Brusinkové čatní
Anglicky se omáčce, která zvýrazní chuť pokrmů, přezdívá chutney. V češtině jí říkáme čatní a recepty na toto dochucovadl...
Čatní z rajčat a paprik
Čatní z rajčat a paprik je pikantní doplněk jídla původem z indické kuchyně. Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a hodí ...
Jak zpracovat rajčata
Koncem léta každý pěstitel zeleniny, který se o svou zahradu dobře staral a samozřejmě pokud nám příroda nepředvedla něja...
Indická kuchyně je prostě jedinečná
Indické pokrmy jsou čím dál tím oblíbenější a v dnešní době není problém si zajít na dobrý oběd nebo večeři do indické re...
Švestkové čatní
Švestkové čatní je výborná a pikantní omáčka k masu. S ní bude vaše jídlo opravdovou lahůdkou....
Angreštové čatní
Bobulky angreštu dozrávají v časném létě a ovoce je to vskutku velmi dobře využitelné. Bílý angrešt je velmi osvěžující, ...
Podzimní rajčatové čatní
Podzimní rajčatové čatní je jednou z lákavých zeleninových pochoutek, které vždy najdou v naší kuchyni uplatnění. Snadno ...
Bez cibule to prostě nejde!
Co o ní víte?Cibule původně pochází ze Střední Asie. Zmínky o ní byly nalezeny na hliněných tabulkách Sumerů, ale i na pa...
Není ocet jako ocet
Ocet se vyrábí dvěma způsoby. Alkoholovým kvašením se za přítomnosti kvasinek mění přírodní cukr na alkohol, a kyselým kv...
Pečené paprikové kuře
Pečené paprikové kuře je pikantní maso pečené v zeleninovém ragú. Použít můžete i kuřecí prsa....
Dýňové čatní
Dýňové čatní použijeme jako přílohu k masům nebo třeba k sýrům. Bude se hodit také jako náplň do sendvičů nebo baget. ...
Hruškové chutney
Hustá omáčka, které se u nás říká čatní, se používá k dochucení pokrmů a zvýraznění jejich chuti. Hrušková varianta čatní...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
Jablka – skladování, tepelná úprava a jejich druhy
Jablka jsou od pradávna vnímána jako mytické ovoce. Už od chvíle, kdy Adam okusil jablko ze zahrady poznání, se stala jab...
Pečené papriky s nivou
Pečené papriky s nivou jsou výborný předkrm, nebo jednoduchá večeře. Podáváme je s čerstvým pečivem, nebo klidně i s vaře...
Zapečená brokolice s cuketou a špenátem
Zapečená brokolice s cuketou a špenátem je chutné zeleninové jídlo. Voní dobrými sýry a podáváme ho horké, může to být bá...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Paprikove catni recepty