Drobenka
Drobenka je velmi důležitou součástí některých koláčů, hlavně těch s ovocem nebo s tvarohem. Bez téhle sladké křupavé po...
Drobenka na borůvkový koláč
Drobenka na borůvkový koláč, nebo vlastně na koláč z jakéhokoliv ovoce, by měla být drobivá a nepříliš mastná. Pokud dodr...
Jak na dušenou zeleninu
...vývar odložíme. Vedle rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vývarem...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
...na 200 stupňů. V míse smícháme brambory s moukou, zbytkem vody, solí a kváskem a uhněteme hladké ... lučinou. Vše ušleháme ručním šlehačem 2 minuty na hladkou kaši. Pak přidáme šalotku, pepř, sůl a citronovou ... Troubu stáhněte na 140 °C. Sýr prošlehejte s moukou a vanilkou. Přidejte vejce, zakysanou smetanu,...
Vepřové kotlety dušené
Kotlety jsou velmi oblíbeným kouskem vepřového masa. Kromě tuku, který zdobí jejich okraje, se jedná o libové a chutné ma...
Vepřové plátky s paprikovou omáčkou
Vepřové plátky s paprikovou omáčkou doplníme třeba dušenou rýží. Ale ani těstoviny nejsou špatnou volbou....
Jablka – skladování, tepelná úprava a jejich druhy
...doporučujeme nakrájené ovoce trochu promíchat s moukou nebo se špetkou koření. To udělejte ještě před ... nejkřehčí a nejšťavnatější. Jablka Breaburn mají hladkou a světle zelenou slupku. Ta zráním červená a je...
Bliny – bohatě plněné a tak trochu jiné palačinky
...téměř výhradně pohanková mouka, dnes se míchá s hladkou pšeničnou moukou. Použít můžete i droždí sušené....
Čapátí
Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku používa...
Roštěnky
Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo....
Smažené cibulové kroužky
...polohrubé mouky. V míse rozmícháme vejce s hladkou moukou, přidáme sodu, solamyl a trochu soli....
Hladká, polohrubá, hrubá nebo snad krupice?
...jiné živiny. Podle zrnitosti se dělí na mouku hladkou, polohrubou, hrubou a krupici. Je jasné, že každá ... Bílá pšeničná mouka je nejčastěji používanou moukou. Celozrnná pšeničná mouka je zdravější...
Zima v kuchyni – top recepty na zahřátí
...1. Brambory uvařte a pomelte. Smíchejte je s moukou a vejcem. Přidejte kypřící prášek do pečiva a ... použijte ořechovou mouku, která dodá bábovce hladkou strukturu. Kousky oříšků můžete nasypat na...
Vepřová játra se slaninou
...vyjmeme, do pánve přidáme vývar, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme pepř a...
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
...cca 20minut. V misce si smýcháme smetanu s hladkou moukou. Směs přilijeme do hrnce. Přidfáme...
Bublanina
...přiléváme olej. Prášek do pečiva smícháme s hladkou moukou a vanilkovým cukrem a pomalu vmícháme do...
Nahraďte pšeničnou mouku jinými, chutnějšími a zdravějšími alternativami
...ztrácí nenávratně svoje živiny natolik, že s moukou, kterou jste mohli v obchodech koupit dřív, se ... pro dětské žaludky. I když mají s pšeničnou moukou velmi podobnou chuť, tak špaldová mouka je...
Pečivo pro hladové krky? Bramborový chléb podle našich babiček!
...vody a vypracujeme tužší těsto. Ošatku vysypeme moukou, těsto do ní přemístíme, poprášíme ho moukou a...
Kulajda
...zavaříme do polévky smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Za stálého míchání ještě chvíli provaříme...
Hospodský vepřový guláš
...nasekanou kostku masového vývaru a zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě. Necháme odkryté ještě...
Lišky na smetaně
Chcete-li si připravit v letní houbařské sezóně houbovou omáčku, zkuste třeba tento vyzkoušený recept. Lišky na smetaně...
Medvědí česnek vám dodá potřebnou energii
...pesto. Stačí, když cca kilo listů rozmixujete na hladkou kaši, přidáte sůl dle chuti (pozor, nepřesolte) a...
Omáčka na grilování je nejlepší domácí – 4 recepty
...postupného přidávání olivového oleje vyšlehejte hladkou majonézu.Majonéza může během přípravy ztmavnout,...
Zelí z cukety
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, neb...
Kachna dušená s kořením
Kachna dušená s kořením chutná jako zvěřina i když je domácí. Podáváme ji třeba s vařenými brambory....
Vepřová játra
Vepřová játra můžeme podávat s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou. Čerstvý zeleninový salát k tomu bude vynikající...
Zapečené kuřecí plátky s paštikou
Zapečené kuřecí plátky s paštikou budou chutnat zase jinak než klasické kuřecí plátky. Tahle varianta opravdu stojí za vy...
Vepřové plátky v jemné omáčce
Vepřové plátky v jemné omáčce podávejte nejlépe s vařenými brambory. Ale třeba bramborové noky jsou také dobrá volba....
Čočka na husto
Kdo chce svůj jídelníček odlehčit od masa, jsou pro něj luštěniny díky vysokému obsahu bílkovin skvělou alternativou. Čoč...
Vepřová líčka
Vepřová líčka na víně jsou šťavnatá a jemná. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší nebo s bramborovými hranolky a dušen...
Hovězí guláš podle Pohlreicha
Hovězí guláš podle Pohlreicha doplňte klasicky třeba jen pečivem. Ale jestli bude někomu více chutnat s knedlíkem, tak r...
Dančí medailonky
Maso z daňka je velmi chutné a oproti jelenímu je jemnější, ale za to o něco tučnější. U jelenovité zvěře všeobecně platí...
Guláš z vepřové krkovice
I vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z plecka, ramínka nebo krkovice. Když si vyberete pro přípra...
Těstoviny s mangoldem
Mangold patří mezi časnou jarní zeleninu a ke konzumaci se používají hlavně listy a řapíky. V kuchyni má široké využití, ...
Guláš z vepřové krkovice
Guláš z vepřové krkovice je krásně šťavnatý a pro milovníky omáček je to vítaná změna. Přílohou může být rýže, houskové k...
Dušená cuketa po maďarském způsobu
K plátku vepřového masa nebo i jen samotná s přílohou - dušená cuketa připravená “po maďarsku” chutná velmi dobře a rozho...
Steak s medovou omáčkou
Steak s medovou omáčkou podáváme nejčastěji s pečenými brambory nebo s jemně podušenou zeleninou....
Křenová omáčka
Tato omáčka se skvěle hodí zejména k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu. Štiplavý křen dodá pokrmu říz a navíc pěkně p...
Hovězí kližka na česneku
Kližka je šťavnatá, jedná se o druh předního hovězího masa a hodí se k pomalému dušení a pečení. Výborný je z ní napříkla...
Pikantní vepřový řízek
Pikantní vepřový řízek v těstíčku doplňte třeba domácí bramborovou kaší. Nebo bramborovým salátem, máte-li ho rádi. ...
Rychlé pohoštění z párků
Rychlé pohoštění z párků, to je taková jednoduchá a pikantní záležitost. Vyzkoušený a oblíbený dip ho může výborně doplni...
Fazolová polévka
Fazolová polévka z konzervovaných bílých fazolí je krásně hustá a když k ní přidáte čerstvé pečivo, dokonale zasytí....
Brambory na paprice
Brambory na paprice, to je syté jídlo z jednoho hrnce. Jste-li vegetariáni, klidně klobásu vynechte....
Krůtí řízky v sýrovém obalu
Krůtí řízky v sýrovém obalu jsou zajímavou obměnou klasických řízků balených v trojobalu. Skvělé budou s jemnou bramborov...
Zapečená zelenina s koprem
Zapečená zelenina s koprem, smetanou a sýrem je jídlo pro labužníky. Pokud se neobejdete bez masa, může to být báječná př...
Pomalu dušené hovězí na víně
...a osušené maso opepříme a osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Ve velkém kastrole rozpálíme trochu...
Jahodový koláč s drobenkou
Jahodový koláč s drobenkou je lehký a šťavnatý zákusek ke kávě nebo čaji, třeba k sváteční snídani. Ideální moučník v sez...
Rychlý švestkový koláč
Rychlý švestkový koláč má jen jednu nevýhodu. A to tu, že se po něm zapráší, ani nestačí vychladnout. ...
Tvarohový koláč s drobenkou
Tvarohový koláč s drobenkou je jednoduchý, vláčný a voní po citronech. Zkuste ho a uvidíte že se k němu budete stále vrac...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Drobenka s hladkou moukou recepty