Kuřecí játrová paštika
Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. Podáváme většinou s chlebem, ale...
Játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika z kuřecích jater, kterou si připravíme sami doma, bude skvělou pomazánkou na pečivo při přípravě svačin...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Jak se jedlo za první republiky
Naše republika bude mít tento rok 28. října přesně 102 let a my se podrobněji podíváme na to, jak se stravovali naši před...
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater je skvělá na čerstvém pečivu k snídani i ke svačině. Připravíme si ji jednoduše sami doma....
Paštika z lískových ořechů
Využijte zbytky lískových oříšků po vánocích a vyrobte si doma lahodnou paštiku. Překvapí vás výborná chuť této vegetariá...
Domácí paštika
Domácí paštika z kuřecích jater vám v ledničce nějaký čas vydrží. Recept je jednoduchý a nenáročný....
Hodně rozšíří náš jídelníček, zachraňují nás při nečekaných návštěvách. Rozmanité, pikantní, dietní i sladké. Pomazánky.
Vždycky najdeme v ledničce a ve spíži něco, z čeho můžeme připravit dobrou pomazánku. Rybí konzerva, pár stroužků česneku...
Kdy bychom měli jíst polévky a kdy ne?
Dříve se vůbec žádný oběd neobešel bez polévky. Naše babičky vařily polévky stále a ty byly neodmyslitelnou součástí i ve...
Grilovaná kukuřice s bazalkovým máslem
Grilovaná kukuřice s bazalkovým máslem je lahodná pochoutka pro každého, kdo se obejde bez masa. Když si připravíme bazal...
Cheesecake s arašídovým máslem
Cheesecake s arašídovým máslem je lahodný nedělní moučník k odpolední kávě. Pochutnáte si. Troubu předehřejeme na 160 ...
Pečené zelí s česnekovým máslem
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak....
Dobré jídlo, přátelé, a hlavně žádný spěch. Tak stolují Francouzi.
Není to jen o francouzské kuchyni, která je samozřejmě světově proslulá a Francouzi ji mají za“nedotknutelné kulturní děd...
Top 5 receptů Udělej si doma sám
Zkuste to, stojí to za to…V dnešní uspěchané době většina z nás používá v kuchyni polotovary. Není se čemu divit, času je...
Dýňové noky s bylinkovým máslem
Noky jsou u nás doma docela často na talíři a nikdy by mě nenapadlo, zkusit si je vyrobit doma. Vždyť ty z pytlíku z obch...
Nové brambory s máslem a okurkovým salátem
Nové brambory s máslem a okurkovým salátem , to je svěží jarní jídlo. Vůně prvních letošních brambor s jemnou máslovou ch...
Špecle s máslem, parmezánem a lískovými oříšky
Špecle s máslem, parmezánem a lískovými oříšky jsou výtečné domácí těstoviny. Jejich chuť v kombinaci s opékanými oříšky ...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
Tipy na dokonalou štědrovečerní večeři…
Nejslavnostnější večeře v roce se velmi rychle blíží. Přinášíme tipy jak co nejlépe připravit vrchol Štědrého dne. Užijte...
Pečený losos s citrónovým máslem
Pečený losos s citrónovým máslem je lahůdka nejen pro milovníky ryb. Lehké voňavé a zdravé jídlo, které můžeme podávat se...
Treska s citronovým máslem
Treska s citronovým máslem je nejlepší s opečenými brambory. Nebo s domácí hedvábnou bramborovou kaší....
Treska s bylinkovým máslem
Treska s bylinkovým máslem je lehké, téměř dietní jídlo. Její příprava je velmi jednoduchá a času zabere pramálo. Příloho...
Nakládaná a sušená zelenina jako nevyčerpatelný zdroj vitaminů
Nakládání a sušení zeleniny je perfektní příležitostí, jak se zbavit přebytečných kousků a zároveň je využít pro další ko...
Top houbové recepty: vyzkoušejte řeckou musaku s houbami
Na růst hub má vliv především počasí. Když prší a teploty jsou příznivé, bývají úlovky z lesa bohaté. V posledních dnech ...
Biftek s bylinkovým máslem na grilu
Biftek s bylinkovým máslem na grilu si připravíte v pěkném počasí třeba na zahradě. Přílohu můžete volit mezi opečenými b...
Grilované rybí filety s petrželovým máslem
Grilované rybí filety s petrželovým máslem jsou lehké a pikantní. Voní česnekem a čerstvou zelenou petrželkou. Přílohou m...
Vařená brokolice s oříškovým máslem
Tento vegetariánský pokrm je lehký a dá se použít jako hlavní chod nebo příloha. Zelená brokolice je cenným zdrojem vlákn...
Steak s pikantním máslem
Steak s pikantním máslem je rychle připravené a velmi chutné maso. Přílohou mohou být dušené fazolky se slaninou, opečené...
Ořechová paštika
Zajímavý tip na zpracování ořechů, které se nacházejí snad na každé vánoční tabuli. Pokud jste také nakoupili lískové oře...
Česká domácí bageta
Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jak...
Cheesecake z rakytníku a pomerančové šťávy
Dopřejte si sladkou podzimní vitamínovou bombu. Rakytník je zdrojem velkého množství vitamínů a také obsahuje ochranné ne...
Trdelník staročeský
Vzhledem připomíná velkou kremroli a trdelník se již několik let těší velké oblibě. Kynuté těsto navinuté na válec je hit...
Švestkové taštičky
Švestkové taštičky posypané opraženou sladkou strouhankou a polité máslem, to je pochoutka hlavně pro milovníky sladkých ...
Ořechové muffiny
Ořechové muffiny z pekanových ořechů jsou báječný a velmi oblíbený moučník. Asi největší zásluhu na tom má nezaměnitelná,...
Kynuté máslové buchtičky
Kynuté máslové buchtičky jsou nadýchané a vláčné pečivo,které můžeme podávat jako přílohu k hlavním jídlům. Nebo samotné,...
Domácí chléb
Domácí chléb si upečeme snadno doma v troubě. Nejlépe chutná samostatně, čerstvě upečený, s dobrým máslem nebo sádlem, s ...
Tvarohový koláč s malinami a bílou čokoládou
Vydatný a krémový tvarohový koláč, pečený dohromady s malinami a pokrytý čokoládovými kolečky, což z něj dělá ideální pár...
Nejlepší čokoládový dort
Ať už potřebujete dort na oslavu narozenin, nebo jen tak ke kávě, není nic lepšího než čokoládový dort. Dejte ale pozor, ...
Pomalu pečené kuře s brambory
Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory n...
Tvarohové ovocné knedlíky
Tvarohové ovocné knedlíky jsou báječná pochoutka pro ty, kdo milují sladká jídla s ovocem. Jsou to hlavně děti, ale i spo...
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše jsou tradičním velikonočním pečivem, na které zadělávaly těsto ve Škaredou středu už naše prababičky, ...
Masová telecí roláda
Masová (telecí) roláda chutná nejlépe s vařenými novými bramborami politými máslem nebo vypečenou šťávou. Je to skvělé ja...
Cheesecake
Cheesecake, neboli také tvarohový dort, či sýrový koláč, je lahůdkou, kterou nikdo nepohrdne. Z mnoha jeho variant jsme v...
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jemné a určitě se po nich na talíři jen zapráší. Počítejte s tím, že jich ni...
Toustové rolky s uzeným lososem
Překvapte svou rodinu a udělejte rolky z toustového chleba, plněné lososem a pomazánkovým máslem. ...
Vařený květák
Vařený květák je velmi jednoduché jídlo. Přesto když ho podáváme například s čerstvě uvařenými brambory politými máslem, ...
Ovocné tvarohové knedlíky
Tvarohové knedlíky mi připomínají léto. Slunce, voda a všude plno ovoce. Ovocné knedlíky pokapané rozpuštěným máslem. ...
Zapečená vejce
Zapečená vejce podáváme nejlépe s čerstvými zeleninovými saláty. Může to být rychlá a zdravá večeře nebo lehký oběd....
Mořská štika zapečená s parmezánem
Mořská štika zapečená s parmezánem je nejlepší s bramborami. Mohou být vařené nebo pečené v troubě zároveň s rybou....
Pstruh na houbách
Příprava pstruha patří k těm nejjednodušším. Stačí ho jen očistit a vykuchat. Přinášíme delikátní recept na pstruha na ho...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Jatrova pastika s maslem recepty