Karlovarský knedlík
Šiška houskového těsta obohacená čerstvými bylinkami, to je karlovarský knedlík, tradiční příloha k masovým pokrmům. Kned...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je netradiční příloha ke všem omáčkám. Je trochu jiný než klasický houskový, ale moc dobrý....
Knedlíky mohou být jednoduše obohacené o vlákninu a ochuzené o kalorie
Po zkušenosti z reakcí cizinců je zřejmé, že kynutý knedlík je za hranicemi střední Evropy velká neznámá. A to si pochutn...
Čtyři kuchařské knihy, které by vás neměly minout
Roman Vaněk: Poklady české klasické kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila Předmluvu kuchařské knihy Romana Vaňka...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je labužnickou přílohou ke kuřeti na paprice nebo třeba ke kachně se zelím. Jednoduchý a rychlý. ...
Houskový knedlík v ubrousku
Ke guláši, k omáčkám jako je svíčková, koprovka i rajská je jako příloha skvělý houskový knedlík. Podávat se však dá i ja...
Houskový knedlík
Klasická česká příloha jídel s omáčkou či sosem. Prřipravíme si mísu, ve které smícháme housku nakrájenou na malé kost...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Rozpal to, šéfe
V dnešní době nám už zahrada neslouží jen k pěstování zeleniny a k polehávání u bazénu a opalování. Člověk tam hledá odpo...
Houskový knedlík
Uvařit domácí houskový knedlík není nic složitého. Nevěříte? Nebojte se a vyzkoušejte! ...
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím je jednoduchý, a protože mnozí z nás nedají na tuto oblíbenou českou přílohu d...
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík podle tohoto receptu je jednoduchý a uvařit ho dokáže i nezkušený kuchař. Je to velmi oblíbená příloha...
Šéfem za pár minut - nový pořad o vaření se Zdeňkem Pohlreichem…
Výrazná osobnost české gastronomie se vrací na televizní obrazovky s nový pořadem “Šéfem za pár minut”. Zdeněk Pohlreich ...
Jak se jedlo za první republiky
Naše republika bude mít tento rok 28. října přesně 102 let a my se podrobněji podíváme na to, jak se stravovali naši před...
Rychlý knedlík bez lepku a laktózy
Rychlý knedlík bez lepku a laktózy z mikrovlnné trouby uvaříte za 5 minut i s přípravou. Zkuste to, opravdu to stojí za t...
Bramborovo-česnekový knedlík
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke...
Bramborový knedlík
Dobře uvařené bramborové knedlíky jsou chloubou každé kuchařky. Je to skvělá příloha pro různě připravená masa a napříkl...
Top 10 nej omáček
Říká se, že umět uvařit dobrou omáčku patří k základním kuchařským dovednostem. Máte-li dobrý recept, není to ale vůbec ž...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Domácí vaječný koňak
Vaječný koňak je oblíbený vánoční, ale i celoroční český likér. Přinášíme vám nejjednodušší recept na vaječný koňak. ...
Ano, šéfe
Charizmatická osobnost vždycky přitahuje velkou pozornost a najít takového člověka je samo o sobě velká výhra. A když je ...
Filip Sajler – prognóza vývoje restauračního byznysu neboli vařte doma
Filip Sajler, špičkový kuchař a spolumajitel restaurační sítě Perfect Canteen, na konferenci pro gastro a hotelové profes...
Kokosky
Blíží se vánoce a my přemýšlíme, co upečeme. Dobrým nápadem mohou být kokosky. Těmito kokoskami by nepohrdli ani Kluci v...
Domácí vaječný koňak
Likér s krásně žlutou barvou se tradičně pije na Vánoce nebo Velikonoce, ale “vaječňák” výborně chutná třeba i v létě. St...
Krupicová polévka s vejcem a mrkví
Recept na krupicovou polévku důvěrně znaly kuchařky na základních školách dob minulých. Jistě si všichni pamatujeme krupi...
Kuře v omáčce s knedlíky
Kuře v omáčce s knedlíky je chutné a syté jídlo pro děti i dospělé. Nadýchaný a lehoučký domácí knedlík jistě všichni uví...
Kuře na paprice
Kuře na paprice je klasický recept už našich babiček. Sice to dříve spíše místo kuřete byla slepice, ale na receptu se ...
Ovocné kynuté knedlíky
Ovocné kynuté knedlíky, ať už jsou s jahodami, meruňkami, švestkami nebo docela jiným ovocem, máme rádi hlavně my, milovn...
Roštěnky z hovězího masa
Roštěnky z hovězího masa jsou oblíbeným jídlem a na našem stole je vídáme poměrně často. Příprava je jednoduchá a s kva...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Hovězí na česneku
Hovězí na česneku z výborného předního hovězího masa je jídlo, které nemůžete pokazit. Díky přednostem tohoto masa je šťa...
Koprová omáčka se smetanou
Máte taky rádi omáčky? V chladnějších měsících si rádi uděláme voňavé, teplé omáčky s přílohou. Co třeba koprovou omáčku ...
Masové kuličky do rajské omáčky
Masové kuličky do rajské omáčky si můžeme připravit i předem a zamrazit je. Kdykoliv pak máme chuť, stačí už jen uvařit ...
Kuřecí játra v omáčce
Kuřecí játra v omáčce jsou výborným tipem na jednoduchý oběd. Vůně omáčky přiláká strávníky ke stolu....
Segedínský guláš
Skvělé jídlo se zelím. To je segedínský guláš. Servírovaný s chlebem nebo knedlíkem. ...
Kuře v kari omáčce
Kuře v kari omáčce bude nejlepší s dušenou rýží. Ale ani knedlík nemusí být špatnou volbou....
Vepřové maso se zeleninovou omáčkou
Vepřové maso se zeleninovou omáčkou je lehké jídlo, například na sobotní oběd. ...
Dušené vepřové s kapustou
Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík neb...
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Dušené hovězí
Dušené hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními těstovinami....
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Uvařené bramborové knedlíky plněné uzeným masem na talíři rozkrojíme a polijeme sádlem ve kterém jsme usmažili dozlatova ...
Kuřecí prsa na smetaně
Kuřecí prsa na smetaně můžeme podávat s dušenou rýží. Také houskový knedlík nebo bramborové noky jsou dobrou volbou....
Hrnkové knedlíky
Hrnkové knedlíky uvaříme jako přílohu pro různé omáčky. Jsou lehké a krásně nadýchané....
Rychlá a jednoduchá rajská omáčka
Tato rychlá a jednoduchá rajská omáčka je hotová během půlhodiny. Přidejte k ní těstoviny nebo houskový knedlík a vařené ...
Bramborové knedlíky plněné zelím
Bramborové knedlíky plněné zelím doplníme osmaženou cibulkou a jídlo je hotové. Místo anglické slaniny můžeme použít i va...
Pečené krůtí stehno
Pečené krůtí stehno s domácí bramborovou kaší, s pečenými bramborami nebo s dušenou zeleninou je perfektní oběd pro celou...
Ricottové knedlíčky s chřestem a zeleným česnekem
Velmi jednoduché knedlíčky na přípravu a jedná se o ideální pokrm na jaro. Jarné chřestová sezóna je za dveřmi a tak ji n...
Hovězí roštěná
Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový kned...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Karlovarsky knedlik zdenek recepty