Husí játra
Husí játra připravená podle tohoto receptu můžeme podávat jako studený předkrm. Jako příloha je nejvhodnější čerstvé peči...
Pečená husí stehna
Pečená husí stehna můžeme podávat klasicky se zelím a knedlíky. Také jsou ale výtečná třeba s opečenou bramborovou kaší....
Top recepty na suchý únor - posilte svá játra...
Přinášíme výběr těch nejlepších únorových receptů, které které zachutnají celé rodině . Rozhodli jste se držet suchý únor...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Husí stehna na medu
Nejen na svatého Martina může husa chutnat. Maso této drůbeže je u nás hodně opomíjené a to je škoda. Sice má vyšší obsah...
Vepřová játra
Vepřová játra jsou výborná jako rychlá minutka, třeba k opečeným bramborám. Tento recept ale počítá s pikantní omáčkou, t...
Játra na čínský způsob
Játra na čínský způsob podáváme samozřejmě s rýží. Nebo klidně jen s čerstvým pečivem....
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Pochoutka zvaná Foie gras
Názory se rozcházejíFoie gras jsou ztučnělá játra vodních ptáků, nejčastěji se konzumují ty husí, a jsou považována za ve...
Vepřová játra se slaninou
Vepřová játra se slaninou podáváme s opečenými brambory. Pokud máme dost omáčky, můžeme jako přílohu připravit i rýži. ...
Kuřecí játra v omáčce
Kuřecí játra v omáčce jsou výborným tipem na jednoduchý oběd. Vůně omáčky přiláká strávníky ke stolu....
Vepřová játra na slanině
Vnitřnosti nebývají až tak častou složkou našeho jídelníčku a možná je to škoda. Například játra jsou bohatým zdrojem žel...
Nejneoblíbenější jídla aneb nad čím vším ohrnujeme nos
Žijeme v době, která přeje mlsným jazýčkům. Hlady v naší zemi trpí jen málokdo, a tak si můžeme dovolit být trochu vybíra...
12 tradičních vánočních večeří z celého světa
Češi si štědrovečerní večeři zpravidla nedokážou představit bez kapra s bramborovým salátem či smaženého řízku. V jiných ...
Vepřová játra jako minutka
Vepřová játra jako minutka nám budou chutnat třeba se smaženými hranolky. Lepší a hlavně zdravější variantou pak budou h...
Drůbeží játra na špejli
Drůbeží játra na špejli připravíme velmi rychle v troubě. Jako přílohu můžeme zvolit brambory, pečené nebo vařené, a čers...
Smažená drůbeží játra
Smažená drůbeží játra podáváme s čerstvými zeleninovými saláty nebo také s bramborovou kaší. V podstatě se k nim hodí bra...
Rozhovor s kuchařem a restauratérem Pavlem Drdelem z jihočeských Strakonic
Pavel Drdel je vynikající kuchař, fotograf a majitel jedné z nejlepších jihočeských restaurací ve Strakonicích, která nes...
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
První letošní díl oblíbeného kuchařského pořadu Kluci v akci byl zaměřený na vaření za pár korun. S trendem zdražování se...
Kuřecí játra na grilu
Kuřecí játra na grilu a k nim vařené nebo pečené nové brambory. Také čerstvé pečivo je dobrou volbou. A ještě třeba zelen...
Kuřecí játra s brokolicí
Kuřecí játra s brokolicí jsou výborná třeba s čerstvě uvařenými bramborami. přílohou ale může být i dušená rýže nebo krup...
Kuřecí játra na cibulce
Kuřecí játra na cibulce jsou nejlepší s dušenou rýží nebo s vařenými brambory. Je to rychlé a snadné jídlo které může ch...
Top 10 jedlých hub
Všeobecně platí, že houby začnou růst několik dní po vydatnějším dešti, po kterém následují teplé dny. Tenhle zvláštní ko...
Jak uvařit kroupy
V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovinám, ze kterých vařily už naše prababičky. Většinou j...
Vepřová játra na grilu
Vepřová játra na grilu podáváme s pečenými brambory, nebo s bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou. Místo tatarské omá...
Vepřová játra
Vepřová játra můžeme podávat s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou. Čerstvý zeleninový salát k tomu bude vynikající...
Obalovaná vepřová játra na roštu
Obalovaná hovězí játra na roštu podávejte s bramborovou kaší nebo s opečenými brambory. Výbornou přílohou je i čerstvý s...
Drůbeží játra na víně
Drůbeží játra na víně jsou rychlou minutkou. Maso je jemné a omáčka lehce pikantní. Přílohou může být bramborová kaše neb...
Kuřecí játra s rýžovými nudlemi
Kuřecí játra s rýžovými nudlemi se hodí i pro bezlepkovou dietu. Chutnat ale budou úplně každému. Navíc, je to rychlovka....
Polévka z vepřových jater
V tomto receptu se dostávají ke slovu podceňovaná vepřová játra, aby jednohlasně bránily svoje místo v našich receptech....
Láďa Hruška jablečný koláč recept
Recept na jablečný koláč od Ládi Hrušky je lehký a jednoduchý moučník vhodný na snídani, svačinu i večeři. Voní a chutná ...
Játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika z kuřecích jater, kterou si připravíme sami doma, bude skvělou pomazánkou na pečivo při přípravě svačin...
Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky jsou oblíbenou zavářkou do masových vývarů. Játra použijte jakákoliv, kuřecí, vepřová, hovězí......
Škračky
Škračky je jídlo známé hlavně na Valašsku. Je rychlé, jednoduché a velmi dobré. Můžete s úspěchem použít i játra kuřecí....
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry můžeme ve finále posypat dobrým strouhaným sýrem. Uvidíte, že toto spojení chutí vá...
Foagra
Foagra, neboli Foie Gras, jsou pochoutkou připravenou z jater vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Přílohou k této d...
Bramborová polévka s játry
Tento recept je na super lahodnou bramborovou polévku, kterou skvěle obohacuje chuť masa v podobě jater. Recept na tuto b...
Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky se podávájí především v kombinaci s poctivým hovězím vývarem. Návodů na jejich výrobu je mnoho a použív...
Játrové knedlíčky do polévky
Játrové knedlíčky do polévky jsou oblíbenou zavářkou. Jsou jednoduché a polévka bude hned o něco slavnostnější....
Domácí paštika
Domácí paštika z kuřecích jater vám v ledničce nějaký čas vydrží. Recept je jednoduchý a nenáročný....
Pečená husa
Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než...
Polévka z kachních nebo husích drůbků
Tento recept je další variace na drůbeží polévku, tentokrát z kachních nebo husích drůbků. Polévka se vyznačuje výraznou ...
Česneková polévka
Česneková polévka, neboli česnečka patří mezi stálice kuchyní i hospod. Jde o zázračnou polévku, která nejenže zahřeje, a...
Svatomartinská husa
Tradice pečení husí na svatého Martina má v Čechách bohatou tradici. Vždyť lidové rčení míní, že kdo si na Martina husu n...
Karbanátky se zelím
Karbanátky se zelím se trošku podobají klasickému bramboráku. Je to také výborná příloha ke grilovaným masům....
Kuřecí játrová paštika
Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. Podáváme většinou s chlebem, ale...
Játrové knedlíčky do polévky
Játrové knedlíčky jsou klasická a asi nejoblíbenější zavářka do hovězí nebo slepičí polévky. Všichni je známe a všichni j...
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater je skvělá na čerstvém pečivu k snídani i ke svačině. Připravíme si ji jednoduše sami doma....
Zapečený toust s drůbežími játry
Zapečený toust s drůbežími játry se hodí třeba na posezení s přáteli u sklenky červeného vína. Nebo to může být jednodu...
Kaldoun s játrovými knedlíčky
Kaldoun s játrovými knedlíčky je polévka, která se přesně hodí ke svatomartinským hodům. Než si dáme husu s několika druh...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Husi jatra zavarena v sadle recepty