Marocká kuchyně směs koření ras al hanout ... recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Marocká kuchyně směs koření ras al hanout ... . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Marocká kuchyně směs koření ras al hanout ..., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Marocká kuchyně směs koření ras al hanout ... zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Marocká kořeněná kuřecí prsa na grilu
Uložit recept!
recepty
recepty

Marocká kořeněná kuřecí prsa na grilu

...grilu budeme mít hotová během chvilky. Musíme si ale předem, nejlépe přes noc naložit maso do ... míse. Jednotlivé plátky kuřecích prsou důkladně obalíme v marinádě, necháme je v míse zakryté fóĺií a ... Hotové maso servírujeme nejlépe se zeleninovými saláty a s čerstvým pečivem...

Lehce pikantní kuřecí směs
Uložit recept!
recepty
recepty

Lehce pikantní kuřecí směs

...pikantní kuřecí směs můžete podávat s dušenou rýží. Nebo také s...

Indická kuchyně je prostě jedinečná
Uložit recept!
článek
článek

Indická kuchyně je prostě jedinečná

...republice. Jejich pokrmy jsou hodně kořeněné, ale ne všechny jsou pálivé.   Jak je to s tím masem ... Indická kuchyně je ovlivněná náboženstvím. V Indii žije mnoho ... musí být čistí a ze stejného důvodu nepijí alkohol. Ačkoliv mnoho z nich abstinenci nedodržuje. ... chuť Indické pokrmy jsou vynikající díky svému koření. Není kari jako kari. V Indii se směs koření kari ... liší podle regionů, ale i rodin. Každý si míchá svou směs, a proto jich ... trzích najdete nepřeberné množství. Kromě kari koření můžete najít v receptech i kari pastu, chilli, ... v potravinových řetězcích. Ájurvéda Indická kuchyně vychází z tradičního léčitelství zvaného ájurvéda ... nedoporučují při určitých nemocích. Indická kuchyně je známá svou pestrostí co se týče používání ... zeleniny, ovoce, koření a nápojů. Příbory zahoďte Indové nepoužívají ... dnes můžete v některých oblastech vidět místo talířů banánové listy. Dost často servírují na ... větších nerezových talířích s několika přihrádkami na omáčky. Tradiční ... nápoj (např. lassí), placky čápátí a rýže. Ale nebojte, v Čechách dostanete jak příbor, tak talíře...

Top 3 překvapivých zdravotních benefitů konzumace mořských řas…
Uložit recept!
článek
článek

Top 3 překvapivých zdravotních benefitů konzumace mořských řas…

...hnědé až po černou. Nejčastěji rostou podél skalnatých břehů po celém světě, ale nejčastěji se ... včetně sushi, polévek, dušených pokrmů, salátů, doplňků a smoothies. 1. Obsahují jód a ... (7 g) sušené spiruliny může tělu poskytnout: Kalorie: 20Sacharidy: 1,7 gBílkoviny: 4 gTuky: 0,5 ... a hořčíkem. Ačkoli to může přispět pouze k malému procentu některých výše uvedených RDI, použití ... řas jako koření jednou nebo dvakrát týdně může být snadný způsob,...

Koření na maso a brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Koření na maso a brambory

...chuť na dobře upečené maso? Důležité je i správné koření. Pojďme si ho doma připravit...

Kuřecí směs se zeleninou a rýží
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí směs se zeleninou a rýží

...kuřete, přidáme utřený česnek a bobkový list. Zalijeme vodou tak, aby bylo maso potopeno. Přivedeme ... olej a kukuřičný škrob. Servírujeme kuřecí směs zalitou omáčkou a jako přílohu vařenou rýži. ... dáme zmrazit kuřecí kousky, zvlášť zeleninovou směs, zvlášť rýži a zvlášť omáčku. Před použitím ... smícháme maso se zaleninou a restujeme asi 10 minut, a zvlášť zvolna...

Pikantní masová směs na topinky
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní masová směs na topinky

...masová směs na topinky se nám bude hodit nejen jako malé...

Japonská kuchyně
Uložit recept!
článek
článek

Japonská kuchyně

...na prvním místě Japonská kuchyně se vyznačuje svou lehkostí, jednoduchostí a okrasným způsobem servírování. Opravdu hodně se dbá na ... a dbají na celkový výsledný dojem. Jejich specialitou je vyřezávání květů a různých obrazců z ovoce ... a zeleniny. Čímž poté zdobí talíře nebo rautové stoly. Základní suroviny Hlavní ... lepivá, což pak umožňuje ji jíst hůlkami. Další základní surovinou je maso. Velice často vaří ... které jedí Japonci hojně. Běžně je jedí syrové, ale také vařené či smažené. Poslední základní ... zelenina. Typickou chuť jídlům dodává jedinečné koření a originální ingredience jako je například wasabi ... mořské řasy konbu, nori a wakame. Japonská kuchyně se vyznačuje čerstvostí a sezónností. Dalším ... i jedinečnost. Možná i díky tomu, byla Japonská kuchyně v roce 2013 připsána na seznam nehmotného ... zeleniny. Variací je opravdu mnoho. Tvarují se okrasné válečky, které se balí do řas. Sashimi –...

Koření každé jídlo posune o několik stupínků dále
Uložit recept!
článek
článek

Koření každé jídlo posune o několik stupínků dále

...kulinářství a o gastronomii vůbec, mluvíme také o koření. Věděli jste, že původně se koření používalo k ... zvláštní a osobitou chuť. Také může nový druh koření dodat potravině zcela novou chuť a vůni, která jí ... není vlastní. Některé druhy koření třeba napomáhají změkčování masa, jiné zase ... zabraňují rozvaření ryb. Pikantní druhy koření zvyšují chuť k jídlu. Některé druhy zase ... Jiné zkracují dobu vaření. A v neposlední řadě kořením zvyšujeme přitažlivost jídla, ať už jde o barvu ... nebo o vůni. Zkrátka bez používání koření bychom se o hodně připravili, nehledě na to, že ... bychom si asi moc nepochutnali. Koření se vyrábí z čerstvých nebo sušených částí rostlin ... Bez koření bychom se také připravili o látky pro naše tělo ... důležité. Koření například zlepšuje a usnadňuje trávení (paprika, ... zase působí jako přírodní antibiotikum a zpomalují rozvoj škodlivých bakterií (česnek, křen). ... přírodními léčitelkami. Je pravda, že každé koření má svou typickou a příjemnou chuť a vůni. Ale ... Dnes už můžeme zjišťovat jaké, pro nás exotické koření se ve světě používá, a ochutnat tak všechny ... světové kuchyně. Některé nám chutnají tak, že si je zamilujeme, ... některé ne. A na tom má také právě velký podíl koření. Používáme koření čerstvé, koření usušené, koření tekuté, jednotlivé druhy zvlášť, nebo už ... připravené kořenísměsi. Existuje například kořenísměs speciálně na ryby, na pizzu, na guláš atd. ... Nejznámější a nejpoužívanější směsi koření jsou například: kari, worcestrová omáčka, tabasco ... barbecue, grilovací koření, kečup, chutney, harissa apod. Asi každý kuchař ... už ví, jaké koření použít na svíčkovou, že vařit brambory je dobré s ... Bez kopru by to prostě byl jen bešamel. Bez koření bychom si tedy vůbec nepochutnali. Důležité je ... také správné skladování koření, aby neztratilo své charakteristické vlastnosti ... navštěvujeme na svých cestách trhy s exotickým kořením a u nás vyhledáváme malé krámky, kde to voní ... a všemi těmi omamujícími vůněmi. Protože bez koření by to nešlo. Koření je prostě důležité....

Pikantní směs na topinky
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní směs na topinky

Pikantní směs na topinky se hodí, když potřebujete rychlou večeři nebo pohoštění k posezení s přáteli. Je to rychlé a jed...

Citrusová směs na horký nápoj
Uložit recept!
recepty
recepty

Citrusová směs na horký nápoj

Citrusová směs na horký nápoj se nám bude hodit hlavně v tom chladnějším období roku. Po procházce zimním městem nás krás...

Masová směs s bramborami a zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Masová směs s bramborami a zeleninou

...Jednoduchý recept, čas pečení trochu delší, ale stojí to za to...

Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Uložit recept!
článek
článek

Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…

...velmi silně ovlivnily všechny světové strany. Dalo by se tedy říci, že naše kuchyně je směsicí ... zemi. Všechny naše kulturní zkušenosti se po staletí filtrují a vzniká tak lidová kuchyně, tradiční ... gastronomie a špičková gastronomie. Staročeská kuchyně Přes práh dějin vstupuje kuchyně našich předků ... schopna využít domácích surovin. Vzájemně kombinovali to, co dával na stůl sběr, lov, pastvinářská a ... luštěnin, mléka, zeliny, masa, hub a ovoce, vesměs s použitím solí a snad i importovaného pepře a ... rebarbory. Z výzkumů se zdá, ţe také středověká kuchyně na území Čech a Moravy ve 13. století,tedy v ... aţ překvapivě pestrá. Základem byl chléb (coţ bývalooznačení pro různé druhy pečiva včetně placek). ... Prostý chléb býval tmavý z hruběumleté mouky, na stole zámoţnějších ... lidí se objevoval chléb bílý, z jemnější, několikrátmleté mouky ... druzích chleba, mj. chléb žemlový, žitný, ječný, ale také chléb mazancový, nakyslý, prosný, jáhelný, ... bez chleba vůbec ke stolu nezasedli. Konzumovaly se i kaše z mouky, hrachu, krup, nechybělo ... či ovčího mléka. Dobová společnost,zdá se, dbala na to, aby se zabránilo fádnosti pokrmů. Sladilo ... se medem, vyuţívalo sekoření a bylin. K barvení kaší a dalších jídel se vyuţívalo ovoce… Hospodyně dbalyna to, aby jídlo nejen ... dobře chutnalo, ale také dobře vypadalo. Neměl pravdu badatel Pejskar, že naši předkové ... i uzené, rád kdekdo. Když Žižkovi vojáci hledali v komínech „ pavučiny „ shledali šunky a špalíky ... uzeného. Řád obecní kuchyně kutnohorské z doby Jiřího z Poděbrad vysloveně ... samostatná a chod zvláštní. Často se k masu dávalo pečené ovoce, rozmanité kořenné a listové ... zeleniny jako přílohy, ale i koření, například šalvěj a řeřicha. Období rozmanitosti Období ... rozmařilosti – i tak je v rámci české kuchyně označováno 16. století.Do české kuchyně vstupují ... jídla anglická, italská či francouzská, pouţívá se koření a cizokrajné ... tištěné kuchařské knihy. S rozvíjejícím se feudalismem, pro který je typický vznik vládnoucích ... vrstev a šlechty, se začal objevovat rozdíl ve stolování chudých a bohatých ... častými hostinami a slavnostmi, které zahrnovaly především masitá jídla, zvěřinu, slávky či ... dlouho skladovaného nebo zkaţeného masa. Připravovaly se paštiky z masa úhořů, tetřevů, holubů, kachen ... hlemýţďů, lanýţů a dalších surovin. Nešetřilo se vínem Česká kuchyně ... známe dnes V 19. století jiţ česká strava vypadala dost podobně, jak ji známe dnes. V roce1826 vydala poprvé svou kuchařku Magdalena Dobromila ... V knize je čerpánainspirace z rakouské a bavorské kuchyně (např. dnes typický český knedlík českákuchyně ... převzala patrně od tyrolských horalů). Česká kuchyně se stala velmienergeticky bohatou, s vysokým ... tuku a cukru. Nelze však zapomínat na to, ţetato kuchyně vznikala v době, kdy lidé vykazovali podstatně ... Hlavní důraz byl kladen na oběd, který sestával z husté polévky a druhého chodu, častosloţeného z ... povaţováno za zlatou éručeské gastronomie – kvalitní suroviny, vysoká úroveň zpracování… S sebou ... se pro rozvíjející se českou gastronomii stal nástupkomunismu, kdy začal být trh zaplavován ... a důraz byl kladenpředevším na mnoţství neţ na kvalitu....

Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!
Uložit recept!
článek
článek

Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!

...či houbové omáčky připravit i pastu nebo koření. U nás v Evropě jsou houby i jejich sběr velmi ... nic nepodobá a rychle rostou i zanikají, vyvolávaly v lidech značné podezření. Houbové klobouky ... v lidech strach, a ti se jim proto raději vyhýbali obloukem. Užitečné a krásné Době, kdy byly ... houby na seznamu toho, co je nežádoucí, už ale dávno odzvonilo. Dnes máme k houbám vřelý vztah ... houbových omáček, může připravit z darů lesa také koření a pastu, které lze snadno zamrazit a uchovat tak ... Francois Pierre La Varenne, který pokrm pojmenoval po svém zaměstnavateli, markýzi d´Uxelles. Jak na ... hub (ideálně žampionů nebo lupenatých hub), 2 šalotky, 1 snítku čerstvého tymiánu, 1 polévkovou ... Jak na to: Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Šalotku najemno nakrájíme a necháme ji zesklovatět na ... Do pánve přilijeme sherry, přidáme byliny, pepř a směs vaříme pár minut na mírném plameni. Jakmile ... až 12 dní, v mrazáku až osm týdnů. Houbové koření Dochucovadlo z hub může mít mnoho podob. Od ... klasického sypkého koření až po houbový sirup, který se hodí k vylepšení ... a společně s houbami ho přidáme do pánve. Vložíme koření, byliny a vše pozvolna vaříme přibližně půl ... hodiny. Poté směs přecedíme přes jemné sítko. Houby nasypeme do ... tekutinu zachytíme a přidáme k vývaru. Opět ji nalijeme do hrnce a svaříme na poloviční množství, ... sirupu. Ten lze uchovávat v lahvích nebo ho nalít do tvořítka na led. Je to praktičtější a sirup...

Zapečená dýně se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečená dýně se sýrem

...tak nejlépe vynikne pikantní chuť a vůně sýrů a koření. Troubu předehřejeme na 160 stupňů a zapékací ... česnek, kajenský pepř, sůl a mletý černý pepř a směs koření přidáme k dýni. Majonézu, zakysanou ... pepře a soli. Nakonec zlehka vmícháme dýňovou směs s kořením. Do vymazané zapékací mísy nalijeme ... připravenou směs, povrch posypeme nadrobenými rýžovými krekry a...

Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq
Uložit recept!
recepty
recepty

Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq

...hamburgery a steaky sice nemají konkurenci, ale za vyzkoušení stojí i další recepty, třeba ten z...

Pečené jehněčí kotlety se špenátem
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené jehněčí kotlety se špenátem

...Jehněčí kotlety zbavíme tuku a potřeme je ve směsí pepře, soli, chilli pasty a javorového sirupu po ... stranách a necháme chvíli uležet v chladu. Zbylou směs koření odložíme stranou. Ve vysoké pánvi ... Na pánvi rozpustíme zbytek másla , přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a osmahneme dozlatova. ... pepř, sůl, a krátce podusíme. Na nahřátý talíř servírujeme jehněčí kotletu a obložíme špenátem ... Směs koření můžeme použít na dochucení jídla...

Libanonská kuchyně
Uložit recept!
článek
článek

Libanonská kuchyně

...to trochu jiné, než u nás Libanonská kuchyně je vyhlášená a oblíbená po celém světě. Než si jí ... chléb s křupavou kůrkou můžete zapomenout. Další chutné přílohy jsou bulgur, kuskus či rýže. Co ... budete znát turecký med nebo baklavu. Vůně koření Arabská kuchyně je voňavá a kořeněná. Libanonská ... což přitahuje o to více lidí. Mezi základní koření patří koriandr, tymián, římský kmín, sezam, sumak ... Libanonu, určitě stojí za vidění tržiště, kde se koření prodává ve velkém a hýří barvami. Co rozhodně ... se z cizrny, sezamové pasty tahiny, česneku a koření. Určitě byste si neměli nechat ujít shis kebab –...

Litina má tradici a patří do moderní kuchyně
Uložit recept!
článek
článek

Litina má tradici a patří do moderní kuchyně

...velmi oblíbené a umožňuje dosáhnout těch nejdokonalejších výsledků. Hodí se pro pečení, vaření, stále ... populárnější grilování i další tepelné úpravy potravin. Špičkové suroviny si ... musíme věnovat péči nejen pečlivé přípravě, ale mít také to nejlepší kuchařské náčiní. Mnohdy ... přes který vede cesta ke gastronomické dokonalosti připravovaného pokrmu. Navíc s prvotřídní ... zná každý Proč naše babičky a prababičky používaly ty těžké, důkladné litinové pekáče? Určitě to ... prostě dobře věděly, že právě litina je na dokonalé propečení tím nejvhodnějším materiálem. Navíc se ... investici, totiž litinové nádobí může sloužit dalším a dalším generacím, má téměř neomezenou ... zní až nepravděpodobně, u litiny SKEPPSHULT se dalším a dalším používáním vlastnosti nádobí opravdu ... litinová pánev nebo litinový tál jsou součástmi kuchyně, které se dědí s úctou z generace na generaci. ... stylové víko pro rychlejší propečení, stejně tak ale litinovou pánev nebo lívanečník, pánve typu WOK, ... litinový plát na pečení, vhodným doplňkem do kuchyně může být i praktický litinový stojánek pod nádobí ... nebo mlýnek na koření či bylinky. Grilování není jen módní záležitost ... desky navíc grilovací sezóna nekončí podle kalendáře a můžete si dopřát grilované pochoutky i za...

Mražené krevety
Uložit recept!
recepty
recepty

Mražené krevety

...připravené přímo k vaření. Stačí je rozmrazit. Koření můžete použít i jiné. Podle chuti...

Svíčkové plátky v rokfórové omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Svíčkové plátky v rokfórové omáčce

Svíčkové plátky v rokfórové omáčce, to je opravdu delikatesa. Měkké maso s pikantní omáčkou doplníme přílohou podle své c...

Kuřecí tikka masala
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí tikka masala

...tikka masala je exotické a pikantní kuřecí jídlo. Podáváme ho ... pyré. Kmín a nasekaný koriandr krátce opečeme na malé pánvi, asi tak 3 minuty. V míse ušleháme 1/4 ... šťávu, 1 1/2 lžičky papriky, jogurt, 2 lžičky směsi kmínu s koriandrem a 2 lžíce pyré ze zázvoru a ... česneku. V této směsi obalíme kousky kuřete a v zakryté nádobě je uložíme do ... cibule změkne. Přidáme kurkumu, papriku a zbytek směsi koriandru s kmínem a česnekového pyré. Za ... Do omáčky v kastrole přilijeme smetanu a směs koření garam masala a společně vše vaříme ještě 5 ... kousky a důkladně promícháme s omáčkou. Na talíři jídlo ozdobíme zelenou petrželkou...

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
Uložit recept!
článek
článek

Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století

...posledním desetiletí se historici začali zabývat okolnostmi nejen velkých událostí, ale i ... tento věk vnímáme tak nějak zastřeně, romanticky, ale hlavně s mnoha bázlivými předsudky (středověk = ... , je sice trochu bulvární a v podstatě okrajová, ale o to je zajímavější a na odpověď překvapivá. ... holoubata nebo frikasé z telecího masa se konzumovaly například žemlové koule, zelenina, luštěniny, ... se pivo, víno, destiláty… a mošty. Podíváme-li se ale dále do minulosti, nahlédneme více netradičních ... na tom, ke které společenské třídě se člověk počítal. Jinak se jedlo na císařském dvoře, jinak mezi ... poddaní. Z hlediska používaných surovin panoval velký rozdíl v tom, že tehdy českým obyvatelům ... bude například tuňák.) Místo cukru se používal med nebo ovoce. Z masa se konzumovalo téměř vše, ... co běhalo v tehdejších lesích nebo plavalo v tehdejších vodách. K tomu ovšem také logicky ... Mňam. Při slavnostních příležitostech se podávali zajíci, srnci a divoké kachny. Častější bylo na ... zpracováváno spíše do jelit a jitrnic. Tehdy daleko více než teď se jedly ryby – siven, lín, ... sumec, štika, okoun a úhoř –, které se vyskytovaly v početných rybnících a řekách. Polévka neměla ... dnešní konzistenci, ale byla o dost hustší tak, aby spolehlivě zasytila. ... a křenu, pivní polévka a mandlová polévka. Zdaleka nejběžnějším pokrmem byly kaše, velmi oblíbené ... rissoles – mleté kapří maso doplněné bylinkami, kořením a zeleninou. Mezi další oblíbené pokrmy Karla IV ... krokety, srnci, zajíci, koroptve, veverky nebo prasečí ouška. Cukr a koření z pytlíku? I když se ve ... byla jáhlová vermuže (recept viz níže). Jednalo se o jáhlovou kaši ochucenou medem a ovocem. ... Dále si středověcí lidé rádi pochutnávali pokrmu zvaném hrách vlaský v homoli (recept viz ... níže), který se dělal z dnes ne zcela běžných a představitelných ... se vytvořila homole, která se ještě polila medem. Koření tehdy představovalo luxusní zboží, a proto jídla ... pohledu za mdlá. Pouze nejvyšší vrstvy mohly díky koření zakoušet bohatost chutí. Nemnoha obchodními ... cestami z dalekých krajů se k nám dostaly například pepř, skořice, šafrán, muškátový ... tak jak to známe dnes, ve středověku nepřipadalo v úvahu. Málokdo si totiž troufl napít se z ... z Burgundska vinnou révu do Čech přivezl. Jako nealkoholický nápoj sloužily mošty (jablečný, hroznový ... přípravy Asi těžko bychom v tehdejší době hledali vodovod nebo kanalizaci. Nároky na hygienu byly ... bylo neznámé, pouze vyšší vrstvy při jídle používaly lžíci. Jinak se jedlo rukama jak z dřevěných ... podnosů. Jídlo bylo poživatelné, dokud nezapáchalo. Zvíře v nás – co se sníst dalo, to se snědlo ... Smažená jídla se tehdy vyskytovala pouze výjimečně, díky ohni se hlavně peklo a ... dusilo, dále se potraviny sušily a nakládaly. Povětšinou se jedlo dvakrát denně – v poledně a ... vmíchejte 200 g medu a 100 g rozinek. Z hrachové směsi zalévané rozpuštěným sádlem (300 g) tvarujte malé homole. Na talíři možno přelít šlehačkou či ... tvaroh s krupicí rozmíchejte ve vodě a pomalu vařte. Na talíři polijte medem a nesolte....

Cibule královna kuchyně
Uložit recept!
článek
článek

Cibule královna kuchyně

...– navenek obyčejná, ale ve skutečnosti skoro zázračná potravina ... Asie. V Afghánistánu dodnes roste planá cibule (Allium oschaninii ), ze které vznikla. Její ... v Bibli je o ní zmínka. Bylo to jedno z prvních koření v lidových pokrmech. Tedy kromě soli. Ale i tehdy ... v létě ze semen, na podzim je sklidíme a další rok na jaře opět vysadíme. Tím, že je přes zimu ... které se liší barvou nebo tvarem. Z dospělé zralé rostliny používáme její cibuli, oloupanou od ... víme, že při jejím krájení slzí oči. To je ale nejspíš jediný její „nedostatek“ . Každopádně ... odrůdou je u nás sice cibule bílá, ale stále častěji se v naší kuchyni objevuje i ... na středním východě, je důležitou součástí tamní kuchyně. Říká se, že člověk může vařit spíš bez ohně, ... polévek a podobně. Jako syrová je součástí salátů, používá se jako příloha k uzeninám (třeba ... při léčení nachlazení či kašle. Cibule je ale prospěšná třeba i při zánětech močového měchýře, ... místo, kde nás bodla vosa, včela nebo sršeň, neutralizuje jed obsažený v žihadle. Cibule obsahuje také ... stále hledají v přírodě ukryté léčivé látky a nalézají je. A i když se jejich výsledky leckdy liší,...

Květáková polévka s pórkem a s kořením Dukkah
Uložit recept!
recepty
recepty

Květáková polévka s pórkem a s kořením Dukkah

...polévka s pórkem a s kořením Dukkah je zdravá, chutná a krásně voní. ... Rozhodně ji vyzkoušejte. Nejprve si připravíme směs koření Dukkah. V pánvi opékáme koriandrová ... semínka s mořskou solí za stálého míchání, až se koření krásně rozvoní. Pak pánev odstavíme z plotny. ... k ní chléb, misku s olivovým olejem a misku s kořením Dukkah. Chleba namočíme do olivového oleje a pak ... do misky s kořením. Ke květákové polévce takto upravený chléb...

Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě

Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě, připravíme velmi jednoduše. Jsou pikantní a jako příloha se hodí knedlí...

Rajčatový salát se zakysanou smetanou
Uložit recept!
recepty
recepty

Rajčatový salát se zakysanou smetanou

...salát se zakysanou smetanou je zdravé lehké jídlo, ... a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na malé kousky a opatrně vmícháme do salátu. Můžeme dle ... chuti okořenit Podravkou. Hotový salát necháme uležet v ledničce alespoň hodinu a...

Listové těsto na slano - šneci
Uložit recept!
recepty
recepty

Listové těsto na slano - šneci

...k pivu, nebo třeba k dobrému čaji. Velmi dobře se ale hodí i jako předkrm pro slavnostní příležitosti...

Velikonoční nádivka
Uložit recept!
recepty
recepty

Velikonoční nádivka

Ostatně jako beránek, tak i nádivka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Hodí se jako delikátní oběd, či pohoštění pro hos...

Asijský pečený bůček
Uložit recept!
recepty
recepty

Asijský pečený bůček

...po kterém se vám budou sbíhat sliny. Rafinovaná směs koření a křehké šťavnaté masíčko, ke kterému si ... můžete připravit jasmínovou rýži a lehký svěží salát...

Křehké slané sušenky
Uložit recept!
recepty
recepty

Křehké slané sušenky

...mohou mít mnoho variant. Záleží jen na vás, jakým kořením recept doplníte. Může to být třeba mák, kmín, ... pikantní směs koření apod...

Vegan miso ramen
Uložit recept!
recepty
recepty

Vegan miso ramen

...ramen jsou tradicí japonské tradiční kuchyně, můžete se s nimi setkat jak na oběd tak na...

Rybí polévka
Uložit recept!
recepty
recepty

Rybí polévka

...Pokud ta vaše zatím není vyladěná k dokonalosti, možná vás inspiruje náš recept na rybí ... polévku.   Kde se vzala, tu se vzala rybí tradice   Rybí polévka je tradiční ... součástí české kuchyně a mnoho z nás ji má neodmyslitelně spojenou ... tabuli tradičně objevují už od starověku. Jednalo se totiž o typický postní pokrm. Tradici ovšem ... měrou poničila etapa třicetileté války, při níž vzalo zasvé velké množství rybníků na českém území. ... Kapr se tak stal poměrně vzácným artiklem a konzumoval se tak ... měšťanských rodinách. Tradiční tuzemská verze ale není jediným způsobem zpracování ryb ve formě ... polévky. Známou světovou alternativou je třeba i tradiční francouzská ... bujabéza. V ní své pevné místo má směs bylin a koření, které se přidávají do vývaru. Obdobně je ... pokrm znám v maďarské kuchyni, kde se nazývá halászlé. Pro přípravu se používá nejčastěji směs ... masa ze sumce a kapra. Vhodné jsou ale i jiné dravé druhy ryb. Vánoční inspirace pro ... rybí polévku jednoznačně tvoří vývar. Ohledně dalších ingrediencí už recepty nejsou tolik striktní ... přidávat kapří maso, některé receptury s tím ale počítají. Vyznavači hustých polévek kromě...

Mrkvová polévka se zázvorem
Uložit recept!
recepty
recepty

Mrkvová polévka se zázvorem

...polévka příjemně pikantní a kokosové mléko a koření jí dodají šmrnc asijské kuchyně . Kdo chce...

Chili con carne
Uložit recept!
recepty
recepty

Chili con carne

...specialita mexické a texaské kuchyně si našla cestu i na talíře českých strávníků. ... pálivé a jíst se dá například s rýží nebo zabalené v tortille....

Kuřecí kung pao podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí kung pao podle Pohlreicha

...populární jídlo z asijské kuchyně, to je kuře kung pao, v němž se krásně prolínají...

Rajčatová omáčka sugo
Uložit recept!
recepty
recepty

Rajčatová omáčka sugo

Italská kuchyně se bez rajčatové omáčky téměř neobejde. Používá se při přípravě masových ragú, těstovin i jako omáčka na ...

Indické zeleninové Sabdží
Uložit recept!
recepty
recepty

Indické zeleninové Sabdží

...jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. ... zeleninu měsíce června. Vypadá to komplikovaně, ale není a toto jídlo si velmi zamilujete. Podávejte...

Lečo s jarní cibulkou a kedlubnami
Uložit recept!
recepty
recepty

Lečo s jarní cibulkou a kedlubnami

...patří lečo. Vůně čerstvé zeleniny, bylinek a koření se budou linout z vaší kuchyně. Jednoduché letní...

Hovězí falešná svíčková recept
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí falešná svíčková recept

...a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z ... nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně každý. Jedinou ... cena. Proto ji spousta lidí nahrazuje svíčkovou falešnou. Není to na škodu. Recept a hovězí falečná ... svíčková má nejen podobný vzhled, ale i vlastnosti – je jemná, měkká a šťavnatá. V ... kuchyni najde falešná svíčková, která pochází z přední plece, ... široké využití. Falešná svíčková se může dusit, péct, vařit i ... zeleniny potěší především jako sváteční oběd, ale můžete si ji samozřejmě dopřát i ve všední den. ... pohled se její příprava může zdát složitější, ale uvidíte, že to nic není. Hovězí falešná svíčková ... protože maso se musí dlouho péct, aby změklo, ale čas strávený v kuchyni se vám v tomto případě ... oběd, který si všichni strávníci budou pochvalovat. Recept a hovězí falešná svíčková je prostě...

Smažené tofu s japonskou omáčkou ponzu
Uložit recept!
recepty
recepty

Smažené tofu s japonskou omáčkou ponzu

Tofu připravené originálním způsobem. Je to japonská dobrota, která zachutná snad každému....

Poke bowl s lososem
Uložit recept!
recepty
recepty

Poke bowl s lososem

...(mango) podle chuti. Obvykle se přidávají i nezralé sójové boby edamame, které se ovšem krátce...

Libanonský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Libanonský hovězí guláš

...známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je ... jídel v předních restauracích celého světa, ale velmi jednoduše si ho můžeme připravit i doma. ... Do vysoké pánve nalijeme olivový olej, když se zahřeje, přidáme ... Nyní přidáme rozdrcené rajče a všechno koření. Důkladně promícháme, aby se všechny přísady ... kostky hovězího vývaru, mražené fazolky a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a...

Hovězí líčka na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka na víně

...víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhodně ... líčka ze všech stran. Pak je dáme stranou na talíř. Očistíme celer, mrkev a petržel a nakrájíme ... Přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, nové koření, celý pepř a rajský protlak, promícháme, zalijeme ... hrnce, omáčku přecedíme přes síto a podle chuti okořeníme solí, cukrem nebo mletým pepřem. Pak maso...

Kuře Tandoori
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuře Tandoori

...patříte mezi milovníky indické kuchyně, rozhodně by jste měli vyzkoušet tento tradiční ... na pečené kuře. Kuře se přes noc marinuje ve směsi jogurtu a koření Tantoori, díky tomu je maso ... přípravou. Dá se konzumovat ihned po upečení, ale skvěle chutná také druhý den, klidně i studené...

Hovězí líčka na červeném víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka na červeném víně

...bramborovou kaší. Tradiční jídlo francouzské kuchyně, které budete navěky zbožňovat...

Italská polévka s klobásou
Uložit recept!
recepty
recepty

Italská polévka s klobásou

...milovníky italské kuchyně přinášíme skvělou Italskou polévku s klobásou. Přes noc si namočíme ... zeleninu přidáme do hrnce. Polévku v hrnci pomalu přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. ... brambor, slupky z rajčat a bobkový list s novým kořením. Odebereme dvě až tři naběračky polévky a ... šťávou. Polévku podávejte v hlubokých talířích ozdobenou petrželkou. Jako oblohu...

Bramboráky plněné kuřecím masem
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramboráky plněné kuřecím masem

...ucítí vůní bramboráku s kuřecím masem, zamíří do kuchyně. Ideální jako sobotní oběd nebo večeře...

Francouzská cibulová polévka
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzská cibulová polévka

...polévka vás v tom nenechá. Tento recept je založen na receptu, který se objevil v knize Umění ... francouzské kuchyně a který je vytvořen s různými skrytými fígly. Ty ... zjednodušují vaření cibulové polévky, ale ne moc, protože cibulová polévka je i tak velmi ... na přípravu. Při příliš liberálním zjednodušení ale ztrácí svoji transcendentní úroveň, která...

Zeleninové kari s červenou čočkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zeleninové kari s červenou čočkou

Indická kuchyně má velmi dlouhou tradici a charakterizují ji ostřejší a výrazně kořeněné pokrmy. Mezi oblíbená indická jí...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Marocká kuchyně směs koření ras al hanout ... recepty

Kde najít informace



×