Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Vařený květák
Vařený květák je velmi jednoduché jídlo. Přesto když ho podáváme například s čerstvě uvařenými brambory politými máslem, ...
Top 5 plodin pro červen 2020…
...také nachází vysoká koncentrace vitamínu C, mladý košťál s hmotností 120 g pokryje denní spotřebu tohoto...
Zelené saláty jíme celé léto, ale známe je vlastně všechny?
...konzumaci za syrova. Nezapomeňte u nich odstranit košťál, protože je hořký. Dubáček má jemnou lehce...
Vařený květák s Nivou
Vařený květák s Nivou je zdravé a rychlé letní jídlo. Podáváme k němu brambory, uvařené nebo opečené na grilu....
Jehněčí kapustové rolky - Low carb
Přinášíme další lahodný recept podle zásad Low carb. Lahodné jídlo a u toho hubnout? Ano je to reálné, důležité je správn...
Zapečená brokolice s květákem
Tento pokrm je tak trochu variací na klasické zapečené těstoviny, jen v o něco zdravější variantě. Sympatické je na něm i...
Celoroční dostupnost listové zeleniny je nedostižnou výhodou
...vnější listy a hlávku rozkrojte na čtvrtiny. Košťál vyřízněte. K nakrájenému nebo nastrouhanému zelí...
Recepty pro chladné dny: kvašené zelí jako příloha i lék
...odložíme stranou. Hlávku rozpůlíme, vyřízneme košťál a zbytek zelí nakrouháme nebo nakrájíme na...
Rybí polévka
Připravit rybu ve formě polévky se u nás dělá hlavně na Vánoce. Rybí polévka je však velmi prospěšná během celého podzimn...
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude vý...
Zapečený květák se šunkou
Květák je velmi chutný syrový i dušený. Oblíbená zelenina je vynikající také zapečená s vejcem a smetanou. Kdo chce mít č...
Brokolicová pomazánka
Zelenina brokolice má spoustu příznivců, ale děti mezi ně většinou nepatří. Zelené hlavičky brokolice malé strávníky čast...
Zelné závitky s mletým masem
Plněné listy jsou populární nejen v české kuchyni, ale také v řecké či turecké. Jako náplň do závitků se hodí vepřové i h...
Vařená brokolice s oříškovým máslem
Tento vegetariánský pokrm je lehký a dá se použít jako hlavní chod nebo příloha. Zelená brokolice je cenným zdrojem vlákn...
Kaše z květáku a čerstvého sýru
Bramborová kaše je klasika, která se nejčastěji podává jako příloha k masu. Brambory patří mezi základí potraviny našeho ...
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají....
Brokolicové noky se sýrem
Brokolicové noky se sýrem jsou hlavně pro milovníky zeleninových jídel. A klidně si je jako přílohu dejte třeba s pečeným...
Kapustové závitky
Kapustové závitky s mletým kuřecím masem, dušené v rajčatové omáčce, můžete podávat s bramborem, knedlíkem nebo i s rýží....
Nakládaný zelný salát
...Zelí očistíme, rozkrojíme, odstraníme košťál a nakrájíme ho na tenké nudličky. Stejně tak...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Košťál recepty