Domácí barbecue omáčka na žebírka
Jednoduchá marináda připomíná chuť oblíbených amerických bbq omáček. Je však vylepšená kouskem hořké čokolády....
Jogurtová marináda
Maso lze marinovat na mnoho různých způsobů. Tento recept nabízí ojedinělou jogurtovou marinádu, která dodá grilovanému m...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Omývat potraviny před vařením? Podle odborníků je to u některých druhů velká chyba.
I když to zní dost zvláštně, někdy je lepší u některých druhů potravin zapomenout na jejich omývání tekoucí vodou před...
Kukuřice na grilu
Její příprava je velmi snadná, a tak není divu, že patří k oblíbeným přílohám, které se podávají ke grilovanému masu. Kom...
Havajský marinovaný steak
Havajský marinovaný steak chutná jedinečně. Když si marinované maso připravíme předem, je pak skvělé jídlo hotové během c...
Grilované kuřecí kousky
Grilované kuřecí kousky můžeme připravit na spoustu způsobů. Záleží na použitých ingrediencích. Takhle je připravují v Ji...
Očkování proti exotickým nemocem před cestou do zahraničí
Jestli se chystáte na exotickou dovolenou, měli byste zbystřit. Protože vedle super zážitků, fotek na chlubení kolegům v ...
Návrat do kanceláří. Bude nová éra pracovního světa jiná, než ta před několika měsíci?
V České Republice nastává období, kdy se společnosti a podniky vrací zpět k obvyklému provozu. Už vzhledem k novým hygien...
Pikantní marináda s jablky
Marináda kombinuje pálivou chuť tabasca a chilli papriček se sladkou chutí medu a jablek. ¨Nejlépe se hodí pro nakládání ...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Jaká byla péče o děti před 200 lety – žádný luxus
Pokud máte pochybnosti o tvrdosti výchovy vašich ratolestí, možná vám pomůže tento článek. V dobách, kdy porodní báby nar...
Jak se chránit před sluncem
Snědá pokožka působí na pohled atraktivně, opakování však má svá rizika. Měli bychom si proto kůži důsledně chránit. Jak ...
Nakládaný zelný salát
Nakládaný zelný salát nám vydrží v ledničce i týden. Je to pikantní příloha třeba k masu, ale hlavně vitamínová bomba, kt...
Řepánky
Řepánky jsou polozapomenuté kynuté buchty s mákem a cukrovou řepou. Řepánky se pekly zejména v oblastech, ve kterých se c...
Roastbeef rostbíf
Pro milovniky masových pokrmů přinášíme tuto delikatesu z hovězí roštěné. V ideálních podmínkách je dobré připravit ma...
Onemocnění sítnice, aneb když se nám svět ztrácí před očima
Věkem podmíněná makulární degenerace (VPMD) je oční choroba, která postihuje 15 procent seniorů. Je to onemocnění centrál...
Dieta?! Návod jak dostat tělo před létem do kondice
Plavková sezóna se kvapem blíží a s tím stoupá i tlak na to, v jaké kondici se nachází naše tělo. Jak mít v létě co nejle...
Čočková polévka s anglickou slaninou
Čočková polévka s anglickou slaninou a kořenovou zeleninou zahřeje a zasytí. Luštěniny jsou zdravé. Oblíbenou čočku si n...
Jidáše se škvarky
Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ...
Domácí vanilková zmrzlina
Zmrzlina je symbolem léta a na pochoutku v kornoutu se dá nalákat nemálo znát alespoň jednou. Přes exotické příchuti stál...
Marinády, grilovací omáčky a přelivy
Základním pilířem grilování jsou samozřejmě marinády. Marinování je nakládání masa do nálevu před grilováním, a to nejmén...
Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády
S příchodem teplého počasí se mnozí z nás začnou připravovat na grilování. A právě při grilování bývá důležitou součástí...
RAW jahodový dort
Jahodová sezóna přeje zdravým dezertům. Připravte si zdravý RAW dort a užijte si pocit štěstí ze sladkého trochu jinak a ...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
Gougères jsou sýrové bochánky z odpalovaného těsta, jinak také nazývané profiterolky, česky se jim říká větrník. Jejich c...
Tuťáková Poke Bowl Ahi
Už jste někdy měli Poke? Vyzkoušejte tuto havajskou verzi delikátního rybího salátu. Čerstvá ryba a plno zdravých surovin...
Kuřecí nudlová polévka
Kuřecí nudlovou polévku má rádo stejně lidí, kolik si na ní pochutná, takže téměř každý. Tomu, komu nechutná kuřecí nudl...
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka je vláčná a jemná. Zkuste ji tentokrát místo té klasické. Je to příjemná změna....
Caesar salát podle Pohlreicha
Caesar salát podle Pohlreicha je salát původem z Mexika. Ale dnes ho dostanete ve většině restaurací po celém světě. A s...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Studená okurková polévka
Tato polévka skvěle osvěží v horkých letních dnech. Okurky jsou téměř bez kalorií a hlavně plné vody, takže se o hydratac...
Pohankový salát
Pseudoobilovina pohanka má mnoho plusů a je považovaná za cennou potravinu. Pohanka je přirozeně bezlepková, obsahuje hod...
Linecké cukroví
Vůně lineckého cukroví doslova ukazuje, že se blíží Vánoce. Kdo by si jen dokázal představit tyto krásné svátky bez slepo...
Bramborový salát
Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...
Steak s pikantním máslem
Steak s pikantním máslem je rychle připravené a velmi chutné maso. Přílohou mohou být dušené fazolky se slaninou, opečené...
Dresink se sojovou omáčkou a česnekem
Dresink se sojovou omáčkou a česnekem nejčastěji použijeme na přelití masových jídel. Před podáním ho vychladíme v lednic...
Salát Coleslaw
Salát Coleslaw je skvělý zelný salát, který můžete znát například z Fastfoodu KFC. Nakrájíme zelí na tenké plátky. ...
Rychlý piškotový dort s pudinkem
V míse si smícháme všechny ingredience. Pořádně promícháme a nalijeme do vymazané dortové formy. Vložíme do trouby předeh...
Meruňkový koláč
Meruňkový koláč je prostě klasika, která nikdy nezklame. Hodí se jako zákusek ke kávě po obědě i jako sladká snídaně. A j...
Vaječný salát s domácí majonézou
Vaječný salát s domácí majonézou můžeme připravit o velikonocích, kdy máme přebytky vařených vajec. Když si připravíme do...
Rajčatový salát se zakysanou smetanou
Rajčatový salát se zakysanou smetanou je zdravé lehké jídlo, které můžeme připravit třeba k večeři. Podáváme s čerstvým c...
Hráškové pyré
Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako ...
Domácí bůček
Domácí bůček si připravíme snadno a můžeme mít v lednici připraveno lákavé pohoštění pro hosty. Podáváme s chlebem, můžem...
Mini pizza se šunkou a sýrem
Mini pizza se šunkou a sýrem je vhodná jako pohoštění pro návštěvu. Hodí se k vínu i pivu. Podáváme ji teplou, rovnou z t...
Jemné máslové sušenky
Jemné sušenky z másla a Hery jsou klasické pečivo k čaji nebo ke kávě, které můžeme mít připravené třeba pro nečekané ho...
Bezinkový likér
Bezinková šťáva je plná zdraví prospěšných látek. Naše babička říkala, že jedna sklenička bezinkového likéru denně před s...
Šťavnaté pečené kuře
Pečené kuře je skvělá pochoutka na váš oběd. Snadné k upečení - skvělý pokrm. Nejprve opláchneme a osučíme kuře. ...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Zapečené rizoto s parmezánem
Zapečené rizoto s parmezánem je chutný a lehce stravitelný pokrm, jehož příprava vám nezabere příliš času. Jeho jemně kré...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Nakladani makrel pred grilovanim recepty