Zeleninová příloha k pečenému masu
Zeleninová příloha k pečenému, nebo třeba grilovanému masu, může být samozřejmě i samostatným jídlem. Přidat můžete ko...
Pohlreich růžičková kapusta
Tato brukvovitá zelenina má spoustu předností, a proto je škoda, že je v českých domácnostech tak často opomíjena. Růžičk...
Jaký salát ke grilovanému masu?
Léto, čas přátelských návstěv, podvečer, zahrady vonící grilovaným masem. K tomu patří také skleněné mísy plné lákavých z...
Chcete si koupit červené víno? Poradíme vám, jak vybrat to správné
Pokud patříte mezi občasné konzumenty vína, pravděpodobně ani nemáte ponětí, jak postupovat při jeho výběru. Sáhnout po n...
Dušené bílé zelí se slaninou
Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkov...
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti. Je to zdravá a chutná příloha....
Jablková omáčka
Jablková omáčka, nebo chcete-li jablečná omáčka je sice v našich krajích netradiční, ale rozhodně zklamaní nebudete. Rece...
Jablka – skladování, tepelná úprava a jejich druhy
Jablka jsou od pradávna vnímána jako mytické ovoce. Už od chvíle, kdy Adam okusil jablko ze zahrady poznání, se stala jab...
Podle čeho správně vybírat víno?
Tisíc lidí, tisíc chutí – to platí i u vína. Ale jak najít tu správnou? Každá lahev skrývá specifické vlastnosti, které s...
Dušené vepřové s kapustou
Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík neb...
Domácí barbecue omáčka na žebírka
Jednoduchá marináda připomíná chuť oblíbených amerických bbq omáček. Je však vylepšená kouskem hořké čokolády....
Vepřové maso v omáčce s petrželkou
Jako přílohu k vepřovému masu s omáčkou podáváme např. tagliatelle, nebo krajíce čerstvého žitného chleba. Ideální teplá,...
Bez cibule to prostě nejde!
Co o ní víte?Cibule původně pochází ze Střední Asie. Zmínky o ní byly nalezeny na hliněných tabulkách Sumerů, ale i na pa...
Tajemství červené řepy
Když jsem za šerého úsvitu přijížděl na příjezdovou cestu jednoho z těch lépe udržovaných venkovských pozemků, ani ve snu...
Vepřová plec se žampionovou omáčkou
Žádné velké starosti s vařením. Maso upečeme v troubě. A žampionová omáčka dodá vepřovému masu ten správný šmrnc....
Bramborové placky
K výrobě tohoto jídla vám budou stačit jen čtyři ingredience - brambory, mouka, sůl a tuk na potření. Placky se skvěle ho...
Dušená mrkev
Někomu se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom mů...
Ochutnejte méně známé druhy bylinek
Bylinková exotika na talířiVětšina z nás s oblibou používá čerstvé bylinky při přípravě pokrmů, jelikož jejich chuť je ne...
Top 5 receptů na měsíc září: Užijte si bohatství letošní sklizně…
Pokud máte vlastní zahrádku, zažíváte jednu velkou idylku. Září je měsícem sklizně a my vám přinášíme několik svěžích rec...
Těstoviny s vepřovým ragú
Těstoviny s vepřovým ragú mají svůj původ a základ ve vepřové pleci, která je dušená v kuřecím vývaru, celeru a tymiánu, ...
Šunková rýže
Rýže ovoněná šunkou chutná dětem i dospělým. Výborná je například k přírodnímu vepřovému nebo drůběžímu plátku, podávat s...
Kysané zelí jako příloha
Kysané zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní příloha se hodí téměř ke všem masům, ať ...
Tři nové restaurace, které stojí za návštěvu v Praze
Obětí koronaviru se stala celá řada restaurací a hospod po celé České republice. Praha nebyla výjimkou, a dokonce dopadla...
V hlavní roli cukety: vyzkoušejte recept na netradiční přílohu!
Vzhledem připomínají větší okurky, ale cukety jsou v příbuzenské vztahu s dýněmi. Cukety patří mezi oblíbenou letní zelen...
Křenová omáčka
Tato omáčka se skvěle hodí zejména k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu. Štiplavý křen dodá pokrmu říz a navíc pěkně p...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Kapusta dušená s bramborem
Kapusta dušená s bramborem je skvělá příloha k pečenému masu. Pro vegetariány je tu také varianta s vařenými vejci. Foto...
Kedlubny zapečené se smetanou
Kedlubny zapečené se smetanou jsou výbornou a trochu netradiční přílohou k masu. Ať už k pečenému nebo vařenému. Stejně t...
Salát z těstovin a zeleniny
Salát z těstovin a zeleniny se jí studený. Může být samostatným jídlem, ale i skvělou přílohou třeba k pečenému masu. Pou...
Bramborový salát s jarní cibulkou a česnekem
Bramborový salát s jarní cibulkou a česnekem můžete klidně jíst i jako samostatné jídlo. Nebo to může být pikantní přílo...
Dýňový salát
Dýňový salát je výborná příloha k masu. Ke steaku, k masu pečenému nebo grilovanému....
Dušené kapustičky
Dušené kapustičky jako příloha k pečenému masu nebo rybě jsou skvělé. Recept je velmi jednoduchý a ani vám nezabere příli...
Salát coleslaw podle Pohlreicha
Tento svěží a zdravý salát se na náš stůl probojoval z Ameriky, kde se stal klasikou. Je příjemně nasládlý, krémový, báje...
Krupicové noky s tvarohem
Krupicové noky s tvarohem mohou být lehkou přílohou třeba k pečenému nebo grilovanému masu. ...
Klasické chlupaté knedlíky
Recept na chlupaté knedlíky se liší kraj od kraje. Například v západních Čechách a Pošumaví se jedí chlupaté knedlíky kul...
Kysané zelí dušené
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou příloh...
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami je nejlepší s vařenými bramborami nebo s bramborovými noky. Také může být přílohou k...
Vejmrda
Název vejmrda možná znít trochu nezvykle, ale jde vlastně o staročeské označení jablkového křenu. Vejmrda je oblíbená pří...
Cuketové zelí se slaninou
Cuketové zelí se slaninou chutná báječně. Hodí se jako příloha třeba k bramborovým plackám. Nebo k pečenému králíkovi. Vl...
Křenová omáčka
Křen selský je tradiční přílohou k masovým pokrmům a největší sílu má tehdy, když ho syrový nastrouháte. Křen pořádně pro...
Pomazánka z ořechů a medvědího česneku
Pomazánka z ořechů a medvědího česneku je zdravá a když k ní opečete plátky bílé veky, připravíte skvělou chuťovku třeba...
Zeleninový salát s rýžovými nudlemi
Zeleninový salát s rýžovými nudlemi je vitamínová bomba. Skvělá příloha třeba k pečenému masu....
Pikantní zelí
Pikantní zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. Jídlo můžeme doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si zna...
Cuketa na grilu
Cuketa na grilu je rychlá, pikantní a zdravá. Můžeme ji podávat třeba k pečenému masu, ale chutná i jen s kouskem pečiva...
Cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky jsou vláčné a nemusíte-li mít zrovna maso, budete z nich nadšeni. Je to opravdu pochoutka. A pro nás ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou OmáÄka k pecenemu veprovemu recepty