Kimchi z červené řepy
...největším je bezesporu vznik bakterií mléčného kvašení, které při pravidelném konzumování potravin...
Svařené víno
...pomocí vinných kvasinek, které způsobují proces kvašení. Existuje mnoho odrůd kvalitního červeného...
Podlehněte kouzlu fermentovaných potravin…
...přestat. Co jsou fermentované potraviny? Mléčné kvašení, díky kterému se štěpí laktóza či jiný cukr na ... právě takto vzniká nakládaná zelenina. Octové kvašení, kdy z alkoholu vzniká kyselina octová. Oproti ... mléčnému kvašení probíhá za přítomnosti vzduchu.Alkoholové kvašení...
Jak uchovat zeleninu na zimu? Vyzkoušejte pickles!
...neprohloupíte! Proč nechat kvasit Během procesu kvašení neboli fermentace dochází k přeměně složitějších ... látek v jednodušší za pomoci bakterií mléčného kvašení. Díky tomu jsou kysané potraviny lépe stravitelné ... tím posilují imunitní systém člověka. Při procesu kvašení vzniká nejen výtečná chuť, ale také kyselina ... začíná okamžitě po naložení. Při krátkodobém kvašení se ale nestihnou rozvinout chutě tak, jako při...
Osm kroků k sektu, aneb jak se vyrábí česká šumivá klasika
...svěží chuť a pozitivní náboj. 2. Postýlkové kvašeníZkušení plzenečtí sklepmistři pak přidají ... více, než je tlak v pneumatikách. 3. Sklepní kvašeníStav kvasinek v lahvích je pod neustálým dohledem....
Pivo je staré jako lidstvo samo: Víte jak a kde vzniká?
...se v Německu začalo pivo vyrábět metodou spodního kvašení, která se tak nazývá proto, že kvasnice měly ... francouzský chemik Louis Pasteur svými výzkumy kvašení mnoho mikrobiologických postupů, které se v ... extraktů jedné várky hnědého sladu při svrchním kvašení. Z prvního a nejsilnějšího extraktu se vyrábělo...
Kimchi: korejská kvašená pochoutka, která prospívá zdraví
...i řadu dalších, zdravotních benefitů. Proces kvašení zeleniny není žádná novinka. Používal se už v ... je mu hodně podobný, i zde jde hlavně o mléčné kvašení, jen ingredience se liší. Bakterie pro zdraví ... fermentace dochází k množení bakterií mléčného kvašení, díky kterým se i z běžně hůře stravitelného zelí...
Kouzlo jménem pekařské droždí: je libo instantní nebo čerstvé?
...Vyznáte se v droždí? Bez cukru to nejde Proces kvašení byl známý už ve Starověku a jak už tomu u mnohých ... že chléb časem získal na objemu. Tento způsob kvašení těsta se používal po další stovky let, pak ale ... učinil v roce 1857 přelomový objev. Všiml si, že kvašení způsobují živé organismy. Konkrétně buňky...
Vše o víně, co by jste měli znát
...je látka, tzv. trojsytný alkohol, a vzniká při kvašení společně s alkoholem, má sladkou chuť a dává vínu ... je však možné, například díky umělému zastavení kvašení, nechat ve víně i tzv. zbytkový cukr, který poté...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
...trojsytný alkohol, vznikající při kvašení společně s alkoholem. Je sladký a vínu dává jeho ... Zbytkový cukrCukry obsažené v hroznech se díky kvašení mění na alkohol, tento proces je možné zastavit a...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kvašení recepty