
Je méně tučné než vepřové a hovězí je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zad...
Hovězí krk
Toto maso je patří do skupiny hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť právě z tohoto kousku masa se přip...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi
Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi je v podstatě jednoduché jídlo. Stačí mít pohromadě všechny ingredience a čas na v...
Grilovaná hovězí pečínka
Grilovaná hovězí pečínka s červenou paprikou a cibulí je nejlepší třeba s brambory opečenými v troubě nebo s bramborovou ...
Indický hovězí guláš
Bohatá chuť a podmanivá vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. Nejprv...
Kentucké dušené hovězí
Kentucké dušené hovězí má podmanivou chuť a osloví každého, kdo má rád hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně sto...
Hovězí mleté maso se zeleninou
Těšíte se na teplou večeři? Vyzkoušejte hovězí maso se zeleninou....
Plněná hovězí roláda
Plněná hovězí roláda má mnoho společného se sekanou. I proto k ní bude nejlepší bramborová kaše....
Hovězí polévka s fazolkami
Hovězí polévka s fazolkami je voňavá kořením a vhodná i při cukrovkové dietě. Můžete k ní přidat krutony z opečeného celo...
Masová hovězí roláda s vejci
Masová hovězí roláda s vejci je nejlepší s jakkoliv upravenými brambory. Můžete přidat i čerstvý zeleninový salát....
Hovězí váleček
Hovězí váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z mnoha způsobů ja...
Bujón čili hovězí vývar
Bujón čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jed...
Polévka z hovězí oháňky
Tato polévka z hovězí oháňky je starý recept, který dříve dělaly babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řez...
Hovězí Wellington
Hovězí Wellington je pečené v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambor...
Libanonský hovězí guláš
Je známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních resta...
Irské dušené hovězí
Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou ...
Havajský hovězí guláš
Havajský hovězí guláš můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu ...
Hovězí guláš z kližky
Hovězí guláš z kližky je jídlo, které vždycky přijde k chuti. Jedna z gulášových variant, která je obzvlášť chutná....
Štěpánská hovězí pečeně
Štěpánská hovězí pečeně bude chutnat s houskovými knedlíky, protože má výbornou omáčku. Ale také třeba s dušenou rýží....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Hovezi zebra pomaly hrnec recepty