Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je pikantní pochoutka, rychlé pohoštění a můžete si ho připravit i nějaký čas předem. Tedy spíš musíte...
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je výtečná a pikantní pochoutka, třeba k pivu. Podáváme k němu čerstvý chléb....
Cibulové kroužky: smažená chuťovka k pivu a vínu
...a podávejte cibulové kroužky třeba k pivu a vínu, v kombinaci s nejrůznějšími dipy. Recept na...
Mažeme je na pečivo, používáme při vaření, přikusujeme k vínu. Sýry.
Všeobecně se o nich ví, že jsou zdravé a že jsou potravinou bohatou na plnohodnotné bílkoviny, vitamíny a minerální látky...
Nakládaný zelný salát
Nakládaný zelný salát nám vydrží v ledničce i týden. Je to pikantní příloha třeba k masu, ale hlavně vitamínová bomba, kt...
Mexická polévka
...Koriandr, uzené kuřecí maso, fazole, tortilla i čedar, skvěle naladí na cestovatelskou notu a možná i...
Sýrová omáčka Mornay
Tento typ omáčky je velmi populární ve Francii, kde má také původ. Omáčka výborně chutná například se zapečenou zeleninou...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
...jsou populární předkrm, nebo lahodné pohoštění k vínu. Musí se s přípravou začít den předem, ale ... jablek, červených, na 1/4 (neoloupaných)200 gramů nakládaných okurek, rozpůlených10 gramů citronové šťávy240 ... jogurtu1 malou plechovku nakládaného hrášku5 nakládaných okurek3 vejcesůlhořčicemletý černý pepřnálev z nakládaných okurek Bramborový salát patří na vánoční stůl ... všechno dohromady smícháme ve velké míse. Přidáme nakládaný hrášek, majonézu, jogurt, ochutíme octem, nálevem...
Zázvor není jenom zázvorový čaj a zázvorová limonáda
...v kuchyni. Používá se čerstvý, mletý sušený nebo nakládaný. Doma je v kuchyních Asiatů, ale dá se říct, že ... vydrží 2 měsíce. Mletý používejte až 9 měsíců a nakládaný zůstane v pořádku jeden rok. Zázvor jako lék...
Vánoční bramborový salát
...všechno dohromady smícháme ve velké míse. Přidáme nakládaný hrášek, majonézu, jogurt, ochutíme octem, nálevem...
Sushi sendvič onigirazu
Připravte si zdravou svačinu v podobě japonského sandwiche onigirazu, které je plné vitamínu a na rozdíl od sushi ho máte...
Kuřecí chilli s papričkami chipotle
...chilli můžeme servírovat zakysanou smetanu nebo čedar a ozdobit ho snítkami koriandru...
Top svačiny pro hladové školáky
...čerstvým sýrem, obložíme ho salátem, kousky sýru (čedar, gouda, parmezán), šunkou a přiklopíme dalším ... kuřecího či krůtího masa a sýr pro chuť (čedar, ementál…). Placku pevně zabalíme a skvělá...
Vše o víně, co by jste měli znát
...společně s alkoholem, má sladkou chuť a dává vínu plnost a jemnost. Po vodě a alkoholu je to ... ve slupce a peckách hroznů. Tyto látky dávají vínu trpkou, hořkou a až svíravou chuť. Nejvíce se ... Bzenci, ucítíte ve víně i lípu. Proto se tomuto vínu říká Bzenecká lipka, která je mezi vinaři právě...
Cuketový nákyp
...s česnekem, vejce, dvě třetiny nastrouhaného čedaru, prášek do pečiva, krupičku, nasekané bylinky, ... do výšky přibližně 3 cm a povrch posypeme zbytkem čedaru. Pečeme v předehřáté troubě (170 stupňů) asi...
Rychlá sýrová omáčka
Rychlá sýrová omáčka se vždycky hodí, když potřebujeme narychlo připravit něco k večeři. Stačí k ní uvařit špagety nebo v...
Plněná vejce
Plněná vejce mohou být vynikajícím předkrmem. A protože při jejich přípravě používáme jen ingredience přirozeně bezlepkov...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
...při kvašení společně s alkoholem. Je sladký a vínu dává jeho jemnost a plnost, po vodě a alkoholu ... hlavně ve slupce a peckých hroznů vinné révy, vínu dávají trpkou, hořkou a téměř svíravou chuť. ... Bzenci, ucítíte ve víně i lípu. Proto se tomuto vínu říká Bzenecká lipka. Uchovávání vínaSprávně by...
Sushi a Suši - Japonsko na talíři
...sushi jsou mořské řasy „Nori, Kombu nebo Hijiki“. Nakládaný zázvor se používá k neutralizaci chuti mezi...
Noky se šunkou v sýrové omáčce
Pokud patříte k těm, kdo bojují s časem a na vaření vám ho příliš nezbývá, jsou pro vás noky v sýrové omáčce ideálním pok...
Hovězí quesadilla se sýrem a guacamole
...receptech. Použijte jakýkoliv sýr co máte rádi čedar, eidam, mozzarellu, goudu.....
Rajčatový galette
Rajčatový galette Oslavte léto tímto lahodným jídlem plným italských chutí. ...
Tafelspitz: rakouská specialita, kterou miloval sám císař
...kořeněné brusinky svařené s červeným vínem, nakládaný celer, kyselé okurky, mrkev s hráškem a česnekem,...
Chcete si koupit červené víno? Poradíme vám, jak vybrat to správné
...a to především ty s modrou plísní, parmazán a čedar. Pozor, bílé víno se zas kombinuje s jinými...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
...i když lze použít i jiné polotuhé sýry, jako je čedar. Upečené jsou, až kdy se nafouknou, uvnitř jsou...
Pečená kotleta v troubě
Vepřová kotleta je velmi oblíbeným a chutným kouskem masa z prasete. Připravit se dá různě, na pánvi, ale i o něco zdravě...
Řapíkatý celer
Tento druh celeru je křehoučký a jeho chuť a vůně je mnohem jemnější než u běžného celeru. U řapíkaté varianty platí, že ...
Slané muffiny se šunkou a sýrem
Vláčné a šťavnaté muffiny lze podávat jako snídani nebo svačinu. Do základního těsta můžeme přidat ingredience podle chut...
Pórek zapečený se sýrem
Pro tento bezmasý pokrm se hodí zejména pórky menší, které mají výraznější chuť, než jejich větší “bratříčci”. Pro zapéká...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Zapečené toasty s tuňákem a rajčaty
Tyto zapečené toasty skvěle poslouží jako vydatná svačina nebo večeře. Kdo nemá rád sýr, může ho vynechat a chlebíčky zap...
Vaječný salát se zeleninou a šunkou
Pokrmy z vajec jsou velmi populární a vaječný salát k nim rozhodně patří. Klasická varianta je bez zeleniny a šunky, ale ...
Zapečená cuketa s anglickou slaninou a sýrem
...sýrem je rychlý oběd nebo večeře. My jsme použili čedar, ale pokud máte raději jiný strouhaný sýr, není...
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka je hustá polévka, která vám rozjasní den. A nepotřebujete kromě cibule a koření téměř nic jiného. ...
Salát z červené řepy
Salát z červené řepy je zdravá příloha třeba k pečeným masům. Rychlá a bez vaření....
Sýrové bochánky bez kynutí
Sýrové bochánky bez kynutí jsou vláčné a vydrží i pár dní. Přitom jsou velmi jednoduché....
Celerové karbanátky
Celerové karbanátky s jemnou bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem, to je opravdu pochoutka. A nejen pro vegetarián...
Bramborové krokety se sýrem
...nebo jen s oblíbeným dipem. Můžete použít např. čedar, parmezán apod...
Sýrové vdolky
...uhněteme husté těsto. Nakonec přidáme nastrouhaný čedar. Jednotlivé formičky naplníme do jedné...
Makarony se sýrem
...plotny. Do omáčky přidáme polovinu strouhaného čedaru a polovinu parmezánu. Mícháme dokud se sýr ... sýrovou omáčkou. Přidáme i nahrubo nakrájený čedar a vše dobře zamícháme. Vzniklou směs nalijeme...
Plněné taštičky se slaninou
...česnek, smetanu, pokrájenou cibuli, sůl, máslo, čedar, smetanu a vinný ocet. Ze všeho umícháme hladkou...
Koláč se šunkou, sýrem a cherry rajčátky
...a opepříme a přidáme do ní švýcarský sýr a čedar. Dobře vše promícháme a připravenou směs...
Sýrovo bramborové žemličky se slaninou
...a plátky brambor. navrch nasypeme strouhaný čedar a vše lehce osolíme a opepříme. Ještě přidáme...
Květáková polévka s brokolicí
...vše rozmixujeme na hladký krém. Do něho nasypeme čedar a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí....
Masové kuličky s jablkem a čedarem
...kuličky s jablkem a čedarem jsou výborným nápadem na dobrý oběd nebo večeři ... 200 stupňů. Do mixéru nasypeme sůl, pepř, šalvěj, čedar, cibuli a jablko. Vše nahrubo rozmixujeme a pak...
Těstoviny se špenátem a parmazánem
...povaříme 3 až 5 minut. Polovinu parmezánu a čedar nyní přidáme do mléka a promícháme. Hotovou...
Smažené cibulové kroužky
...předkrm. Také se hodí jako pochoutka k pivu či vínu. Oloupané cibule nakrájíme opatrně na...
Závitky plněné slaninou a nivou
...předkrm, nebo jako chutné pohoštění k pivu či vínu. Můžeme podávat teplé i studené. Z polohrubé...
Sýrové sušenky
...sýrové sušenky podáváme jako chuťovky k pivu nebo vínu. Můžeme k receptu přidat kmín, pepř, mák nebo...
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem
...i jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k pivu i vínu. Najemno nastrouháme nivu, smícháme s nadrobno...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Nakládaný čedar k vínu recepty