Pečený kančí hřbet
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky....
Zapečené brambory se slaninou, sýrem a česnekem
Zapečené brambory se slaninou, sýrem a česnekem jsou hlavně pro ty, kdo milují česnek a jídla s ním. Je to recept velmi j...
Druhy skopového a jehněčího masa
Připravujete doma skopové či jehněčí? Skopové a jehněčí maso není v České republice příliš oblíbené. V posledních letech ...
Zvěřina v naší kuchyni? Byla by velká škoda ji vynechávat.
Už od středověku se zvěřina pravidelně objevovala na stolech české šlechty, a to mnohem častěji než je tomu u nás dnes. ...
Špagety s dýňovou omáčkou a česnekem
Špagety s dýňovou omáčkou a česnekem jsou jemné a zároveň pikantní. Podáváme je horké, posypané strouhaným parmezánem. ...
Rajčatový koláč s česnekem
Rajčatový koláč s česnekem a se sýrem Taleggio má nezapomenutelnou chuť. Tak trochu připomíná pizzu a báječně voní. T...
Dresink se sojovou omáčkou a česnekem
Dresink se sojovou omáčkou a česnekem nejčastěji použijeme na přelití masových jídel. Před podáním ho vychladíme v lednic...
Potřebujete snížit tlak a cholesterol, zlepšit trávení a prospět svému srdci? Nebo se potřebujete doma zbavit upírů, odradit zloděje a odvrátit závist? Vsaďte na česnek.
V české kuchyni, a vlastně v každé vyhlášené kuchyni od Francie až k Číně, je česnek velmi významnou rostlinou s všestran...
Česnek
Česnek – výrazné koření a přírodní antibiotikum Již staří Řekové a Římané připisovali česneku významnou roli nejen v kuc...
Pstruh s bylinkami a česnekem
Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem....
Tvarohová pomazánka s česnekem a sýrem
Pomazánka s tvarohem, česnekem a sýrem je výborný tip na odpolední svačinku. Můžeme si ji vzít i na první jarní výlet. ...
Vynikající pomazánka s česnekem a sýrem
Velmi chutná a oblíbená pomazánka s česnekem a sýrem. Jednoduše a rychle připravená pomazánka, která potěší každou návšt...
Kapr – česká klasika
Kdo z nás by neznal jeden ze základních symbolů českých Vánoc. Právě Štědrý večer je to, co většinu z nás především napad...
Zdraví v číslech aneb jak řídit svůj organismus
Nejste jistí, kam po probuzení nasměrovat energii, abyste prožili příjemný den? Nebo stále tápete mezi doporučeními na in...
Pikantní maso s česnekem
Pikantní maso s česnekem je jako správná minutka připravené během chvíle. Jen si dopřejte čas na marinování. Podáváme ho...
Bramborový salát s jarní cibulkou a česnekem
Bramborový salát s jarní cibulkou a česnekem můžete klidně jíst i jako samostatné jídlo. Nebo to může být pikantní přílo...
Ricottové knedlíčky s chřestem a zeleným česnekem
Velmi jednoduché knedlíčky na přípravu a jedná se o ideální pokrm na jaro. Jarné chřestová sezóna je za dveřmi a tak ji n...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
Vánoce jsou minulostí, ale po svátku Tří králů nadchází další, kulinářsky zajímavé období - masopust. Mezi dobroty, které...
Těsto na pizzu
Pojďte si společně s námi připravit těsto na pizzu! Sice to asi nebude tak dobré a kvalitní, jako byste se na pizzu vydal...
Smetanová polévka s medvědím česnekem
Smetanová polévka s medvědím česnekem nám přijde vhod s příchodem chladných sychravých podzimních dní. Je sytá a když k n...
Bylinkové máslo s medvědím česnekem
Máslo s bylinkami je výtečná nátěrka na pečivo. Bylinky dodají žlutému máslu krásnou barvu, a také porci zdraví navíc. Na...
Sůl s medvědím česnekem
Když do obyčejné soli přidáte oblíbené bylinky, vytvoříte směs, kterou lze dochutit saláty, pomazánky, ale i vařené pokrm...
Malý zázrak v naší kuchyni - červená řepa
Kořenová zelenina, která nejen že velmi prospívá našemu zdraví, ale také je velmi nenáročná na pěstování, na záhonku ve s...
Top 5 jedinečných sezónních druhů podzimní zeleniny, které nesmí chybět na vašem talíři…
Seznamte se s nejpodceňovanější zeleninou podzimu a připravte si z ní delikátní recepty. Dýně a máslová dýně jsou považov...
Medová marináda s česnekem
Medová marináda s česnekem se výtečně hodí třeba pro grilovaná kuřecí křídla. Nebo pro jiné maso, pode vašeho výběru....
Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami
Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami jsou báječný předkrm. Voňavý houbami a čerstvými bylinkami. Troub...
Rozhuda s čerstvým medvědím česnekem
Kdybyste nevěděli, co je to rozhuda, tak se jedná o čerstvý poctivý tvaroh. Tohle je vynikající lehká večeře, která vás j...
Pomazánka s česnekem a sýrem
Česneková pomazánka je výborná varianta, když přijde nečekaná návštěva....
Pečená treska s citronem a česnekem
Snadný recept na pečenou tresku v řeckém stylu s hrstkou středomořského koření a citronovou šťávou. Vychutnejte si tuto ...
Bramborové knedlíky plněné houbovou směsí s česnekem a hlávkové zelí (SPLK)
Recept patří do Dělené stravy podle Lenky Kořínkové. Tento se řadí do skupiny Kytky + zelenina. Pro použití tuku je to Vo...
Krémová pórková polévka
Pórková polévka připravovaná z kuřecího vývaru, je zahuštěná povařenými jáhly. Pórek v ní můžeme nechat jen krátce povaři...
Šípková omáčka
Legendární šípková omáčka se neobejde bez pořádného kusu zvěřiny. Kančí na šípkové omáčce musí ochutnat každý. Recept zde...
Pikantní kuřecí maso
Pikantní kuřecí maso s bazalkou je chuťově originální jídlo, snadno a rychle připravené. Podáváme ho nejlépe s hnědou rýž...
Cuketový nákyp
Cuketový nákyp je lehká a voňavá, lahůdka která vám jistě zachutná. Z čerstvé zeleniny a se svěží chutí a vůní bylinek, ...
Zeleninový salát s kuřecím masem
Lehká večeře nebo odpolední svačina. Na zeleninovém salátu s kuřecím masem a bagetkou si určitě pochutná i váš manžel či ...
Tatarák
Tatarák neboli Tatarský biftek připravíme samozřejmě z kvalitního hovězího masa. Opečeme si topinky a důkladně je potřeme...
Baba Ganoush - lilková pomazánka
Pokud neznáte tuto pochoutku z Orientu je na čase to změnit. Luxusní dip můžete použít také jako pomazánku. Garantuji vám...
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto s panenským olivovým olejem voní česnekem. Ke grilovaným nebo pečeným masům se výtečně hodí. ...
Gratinované brambory
Gratinované brambory jsou báječnou přílohou třeba k minutkovým masům. Ale také mohou být samostatným jídlem, když nemusít...
Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky se podávájí především v kombinaci s poctivým hovězím vývarem. Návodů na jejich výrobu je mnoho a použív...
Skordalia - bramborový dip z Řecka
Kdo o dovolené vyrazil do slunného Řecka, možná ochutnal místní tradiční bramborový dip s česnekem - Skordalii. Tento vel...
Těstovinový salát se zeleninou a dresinkem
Těstovinový salát se zeleninou a dresinkem je vhodný lehký oběd, nebo studená večeře. Místo bazalky můžeme použít také ze...
Omáčka na špagety
Omáčka na špagety se salámem a česnekem je rychlá a jednoduchá. Kromě špaget, můžeme použít i jiné kvalitní těstoviny. ...
Lahodná sekaná
Začneme tím, že si namočíme starší rohlíky v mléce. Na rozehřáté pánvi s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibuli. ...
Mini pizza se šunkou a sýrem
Mini pizza se šunkou a sýrem je vhodná jako pohoštění pro návštěvu. Hodí se k vínu i pivu. Podáváme ji teplou, rovnou z t...
Gulášová polévka s mletým masem
Gulášová polévka s mletým masem je sytá a vydatná, takže může nahradit celé hlavní jídlo. Osvědčila se také jako oblíbená...
Okurkový salát s krabími tyčinkami
Okurkový salát s krabími tyčinkami připravíme jako studené pohoštění pro návštěvy, nebo jako lehkou večeři s pečivem pro ...
Smažené karbanátky
Smažené karbanátky nejlépe připravíme ze směsi hovězího a vepřového mletého masa. Přílohou mohou být zeleninové saláty, b...
Játrové knedlíčky do polévky
Játrové knedlíčky jsou klasická a asi nejoblíbenější zavářka do hovězí nebo slepičí polévky. Všichni je známe a všichni j...
Lasagně
Lasagne jsou nejstarším druhem těstovin, které mají široký a plochý tvar. Toto je italská specialita, kde se mezi lasagne...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kanci hrbet s cesnekem recepty