Lívance
Jsou tradiční součástí americké snídaňové kuchyně, a také u nás se lívance už dlouho dobu těší velké oblibě. Receptů na p...
Kukuřičné lívance
Kukuřičné lívance jsou skvělou svačinou už pro děti batolecího věku, ale díky přidaným ingrediencím se hodí i například p...
Droždí - přírodní zázrak
Když se řekne droždí, co si kdo představí?! Samozřejmě velice známou surovinu v kuchyni a v oboru pekařství, díky kterému...
Návod, jak vyrobit domácí droždí z brambor, piva i datlí
Surovina, bez níž se pekaři a pekařky jen stěží obejdou, to je droždí. Pečení domácích rohlíků, housek i chleba si našlo ...
Lívance s ricottou
Skvělá nedělní snídaně. Neděle je svátkem nicnedělání. Připravte si na snídaní lívance s ricottou a oslavte tento den spo...
Lívance s meruňkovým rozvarem
Lívance s meruňkovým rozvarem jsou oblíbeným letním jídlem, které chutná nejen dětem, ale i všem milovníkům sladkostí....
Lívance se sýrem cottage podle Břicháče Toma
Recept na tyto zdravé a velmi chutné lívance jsem našla v knize Břicháče Toma. Lívance mne nadchly tím, že se do těsta př...
Kouzlo jménem pekařské droždí: je libo instantní nebo čerstvé?
Kvasnice jsou přísada, bez níž se neobejde téměř žádný pekař. Miliony drobných mikroorganismů pomáhají těstu zvětšovat ob...
Tipy, jak založit domácí kvásek. Proč je kvašené těsto lepší než to z droždí?
Mouka, voda, sůl a kvas, jen tak málo stačí, aby vznikl voňavý chléb s křupavou kůrkou. Pečení kváskového chleba se posle...
Banánové lívance
banánové lívance doplněné našimi přílohami jsou skvělé pro milovníky sladkých jídel. A dětem budou chutnat v každém přípa...
Pohankové lívance
Pohankové lívance můžete připravit i těm co mají bezlepkovou dietu. Jsou nadýchané a dobré. Máme-li čerstvé ovoce a šleha...
Lívance se skořicí
Lívance se skořicí jsou už asi klasika. Ale určitě se neomrzí. Jsou jednoduché a pokud byste nechtěli skořici, klidně si ...
Kluci v akci připravili luxusní víkendové snídaně. Inspiraci čerpali v Evropě
Místo dlouholetého kolegy Filipa Sajlera, který z pořadu odešel, se nyní objevují po boku Ondřeje Slaniny hosté. Do neděl...
Jak na kynuté těsto?
Mnoho začínajících kuchařek a kuchařů se obává pečení z kynutého těsta, jelikož se všeobecně traduje, že příprava je náro...
Banánové lívance s čokoládovými lupínky
Banánové lívance s čokoládovými lupínky jsou báječné a chutnají nejen dětem. I když těm hlavně. V míse smícháme sůl, ...
Smetanové lívance
Smetanové lívance ve finále ozdobíme šlehačkou a kompotovým ovocem. Nebo čerstvým, je-li vhodné roční období. Úplně také ...
Focaccia dvakrát jinak: vyzkoušejte toto výborné italské pečivo
Tenký chléb zvaný focaccia má těsto podobné pizze a stejně jako tuto oblíbenou italskou pochoutku, ho lze obložit zelenin...
Bagel: houska s dírou, kterou stojí za to vyzkoušet
Svačina na newyorský způsob, to je bagel! Bohatě obložené pečivo se dostalo do povědomí českých strávníků především díky ...
Jablečné lívance
Tradiční recept ve vylepšené podobě ze zdravé mouky a zjemněný sladkou jablečno-vanilkovou chutí. Lívance jsou díky jablk...
Zdravé lívance
Místo mouky ovesné vločky a jako pojivo vajíčka a sýr cottage. Tyhle lívance si zamilují nejen milovníci zdravé a dietní ...
Těsto na pizzu
Pojďte si společně s námi připravit těsto na pizzu! Sice to asi nebude tak dobré a kvalitní, jako byste se na pizzu vydal...
Vánoční štola: vyzkoušejte německou verzi klasické vánočky
V Čechách se o vánočních svátcích tradičně peče vánočka z kynutého těsta. Nadýchané pečivo plné rozinek, ozdobené mandlem...
Jogurtové lívance s medem
Jogurtové lívance s medem, jednoduchá a rychlá večeře. Nemáte-li med, můžete je ozdobit třeba šlehanou smetanou a čerstvý...
Americké lívance
Americké lívance, oblíbená snídaně, se trochu liší od našich klasických lívanců. Například tím, že jsou silnější (asi 1 c...
Rychlé lívance
Rychlé lívance jsou opravdu připravené během pár minut. Jednoduchá snídaně nebo večeře po které se jen zapráší. Prosát...
Tvarohové lívance
Dokonalá snídaně pro sportovce i hladovce. Tvaroh, mléko a vejce dodají tělu bílkoviny a trocha cukru dodá energii. ...
Lehké lívance s letním ovocem
Lehké lívance s letním ovocem jsou jednoduché a pochutnají si na nich nejen děti, ale i dospělí milovníci sladkých jídel...
Jahodová omáčka na zmrzlinový pohár, lívance apod.
Jahodová omáčka na zmrzlinový pohár, lívance apod. je velmi snadná a v ledničce vám vydrží i do druhého dne. Také malé tv...
Polévka z droždí
Polévku z droždí dělávaly už naše babičky a určitě věděly proč. Drožďová polévka totiž obsahuje spoustu vitaminu B a má t...
Výroba droždí doma
V době koronaviru vzrostla popularita pečení domácího pečiva. Je finančně dostupnější a hlavně každý ví, co si do něj dal...
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí jsou rychlé hlavně díky tomu, že těsto na ně nemusíte nechat kynout. A přesto js...
Langoše ze sušeného droždí
Langoše ze sušeného droždí jsou jednoduší v tom, že nemusí kynout. Takže ušetříte spoustu času....
Výroba droždí doma
Výroba droždí doma je záležitost opravdu velmi jednoduchá. K tomuto receptu postačí suroviny, které určitě máte běžně dom...
Rychlé domácí housky bez droždí
Chutné a křupavé pečivo lze upéct i tehdy, když doma schází droždí nebo kvásek. Jako náhražku můžeme použít kypřící práše...
Langoše bez kynutí, bez droždí
Langoše bez kynutí, bez droždí jsou velmi jednoduchou a rychlou pochoutkou. Dochutit je můžete kečupem a sýrem, ale třeb...
Domácí housky bez droždí
Pečení domácího pečiva slaví během doby pandemie velký boom a na čerstvých houstičkách si může pochutnat i ten, komu zrov...
Lívanečky podle Petry Burianové
Kuchařka, kterou napsala vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová, patří k mým oblíbeným. Předpis na lívance, který...
Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Ciabatta
Tento nadýchaný bílý chléb je typický velkými póry. Jak název napovídá, ciabatta je doma v Itálii a patří mezi velmi oblí...
Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky
Upečte si doma chléb z pšeničné mouky a ozdobte ho oblíbenými semínky. Pečeme ho na plechu vyložený pečícím papírem. Neb...
Pizza Margherita
Pizza Margherita získala svůj název podle královny Margherity Savojské, které velmi zachutnala v roce 1889 v Neapoli. Bud...
Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Drožďová pomazánka na topinky
Drožďová pomazánka na topinky je zdravá a pikantní. Můžete ji namazat na opečené topinku, na jednohubky nebo na chlebíčky...
Croissant s čokoládou
Croissant s čokoládou je jedno z nejznámějších francouzských sladkých pečiv . Zavřete oči, nechte se unášet jeho vůní a z...
Vánočka
Každý rok pečeme nebo kupujeme vánočku jako tradici vánočních svátků. Bez sladké kynuté pletýnky s rozinkami posypané plá...
Dýňové lívanečky
Dýňové lívanečky polité sirupem nebo medem jsou výborná víkendová snídaně. Můžeme k nim podávat třeba i vlastní zavařenin...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Livance z drozdi recepty