Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Kuřecí guláš
Kuřecí guláš je plný zdravé zeleniny. Uvaříte ho v jednom hrnci a a chladných podzimních dnech ho můžete připravit třeba ...
Jak na vývar?
Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Připravit výtečný vývar není nic složitého, jen to chce mít ...
Tempeh – indonéská odpověď na vegetariánství
Až z daleké Indonésie, konkrétně z jejího největšího ostrova Jáva, k nám dorazil tradiční pokrm Jávanců – tempeh. A pro n...
Pečený kančí hřbet
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky....
Bramborový guláš
Velmi rychlý a jednoduchý pokrm, který se hodí pro zimní i letní období. Může být snadnou alternativou klasického guláše,...
Segedínský guláš podle Romana Vaňka
Zakladatel Pražského kulinářského institutu a popularizátor nejen české gastronomie Roman Vaněk dobře ví, jak připravit s...
Zvěřina v naší kuchyni? Byla by velká škoda ji vynechávat.
Už od středověku se zvěřina pravidelně objevovala na stolech české šlechty, a to mnohem častěji než je tomu u nás dnes. ...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Segedínský guláš
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbav...
Havajský hovězí guláš
Havajský hovězí guláš můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu ...
Tuniský hovězí guláš
Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady...
Top polévky pro podzimní dny
Začátek podzimu bývá pro imunitu náročnějším obdobím, a proto je jí třeba pomoci a správně ji připravit na podzimní plísk...
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Indický hovězí guláš
Bohatá chuť a podmanivá vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. Nejprv...
Segedínský guláš
Segedínskému guláši kysané zelí dodá tu známou chuť, pro kterou je tak oblíbený pro mnohé z nás. Podáváme ho s houskovým...
Rychlý bramborový guláš
Rychlý bramborový guláš podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem. Místo slaniny můžeme použít třeba jinou kvalitní uzenin...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
Jídlo jako lék: proč vařit na podzim a v zimě vývar?
Polévky zahřejí organismus, snadno se konzumují i přenášejí a navíc léčí! Hrnek kvalitního vývaru dodá tělu potřebné živi...
Fazolový guláš s uzeninou
Fazolový kotlík s voňavou anglickou slaninou a klobáskou na český stůl prostě patří. Kdo chce jíst o trochu zdravěji, můž...
Krůtí guláš
Guláš je v české kuchyni dost oblíbený a tradičně se připravuje z hovězího masa. Dá se ale uvařit i z jiných druhů mas, n...
Hovězí guláš
Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejt...
Tafelspitz: rakouská specialita, kterou miloval sám císař
Vařené hovězí maso se spoustou příloh, to je tradiční rakouský pokrm Tafelspitz. Tato lahůdka se připravuje z hovězího za...
Znáte typicky českou kuchyni? Možná si to jen myslíte.
Svíčková na smetaně, řízek, knedlo vepřo zelo, smažený sýr, bramborák, guláš, žemlovka. To jsou jen některá z jídel, k...
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Karibský hovězí guláš
Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pa...
Segedínský guláš z vepřového masa
Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smeta...
Rychlý guláš s bramborami a smetanou
Rychlý guláš s bramborami a smetanou je rychlá varianta večeře doma i na chalupě....
Jednoduchý houbový guláš
Jednoduchý houbový guláš z hříbků nebo ze směsi jiných čerstvých hub je podzimní delikatesa. Připravíme ho velmi snadno ...
Guláš z brambor s opečenými chlebovými krustičkami
Guláš z brambor, který můžeme servírovat doprostřed stolu, u kterého sedí plno nedočkavých strávníků. Jako kdysi dávno....
Guláš z vepřové krkovice
I vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z plecka, ramínka nebo krkovice. Když si vyberete pro přípra...
Kluci v akci hovězí guláš
Tento recept na guláš je sice rychlý, ale to neznamená, že je chuťově chudý. Přímo naopak! Už jen po přečtení ingrediencí...
Guláš z vepřové krkovice
Guláš z vepřové krkovice je krásně šťavnatý a pro milovníky omáček je to vítaná změna. Přílohou může být rýže, houskové k...
Guláš z vepřového masa
Guláš z vepřového masa podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, s rýží, nebo jen s čerstvým chlebem. Maso je jemn...
Guláš z bílých fazolí
Luštěniny jsou zdravé a nutričně cenné, protože obsahují vysoký podíl bílkovin. Dříve na nich byla založená valná část jí...
Pomalu vařený irský guláš
Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za t...
Thajský hovězí guláš
Thajský hovězí guláš je populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud mož...
Libanonský hovězí guláš
Je známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních resta...
Hospodský vepřový guláš
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídl...
Segedínský guláš
Skvělé jídlo se zelím. To je segedínský guláš. Servírovaný s chlebem nebo knedlíkem. ...
Hovězí guláš z kližky
Hovězí guláš z kližky je jídlo, které vždycky přijde k chuti. Jedna z gulášových variant, která je obzvlášť chutná....
Maďarský guláš
Maďarský guláš je pěkně pikantní. Podávat ho můžeme s pečivem nebo s houskovým knedlíkem....
Krůtí guláš
Krůtí guláš podávejte třeba s vařenými bramborami. S dušenou rýží bude také báječně chutnat. Ale klidně k němu předložte ...
Hovězí guláš podle Pohlreicha
Hovězí guláš podle Pohlreicha doplňte klasicky třeba jen pečivem. Ale jestli bude někomu více chutnat s knedlíkem, tak r...
Kluci v akci - hovězí guláš
Kluci v akci - hovězí guláš, to mluví samo za sebe. Recept inspirovaný originálními kuchaři rozhodně stojí za vyzkouše...
Vepřový guláš s jarní cibulkou
Vepřový guláš s jarní cibulkou bude chutnat s rýží, houskovým knedlíkem nebo s vařenými bramborami. Je jen na vás, jakou...
Mexický kuřecí guláš
Mexický kuřecí guláš je pikantní díky Tabasco pepřové omáčce s papričkami chipotle a výraznému česneku. Kdo má rád dobře ...
Jarní kuře v hrnci
Mladá jarní zelenina nás láká k přípravě mnoha různých chutných jídel. Jarní kuře v hrnci je rychlé, snadné a velkou výho...
Falešná svíčková v pomalém hrnci
Falešná svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její výhodou je, že se v tomto případě maso ani ne...
Kuře v Setonově hrnci
Pojďte si při vaření užít trochu dobrodružství a připravte si takzvané kuře v jámě. Lepší delikatesu si v sezóně letního ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kanci gulas v papiňáku(tlakovém hrnci) recepty