Pečená husí stehna
Pečená husí stehna můžeme podávat klasicky se zelím a knedlíky. Také jsou ale výtečná třeba s opečenou bramborovou kaší....
Husí stehna na medu
Nejen na svatého Martina může husa chutnat. Maso této drůbeže je u nás hodně opomíjené a to je škoda. Sice má vyšší obsah...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Husí játra
Husí játra připravená podle tohoto receptu můžeme podávat jako studený předkrm. Jako příloha je nejvhodnější čerstvé peči...
Pečená husa
Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než...
Polévka z kachních nebo husích drůbků
Tento recept je další variace na drůbeží polévku, tentokrát z kachních nebo husích drůbků. Polévka se vyznačuje výraznou ...
Zdobení velikonočních kraslic 5 druhů technik
Velikonoční svátky jsou spojené s mnoha zvyky a tradicemi. Zatímco některé jsou typické pouze pro určité oblasti naší zem...
Pochoutka zvaná Foie gras
Názory se rozcházejíFoie gras jsou ztučnělá játra vodních ptáků, nejčastěji se konzumují ty husí, a jsou považována za ve...
Česneková polévka
Česneková polévka, neboli česnečka patří mezi stálice kuchyní i hospod. Jde o zázračnou polévku, která nejenže zahřeje, a...
Svatomartinská husa
Tradice pečení husí na svatého Martina má v Čechách bohatou tradici. Vždyť lidové rčení míní, že kdo si na Martina husu n...
12 tradičních vánočních večeří z celého světa
Češi si štědrovečerní večeři zpravidla nedokážou představit bez kapra s bramborovým salátem či smaženého řízku. V jiných ...
Svatomartinské tradice: proč se jí husy a pije mladé víno?
Nejen sníh je spojený s postavou Martina. Se svátkem tohoto světce souvisí i konzumace dobrého jídla a pití. Vždyť sama p...
Svatomartinské posvícení: dobroty, které prověřil čas
Ke svatému Martinovi tradičně patří masová pečínka z opeřence, konkrétně z husy. V tento svátek se však podávaly pokrmy n...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Husi droby recepty