Vegetariánská zelňačka
V některých kulturách se zelňačka tradičně podává na Štědrý den. U nás je oblíbená během celého zimního období, protože k...
Maďarská plíčková polévka
Maďarské polévky a vůbec maďarská jídla se těší velké oblibě, což je fakt, kterému se díky výrazným chutím a osobitosti p...
Nakládaná a sušená zelenina jako nevyčerpatelný zdroj vitaminů
Nakládání a sušení zeleniny je perfektní příležitostí, jak se zbavit přebytečných kousků a zároveň je využít pro další ko...
Svatý Martin a tradice: pečínka, víno i sladké rohlíčky
Tradice svatomartinských hodů je stará několik století a pečené husy se podávají ve svátek oblíbeného světce dodnes. Přin...
Maďarská polévka z kapra
Další maďarská variace na chuťově co nejbohatší polévku je tentokrát uvařena z kapra. Výborná volba kdykoliv za teplého p...
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou je sytá výborná polévka, která je nejlepší druhý den. Takže ji můžeme uvařit hodně a uložit do ledni...
Zelňačka
Zelňačka je oblíbená, hustá a příjemně nakyslá polévka. Pochutnáme si na ní vždy, ale nejvíce ji asi oceníme po veselém ...
Top 10 českých polévek
Polévka je jídlo, které člověk zná odpradávna. Tento tekutý a většinou teplý pokrm se obvykle vaří v jednom hrnci a na ce...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
Napohled jsou úplně obyčejné, ale naši kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Neje...
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní...
Zelňačka
Zelňačka je polévka plná vitamínů a bílkovin. Je pikantní a můžeme ji podávat jako samostatný chod....
Kdy bychom měli jíst polévky a kdy ne?
Dříve se vůbec žádný oběd neobešel bez polévky. Naše babičky vařily polévky stále a ty byly neodmyslitelnou součástí i ve...
Kysané zelí jako vitamínová bomba. Vyzkoušejte tyto recepty!
Kvašené potraviny se po letech v ústraní opět vrátili na náš jídelníček, a to je moc dobře. Receptů na tzv. pickles je ne...
Zelňačka
Zelňačka patří mezi ty husté, syté a oblíbené tzv. svačinové polévky. Je pikantní a můžete k ní přidat třeba i kousek peč...
Zelňačka s bílou fazolí
Zelňačka s bílou fazolí je plná chutí a zdravých ingrediencí. Jednoduchá, sytá polévka, kterou si možná oblíbíte....
Maďarská slepičí polévka
Tento recept přehledně popisuje jak na slepičí polévku tentokrát v maďarském balení. Slepičí polévka je červenější a ostř...
Top večeře pro měsíc leden, které zahřejí i zasytí
V létě jsou na jídelníčku populární zejména jídla lehčí, která organismus spíše ochlazují. Naopak v zimě vyhledáváme pokr...
Maďarská polévka ze zajíce
Recept na maďarskou polévku ze zajíce uvaříte překvapivě jednoduše. Potřebujete jenom přední část zajíce, která bude tak ...
Šumavská zelňačka
Polévky z kysaného zelí se těší v našich končinách velké oblibě. Zahřejí, zasytí a báječně chutnají. Ovonět je lze napřík...
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Plněná vepřová plec
Co si upéct v troubě voňavé a šťavnaté maso? A jako přílohu vařené brambory. ...
Langoše
Kynutá placka smažená v oleji, to je langoš! Tento pokrm pochází z Maďarska a u nás si získal popularitu hlavně díky stán...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Madarska zelnačka recepty