Jednoduchá kuřecí polévka
Jednoduše a chutně, tak lze udělat polévku ze dvou kuřecích stehen....
Snídaně, oběd, večeře, svačiny – nevíte, co si dát zdravého?
...oříšky -Rýžové chlebíčky + avokádová pomazánka + kus ovoce či zelenina -Míchaná vajíčka se šunkou + ... kombinace ke svačině? -Půl vaničky tvarohu + kus ovoce-Acidofilní mléko, kefír, podmáslí (nejlépe...
5 praktických surovin, které jste možná dosud neobjevili
...jak na nervovou, tak i trávicí soustavu. 3. Kus-KusTato drobná těstovina je bez debat královnou...
Grilované papriky s feta
Lahodný pokrm pro návštěvy nebo jako lehká večeře. Grilované papriky plněné feta sýrem můžete udělat buď v troubě nebo...
Jablečný závin s mandlemi
...Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý kus rozválíme na pomoučeném vále na obdélníkovou...
Housky
Už jste si zkoušeli upéct domácí housky? Voňavé, právě vytažené z trouby, které šíří lákavou vůni? A na povrchu posypané...
O jídle Mike Trafik z PSH
...ve mně opět probouzí chuť na pořádný burger nebo kus masa. Obecně se ale nevyhýbám žádnému stylu....
Kouzelné bylinky
...Původně diplomovaná zdravotní sestra procestovala kus světa a nakonec v Austrálii studovala čtyři roky...
Stracciatellový dezert
Stracciatellový dezert osloví všechny milovníky sladkého. Mile překvapí návštěvy i oslavence. Dezert si můžeme před serví...
Linecký koláč bez lepku
Tento linecký koláč bez lepku si můžeme upéct kdykoliv máme chuť na něco sladkého ke kávě. A navíc, těsto podle tohoto r...
Párky v listovém těstíčku
I obyčejné párky můžeme podávat jinak. Stačí k tomu listové těsto a drobné ingredience. ...
Jak uvařit ledvinky
...věnovat velkou pozornost tomu, zda jde o mladší kus, protože čím je zvíře z kterého ledviny pocházejí...
Kupujete chlazené maso?
...masa na kost zmrzlý cca 5 cm v průměru velký kus. Co z toho vyplývá? Maso bylo před vložením do...
Dýňová polévka s bylinkovými krutónky
Dýňová polívka je velmi jemná a přesto sytá. Můžeme na ni použít typické podzimní hokaido dýně, anebo méně časté máslové ...
Svíčková na smetaně
...která zboří všechny tyto mýty. A z jakého masa? Zkuste zadní hovězí. To je totiž pro tento druh...
Tagliatelle s panenskou svíčkovou
Neděle je poslední den v týdnu a měla by probíhat ve znamení klidu a pohody. Čerpáme sílu na příští týden. Jídlo, které s...
Jak na masové závitky
...troubě do změknutí. Rady a tipy Pokud máme menší kus masa, můžeme nožem vytvořit kapsu a naplnit ji,...
Tvarohové obklady a zábaly
...Přikládáme ho tedy na konkrétní místo přes kus látky, kapesník nebo bavlněnou dětskou plenu....
Vepřové kotlety pečené v alobalu
Vepřové kotlety pečené v alobalu jsou šťavnaté a podáváme je třeba s hranolky. V grilovací sezóně maso místo doma v troub...
Steak, steak, steak!
...na každé straně. Přejete si středně propečený kus masa? „Medium“ se opéká 4 minuty. Dáváte přednost...
Víte jak na blanšírování nebo pošírování?
...ji stále ve varu. Pravidlem je, že čím větší kus masa, tím delší doba vaření. Zeleninu nevaříme ... je šetrná a dochází k minimálním ztrátám. Tak to zkuste...
Tajemství červené řepy
...stává středem pozornosti. Pojďme se tedy na tento kus zeleniny podívat blíž: PůvodPo chvilce studování...
Vepřové kotlety pečené v alobalu
Vepřové kotlety pečené v alobalu můžete připravit v troubě doma, ale také venku na zahradním grilu. A k nim hranolky nebo...
Krůtí prsa
...tento fakt jen potvrzuje. Prsa z krůty jsou velký kus masa, který se dá skvěle využít například k...
Trhané vepřové maso z pomalého hrnce
Způsob pomalého vaření je šetrný k zachování živin v potravinách a má i své praktické stránky. Do pomalého hrnce stačí na...
Houbová pizza
Tradiční italský pokrm obložený houbami chutná skvěle nejen na podzim, kdy je sezona hub. Pro ozdobu pizzy jsou vhodné hř...
Krůtí prsa pečená se zeleninou v alobalu
Krůtí prsa pečená se zeleninou v alobalu jsou docela dietní. A když k nim přidáte vařené brambory nebo kaši, určitě si po...
Pečená hrušková povidla
Podzim a hrušky jsou parťáci a uchovat si alespoň trochu úrody ovoce pro pozdější potřebu, je příjemné. Z hrušek lze přip...
Hovězí krk
...hovězí po burgundsku! Hovězí krk je kvalitní kus masa, který se hodí pro dušení, pomalé vaření,...
Pstruh na smetaně
Chutná, cenově i jinak dostupná sladkovodní ryba, to je oblíbený pstruh. Připravit se dá na mnoho způsobů, třeba na smeta...
Grilovaný marinovaný steak
...a dbáme na to, abychom potřeli marinádou celý kus. Necháme steak ležet v marinádě v chladnu nejméně...
Polévka z jahod, zázvoru a rebarbory
Polévka z jahod, zázvoru a rebarbory může mít chuť přesně podle vašich představ. Není třeba striktně dodržovat množství p...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Z kus recepty