Kapusta dušená s bramborem
Kapusta dušená s bramborem je skvělá příloha k pečenému masu. Pro vegetariány je tu také varianta s vařenými vejci. Foto...
Pórková polévka s bramborem
Pórková polévka s bramborem, podávaná s pečivem, nejlépe s čerstvým chlebem, je výbornou variantou svačinových polévek. K...
Indická kuchyně je prostě jedinečná
Indické pokrmy jsou čím dál tím oblíbenější a v dnešní době není problém si zajít na dobrý oběd nebo večeři do indické re...
Top 10 super zlepšováků do kuchyně, co ušetří čas i peníze…
Kdo by nechtěl ušetřit čas strávený v kuchyni a vyhnout se nepříjemným omylům, které dokáží zkazit požitek z vaření. Přin...
Dušená mrkev s bramborem
Dušená mrkev s bramborem je oblíbeným jídlem pro ty, co nemusí mít maso. Kdo se bez něj ale neobejde, může do hotové mr...
Koprová polévka s bramborem
Tahle koprová polévka s bramborem je jako od maminky. Voní létem, je velmi jednoduché ji uvařit a příprava nezabere ani m...
Zapečený květák s bramborem
Zapečený květák s bramborem a sýrem je krásně voňavé a chutné jídlo třeba i pro vegetariány. Obejde se bez masa, ale poku...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Kuchyně na míru – trendy v moderním designu
Kuchyně slouží a vždycky sloužily jako tepající srdce mnoha domácností. Není divu, obejme vás tam teplo, vůně a bezpečí. ...
Zeleninové kari s červenou čočkou
Indická kuchyně má velmi dlouhou tradici a charakterizují ji ostřejší a výrazně kořeněné pokrmy. Mezi oblíbená indická jí...
Rybí polévka
Tradiční rybí polévka nesmí na stole chybět v mnoha rodinách. Pokud ta vaše zatím není vyladěná k dokonalosti, možná vás ...
Bramborový salát
Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...
Tři důvody, proč investovat do nákupu sektorové kuchyně
Ještě před několika lety se zdálo, že takzvané sektorové kuchyně jsou již minulostí. Většina lidí se při zařizování domác...
Pusťte barvy do kuchyně! 6 tipů jak si s barvami v kuchyni vyhrát
Barvy do kuchyně bezesporu patří. I když si možná zakládáte na moderním a čistém designu vaší kuchyně, neměli byste zapom...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Smažený sýr
Smažený sýr obalený v těstíčku a strouhance je klasika, bez níž by se česká kuchyně asi neobešla. Takzvaný “smažák” je k ...
Bylinkový bramborový salát
Bylinkový bramborový salát je odlehčená verze klasického bramborového salátu. Báječně voňavá a pikantní verze. Do velk...
Barevná mexická kuchyně
Jakmile jednou ochutnáte originální mexickou kuchyni, už nikdy nebudete chtít přestat. Je velice návyková, hlavně milovní...
Japonská kuchyně
Estetika na prvním místě Japonská kuchyně se vyznačuje svou lehkostí, jednoduchostí a okrasným způsobem servírování. Opra...
Pečená treska s citronem a česnekem
Snadný recept na pečenou tresku v řeckém stylu s hrstkou středomořského koření a citronovou šťávou. Vychutnejte si tuto ...
Králík na česneku
Maso z králíka je dietní, ale přesto velmi chutné. Pokud ho zkombinujete se zeleninou a bramborem, vytvoříte bohatý oběd,...
Vepřové se švestkami dušené na víně
Tento recept je inspirovaný francouzskou kuchyní a tradičně se k němu podávají těstoviny. Komu se to zdá příliš neobvyklé...
Návod, jak na výběr nové kuchyně
Plánujete rekonstrukci a chcete si zařídit novou kuchyni snů? Pro začátek je dobré mít představu o tom, co vlastně chcete...
Jedinečná francouzská kuchyně, co ochutnat?
Kuchyně s dlouholetou tradicíFrancouzská kuchyně patří mezi ty nejlepší na světě. Je rozmanitá, charakteristická je pro n...
Rýžové kuličky se sýrem smažené
Smažené rýžové kuličky jsou skvělé například s vařeným bramborem, ale i jen samotné, namočené například do pikantní omáčk...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou je verze tradičního novozélandského jídla, upravená pro celiaky. Je to skvostná poch...
Poke bowl s lososem
Na Havaji slovo „poke“ znamená „sekat na kousky“, což odkazuje k hlavní úpravě pokrmu – většina surovin v misce je pokráj...
Cukeťáky
Dietnější verze tradičních bramboráků. Pokud už nevíte co si počít s letošní cuketovou úrodou vyzkoušejte tento rychlý re...
Rybízová omáčka se smetanou
Rybízová omáčka se smetanou je další verze skvělé omáčky připravené z čerstvého bobulovitého ovoce....
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Zmrzlinové sendviče
Téměř všechno, co kupujete v obchodech, lze udělat i doma, ať už to jsou sušenky Oreo, krekry, nanuky nebo marshmallows. ...
Kluci v akci hovězí guláš
Tento recept na guláš je sice rychlý, ale to neznamená, že je chuťově chudý. Přímo naopak! Už jen po přečtení ingrediencí...
Cuba libre
Kombinace sladké koly, kvalitního rumu a kyselé limetkové šťávy, to je koktejl Cuba libre. Tento alkoholický nápoj patří ...
Kuřecí Enchiladas
Toto je mexická chuťovka, která musí chutnat každému a je jednoduchá na udělání. Zapneme si troubu na 180°C. Na nep...
Italská polévka s klobásou
Pro milovníky italské kuchyně přinášíme skvělou Italskou polévku s klobásou. Přes noc si namočíme fazole do studené vo...
Libanonský hovězí guláš
Je známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních resta...
Bramboračka
Bramboračka je jednou z notoricky známých a oblíbených polévek. S čerstvým chlebem je to výborná večeře. Hodí se i do veg...
Kapoun na víně
Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ...
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Čatní z rajčat a paprik
Čatní z rajčat a paprik je pikantní doplněk jídla původem z indické kuchyně. Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a hodí ...
Sýrová roláda
Sýrová roláda je už vlastně klasika, mnozí ji pamatujeme již ze 70. let minulého století. Ale pořád je pro mnohé králov...
Vajíčkový salát
Vajíčkový salát patří do klasické české kuchyně. Je to výtečná pomazánka na chlebíčky nebo s čerstvým pečivem nahradí kl...
Chlebíček s mozzarellou a bazalkovým pestem
Chlebíček s mozzarellou a bazalkovým pestem přinese na váš stůj závan itálie a středomořské kuchyně....
Výborná gulášová polévka
Gulášová polévka patří ke klenotům kuchyně. Její chuť je nezaměnitelná....
Lečo s jarní cibulkou a kedlubnami
Mezi oblíbená zeleninová jídla patří lečo. Vůně čerstvé zeleniny, bylinek a koření se budou linout z vaší kuchyně. Jedn...
Bramboráky plněné kuřecím masem
Každý kdo vejde do bytu a ucítí vůní bramboráku s kuřecím masem, zamíří do kuchyně. Ideální jako sobotní oběd nebo večeře...
Kuře Tandoori
Pokud patříte mezi milovníky indické kuchyně, rozhodně by jste měli vyzkoušet tento tradiční recept na pečené kuře. Kuře...
Sépiové špagety s krevetami a rajčaty
Pojďte ochutnat něco nového z italské kuchyně. Sépiové špagety vás okouzlí na první pohled svou sytě černou barvou, která...
Indické zeleninové Sabdží
Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Indická kuchyně kofty s bramborem (zkušební verze ... recepty