Penne s rajčaty, smetanou a pěti sýry
Penne s rajčaty, smetanou a pěti sýry jsou zapečené těstoviny, které připravíme velmi rychle aniž bychom jakkoliv slevili...
Koření na maso a brambory
Máte chuť na dobře upečené maso? Důležité je i správné koření. Pojďme si ho doma připravit....
Koření každé jídlo posune o několik stupínků dále
Mluvíme-li o jídle, o kulinářství a o gastronomii vůbec, mluvíme také o koření. Věděli jste, že původně se koření používa...
Zdravá vůně vánoc - koření
Už od začátku prosince naše domovy voní zapálenými svíčkami, jehličím nebo purpurou, ale hlavně čerstvě napečeným cukroví...
Švestkové chutney
Pochází z Orientu, ale velmi rychle si ho oblíbili Evropané jelikož je to skvělé příloha například ke grilované krkovičce...
Rybí polévka bujabéza
Vyzkoušejte tuto tradiční francouzskou rybí polévku s vůní pomeranče. Tato tradiční vánoční polévka bude dominovat vaší š...
Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Využijme perníkové koření i jinak než k pečení perníčků
Pokud se řekne - perníkové koření, spoustu z nás tento pojem v myšlenkách přenese zejména do období vánočních svátků. Vůn...
Broskvové koblihy z podmáslí
Broskvové koblihy z podmáslí jsou úžasně voňavé a lahodné. Báječné zakousnutí ke kávě nebo čaji k odpolední svačině. T...
Kuře tikka masala
Je libo trochu Indie na talíři? Pak vyzkoušejte recept na chicken tikka masala, který je v indické kuchyni velmi oblíbený...
Tipy na netypické domácí koření, které si zamilujete
Vyrobit si vlastní domácí koření není tak těžké. Většinou stačí povzbudit vaši fantazii a předat vám pár nápadů. Nebojte ...
Kmín: pár faktů o oblíbeném koření a rady pátera léčitele
Patří asi k nejznámějším koření na světě - kmín. Používá se k dochucení polévek, salátů, pečiva, brambor, i tučnějšího ma...
Rybí polévka
Připravit rybu ve formě polévky se u nás dělá hlavně na Vánoce. Rybí polévka je však velmi prospěšná během celého podzimn...
Vepřová žebra podle Pohlreicha
Křupavá žebírka jsou skvělý pokrm pro zimní období. A recept ovoněný badyánem, skořicí a zázvorem, inspirovaný předpisem ...
Kulajda
Recepty na kulajdu se zpravidla dědí z generace na generaci, a každý má tu svou oblíbenou verzi. U nás se osvědčil násled...
Fenykl je koření králů proti nadýmání...
Velmi populární zelenina a bylina, často přezdívaná jako „koření králů“. V lidové medicíně se semena používají na povzbuz...
Koriandr - oblíbené koření i prastaré léčivo
Koriandr je rostlinou, která provází člověka od pradávna. Jako kořenící a léčivý prostředek byl používán již před 3000 le...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Krůtí guláš
Guláš je v české kuchyni dost oblíbený a tradičně se připravuje z hovězího masa. Dá se ale uvařit i z jiných druhů mas, n...
Zapečený špenát s parmezánem
Zapečený špenát s parmezánem s vůní česneku vás určitě naláká. Tohle rychlé a voňavé jídlo navíc dokáže připravit i sebev...
Trocha historie koření - nepostradatelné ingredience vaření...
Dává jídlu jedinečnou chuť, blahodárně působí na naše zdraví a je hluboce zapsáno v historii lidstva. Koření je jednou z ...
Top 6 koření pro zdraví a pohodu v sychravé zimě…
K mnoha oblíbeným činnostem v chladném a sychravém počasí patří zejména popíjení dýňového latte, strouhání zázvoru do chu...
Těstoviny s mletým hovězím masem
Těstoviny s mletým hovězím masem je jídlo které vás báječně zahřeje ve studených zimních měsících. Mají vynikající chuť a...
Pizza s čerstvou ricottou a červenou cibulí
I když se může zdát opak pravdou, tento recept není o pizze jako takové, ale hlavně o sýru. Nebudeme chodit kolem horké k...
Voňavé perníčky
Perníčky patří k neodmyslitelně k vánocům. Klidně si je můžeme dopřát i jindy. V neděli k odpolednímu čaji a kávě. Může...
Mořidlo s balsamikovým octem
Divočina má svou specifickou vůni a chuť, a proto je dobré si maso předem namořit. Maso pak bude šťavnaté, chutné a balsa...
Zeleninové placičky
Zeleninové placičky vás na první pohled zaujmou svou jednoduchostí a snadnou přípravou. Můžete si je vzít sebou na výlet....
Bramboráky plněné kuřecím masem
Každý kdo vejde do bytu a ucítí vůní bramboráku s kuřecím masem, zamíří do kuchyně. Ideální jako sobotní oběd nebo večeře...
Voňavý švestkový pečený čaj
Švestky jsou výborné ke zpracování v kuchyni. Jsou z nich vynikající koláče, povidla, ale i pečené čaje. Vyzkoušejte tent...
Hrachová kaše s cuketou
Luštěniny jsou zdravé. Hrachová kaše je velmi jednoduchá na přípravu a moc dobrá. Má svou nezaměnitelnou chuť a vůni. ...
Těstoviny se žampiony a bylinkami
Těstoviny se žampiony a bylinkami je jídlo, které si můžete připravit sebou do práce. Jednoduše a rychle. Žampiony a č...
Rizoto z pšenice špalda
Lahodné jídlo plné minerálů a vitamínů, které vás uspokojí a zároveň nepřiberete na váze....
Francouzská cibulová polévka
Cibulová polévka je skvělý lék na všemožné neduhy, kterými trpíme po dlouhé zimě. Nikdy předtím jste nevařili? Cibulová p...
Kuřecí prsa
Kuřecí prsa můžeme připravit na tisíc způsobů. Je to jemné, libové maso, které doplňujeme různými druhy koření a tím získ...
Domácí kakao
Šálek horkého kakaa je sladký jako láska a zahřeje na duši. Kakaový prášek sám o sobě sladký není, proto je třeba přidat ...
Pracny
Pracny patří ke stálicím vánočního období a na sváteční tabuli tak neodmyslitelně náleží ve většině domácností. Už máte s...
Pikantní kuřecí prsa
Kuřecí prsa s příchutí citrónové kůry a restované s výběrem bylinek vám navodí skvělý gastronomický zážitek. Česnek je po...
Kávová poleva
Na každé oslavě, rodinném setkání nesmí chybět dobrý zákusek, perník apod. Poleva z kávy dodá zákusku jedinečnost. Např...
Sirup z kopřiv
Neznám nic lepšího a uklidňujícího, než procházka přírodou. A kdo z vás má zahradu, má poklad. Určitě se tam najdou i kop...
Sušenky z ovesných vloček
Ovesné vločky mají v kuchyni velké využití. Sušenky z ovesných vloček si určitě najdou své oblíbence....
Ovocné tvarohové knedlíky
Tvarohové knedlíky mi připomínají léto. Slunce, voda a všude plno ovoce. Ovocné knedlíky pokapané rozpuštěným máslem. ...
Pikantní brokolice
Pikantní brokolice je lehký pokrm, můžeme k ní podávat hranolky, nebo vařené či pečené brambory....
Tortilla de patatas
Brambory jsme si v Evropě velmi oblíbili, obsahují mnoho nutričně významných látek a jsou levným zdrojem energie. Jsou bo...
Domácí jablečný mošt
Domácí jablečný mošt vám vydrží až do zimy. Potřebujete jen jablka, odšťavňovač a vyvařené lahve....
Truffles z tmavé čokolády
Truffles z tmavé čokolády bohatě poprášené kakaovým práškem je lahůdkou kterou musíte vyzkoušet. Tato tradiční francouzsk...
Kuřecí maso v pikantní omáčce
Kuřecí maso v pikantní omáčce je jedním z jídel, které připravíte za pár desítek minut. Přílohu použijte jakoukoliv, hodí...
Krůtí prsa na žampionech
Krůtí prsa na žampionech, k tomu hranolky nebo brambory pečené v troubě. Také dušená rýže není špatnou volbou....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Koreni peti vuni recepty