Kremrole
...si výborné domácí kremrole. Celá rodina bude jiště nadšená a kremrole zmizí ... ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo. Vzniklé kremrole potřeme vajíčkem a položíme na plech a pečeme v ... cca 180°C cca 15 minut. Po upečení necháme kremrole vychladnout až poté a z nich vytíhneme formové ... trubičky. Kremrole plníme sněhem, který jsme si vyšlehali z bílků a...
Domácí kremrole
...a rychle připravený moučník jsou domácí kremrole. Kromě uvedené náplně můžeme upečené kremrole...
Těsto na pizzu v klasické i celozrnné variantě. Vyzkoušejte obě!
Bohatě obložená placka z kynutého těsta si našla miliony fanoušků po celém světě. Tento slaný koláč máme spojený předevší...
Kniha Staropražská kuchařka – klasické recepty ze staré Prahy
Spousta z nás má ráda historii, a tak prahneme po nových informacích ohledně čehokoli, co se událo v minulosti. A jelikož...
Klasické Chili Con Carne
Klasické Chili Con Carne je pikantní pochoutka. Můžeme ho podávat s čerstvým nebo i s opečeným pečivem. Trouba musí bý...
Klasické chlupaté knedlíky
Recept na chlupaté knedlíky se liší kraj od kraje. Například v západních Čechách a Pošumaví se jedí chlupaté knedlíky kul...
Trdelník
...proužky. Proužky otočíme kolem trubiček např. na kremrole. Zapneme si troubu na 180°C. Mašlovačkou potřeme...
Vánoční štola: vyzkoušejte německou verzi klasické vánočky
V Čechách se o vánočních svátcích tradičně peče vánočka z kynutého těsta. Nadýchané pečivo plné rozinek, ozdobené mandlem...
LED žárovky ušetří peníze
LED žárovky vs. klasické Jedním ze základních a hlavních důvodů, proč zvolit LED žárovky, je znatelně nižší spotřeba elek...
Perníčky
Perníčky a jejich vůně neodmyslitelně patří k Vánocům. Upéct je však musíte s předstihem, aby do Vánoc stihly změknout. I...
Vinný střik se Sprite a mátou
Vinný střik se Sprite a mátou je osvěžující, trochu jiný nápoj, než známé klasické vinné střiky. Rozhodně mu Sprite, což ...
Jemné máslové sušenky
Jemné sušenky z másla a Hery jsou klasické pečivo k čaji nebo ke kávě, které můžeme mít připravené třeba pro nečekané ho...
11 mýtů o sektech
Myslíte si, že se do sektů přidává CO2 jako u sodovek kvůli bublinkám? Nebo že pokud se do hrdla láhve vloží lžička, sekt...
Nevíte, co nabídnout hostům během svátečních návštěv? Existuje spousta možností!
Od Vánoc nás dělí už jen necelý měsíc, což znamená, že nastává období velkého pečení, úklidu a nákupů dárků pro naše blíz...
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojen...
Linecké koláčky
Klasické cukroví s nezaměnitelnou chutí oceníte v mrazivých lednových dnech k horkému čaji, ale i jako sladké pohoštění k...
Chilli Con Carne
KLasické mexické jídlo Chilli con Carne je skvělý oběd nebo večere pro milovníky ostřejších jídel. Pokud nepoužíváme f...
Čtyři kuchařské knihy, které by vás neměly minout
Roman Vaněk: Poklady české klasické kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila Předmluvu kuchařské knihy Romana Vaňka...
Vychytávky na grilování, díky kterým se stanete mistrem grilu…
Co Čech to milovník grilování. Pokud se chcete stát opravdovými mistry této sezónní kulinářské zábavy, přinášíme vám vych...
Mazanec
Mazanec, neboli velikonoční bochánek se připravuje většinou o jarních svátcích ze sladkého kynutého těsta. Je to klasické...
Smažák
Smažák, neboli smažený sýr, je asi nejznámější vegetariánské jídlo u nás. Rychle připravená a poměrně levná dobrota je ...
Krémová polévka z kapra
Krémová polévka z kapra je lahodná smetanová štědrovečerní polévka. Můžeme ji uvařit místo klasické rybí polévky a všem b...
Těstoviny se v naší kuchyni připravují velmi často. Známe je dobře?
Příloha, kterou můžeme použít takřka ke všemu. K masu i k zelenině. A nejen příloha. Těstoviny jsou hlavní složkou mnoha ...
Recept na banana bread z mandlové mouky
Máme pro vás recept na banánový chléb z mandlové mouky. Jednoduchý recept, kterým můžete nahradit sladké pokrmy z obilné ...
Ořechové úly
Ořechové úly jsou klasické, nepečené, tradiční vánoční cukroví. Ořechy můžeme použít jak vlašské, tak i lískové. Más...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Vajíčkový salát
Vajíčkový salát patří do klasické české kuchyně. Je to výtečná pomazánka na chlebíčky nebo s čerstvým pečivem nahradí kl...
Zelí z cukety
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, neb...
Chlupaté knedlíky
Chlupaté knedlíky mohou s úspěchem nahradit klasické knedlíky bramborové. Vhodně totiž doplňují všechna pečená masa. Pro...
Španělské ptáčky s uzeným masem
V klasické kuchyni nesmí chybět španělský ptáček. S jasmínovou rýží tvoří ideální dvojici k nedělnímu obědu. U nás patř...
Hrnkové knedlíky s burisony
Hrnkové knedlíky s burisony jsou nadýchané a lehoučké. Hodí se jako příloha všude tam, kde byste použili klasické houskov...
Bezlepkové přílohové knedlíky
Bezlepkové přílohové knedlíky plně nahradí klasické houskové knedlíky tam, kde vaříte bezlepkovou dietu. A nezaberou o ni...
Opečená zelenina s vepřovými nudličkami
Skvělé jídlo, které si můžete připravit na rodinnou sešlost, nebo jako klasickou večeři pro více lidí. Je to lehké jídl...
Lístkové těsto bez lepku a bez laktózy
Lístkové těsto bez lepku a bez laktózy je kromě jiného z brambor. Můžeme ho použít na obvyklý jablečný štrůdl, ale i všud...
Roštěnky
Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo....
Tiramisu
Tradici má hlavně v Itálii, výraznou oblibu si ale získalo i v Česku. Proto také vznikla celá řada lokálních variací, kte...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Houby zapečené s pórkem
Houby zapečené s pórkem si můžeme připravit místo klasické smaženice. Nejlepší je směs čerstvých lesních hub ale v nouzi ...
Zapečené kuřecí plátky s paštikou
Zapečené kuřecí plátky s paštikou budou chutnat zase jinak než klasické kuřecí plátky. Tahle varianta opravdu stojí za vy...
Low carb jogurtový chléb
Přinášíme recept na nízkosacharidové pečivo bez klasické mouky. Pokud plánujete hubnout do plavek, nízkosacharidová dieta...
Pikantní karbanátky
Pikantní karbanátky chutnají trochu jinak než ty klasické. Přidejte k nim hranolky, nebo opečené brambory, případně nějak...
Česnekové kuře
Parádní česnekové kuře se hodí na stůl každý den v týdnu. Svojí nenáročností na přípravu a malým množstvím surovin vám př...
Řízek z hovězího roštěnce
Řízek z hovězího roštěnce je pikantní a podávat ho můžete s přílohami na které jste zvyklí. Brambory, kaše, hranolky, duš...
Pravé italské parmazánové rizoto
Každý z nás, co někdy pokoušel zdánlivě jednoduchý recept na klasické rizoto, tedy tradiční severoitalský rýžový pokrm, n...
Angreštová omáčka se smetanou
Angreštová omáčka se smetanou je jemnější varianta klasické omáčky. Výborně chutná s masem....
Zmrzlinové sendviče
Téměř všechno, co kupujete v obchodech, lze udělat i doma, ať už to jsou sušenky Oreo, krekry, nanuky nebo marshmallows. ...
Polévka z telecího masa
Polévka z telecího masa patří mezi klenoty klasické evropské kuchyně, kterou díky tomuto receptu můžete mít rovnou doma....
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka je vláčná a jemná. Zkuste ji tentokrát místo té klasické. Je to příjemná změna....
Pálivá kuřecí křidélka
Pikantní kuřecí křidýlka skvěle chutnají například k pivu, ideálně podávané s domácím chlebem a nakládanými okurkami. Po ...
Rybí karbanátky
Klasické karbanátky se připravují z mletého hovězího nebo vepřového masa, ale tato varianta je chuťově o něco výraznější....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kremrole klasicke recepty