Pečený kančí hřbet
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky....
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
...česnek, rajčata, špetku soli a pepře. Oloupeme pomerančovou kůru pomocí škrabky na brambory, ... tenké proužky a přidáme do pekáče. Jehněčí kýtu položíme k ostatním přísadám do pekáče, opepříme ji,...
Druhy skopového a jehněčího masa
...doma skopové či jehněčí? Skopové a jehněčí maso není v České republice příliš ... oblíbené. V posledních letech jeho spotřeba významně klesla. Avšak jsou země, kde ho...
Zvěřina v naší kuchyni? Byla by velká škoda ji vynechávat.
...častěji než je tomu u nás dnes. Průměrná roční spotřeba masa z hospodářských zvířat je u nás ... A u masa ze zvířat žijících volně v přírodě je to pouhý necelý jeden kilogram. I když v poslední době...
Hamburská kýta na smetaně
...kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé...
Vepřová kýta v zeleninové omáčce
Vepřová kýta v zeleninové omáčce bude výborná s jakoukoliv přílohou. Ať jsou to vařené brambory, rýže nebo třeba noky....
Vepřová kýta
...kýta se v naší kuchyni objevuje poměrně často. Existuje totiž spousta receptů, podle ... kterých ji, pokaždé jinak, můžeme připravit. Tento recept je tak...
Druhy hovězího masa
...konec se nazývá palec a užší špička. Svíčková je potřeba důkladně odblanit. Připravují se z ní ... nebo pečeme. Hovězí zadníHovězí zadní je vlastně kýta. Připravují se z ní nejčastěji závitky, rolády a...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
...minulosti měla spousta lidí na zahradě vlastní udírnu pro výrobu ... dávno pryč. Ojedinělou vůní uzeného masa jsou v podzimních měsících zaplaveny spíše menší obce a...
Hovězí zadní kýta
...zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin...
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude vý...
Nejlepší fastfoody v ČR
...se nad tímto druhem stravování ušklíbá, ale i pořádný a poctivý fastfood může být skvělým ... Jako všude v gastronomii, i zde jde hlavně o poctivé suroviny, námaze, která je do jídla vložena,...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
...másle či sádle, to je tradiční rakouský pokrm, známý pod označením vídeňský řízek nebo ... neuvěřitelných 260 milionů kusů! Je typickým pokrmem rakouské kuchyně, ale na řízku, byť v...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
...nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až po pečení. ... Standardně se také používá k výrobě šunky. Patří k nejoblíbenějším v...
Šípková omáčka
...šípková omáčka se neobejde bez pořádného kusu zvěřiny. Kančí na šípkové omáčce musí...
Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou
...jinak? Třeba v palačince s pikantní zeleninou, posypané bylinkami např. nakrájenou bazalkou,...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
...na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A ... právem, protože právě svíčková na smetaně pro spoustu Čechů představuje hlavní chod na slavnostní...
Segedínský guláš
Skvělé jídlo se zelím. To je segedínský guláš. Servírovaný s chlebem nebo knedlíkem. ...
Velikonoční nádivka
Nádivka je neodmyslitelnou součástí velikonoc. Každá rodina má svůj nejlepší recept....
Brusinková omáčka
...omáčka se podává se zvěřinou, skvělá je jelení kýta, nebo zastudena k bílému masu. Brusinková omáčka...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kančí kýta po myslivecku recepty