Kávová buchta
Kávová buchta voní kávou i čokoládou. Můžete ji nakonec pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít polevou, to už je na vás....
Kávová pěna s ledovým mlékem
Kávová pěna s ledovým mlékem osvěží v horkých dnech kdy na horkou kávu nemáme ani pomyšlení. Místo skořice můžeme použít...
Zázračná zrna plná síly - jáhly
...Murdoch University : „Mocné jáhly – zázračná zrna plné síly Super-zrno, super-potravina a zázračné...
Připravte si kávu jako z kavárny. Co k tomu budete potřebovat?
...doma. Potřebovat k tomu budete čerstvě pražená kávová zrna a kvalitní mlýnek na kávu. Jděte přímo ke ... k její přípravě. Tím nejzásadnějším jsou ale kávová zrna a způsob jejich pražení. Obloukem se proto...
Kávová poleva
Na každé oslavě, rodinném setkání nesmí chybět dobrý zákusek, perník apod. Poleva z kávy dodá zákusku jedinečnost. Např...
Voňavé perníčky
Perníčky patří k neodmyslitelně k vánocům. Klidně si je můžeme dopřát i jindy. V neděli k odpolednímu čaji a kávě. Může...
Quinoa karbanátky
Tyto vegetariánské karbanátky jsou velmi chutné a snadno se připravují, navíc s čerstvým pestem a kozím sýrem chutnají sk...
Káva z Indie roste ve stínu
...místo mezi světovými producenty kávy. Její kávová zrna se stala celosvětově oblíbená díky plnému ... dostatek vláhy a ztrácí na kyselosti. Posbíraná kávová zrna z těchto plantáží jsou typicky jemná, ne...
Znáte rozdíl mezi nejznámějšími druhy kávy Arabicou a Robustou?
...U Robusty tedy očekávejte velmi hořkou chuť. Zrna robusty bývají oproti Arabice drobnější a ... odstíny. Arabica má naopak světle zelená zrna s namodralým tónem a pokřivenou rýhou. I po ... upražení jsou od sebe zrna lehce rozeznatelná. Jaký druh kávy tedy vybrat? ... lepší Arabiky. Co je dobré vědět o kávě Než nám kávová zrna skončí ve mlýnku, je kávovník rostlina,...
Pórek, mangold a kukuřičný chléb
Tento recept vznikl z nápadu spojit tři suroviny – mangold, pórek a kukuřici. Jedná se vynikající letní kombinaci, kterou...
Jednoduchá kukuřičná polévka
...Nejprve oloupeme zrnka z kukuřičných klasů. Pak zrna ještě nasekáme na menší kousky nožem. Dvě lžíce...
Výborný kmínový chléb
Máte rádi kmín? Tak vás potěší výborný kmínový chléb. Dobrý pomocník je pekárna. Zamíchá, nakyne a upeče. ...
Kávu, prosím
...hrnečku. Původní obyvatelé Etiopie žvýkali kávová zrna ze stejného důvodu, jako my „užíváme“ kofein dnes ... požáru stal pro nás kýžený zázrak – první pražená zrna kávy. Tím se začal kávový příběh. Již začátkem 17...
Dovedete si představit život bez čokolády?
...Taková čokoláda na vaření, což jsou mletá pražená kávová zrna bez přísad, dodává jedinečnou chuť našim...
Dresink pro všestranné použití
Blíží se doba venkovních posezení s přáteli. Určitě přijde vhod dresink pro všestranné použití. Rychle, jednoduše a mno...
Lesklé vláčné perníčky
Perníčky mají své místo v české kuchyni. Po upečení se vláčné perníčky mohou zdobit polevou. Používají i jako ozdoby na s...
Caesar salát s Ančovičkami
Kdo by neznal Caesar salát? Ideální v horkých dnech. Zasytí a přitom osvěží....
Čokoláda nejen na podzimní depku!
...stromě Theobroma cacao. Boby obsahují kakaová zrna, která se nechávají kvasit, poté pražit a nakonec ... zrn. Nejkvalitnější a nejvíce aromatická jsou zrna Criollo z mayské oblasti, tzn. ze Střední Ameriky ... příliš drahé. V 80% čokolády jsou použita kakaová zrna Forastero. A nakonec nejméně používaná varianta...
Jak na přípravu kávy cold brew?
...je nedocenitelná pro své osvěžující účinky. Zrna nahrubo a dobrá vodaVýznamným prvkem pro výrobu ... jiné kávy. Je však důležité, abychom nepoužili zrna, která vyrostla sousedovi na zahrádce, výsledek ... lahodnější chuti, nemusíme se bát nechat zrna máčet až 14 hodin (jsou známy i postupy, kdy se...
Domácí housky
Doma upečené houstičky, nezní to lákavě? Proč to nezkusit?! Uvidíte, jak budou vaše housky výborné....
Oblíbený chléb
Každý má svůj oblíbený chléb. Upečte si ho doma. S pekárnou je to snadné a téměř bez práce. ...
Čokoláda mystická plodina z dávné historie Jižní Ameriky ...
...Olmékové. Vědcům se podařilo získat škrobová zrna a další organické zbytky z keramických a ... stáří se odhaduje na 5300 až 5400 let. Nejstarší zrna a organické zbytky byly nalezeny, na místech ... tom, že lid této kultury čile používal čokoládové zrna jako platidlo. Je možné, že byl součástí obchodní...
Rýže trochu jinak. Tipy jak ji vařit a recept na arabskou variantu
...rostliny je nepočítaně a dělit ji lze podle délky zrna do třech základních skupin - na dlouhozrnnou, ... na živiny nebo na rýži parboiled, která má zrna speciálně upravená párou. Jakou rýži můžeme ... Rýže bílá - nejčastěji používaný druh, který má zrna bělená a k dostání je v krátkozrnné i dlouhozrnné...
Perníčky
Perníkové srdce na Valentýna, Čert a Mikuláš, nebo velikonoční perníčky pro malé koledníky. To vše si doma snadno upečeme...
Nálev na okurky
Blíží se sezóna zavařování. Bez nakládaných okurek si některá jídla ani nedovedeme představit. Bramborový salát, řízek s ...
Housky
Už jste si zkoušeli upéct domácí housky? Voňavé, právě vytažené z trouby, které šíří lákavou vůni? A na povrchu posypané...
Hrnkové houskové knedlíky
Houskové knedlíky patří k české kuchyni. Můžeme si je připravit mnoha způsoby....
Hvězdy dvou barev
Pečení cukroví je radost. Hvězdy dvou barev jsou chutné, jemné a na první pohled zaujmou. Z tohoto množství se upeče zhru...
Omáčka z hlívy ústřičné
Máte rádi houbové omáčky? Určitě vás potěší smetanová omáčka z hlívy ústřičné....
Čokoládová poleva
Každý si rád dopřeje, občas, něco sladkého. Moučník, dezert s polevou. Např. s čokoládovou polevou. ...
Koblížky sypané skořicí
Honí vás chuť na sladké? Voňavé koblížky, to je něco pro mlsné jazýčky!...
Výborná čočková polévka
Čočka je zdravá luštěnina. Její využití v kuchyni je široké. Výborná je polévka z čočky....
Švestkovo - čokoládová lahůdka
Každá hospodyňka, která peče a zdobí moučníky, ráda zkouší nové náplně, polevy aj. Jednou z nich, může být vařená švestk...
Pomazánka s brynzou
Kdo má rád brynzu, určitě mu udělá radost tato pomazánka. K snídani, na odpolední svačinu, prostě kdykoliv, s tmavým nebo...
Klasický bramborák
Vzpomínáte na dětství? Na oblíbená jídla, které vám připravovala maminka. Bramborák byl určitě jedním z nich. Můžeme ho...
Domácí kečup
Komu by neudělal radost domácí kečup z vlastních rajčat? Do hrnce si vložíme koření (kromě papriky) a ocet. Pár minut va...
Ostrá zálivka na salát
Teplé období máme spojené i s vyšší konzumací salátů. Ostřejší zálivka jim zvýrazní chuť. ...
Sušenky z ovesných vloček
Ovesné vločky mají v kuchyni velké využití. Sušenky z ovesných vloček si určitě najdou své oblíbence....
Zeleninový salát z hlávkového zelí
Zelí je zdravá zelenina. Udělejme si salát z hlávkového zelí a k tomu zálivku, která dodá salátu ten správný šmrnc....
Naložená pochoutka k pivu
Dopřejme si naložený hermelín, pěkně proložený kořením a dalšími dobrotami!...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kávová zrna z míly recepty