Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky
...si doma chléb z pšeničné mouky a ozdobte ho oblíbenými semínky. Pečeme ho...
Domácí housky bez droždí
...si může pochutnat i ten, komu zrovna doma chybí kvasnice a prášek do pečiva. I bez těchto ingrediencí se...
Pšeničné klíčky, zázrak na našem talíři
...melasa a klíčky. V tomto článku se zaměříme na pšeničné klíčky, které jsou opravdovým nutričním pokladem ... a stačí jich sníst opravdu málo. Proč pšeničné klíčky? Naklíčená pšenice, je přímo napěchovaná ... zahrnuje více než 30% esenciálních aminokyselin pšeničného zrna. Když to shrneme, tak přibližně 10 ... by se našlo mnoho dalších pozitivních účinků. Pšeničné klíčky jsou dokonce dobré pro těhotné a kojící...
Návod, jak vyrobit domácí droždí z brambor, piva i datlí
...připraveném kynutém těstě, v němž se smíchají kvasnice s cukrem, vodou, moukou a solí, začne proces, ... které zvětší svůj objem. Kromě nakynutí jsou kvasnice zodpovědné také za vůni a chuť výsledného pečiva....
Ciabatta
Tento nadýchaný bílý chléb je typický velkými póry. Jak název napovídá, ciabatta je doma v Itálii a patří mezi velmi oblí...
Jidáše se škvarky
...ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Sádlo nechejte povolit v pokojové...
Domácí cider
Cider je v zásadě jablečné víno, alkoholický nápoj odpovídající obsahem alkoholu dvanácti- až třináctistupňovému pivu. Ci...
Kouzlo jménem pekařské droždí: je libo instantní nebo čerstvé?
...je nutné sledovat. Když je obal poškozený, kvasnice raději nekupujte. Na vzduchu totiž droždí osychá ... a ztrácí vlastnosti. Kvasnice by se měly skladovat ideálně při teplotě 5°C a ... Pro správné kynutí je navíc dobré, aby měly kvasnice před použitím pokojovou teplotu. V případě...
Nahraďte pšeničnou mouku jinými, chutnějšími a zdravějšími alternativami
...zdravější a chutnější. Na trhu dostanete vedle pšeničné mouky například mouku ječnou, špaldovou, ovesnou, ... měď a hořčík. Pro zdravější buchty se přidává k pšeničné mouce. Plantejnová mouka V tomto případě jde o ... používá k pečení, přičemž se přidává do obyčejné pšeničné mouky. Najdete v ní hlavně hodně vlákniny,...
Rizoto z pšenice špalda
Lahodné jídlo plné minerálů a vitamínů, které vás uspokojí a zároveň nepřiberete na váze....
Náplň do tortilly bez masa
Tenká pšeničná placka tortilla, která je typická zejména pro španělskou a mexickou kuchyni, se dá podávat na tisíc způsob...
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík podle tohoto receptu je jednoduchý a uvařit ho dokáže i nezkušený kuchař. Je to velmi oblíbená příloha...
Hladká, polohrubá, hrubá nebo snad krupice?
...pšeničná mouka je zdravější variantou bílé pšeničné mouky, mele se z celého obilného zrna a obsahuje ... Špaldová mouka je nutričně ještě lepší variantou pšeničné mouky. Mele se totiž z nešlechtěné pšenice, ... chleba. Většinou to je určitá směs namíchaná z pšeničné a žitné mouky. Samotná žitná mouka se zase...
Hrnečku vař! Tipy, jak připravit dokonalé kynuté těsto
... Kvásek vytvoříme tak, že smícháme rozdrobené kvasnice se lžící cukru, mouky a 100 ml vlažného mléka. ... kterou necháme vykynout. Pozor! Protože jsou kvasnice živý organismus, je třeba se k nim patřičným...
Houskový knedlík
...Dále do směsi přidáme lžičku cukru, špetku soli a kvasnice. Pořádně těsto promícháme a prohněteme do vláčna....
Domácí housky
Doma upečené houstičky, nezní to lákavě? Proč to nezkusit?! Uvidíte, jak budou vaše housky výborné....
Bezinkové víno
Patříte-li k milovníkům vína, určitě si nenecháte ujít víno sezónní bezinkové. To si s trochou snahy a jen s minimem potř...
Zima v kuchyni – top recepty na zahřátí
... Ingredience:250 ml mléka2 lžíce cukr moučkakvasnice400 g hladké moukyšpetka soli50 g rozpuštěného ... 1. Smíchejte mouku, cukr, máslo, mléko, sůl a kvasnice a nechte kynout těsto.2. Po vykynutí těsto...
Maso, či nemaso? Odpovědi na hamletovskou otázku
...Obilné varianty masa ROBI maso je postavené na pšeničné bílkovině, která se mísí s červenou řepou. Ve ... se postupným a pomalým vymýváním škrobu získává z pšeničné mouky. Strukturou se nejvíce podobá masu. Klaso...
Náplň do pita chleba
...placka a jeho základ tvoří pšeničná mouka a kvasnice. Skvěle se hodí například pro přípravu sendvičů...
Langoše bez kynutí
...receptu na kynuté langošové těsto se přidávají kvasnice a brambory. Jak si ale poradit v situaci, kdy vás...
Škvarkové placky
Škvarkové placky pekly už naše babičky. A byla by škoda si tuhle pochoutku občas nepřipomenout....
Jak si vybrat ten správný chléb?
...těžko neorientujeme. Nejčastěji se peče z těsta z pšeničné mouky, protože ta obsahuje nejvíce lepku, které ... Tradiční evropský chleba se pekl z kvásku a pšeničné či žitné mouky. Má dobrou strukturu a také mnohem...
Těsto na pizzu v klasické i celozrnné variantě. Vyzkoušejte obě!
...bílé mouky nebo z hutnější, celozrnné. Pizza z pšeničné hladké mouky Potřebujete: 500 g hladké mouky ... těsta na pizzu Potřebujete: 250 g celozrnné pšeničné mouky, 150 ml vlažné vody, 8 g čerstvého droždí,...
Trdelník staročeský
Vzhledem připomíná velkou kremroli a trdelník se již několik let těší velké oblibě. Kynuté těsto navinuté na válec je hit...
Krémová chřestová polévka
...na hladký krém. Krém vrátíme do hrnce, přidáme kvasnice a znovu zahřejeme k varu. Necháme přejít varem a...
Kuřecí gyros
...chleba nejprve smícháme 1/2 lžičky soli, cukr, kvasnice a špetku mouky. Přidáme 2 lžičky olivového oleje,...
Tradiční česká vánočka
Který recept na vánočku je ten ideální právě pro vás? Skoro každá rodina má svůj (tajný) recept, který každoročně již po ...
Velikonoční beránek
Velikonoce se nezastavitelnou rychlostí blíží. Neodmyslitelně k nim patří i Velikonoční beránek. Zde najdete recept, jak ...
Velikonoční mazanec
K Velikonocům patří i velikonoční mazanec, který je na přípravu velice jednoduchý, ale výsledek zaručeně stojí za to. V t...
Velikonoční sladká roláda
Velikonoční roláda! Proč ne? Užijme si sladké pokušení i na Velikonoce, s jedinečnou zavinovací roládou, kterou můžete oz...
Bezlepkový mazanec
...stejně dobře z bezlepkové mouky jako ten z mouky pšeničné. Podle stejného receptu můžeme místo mazance...
Kukuřičné nočky bez lepku
Kukuřičné nočky bez lepku se nám budou výborně hodit jako zavářka do masových vývarů nebo zeleninových polévek. Z kukuřič...
Drožďové noky do polévky
...vývar. Pokud použijeme kukuřičnou mouku místo pšeničné, mohou si na nocích pochutnávat i celiaci...
Ořechový dort
Ořechový dort je výborný moučník bez jakékoliv náplně. Protože ji prostě nepotřebuje....
Tvarohová bábovka bez lepku
...bábovka bez lepku chutná stejně jako ta z pšeničné mouky. Je vláčná a třeba při nedělní snídani s ní...
Bezlepkové dalamánky
...dalamánky chutnají úplně stejně jako ty z pšeničné mouky. Navíc jsou plné zdravých semínek....
Velikonoční mandloví zajíčci
Pečení roztomilých malých zajíčků můžete nechat na poslední chvíli. Těsto umícháte v jediné misce, tak nějak mezi diskusí...
Ořechovo-mandlový dort
Ořechovo-mandlový dort je vláčný moučník, jako stvořený k odpolednímu posezení s kávou nebo čajem. Jednoduchý a přitom ta...
Čokoládový fondant
Tento vášnivý dezert uspokojí každý mlsný jazýček. Není vůbec náročná na přípravu a zvládne ho každý. Vyčarujete ho za ma...
Francouzská cibulačka
Připravte si doma tuto delikátní francouzskou polévku zapečenou se sýrem a bagetkou. Rychlá večeře, která vás zahřeje nej...
Parmezánové bochánky
Parmezánové bochánky upečené doma ve vlastní troubě jsou vynikající, a to především díky skvělé chuti sýra. ...
Dresing na tortily
Pšeničné placky tortily mám velmi ráda. Potřené lučinou, pokladené šunkou, plátkovým sýrem a na proužky nakrájenou mrkví ...
Tvarohové muffiny
Tento dezert se u nás doma obzvlášť osvědčil, protože je rychlý a velmi chutný. Hotový je do půl hodiny a do těsta lze př...
Kedlubnová polévka
Je snadná, rychle hotová a velmi dobře chutná. Kedlubnová polévka se u nás tradičně podává na jaře a v létě, kdy je zelen...
Těsto na bezlepkovou pizzu
...si oblíbené pokrmy, třeba pizzu, připravit i bez pšeničné nebo jiných alergizujících přísad....
Perník s kandovaným ovocem
Perník s kandovaným ovocem můžete ve finále ozdobit kávovou nebo čokoládovou polevou a ozdobit podle chuti. Konečný výsl...
Domácí chléb se smetanou
Domácí chléb se smetanou je nejlepší hned po vychladnutí. Úplně čerstvý. Stejně se po něm jen zapráší....
Cibulový chléb
Není nad to zakousnout se do čerstvě upečeného, voňavého chleba. Pečivo přitom vůbec nemusí být nudné. Lze ho ozvláštnit ...
Krupicová polévka s vejcem a mrkví
...receptu. Do čistého mrkvového vývaru zavařil pšeničné krupicové malé noky. Tím, že nočky dostaly vůni...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Pšeničné kvasnice recepty