Základní bílá omáčka
Základní bílá omáčka (bešamel), se dá použít jako základ všech ostatních omáček (např. rajská, koprová, papriková). Připr...
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
Skvělá omáčka k těstovinám nebo knedlíkům. Očistíme a oloupeme houby. Cibuli nasekáme na malé kpousky. Houby nakrájím...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Top 6 koření pro zdraví a pohodu v sychravé zimě…
K mnoha oblíbeným činnostem v chladném a sychravém počasí patří zejména popíjení dýňového latte, strouhání zázvoru do chu...
Vánočka
Už samotný název nám evokuje vánoční stůl na kterém domácí vánočka nesmí chybět. Jako výbornou snídani ke kávě a čaji ji ...
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami je rychlý těstovinový salát k obědu či k večeři. Kopr můžeme přidat, ale není t...
Quiche s chřestem a slaninou
Quiche s chřestem a slaninou nabízí vyjímečnou chuť a způsob jeho přípravy je velmi jednoduchý i pro začínající kuchaře. ...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Domácí kompresorová vinotéka
Máte rádi dobré víno a zjistili jste, že by bylo na čase pořídit si domácí vinotéku? Je to krok správným směrem, jelikož ...
Dýňové noky
Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou ...
Sýrová omáčka
Sýrová omáčka je báječná ke všem těstovinám a je rychle a snadno připravená. Pokud potřebujete připravit rychlý oběd neb...
Velikonoční mazanec
K Velikonocům patří i velikonoční mazanec, který je na přípravu velice jednoduchý, ale výsledek zaručeně stojí za to. V t...
Prostíráme stůl ke štědrovečerní večeři
Štědrý den je ve většině českých domácností dnem naprosto výjimečným. V naklizených domácnostech zazáří svíčky a v kuchyn...
Vlašský ořech - elixír života
Pokud bereme v potaz vlašský ořech i se svou zelenou dužninou, jedná se o plod ořešáku královského. Samotný oříšek je pak...
Tuřínové pyré
Skvělá dietní příloha, které se skvěle hodí k tučnějšímu masu. Tuřín je poměrně opomíjená kořenová zelenina, které si nes...
Cuketové lasagne
Chuť cuketových lasagní v tomto receptu dosahuje stejných výšin jako u masové varianty. Křupavá krusta a vláčný vnitřek,...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
Gougères jsou sýrové bochánky z odpalovaného těsta, jinak také nazývané profiterolky, česky se jim říká větrník. Jejich c...
Vlašské ořechy - dar, který si zaslouží řádné uskladnění
Co je na tom tak „vědeckého“? Prostě ořechy posbírám, šoupnu do sklepa a mám hotovo! I tak je samozřejmě možné vlašské oř...
Nevíte, co nabídnout hostům během svátečních návštěv? Existuje spousta možností!
Od Vánoc nás dělí už jen necelý měsíc, což znamená, že nastává období velkého pečení, úklidu a nákupů dárků pro naše blíz...
Kuřecí řízky ála KFC
Jídlo z fasfoodu sice není příliš zdravá a já ho moc nevyhledávám, ale musím uznat, že na kuřecích řízcích z KFC opravdu ...
Domácí čokoládové bonbóny
Domácí čokoládové bonbóny jsou připravené během několika desítek minut, a to včetně chlazení. A navíc je to velmi jednodu...
Cizrnová sekaná
Cizrnová sekaná bude určitě chutnat nejen vegetariánům. Trochu odlehčení od masa prospěje občas každému, ne?...
Trocha historie koření - nepostradatelné ingredience vaření...
Dává jídlu jedinečnou chuť, blahodárně působí na naše zdraví a je hluboce zapsáno v historii lidstva. Koření je jednou z ...
Jednoduše poznejte kvalitní suroviny a upečte 100 let staré recepty
Zní to jako největší klišé na světě, ale právě na Vánoce vybírejte z kvalitních a poctivých surovin, nejlépe z domácí pro...
Dvojitá boloňská omáčka
Dvojitá boloňská omáčka z kuřecích jater a z hovězího masa je jednou z mnoha variant této oblíbené omáčky. Kromě špaget j...
Vánoční rybí polévka
Štědrovečerní menu se neobejde bez rybí polévky. Spolu s bramborovým salátem a smaženým kaprem na vánoční stůl prostě pat...
Hovězí Stroganoff
Jestliže nechcete použít svíčkovou nebo panenku, můžete zkusit mleté hovězí maso. Podle wikipedie, se stroganoff poprv...
Smažené kuře po Americku
Trochu jiné smažené kuře než na který jsou češi zvyklí. Nicméně vám určitě bude moc chutnat. Připravíme si mísu na sma...
Špenátový quiche (kiš)
Špenátový quiche (kiš) je výborná a jednoduchá snídaně, ale je samozřejmě výborný i jako odpolední svačina. Špenátové qui...
Flambované kuře s chřestem
Flambované kuře s chřestem je jemný, delikátní pokrm se kterým se nemůžeme splést. Je jednoduchý na přípravu a ta nám nez...
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje dal...
Kopřivová polévka
Kopřivová polévka je bohatá na vitamíny, železo a další minerální látky. Kromě toho voní muškátovým oříškem a je moc dobr...
Dušená mrkev s bramborem
Dušená mrkev s bramborem je oblíbeným jídlem pro ty, co nemusí mít maso. Kdo se bez něj ale neobejde, může do hotové mr...
Slaný závin
Slaný závin se šunkou a čedarem je jeden z nejlepších slaných koláčů. Můžeme k šunce přidat i trochu nadrobno pokrájené l...
Dýňová polévka
Tento skvělý recept na Dýňovou polévku k podzimnímu zahřátí sestavil šéfkuchař Juraj Dohňanský k příležitosti Sodexo kuch...
Krémová zelená polévka
Tato zelená polévka vám dodá nejen vitamíny a minerály, ale i potřebnou energii. Můžete podávat s opečenými krutonky....
Kopřivovo bršlicový nákyp
Kopřiva je známá tím, že pročišťuje krev. Proto je tento nákyp prospěšný pro naše zdraví....
Bezlepkové gnocchi
Bezlepkové gnocchi jsou výborné zapečené se sýrem. Můžete použít jakýkoliv sýr, který máte v oblibě. Zapečené gnocchi v...
Konopné těstoviny se žampionovou omáčkou
Pro všechny milovníky těstovin je tu tento recept. Je snadný a celkem rychlý. Určitě vyzkoušejte....
Kuřecí prsíčka se zeleninou s rýžovými nudlemi
Kuřecí prsíčka se zeleninou a rýžovými nudlemi je lehké jídlo, po kterém určitě nepřiberete. ...
Zeleninový nákyp
Zeleninový nákyp je syté jídlo nejen pro ty, co nemusí mít maso každý den. A vegetariáni si obzvlášť pochutnají....
Bramborové šišky se sýrem
Bramborové šišky se sýrem můžeme podávat s čerstvými zeleninovými saláty. Také jsou výborné s dušenou zeleninou (napříkla...
Květák zapečený se širokými nudlemi
Květák zapečený se širokými nudlemi je dobrý nápad na skvělé zeleninové jídlo. Podáváme ho teplé, a klidně jako hlavní jí...
Houbová omeleta
Houbová omeleta pečená v troubě voní kořením a především čerstvými houbami. Nejlepší bude z houbové směsi různých hub....
Kedlubny zapečené se smetanou
Kedlubny zapečené se smetanou jsou výbornou a trochu netradiční přílohou k masu. Ať už k pečenému nebo vařenému. Stejně t...
Omeleta se špenátem
Omeleta se špenátem je zdravá, jemná a nadýchaná pochoutka. Upečte ji k večeři a budete mít u všech určitě úspěch. ...
Zapékané brambory se sýrem
Zapékané brambory se sýrem je skvělé jídlo nejen pro vegetariány. Organizmus každého z nás si určitě od masa občas rád o...
Květáková polévka
Květáková polévka je hustá a sytá. Klidně nahradí jednoduchou večeři. Můžete k ní přidat čerstvé pečivo....
Dýňové cappuccino
Receptů na polévky z dýně hokaido je nespočet, my ale přinášíme horkou novinku letošní dýňové sezóny. Už jste někdy vyzko...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kouzelny orisek recepty